ΑΓΧΟΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10

Thread: ΑΓΧΟΣ

Senior Member

ΑΓΧΟΣ

Ειλικρινά νιώθει κανένας πολλές φορές από το τόσο έντονο άγχος ότι μπορεί να τρελαθεί γενικά να χάσει το μυαλό του; Τα έχω παίξει και αλήθεια νομίζω πως θα χάσω το μυαλό μου. Και ρωτάω όσους είναι σε αγωγή ή και μη. Δεν αντέχεται άλλο αυτό το πράγμα.

Senior Member
    Δεν αντέχεται αλλά πρέπει να το παλέψουμε.
    Αγωγή παίρνεις; η κάνα ζαναξακι όταν σε πιάνει πολύ άγχος;

Senior Member
    Παίρνω ναι κ από τα δυο. Ζαναξ 0,25. Αλλά γενικά δεν ξέρω αυτή η περίεργη αίσθηση και σκέψη της τρέλας. Και γενικά εκτός αυτου είναι και το άλλο ενώ μπορεί να τύχει να ηρεμώ από το σώμα το κεφάλι κάπως το νιώθω δεν μπορώ να το εξηγήσω.
    Last edited by Peg23; 10-02-2024 at 09:10.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Peg23 View Post
    Παίρνω ναι κ από τα δυο. Ζαναξ 0,25. Αλλά γενικά δεν ξέρω αυτή η περίεργη αίσθηση και σκέψη της τρέλας. Και γενικά εκτός αυτου είναι και το άλλο ενώ μπορεί να τύχει να ηρεμώ από το σώμα το κεφάλι κάπως το νιώθω δεν μπορώ να το εξηγήσω.
    Ποσο καιρο παιρνεις αγωγη και τι αν επιτρεπεται;;Εγω εχω εναμιση μηνα με αγωγη αλλα δεν εχω δει ιδιαιτερη αλλαγη.Ειναι φορες που νιωθω αρκετα καλα και εχουν μειωθει οι φορες που ειμαι πολυ χαλια.Δεν ξερω αν οφειλεται στην αγωγη η απλα οτι ξεχνιεμαι.Χθες που ειχα ραντεβου με τον γιατρο,αντι να νιωθω καλυτερα σημερα ξυπνησα χαλια.Οπως ακριβως το περιγραφεις…Ενα βαρυ κεφαλι σαν να εχω μια πετρα απο πανω
    Ο γιατρος λεει πως χρειαζεται υπομονη,δεν ξερω τι να πω…

Senior Member
    Έπαιρνα στην αρχή σεροξατ που μου είχε βγάλει άσχημες σκέψεις όπως πχ τάσεις αυτοκτονίας. Και γενικά ένιωθα πολύ ζαβλακωμένη. Τώρα σε λίγες μέρες κλείνω 5 μήνες με την τωρινή αγωγή (Effexor 75mg και εδώ και έναν μήνα στα 150). Βαρύ κεφάλι ένιωθα πολύ στην αρχή πριν την αγωγή και μέχρι να με πιάσει και γενικά θολούρα και πολύ ζαλη. Τώρα νιώθω κάπως περίεργα το κεφάλι μου πράγμα που δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς. Όσο αφορά εσένα. Μπορεί να χρειαστεί αύξηση της δόσης σου ή αλλαγή φαρμάκου. Κανε υπομονή λίγες μέρες ακόμη να κλείσεις ένα δίμηνο και αν δεν δεις την αλλαγή που «θέλεις» αν και αυτό είναι σχετικό γιατί δεν τα κάνει όλα το φάρμακο συζήτησε το με τον γιατρό σου. Επίσης, ξεκινα ψυχοθεραπεία. Και εγώ μόλις ξεκίνησα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Peg23 View Post
    Έπαιρνα στην αρχή σεροξατ που μου είχε βγάλει άσχημες σκέψεις όπως πχ τάσεις αυτοκτονίας. Και γενικά ένιωθα πολύ ζαβλακωμένη. Τώρα σε λίγες μέρες κλείνω 5 μήνες με την τωρινή αγωγή (Effexor 75mg και εδώ και έναν μήνα στα 150). Βαρύ κεφάλι ένιωθα πολύ στην αρχή πριν την αγωγή και μέχρι να με πιάσει και γενικά θολούρα και πολύ ζαλη. Τώρα νιώθω κάπως περίεργα το κεφάλι μου πράγμα που δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς. Όσο αφορά εσένα. Μπορεί να χρειαστεί αύξηση της δόσης σου ή αλλαγή φαρμάκου. Κανε υπομονή λίγες μέρες ακόμη να κλείσεις ένα δίμηνο και αν δεν δεις την αλλαγή που «θέλεις» αν και αυτό είναι σχετικό γιατί δεν τα κάνει όλα το φάρμακο συζήτησε το με τον γιατρό σου. Επίσης, ξεκινα ψυχοθεραπεία. Και εγώ μόλις ξεκίνησα.
    Εγω ξεκινησα στα 50 το ζολοφτ και πριν 1 εβδομαδα πηγα στα 75.Απο προχθες νιωσω χειροτερα πιο πολυ αγχος και θολουρα,δεν ξερω αν φταιει η αυξηση της δοσης.Αυτη τη θολουρα την ειχα παντοτε ομως.Ψυχοθεραπεια κανω με τον γιατρο μου καθε 15 μερες που παω.Θελω τοσο πολυ να νιωσω καλα χωρις αγχος που ολα αυτο μου φερνει ακομη πιο πολυ αγχος

Senior Member
    Εγώ περνώ 10 χρόνια cipralex των 15 mg αλλά έχω την εντύπωση ότι ήταν να κάνει το έκανε. Όταν ειμαι καλά ψυχολογικά και να μη το πάρω 2 μερες καμία παρενέργεια. Αλλά με το παραμικρό ερέθισμα έρχεται πάλι η κρίση πανικού. Εκεί κτλβνω ότι το χάπι δε κάνει τπτ. Απ' τη μια μ.ρχεται να το κόψω τελείως. Το καλοκαίρι που ήμουν χάλια η ψυχίατρος ήθελε να μου δώσει το effexor των 75 και μετά των 150. Και λέω ρε γαμωτο με το παραμικρό ανεβάζουμε δόση δηλ θα το παίρνω εφόρου ζωής; για να μη τα πολύ λόγω δε το πήρα ποτέ. Μόνο όταν στρεσαριστω πολύ μισό ζαναξ. Αλλά πρέπει να βρω γιατρό να το κόψω και το cipralex γτ εχει κάνει κορεσμο. Το θέμα είναι μη ξανά γύρισω στα αρχικά συμπτώματα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ellaki1989 View Post
    Εγώ περνώ 10 χρόνια cipralex των 15 mg αλλά έχω την εντύπωση ότι ήταν να κάνει το έκανε. Όταν ειμαι καλά ψυχολογικά και να μη το πάρω 2 μερες καμία παρενέργεια. Αλλά με το παραμικρό ερέθισμα έρχεται πάλι η κρίση πανικού. Εκεί κτλβνω ότι το χάπι δε κάνει τπτ. Απ' τη μια μ.ρχεται να το κόψω τελείως. Το καλοκαίρι που ήμουν χάλια η ψυχίατρος ήθελε να μου δώσει το effexor των 75 και μετά των 150. Και λέω ρε γαμωτο με το παραμικρό ανεβάζουμε δόση δηλ θα το παίρνω εφόρου ζωής; για να μη τα πολύ λόγω δε το πήρα ποτέ. Μόνο όταν στρεσαριστω πολύ μισό ζαναξ. Αλλά πρέπει να βρω γιατρό να το κόψω και το cipralex γτ εχει κάνει κορεσμο. Το θέμα είναι μη ξανά γύρισω στα αρχικά συμπτώματα.
    Νομιζω χρειαζεται και ψυχοθεραπεια.Εμενα ο γιατρος μου επιμενει πολυ στη ψυχοθεραπεια.Ναι μεν να παρεις φαρμακο αλλα δεν θα εισαι μια ζωη με το φαρμακο.Θα πρπει να βρουμε τι προκαλει το αγχος σου και να το διορθωσουμε.Επιμενει παρα πολυ στη ψυχοθεραπεια παντως
    Αν δεν εχεις συμπτωματα ομως με το cipralex κατι ειναι και αυτο…

Senior Member
    Όταν με πιάνει κρίση πανικού έχω πολύ σοβαρά συμπτώματα κυρίως τρέμουλο σαν σπασμούς και ταχυπαλμια. Εκεί καταλαβαίνω ότι το χάπι πια δεν κάνει κάτι ειτε το παίρνω είτε όχι. Πριν κάποια χρόνια το σταμάτησα μόνη Μ για 5 μήνες και τα συμπτώματα ήταν τρομερά. Οπότε το ξεκίνησα έτσι απλά για να πω ότι το παίρνω. Νομίζω πως πρέπει να επισκεφτώ ψυχίατρο να το συζητήσω αν και με τη τελευταία δεν ήμουν ευχαριστημένη. Με κράτησε ένα τέταρτο και μόλις της είπα τα συμπτώματα ήθελε να μου δώσει πιο δυνατό. Εν τέλη δε το πήρα. Αλλά θα συμφωνήσω το παν είναι η ψυχοθεραπεία το χάπι από μόνο του δεν αποτελεί λύση

Senior Member
    Δυστυχώς όταν προσπαθήσεις να το ξαναδιακοψεις τώρα, θα ταλαιπωρηθείς και πάλι αρκετά...

Ήσουν πολυ τυχερή ,που όταν το ξαναξεκινησες, δεν είχες απρόβλεπτα συμπτώματα...