Υψηλή πίεση.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

Υψηλή πίεση.

Παιδιά καλησπέρα..μετά από καιρό να ναι και πάλι. Από πέρσυ δουλεύω σε μια πολύ πιεστική δουλειά γραφείου με τοξικούς ανθρώπους όπου λόγω κρίσεων πανικου τ καλοκαίρι σταμάτησα. Το Νοέμβριο ξεκίνησα στην ίδια και αυτή τη φορά είπα θα τ παλέψω. Χθες ξαφνικά επειδή άργησα να ξυπνήσω να πάω από τον άγχος μου σχεδόν τη μισή μέρα είχα έντονη δυσφορία. Πήγα στο γιατρό της δουλειάς όπου Μ πήρε τη πίεση και η μεγάλη ήταν 16. Η μικρή και της καρδιάς ήταν καλή. Πανηγοβληθηκα και έφυγα. Και λέω όχι πάλι απ' την αρχή. Σήμερα είχα ταχυπαλμιες και σουβλιες στο στήθος. Να επισημάνω ότι ο μπαμπάς Μ έπαθε έμφραγμα.πριν 2 χρόνια και από τοτε φοβάμαι γτ ηταν ξαφνικό. Να.επισημανω είμαι 34 και παλεύω με.το.θηριο από τα 25. Μόλις νιώσω ένα πόνο στη καρδιά η ταχυπαμια τρέμω. Άπειρε;.εξετάσεις κ όλες καλές. Και σε ψυχολόγο πήγα και ηρεμιστικό πήρα. Όχι ξανά δε.θελω

Senior Member
    Quote Originally Posted by ellaki1989 View Post
    Παιδιά καλησπέρα..μετά από καιρό να ναι και πάλι. Από πέρσυ δουλεύω σε μια πολύ πιεστική δουλειά γραφείου με τοξικούς ανθρώπους όπου λόγω κρίσεων πανικου τ καλοκαίρι σταμάτησα. Το Νοέμβριο ξεκίνησα στην ίδια και αυτή τη φορά είπα θα τ παλέψω. Χθες ξαφνικά επειδή άργησα να ξυπνήσω να πάω από τον άγχος μου σχεδόν τη μισή μέρα είχα έντονη δυσφορία. Πήγα στο γιατρό της δουλειάς όπου Μ πήρε τη πίεση και η μεγάλη ήταν 16. Η μικρή και της καρδιάς ήταν καλή. Πανηγοβληθηκα και έφυγα. Και λέω όχι πάλι απ' την αρχή. Σήμερα είχα ταχυπαλμιες και σουβλιες στο στήθος. Να επισημάνω ότι ο μπαμπάς Μ έπαθε έμφραγμα.πριν 2 χρόνια και από τοτε φοβάμαι γτ ηταν ξαφνικό. Να.επισημανω είμαι 34 και παλεύω με.το.θηριο από τα 25. Μόλις νιώσω ένα πόνο στη καρδιά η ταχυπαμια τρέμω. Άπειρε;.εξετάσεις κ όλες καλές. Και σε ψυχολόγο πήγα και ηρεμιστικό πήρα. Όχι ξανά δε.θελω
    Γιατί επέστρεψες στην ίδια δουλειά αφού οι συνθήκες δεν ήταν καλές;

Senior Member
    Καλή ερώτηση γτ είναι δημόσιο και υπάρχει ενδεχόμενο μονιμοποίησης άστα να πάνε. Αλλά αν ζοριζει το πράμα δε.το βλέπω να συνεχίζω

Senior Member
    Είναι από το άγχος όλο αυτό.
    Κοίτα στις μέρες δύσκολα βρίσκεις δουλειά πόσω μάλλον καλή δουλειά.
    Το θέμα είναι αν θα ανεχτεις συμπεριφορές με κόστος την ψυχική σου υγεία η θα αλλάξεις δουλειά.
    Αλλιώς προσπάθησε με ένα ψυχολόγο να δουλέψεις λίγο το στρες, ώστε να αντέχεις παραπάνω.
    Προσωπικά θα σου πρότεινα να το παλέψεις και να μην παραιτηθείς εάν υπάρχει και περίπτωση να γίνεις μόνιμη.

Senior Member
    Θα φας τα νιάτα σου εκει μέσα θέλει 20 χρόνια τουλάχιστον

Senior Member
    Καλή ερώτηση γτ είναι δημόσιο και υπάρχει ενδεχόμενο μονιμοποίησης άστα να πάνε. Αλλά αν ζοριζει το πράμα δε.το βλέπω να συνεχίζω
    Καλύτερα να μην τα παρατήσεις. Να σκεφτείς λύσεις. Δεν μπορείς να πας σε άλλο χώρο εργασίας; Ίδια δουλειά αλλά άλλο κτήριο - άλλοι άνθρωποι.
    Άρχισε και πάλι ψυχοθεραπεία, μίλησε και με ένα ψυχίατρο να δεις αν χρειάζεσαι και χάπια και πάρε το θέμα πιο ζεστά.

Marilou
    Guest
    Συνήθως θεραπευτικά αυτό που προτείνεται είναι η απομάκρυνση του θεραπαυομενο από το περιβάλλον που του πυροδοτεί τις κρίσης .
    Αν αυτό δεν ειναι εφικτό όπως στην δική σου περίπτωση τότε δουλεύεις αποκλειστικά το θέμα των ορίων..

Βάζει όρια πρώτα στον εαυτό σου και μετά στο περιβάλλον σου,τα γνωστοποιεί,τα επικοινωνείς που λέμε και έπειτα περνάς στην διαχείριση αυτών
    .

Όποιος δεν σέβεται τα δικά σου όρια θα υποστεί και τις συνέπειες, τι σημαίνει αυτό;

Σε κάθε περίπτωση αναγνωρίζεις τι είναι αυτό που σε πιέζει, ει αι μια ανάρμοστο συμπεριφορά;
    Τότε την γνωστοποιεί ότι δεν ειβαι αποδεκτή από εσένα και ότι αν συνεχιστεί δεν θα γίνετε η συνεργασία..
    Δουλειά είναι και ειδικά δημόσιο αν κατάλαβα καλά;

Οπότε έχεις όλο το χώρο και τον χρόνονα το διαμορφώσεις αυτό.
    Αν ήταν ιδιωτικός τομέας ίσως θα ήταν πιο δυσκολο ..

Όρια σε αυτές τις περιπτώσεις και οποις δεν τα σέβεται βλέπει και την ανάλογη συμπεριφορά σου .

Δούλεψε με ένα ψυχοθεραπευτη την πηγή του άγχους σου και οριοθέτηση τα όλα αυτά, δεν ξέρω αν το έχεις κάνει γιατί όσα ηρεμιστικά και να πάρεις αν δεν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι δεν θα σε βοηθήσουν.

Καλή δύναμη!

Senior Member
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σλυμ ναι δημόσιο είναι και από τα χειρότερα τμήματα εργάζονται κανονικά και όλη μέρα κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Κλείνει η πόρτα και μετά λένε για σένα. Μια μέρα να λείψεις θα σχολιαστεί. Εγώ δεν έχω μάθει έτσι. Παλεύω χρόνια δεν θέλω να το ξανά περάσω. Όσο και να προσπαθώ και ψυχοθεραπεία έκανα αλλά είναι έτσι π οργανισμός μου που δε τα έχετε. Η λύση είναι να σηκωθώ να φύγω αλλά απ' την άλλη δεν είναι σωστό κ αυτό. Δε ξέρω τ να πω. Τώρα πάλι ήρθα τ πρωί κ έχω τρέμουλο αλλά δε θέλω να τους το δείξω

Marilou
    Guest
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σλυμ ναι δημόσιο είναι και από τα χειρότερα τμήματα εργάζονται κανονικά και όλη μέρα κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Κλείνει η πόρτα και μετά λένε για σένα. Μια μέρα να λείψεις θα σχολιαστεί. Εγώ δεν έχω μάθει έτσι. Παλεύω χρόνια δεν θέλω να το ξανά περάσω. Όσο και να προσπαθώ και ψυχοθεραπεία έκανα αλλά είναι έτσι π οργανισμός μου που δε τα έχετε. Η λύση είναι να σηκωθώ να φύγω αλλά απ' την άλλη δεν είναι σωστό κ αυτό. Δε ξέρω τ να πω. Τώρα πάλι ήρθα τ πρωί κ έχω τρέμουλο αλλά δε θέλω να τους το δείξω
    Μηπως η αξια του εαυτου σου καθορίζετε απο το τι λενε οι αλλοι ?
    Αν ολο αυτο εχει να κανει με την αυτοεκτιμηση σου για σκεψου θα σε βοηθησει ,θα λυσει το προβλημα σου η φυγή ?

Εισαι σιγουρη οτι σε μια επομενη εργασια δεν θα πεσεις σε ενα τετοιο περιβαλον ?
    Αν παλι πεσεις που συνηθως στο εργασιακο κομματι επικρατεί κατι τετοιο ,τι θα κανεις θα χανεις μονιμως τις δουλειες σου επειδη επηρεαζεσαι απο την γνωμη αλλων ?
    Εσυ τι πιστευεις για εσενα ?

Μαλλον δεν εχεις δουλεψει σωστα ψυχοθεραπευτικα ...Πρεπει να δουλεψεις με καποιον ο οποιος θα σε βοηθησει πραγματικα ωστε η συμπεριφορα που εχεις υιοθετησει (αποφυγη δηλαδη )να δεις οτι μπορει να σε ανακουφιζει βραχυπροθεσμα ,μακροπροθεσμα ομως θα σου δημιουργήσει τρομερο βιοποριστικο -εργασιακο προβλημα ..

Βρες ενα αλλο θεραπευτη και δουλεψε με την αυτοεκτιμηση σου ,μια ατυχης ψυχοθεραπευτικη προσεγγιση δεν παει να πει οτι δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις ..

Υπαρχουν πολλοι εκει εξω ,βρες καποιον σωστο πιστοποιημενο θεραπευτη ωστε να δημιουργήσεις μια ομορφη θεραπευτικη σχεση και μεσα απο αυτην να κανεις δουλιτσα προς οφελος σου !

Senior Member
    Σε ευχαριστώ και πάλι που αφιέρωσες χρόνο να Μ απαντήσεις. Θεωρώ ότι έχει να κάνει το πώς το αντιμετωπίζω εγώ. Γιατί η αλήθεια είναι σε όποια δουλειά και να βρεθείς θα υπάρχει ένας στραβος. Άρα είναι καθαρά θέμα διαχείριση ανθρώπου. Απλά ως χαρακτήρας ενώ είμαι δυναμική συνάμα είμαι ευαίσθητη και δεν μπορώ τις εντάσεις και τις τοξικές καταστάσεις. Έχω μάθει σε ένα περιβάλλον φυσιολογικό ενώ εργάζομαι από μικρή και έχω αντιμετωπίσει ξανά τα ίδια, απλά καταλαβαίνω ότι πλέον δε τα ανέχομαι. Κ όλα αυτά έχουν αντίκτυπο πάνω μου με κρίσεις πανικού και φοβίες.

Senior Member
    Σε ευχαριστώ και πάλι που αφιέρωσες χρόνο να Μ απαντήσεις. Θεωρώ ότι έχει να κάνει το πώς το αντιμετωπίζω εγώ. Γιατί η αλήθεια είναι σε όποια δουλειά και να βρεθείς θα υπάρχει ένας στραβος. Άρα είναι καθαρά θέμα διαχείριση ανθρώπου. Απλά ως χαρακτήρας ενώ είμαι δυναμική συνάμα είμαι ευαίσθητη και δεν μπορώ τις εντάσεις και τις τοξικές καταστάσεις. Έχω μάθει σε ένα περιβάλλον φυσιολογικό ενώ εργάζομαι από μικρή και έχω αντιμετωπίσει ξανά τα ίδια, απλά καταλαβαίνω ότι πλέον δε τα ανέχομαι. Κ όλα αυτά έχουν αντίκτυπο πάνω μου με κρίσεις πανικού και φοβίες.
    Πιστευω πως πρεπει να ηρεμησεις,οσο μπορεις.Αυτα που αντιμετωπιζεις ειναι ψυχοσωματικα και ολοι μας τα εχουμε περασει και τα περναμε ξανα και ξανα.Καποιοι ανθρωποι κανουν δουλεις που δεν τους αρεσουν και καποιοι που τους αρεσουν.Εγω κανω τη δουλεια που παντα ηθελα και να και εγω στο ιδιο φορουμ με εσενα ειμαι και με τα ιδια συμπρωματα.Δεν παιζουν ρολο στη ζωη ουτε οι δουλειες ουτε οι ανθρωποι που ειμαστε μαζι τους,παρα μονο τα συναισθηματα που παιρνουμε απο ολα αυτα και πως τα βαζουμε μεσα μας.Σηκωσε ψηλα το κεφαλι,οπως νικησες παλιοτερα θα νικησεις και τωρα.Θα παλεψεις,θα χασεις μαχες αλλα θα σηκωνεσαι και θα πολεμας και θα ξανανικησεις στο τελος.Δυναμικη μπορει να μην εισαι οπως λες,αλλα εισαι σιγουρα δυνατη…Οι φοβιες και οι κρισεις πανικου θα μας περιμενουν σε μια γωνια παντα,καιρος να παμε εμεις να τις βρουμε και οχι να περιμενουμε να ερθουν αυτες σε εμας
    Θα παμε,θα τις βρουμε και θα τις νικησουμε…
    Ψηλα το κεφαλι λοιπον,θα νικησεις…

Marilou
    Guest
    Το ενα δεν αναιρει το αλλο και σιγουρα ο δυναμισμός δεν ειναι στοιχειο που καθοριζει αν ενας ανθρωπος θα βιωνει κρισεις πανικου .

Υπαρχει δυστηχως η λανθασμενη πεποιθηση οτι κρισεις πανικου βιωνουν οι αδυναμοι ανθρωποι κατι το οποιο δεν ισχυει καθως υπαρχουν δεκαδες περιστατικα καταγεγραμμένα στην βιβλιογραφια μας ,δυναμικων ανθρωπων ,που κατα καιρους βιωναν κρισεις ..

Κρισεις πανικου μπορει να βιωνεις γιατι πολυ απλα εχεις επωμιστεί πολλες ευθυνες στην ζωη σου ...εχεις γεμισει την βαλιτσα της ζωης σου που λεω εγω με παλια ρουχα ,σκισμενα ή πολυφορεμενα ¨ρουχα ¨-σκεψεις ....

Για σκεψου ,στην ντουλαπα μας δεν κανουμε μια εκκαθάριση ανα εποχη ?
    Δεν πεταμε ή δανειζουμε τα παλια μας ρουχα ωστε να κανουμε χωρο για τα καινουργια ?

Στην ζωη μας λοιπον γιατι δεν κανουμε μια εκκαθαριση ?
    Στην βαλιτσα που λεγεται ζωη ,μυαλο γιατι δεν πεταμε παλιες και δυσλειτουργικες σκεψεις γεγονοτα ή και ανθρωπους ?
    Γιατι ολα τα στριμώχνουμε ούτως ωστε να μην δημιουργουμε ενα κενο χωρο για να ερθουν τα καινουργια και να μπουν ομορφα εκει μεσα ?

Εχουμε μαθει να μαζευουμε τα παντα ,να καταπιεζουμε τα θελω μας τις σκεψεις μας ,να εχουμε ανθρωπους στην ζωη μας που δεν μας αγαπουν και ξαφνικα ερχετε κατι καινουργιο προσπαθουμε να το χωρεσουμε και δεν χωραει και βλεπουμε αυτη τη βαλιτσα να κανει το μπαμ ...σκαει και πεταγονται ολα εξω διασπαρτα ..

Αυτη ειναι η κριση πανικου ..ερχετε ενα τελευταιο γεγονος στριμωχνετε σε ολα τα αλλα που εχουμε και ξαφνικα γινετε το μπαμ και πεταγοντα ολα εξω ..
    Σκεψεις διασπαρτες στο χωρο ..μια σύγχυση ,μια αναταραχη ..
    Ξαφνικα εσυ αρχιζεις να φοβασαι ,να νευριαζεις ,να θυμωνεις και να λες ενα δεν αντεχω αλλο ..παραιτείσαι απο πολλά σπουδαια πραγματα γιατι απλα δεν αντεχεις ..

Και καπου εκει αναρωτιεσαι ,γιατι τωρα ?γιατι τωρα ας πουμε που ειμαι καλα που βρηκα δουλεια ?

Γιατι πολυ απλα εχεις μαζεψει πολλα στη ζωη σου ..
    Ισως δεν σου φταινε οι συναδελφοι που κουτσομπολευουν ...σιγα ,ειναι δυνατον να δινουμε βαση σε κακοπροαιρετα σχόλια ?
    Μαλλον εχεις μαζεψει πολλα πραγματα και ξαφνικα ερχονται ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ και εκδηλώνεις μια κριση πανικου ..
    Οποτε εσυ τι λες ?
    Οι συναδελφοι φταινε ,το κουτσομπολιο φταιει ..
    Και ομως αυτα μπορει να ειναι ενας ακομα προσθετικος παργοντας καταπιεσης στην ζωη σου ..αλλωστε ενας δυναμικος ανθρωπος οπως λες δεν δινει βαση στα λογια των αλλων ..εδω ομως το κανεις ,ασυναισθητα μεν ,αλλα το κανεις ....το κανεις γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ..

Κανε μια εκκαθαριση σε ολα καλη μου .. αναθεωρηση και ανακαταταξη ...
    Καθε χρονο φροντισε να πετας σκεψεις ,καταστασεις και ανθρωπους που σε πιεζουν ωστε να εχεις ελευθερο χωρο για τα καινουργια και θα δεις καμια κριση πανικου μετα δεν θα εχει εδαφος -χωρο για να εκδηλωθει ..

Εισαι οντως δυναμικη αλλα δεν εισαι ανθρωπος της εκκαθαρισης μαλλον ...δεν πετας ..Μαζευεις αχρηστα πραγματα ..
    Ξεφορτωσε τις σκεψεις σου ,κρατα αυτες που δεν σε κανουν να νιωθεις μικρη ή αβοηθητη ή οτι δεν αξιζεις ...κρατα αυτες τις λιγες,αλλα σωστες , βαλτες σε μια σειρα και πετα τις αχρηστες ..θα δεις τι ωραιο και συμμαζεμενο "χωρο " μυαλο θα εχεις μετα !

Απλα ξεκινα να αποβάλεις ,να πετας ..

Εγω σε ευχαριστω για το μοιρασμα και την συνομιλία !

Senior Member
    Σας ευχαριστώ για τα υπέροχα λόγια τελικά ακόμα υπάρχουν άνθρωποι. Ειλικρινά με σκλαβωσατε. Απλά επίσης σκέφτομαι ότι θέλω να κάνω ένα παιδάκι κ αν δε καθαρίσει ο οργανισμός απ' όλα αυτα πως θα γίνει αυτό ήταν πάντα το λάθος μου αναλωνωμουν σε λάθος άνθρωπους και καταστάσεις. Τα έπαιρνα όλα επί προσωπικού. Ίσως επειδή έχω μάθει να είμαι άνθρωπος και σωστή. Αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είμαστε έτσι. Κ όμως αυτό που σήκωσα πίεση το σχολίασαν και θα είπαν αυτή έχει αχιλειο πτέρνα αυτό θέλω να αποφύγω και πνιγώ τα συναισθήματα μου. Εύχομαι τις κρίσεις πανικού με όποιο τρόπο το βιώνει ο καθένας να το ξεπεράσει γρήγορα. Δε θέλω να σας κουράσω άλλο γιατί σίγουρα υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ξέρω ότι αν δεν το αντιμετωπίσουμε σύντομα θα εξελιχθεί. Γ αυτό ο οργανισμός μας χτυπάει καμπανάκι. Να είστε και πάλι καλά κ ευχαριστω!

Senior Member
    Παιδιά τα κατάφερα πήγα στη προϊσταμένη και της ζήτησα μετακίνηση και το δέχτηκε αλλα το θέμα ήταν μέχρι να γίνει με έπιασε τρομερή κρίση πανικού ταχυκαρδία και τρέμουλο. Και αναγκαστικά να πάρω μισό ηρεμηστικο να ηρεμήσω. Θα ξεκινήσω άμεσα ψυχοθεραπεία και να οριοθετω τους ανθρώπους γιατί θέλω να είμαι καλά. Ελπίζω από εδώ και πέρα τα πράγματα να εξελιχθούν πιο ομαλά.

Marilou
    Guest
    Παιδιά τα κατάφερα πήγα στη προϊσταμένη και της ζήτησα μετακίνηση και το δέχτηκε αλλα το θέμα ήταν μέχρι να γίνει με έπιασε τρομερή κρίση πανικού ταχυκαρδία και τρέμουλο. Και αναγκαστικά να πάρω μισό ηρεμηστικο να ηρεμήσω. Θα ξεκινήσω άμεσα ψυχοθεραπεία και να οριοθετω τους ανθρώπους γιατί θέλω να είμαι καλά. Ελπίζω από εδώ και πέρα τα πράγματα να εξελιχθούν πιο ομαλά.
    Mπραβο σου !
    Ειδες και στην πραξη οτι μια κριση πανικου δεν μπορει να μας σταματησει οσο ισχυρη και να ειναι ..

Η τεχνικη εκθεση στο φοβο που προκαλει την κριση πανικου θεραπευτικα θελει πολυ υποστηριξη και εσυ ολο αυτο το καταφερες μονη σου !
    Ειμαι σιγουρη οταν αρχιζεις και δουλευεις με την θεραπεια σου θα εχεις πολυ καλα αποτελεσματα ..

Να θυμασαι το ηρεμιστικο δεν ηταν η αιτια που τα καταφερες ,η θέληση σου και η δυναμη σου το καταφεραν ολο αυτο ..ακομα και δεκα ηρεμιστικα να έπαιρνες αν εσυ δεν πηγαινες δεν θα καταφερνες τιποτα ...θα ειχες αφησει την κριση να σε κατευθυνει ενω τωρα ειδες πως μπορεις να την κατευθυνεις εσυ ..

Αναγνωριζοντας ποσο δυσκολο ειναι ολο αυτο πραγματικα ενα απλο μπραβο ειναι φτωχο ,εισαι πραγματικα δυναμη ,αξιοποιησε την !

και κατι ακομα ...νομιζω θα γινεις πολυ καλη μανουλα ,στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου !

Page 1 of 2 12 LastLast