Άγχος και μετρηση πίεσης - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 54 of 54
    Junior Member
    Παιδιά παρακολουθήσω την εποικοδομητική συζήτηση που είχατε εδώ πέρα και θέλω να μου πείτε γνώμη που αντιμετωπίζω τον τελευταίο μήνα με υψηλή πίεση. Επειδή καταλαβαίνω ότι πολλοί από μας εδώ πέρα που γράφουμε έχουνε στρες και αγχώδεις διαταραχές καταλαβαίνω ότι η πίεση επηρεάζεται. Εγώ όμως είχα πάντα στρες και αγχώδης διαταραχές αλλά η πίεση μου ήταν χαμηλή. Δηλαδή 10 με 6 και 11 με 7. Ότι και να γινόταν. Τελικά κατάφερα μόνος μου να ανεβάζουν την πίεση και να είναι το τελευταίο ενάμιση μήνα στο 14,5 με 9.5 το ανώτερο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Την μετράω συνέχεια και αυτό είναι λάθος. Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάποιος κάτι με λίγο διάστημα αν είναι ανεβασμένη τόσο;;; Εγκεφαλικό η έμφραγμα;;; Ο καρδιολόγος μου με βρήκε μια χαρά. Μου έδωσε λεξοτανίλ Ένα τέταρτο των 3 και μόλις το πήρα από εννιάμιση Μετά από μισή ώρα πήγε οκτώμισι η μικρή. Καρδιογράφημα καθαρό.
    Ευτυχώς παίρνω καιρό Minitran( για άγχος) k internal( Για τις φλεβοκομβικές ταχυκαρδίες). Πείτε κάτι… κινδυνεύω Άμα σταματήσω να την μετράω;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by anemos_79 View Post
    Παιδιά παρακολουθήσω την εποικοδομητική συζήτηση που είχατε εδώ πέρα και θέλω να μου πείτε γνώμη που αντιμετωπίζω τον τελευταίο μήνα με υψηλή πίεση. Επειδή καταλαβαίνω ότι πολλοί από μας εδώ πέρα που γράφουμε έχουνε στρες και αγχώδεις διαταραχές καταλαβαίνω ότι η πίεση επηρεάζεται. Εγώ όμως είχα πάντα στρες και αγχώδης διαταραχές αλλά η πίεση μου ήταν χαμηλή. Δηλαδή 10 με 6 και 11 με 7. Ότι και να γινόταν. Τελικά κατάφερα μόνος μου να ανεβάζουν την πίεση και να είναι το τελευταίο ενάμιση μήνα στο 14,5 με 9.5 το ανώτερο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Την μετράω συνέχεια και αυτό είναι λάθος. Υπάρχει περίπτωση να πάθει κάποιος κάτι με λίγο διάστημα αν είναι ανεβασμένη τόσο;;; Εγκεφαλικό η έμφραγμα;;; Ο καρδιολόγος μου με βρήκε μια χαρά. Μου έδωσε λεξοτανίλ Ένα τέταρτο των 3 και μόλις το πήρα από εννιάμιση Μετά από μισή ώρα πήγε οκτώμισι η μικρή. Καρδιογράφημα καθαρό.
    Ευτυχώς παίρνω καιρό Minitran( για άγχος) k internal( Για τις φλεβοκομβικές ταχυκαρδίες). Πείτε κάτι… κινδυνεύω Άμα σταματήσω να την μετράω;;;
    Οσοι εχουν αγχωδη διαταραχη την κανουν την πιεση κουρελι .. κανε καμια γυμναστικη για ν νιωθεις καλα κ σταμστα ν την μετρας ...η καρδια χαλαει με υπερταση μονιμη καθε μερα μετα απο μια 10 ετια κ βαλε ....οποτε γυμναστικη κ ξεχνα το ...εγω ειμια 50 με αγχωτικη υπερταση απο τα 20 ....

Junior Member
    Εμένα ξεκινησε με ταχυκαρδιες στα 24. Και από τότε τις κουβαλάω και αυτές μαζί μου. Έχω κάνει άπειρα τριπλεξ, άπειρα Χόλντεν καρδιάς. Να φανταστείς ο μέσος όρος στα περσοτερα είναι 90 στο 24ωρο. Και ο γιατρος καρδιολόγος που έχω από τότε με καθησυχάζει.. πολλές κρίσεις πανικού... έχω κάνει ψυχοθεραπεία και την έκοψα. Μάλλον πρέπει να την ξανά ξεκινήσω. Τώρα απέκτησα και πιεση. Άστα φίλε Μπάμπη. Σταμάτησα να μετριεμαι αλλά μέσα μου με τρώει ότι έχω πιεση. Έκανα πρόσφατα τρίπλεξ και χολτερ καρδιάς όμως. Αν είχα πρόβλημα με πιεση δεν έδειχναν κάτι έστω ελάχιστο??? Κάποια ένδειξη???

Senior Member
    Quote Originally Posted by anemos_79 View Post
    Εμένα ξεκινησε με ταχυκαρδιες στα 24. Και από τότε τις κουβαλάω και αυτές μαζί μου. Έχω κάνει άπειρα τριπλεξ, άπειρα Χόλντεν καρδιάς. Να φανταστείς ο μέσος όρος στα περσοτερα είναι 90 στο 24ωρο. Και ο γιατρος καρδιολόγος που έχω από τότε με καθησυχάζει.. πολλές κρίσεις πανικού... έχω κάνει ψυχοθεραπεία και την έκοψα. Μάλλον πρέπει να την ξανά ξεκινήσω. Τώρα απέκτησα και πιεση. Άστα φίλε Μπάμπη. Σταμάτησα να μετριεμαι αλλά μέσα μου με τρώει ότι έχω πιεση. Έκανα πρόσφατα τρίπλεξ και χολτερ καρδιάς όμως. Αν είχα πρόβλημα με πιεση δεν έδειχναν κάτι έστω ελάχιστο??? Κάποια ένδειξη???
    Να χαιρεσε που δεν εχεις κατι.. αλλοι πανε στον γοατρο χωρις συπτωματα κ τους λενε.. .εχεις κολπικη μαρμαρυγη επειγοντος χειρουργιο κλπ κλπ...εμεις εχουμε σωματοποοησει τα παντα...κανε φουλ γυμναστικη . Χαμηλωνει τις σφυξεος...εγω εχω 45 χαμηλες απο το jogging...παιρνω σεροπραν να καλμαρω οσο μπορω τωρα πιστεψσ μσ δεν εχιες κατι παθολογικο ολα ειναο απο αγχωτικη διαταραχη.. αυτο εχει εξαρσγ κ υφεση....κανε γυμνασικη περνα καλα...κ ασε τημ καρδια στξβ υσυχια της ...δεν εχεις κατι. Αγχος εχεις κ φοβιες....μαθε οσο .
    Μπορεις να ζεις με αυτο....κανε γυμναστικτη φουυυυυλλλλλ

Senior Member
    Για να δέσει το σώμα θέλει βάρη κ περπάτημα κ γίνεσαι καλά δεν ξέρω όμως αν μπορείτε να το κάνετε αυτό εγώ που ήμουν αθλητής έτσι τι σκαπουλαρα

Quote Originally Posted by elis View Post
    Για να δέσει το σώμα θέλει βάρη κ περπάτημα κ γίνεσαι καλά δεν ξέρω όμως αν μπορείτε να το κάνετε αυτό εγώ που ήμουν αθλητής έτσι τι σκαπουλαρα
    Άμα βαριέσαι πολύ να γυμναστεις τι κάνεις?

Senior Member
    Πας σε ένα γιατρό κ σου βάζει γυμναστική την έκανα εγώ τη δουλειά

Junior Member
    Γεια σου Joanna , και εγώ τελευταία την μετράω και έχω πάνω από 13,5 .Βεβαια έχω άγχος όταν το σκέφτομαι (ιδρώνουν τα χέρια μου ) . Πόσο καιρό έπαιρνες υψηλές μετρήσεις ;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Καλησπέρα,πετα το πιεσόμετρο αυτό έκανα εγώ,αφού σου είπε ο γιατρός όλα καλά είναι πίεση από το άγχος.Επειδη είχα πολλά θέματα με την πίεση και όχι παθολογικής φύσεως έφτασε η μικρή της καρδιάς 11,5 ενώ το φυσιολογικό είναι 8 εκεί τα είδα όλα, εννοείται πήγα στα επείγοντα και μετά στον καρδιολόγο μου είπε ότι για να παίρνεις την πίεση πρέπει να εισαι 15 λεπτά καθιστή σε ηρεμία (ποτέ όταν έχω αγχος, φοβίες,να έχω μαλώσει π.χ με κάποιον κλπ)και αφού πάρω την πρώτη μέτρηση θα περιμένω 2 λεπτά και θα ξανά μετράω ,η πραγματική είναι η δεύτερη. Το έκανα 2 φορές είδα ότι είναι έτσι όπως μου τα λέει και το πέταξα. Όλες οι μετρήσεις μου πριν απο αυτή την κουβέντα ήταν μόνιμα 13,5-15 και η μικρή 9-9,5 είχα πειστεί ότι έχω πρόβλημα.
    απάντησε αν μπορείς στο κίνημα από επάνω που σου έγραψα θενκς

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234