Άγχος και μετρηση πίεσης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 54
    Junior Member

Άγχος και μετρηση πίεσης

Πολύ θα ήθελα να μάθω την άποψη σας για τη πίεση.. ώρες ώρες νιώθω ότι όλο αυτό π εχω ειναι υπέρταση.. φοβάμαι να μετρήσω τη πίεση μ μόλις βλέπω το μηχάνημα με πιάνει ζαλάδα. Κάποιες φορές π τη μέτρησα ήταν 14.5 μέχρι εκεί εχω φτάσει .. πήγα σε ειδικό υπερτασιολογο μ είχε βάλει ένα μηχάνημα και μ είπε δεν έχεις κανένα πρόβλημα ήταν φυσιολογικές με τη πρώτη μαντέψτε.. πάλι 14.5.. θα ήθελα να μ πείτε τις ιστορίες πίσω από αυτό και πως το αντιμετωπίζετε!! Καλή δύναμη σε όλους

Senior Member
    Λοιπόν πριν μια βδομάδα επειδή με πήρε ο ύπνος και άργησα να πάω στη δουλειά άρχισα να νιώθω δυσφορία. Λέω δε πάω κάτω στο γιατρό να πάρω τη πίεση. Και παρακαλώ πολύ είχα 16 τη μεγάλη. Από εκείνη τη μέρα και πάλι χέστηκα πάνω μου. Να τονίσω ότι είμαι υποτασικη και δεν είχα πονοκέφαλο. Με πιάσανε φοβίες ταχυκαρδίες τι κάνει τ ριμαδι το μυαλό. Και φυσικά πήρα πιεσόμετρο και μετράω τη πίεση. Μέγα λάθος δεν έχεις τπτ απολύτως είναι όλα στο μυαλό σου. Προφανώς κάτι σε αγχωσε. Πίεση έχεις όταν είναι υψηλή σε κατάσταση ηρεμίας. Εκεί θα καταλάβεις ότι κάτι δε πάει καλά. Μίλησα με το γιατρό και Μ λέει η πίεση μας ποτέ δεν είναι σταθερή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Senior Member
    Εγω καθε φορα που μετραω την πιεση αγχωνομαι.Στον καρδιολογο ειχα 15-9 και στο νοσοκομειο 16-9
    Ο καρδιολογος μου ειπε θα πας σπιτι αου,θα κατσεις ηρεμα και μονο αν νιωθεις ανετα θα τη μετρας,αλλιως μην την μετρας καθολου
    Καθε φορα που τη μετρουσα στην αρχη επιανα 14 και κατι.Μολις περνουσαν 5 λεπτα και εμενα ηρεμος και καθιστος στο δωματιο μονος μου,επεφτε στο 12-13 και καποιες φορες και πιο κατω.Ο γιαττος μου ειχε πει οτι οποιος εχει πιεση παθολογικη,εχει 24 ωρες ανεβασμενη πιεση.Αλλιως οπως ειπε η κοπελα απο πανω,ολοι ανεβαζουμε πιεση
    Πλεον ακομη και χαλια να νιωθω δεν τη μετραω,κουραστηκα και με αγχωνει πιο πολυ

Senior Member
    ανέβασες πίεση πιθανώς γτ ήξερες ότι θα πας στο καρδιολόγο. Όταν η πίεση είναι παθολογική είναι ανεβασμένη όλο το 24ωρο. Προσοχή όμως από το πολύ άγχος μπορεί να γίνει παθολογική. Κανείς καλά που δε τη μετράς και εγώ θα το κρύψω κάπου στο σπίτι. Εκεί π ήμουν καλά να σηκώνομαι κάθε πρωί πριν πάω στη δουλειά να μετράω τη πίεση; Φαντάσου δηλ πόσο θα έχω στη δουλειά. Αν έχεις το κάθε τρελό και σε αγχωνει λογικό είναι.

Senior Member
    Καλησπέρα,πετα το πιεσόμετρο αυτό έκανα εγώ,αφού σου είπε ο γιατρός όλα καλά είναι πίεση από το άγχος.Επειδη είχα πολλά θέματα με την πίεση και όχι παθολογικής φύσεως έφτασε η μικρή της καρδιάς 11,5 ενώ το φυσιολογικό είναι 8 εκεί τα είδα όλα, εννοείται πήγα στα επείγοντα και μετά στον καρδιολόγο μου είπε ότι για να παίρνεις την πίεση πρέπει να εισαι 15 λεπτά καθιστή σε ηρεμία (ποτέ όταν έχω αγχος, φοβίες,να έχω μαλώσει π.χ με κάποιον κλπ)και αφού πάρω την πρώτη μέτρηση θα περιμένω 2 λεπτά και θα ξανά μετράω ,η πραγματική είναι η δεύτερη. Το έκανα 2 φορές είδα ότι είναι έτσι όπως μου τα λέει και το πέταξα. Όλες οι μετρήσεις μου πριν απο αυτή την κουβέντα ήταν μόνιμα 13,5-15 και η μικρή 9-9,5 είχα πειστεί ότι έχω πρόβλημα.

Senior Member
    Ισχύει αυτό που λες εγώ από το πολύ στρες η μεγάλη ήταν 16 και μετά από 2 λεπτά επεσε στο 13. Καλά όταν είμαι σε ηρεμία έχω μόνιμα 10 γτ είμαι υποτασικη. Φαντάσου δηλ στο 16 το έπαθα. Το πήρα απλά να το έχω. Αλλά το εξαφάνισα

Senior Member
    Quote Originally Posted by ellaki1989 View Post
    Ισχύει αυτό που λες εγώ από το πολύ στρες η μεγάλη ήταν 16 και μετά από 2 λεπτά επεσε στο 13. Καλά όταν είμαι σε ηρεμία έχω μόνιμα 10 γτ είμαι υποτασικη. Φαντάσου δηλ στο 16 το έπαθα. Το πήρα απλά να το έχω. Αλλά το εξαφάνισα
    Και πολύ καλά έκανες εφόσον δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετράμε την πίεση μας.Πλεον μόνο όταν πάω σε γιατρό με εξέταση την μετράω.Ποτε μόνη μου,έχω πάθει τέτοια φοβία με το πιεσόμετρο και μόνο που το έβλεπα αγχωνομουν γιατί φοβόμουν ότι θα δείξει υψηλή πίεση κι έτσι γινόταν.

Senior Member
    Σαφώς και η τακτική μέτρηση βοηθά στην παρακολούθηση της υγείας μας.
    Αλλά εννοείται πως αν προκαλεί άγχος η συχνη μέτρηση της πίεσης μας τότε το αναφέρουμε στο γιατρό.

Επίσης από άτομο σε άτομο διαφέρουν οι ενδείξεις. Εγώ όταν έκανα τεστ κοπώσεως που έτρεχα στο διάδρομο και είχα και το πιεσόμετρο στο χέρι, μου έδειξε 22 η μεγάλη (συστολική), αλλά δεν ανησύχησε τον καρδιολόγο γιατί έτρεχα δεκαπέντε λεπτά.

Άλλη φορά γύρω στο 16 όμως που είχα σε ηρεμία , είπε θα μου δώσει χάπι αν συνεχιζω να έχω τόσο υψηλή πίεση και μου είπε για ένα διάστημα να κάνω μετρήσεις και να του τις δίνω.

Εξαρτάται λοιπόν από διάφορους παράγοντες.

Παρότι μια συστολική πίεση γύρω στο 12 θεωρητικά είναι το ιδανικό, σε μένα όμως μου είπε πως και γύρω στο δεκατρία, δεκατρισιμισι η μεγάλη, είναι οκ, γιατί λόγω του τρεξίματος έχω πλέον χαμηλούς παλμούς. Σε ηρεμία έχω κάπου 40 παλμούς το λεπτό.

Δε κατάλαβα ακριβώς τη σχέση της καρδιακής συχνότητας με την αρτηριακή πίεση, απλά το αναφέρω ώστε να μην αγχώνεστε.

Το βασικό και το πιο σωστό είναι επίσκεψη στον καρδιολόγο με ότι σύμπτωμα έχουμε και αυτός ανάλογα μας καθοδηγει.

Βασικά έπρεπε ήδη να είχα επισκεφτεί τον καρδιολόγο μου και είναι λάθος μου που έχω αφήσει μεγάλο διάστημα χωρίς να τον επισκεφθω.
    Αλλά άλλες φορές το αμελώ, άλλες φορές μπορεί να μην έχει εχω τα χρήματα , άλλες φοβάμαι πως όλο και κάτι θα μου βρει, άλλες φορές αν έχω πάρει κιλά προσπαθώ να τα χάσω και μετά να πάω κ.ο.κ.

Senior Member
    40 παλμούς;.είναι σίγουρο καλό μαύρο. Εγώ το χαμηλότερο που έχω φτάσει σε ηρεμία είναι 55. Στον ύπνο δε ξέρω βέβαια. Αλλά γενικά με το που αγχωθω η περπατήσω και σκεφτώ κάτι ακούω τους παλμούς σα τρελούς. Μπορεί να φανεί υπερβολικό αλλά στο 6μηνο κάνω πάντα τσεκαπ. Μη πω καλύτερα με τους πανικός έκανα συνέχεια. Υ.γ απλά επειδή είμαι υποτασικη όταν έκανα το 16 δε το κτλβ ούτε πονοκέφαλο είχα. Απλά ένιωθα πολύ δυσφορια

Junior Member
    Το ίδιο θέμα έχω και εγώ Με την πίεση , την ίδια φοβία για το μηχάνημα απέκτησα και εγώ.
    Όταν πας στο γιατρό πάντα σκέφτεσαι (τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι εγώ)απο πρίν να είσαι ηρεμος να βγεί η πίεση καλη και αν δεν βγει? Και αν με πιάσει πανικό ? Και μέχρι να φτάσεις με την σκέψη και την ανησυχία σου τα έχεις κάνει όλα χαλια δεν πρόκειται να ειναι κανονική η πίεση σου.
    Τελευταία φορά που πήγα καρδιολόγο ήταν μέχρι να έρθει η σειρά μου εκανα διάφορα σκηνικά στο κεφάλι μου και ελεγα στον εαυτό μου να είμαι ήρεμος κτλπ αλλά χειρότερα έγινα.Ετρεμα σαν Ψαρή όσο με εξέτασε ο γιατρός και η καρδιά μου χτύπαγε σαν τρελή.Στην πίεση φυσικά είχα 16 θυμάμαι σίγουρα.Το αστείο ηταν ότι μετα Ηρεμισα μόνος μου και ζήτησα για να μου Παρί ξανα την πίεση.Τωρα πρέπει να πάω σε καρδιολόγο για ένα τέστ κοπώσεως και δεν μπορώ σκέφτομαι πώς θα πάνε όλα στραβά.
    Τέλος πάντων,Κάποιος θυμάμαι είπε πως όσο ασχολείσαι με την πίεση τόσο θα σε κυνηγάει.Εγω μέχρι τα 20 μου δεν ήξερα τι σημαίνει πίεση δεν ήξερα τι σημαίνει άγχος και Όλα τα σχετικά.Οταν περνάς απο τέτοια ψυχολογικά θέματα το καλύτερο ειναι να μην διαβάσεις και να μην ξέρεις τίποτα.Για εμένα είναι αργά πλέον.
    Δεν είναι κακο να ξέρει κάποιος βασικά πράγματα αλλά πιστεύω πως άνθρωποι που ξέρουν λιγότερα ζούνε καλύτερα,δεν αγχώνεται με το παραμικρό δεν υπερβάλει σε διάφορες καταστάσεις.

Senior Member
    Σ αυτό που λες θα συμφωνήσω όσα λιγότερα ξέρεις τόσο λιγότερο ασχολείσαι. Όταν μπαίνει όμως στο παιχνίδι η κρίση πανικού άστα να πάνε με το παραμικρό ψάχνεις τ κάθε σύμπτωμα θα προτιμούσα να έχω άγνοια κινδύνου, αλλά απο την άλλη αν το χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να βοηθήσεις κόσμο.

Senior Member
    Καλημερα
    Σηκωθηκα σημερα μεσα στο αγχος και με βαρυ κεφαλι
    Λεω ας μετρησω πιεση
    Μετραω εβγαλε ενα 15-10 αλλα μετα οτο καθομουν ηρεμος εβγαζε αλλες μετρησεις 13 εως 14 και 8,2 εως 9,μεσα εκει ηταν οι αλλες μετρησεις
    Τωρα αγχωθηκα,αυτο μου ελειπε τωρα…
    Παλιοτερα που μετραγα πιεση,δεν ειχα
    Μονο στα επειγοντα και στομ καρδιολογο ειχα 15-9
    Σπιτι δεν ειχα
    Παντα ειχα στην πρωτη μετρηση και μετα που καθομουν και ηρεμουσα επεφτε

Senior Member
    Quote Originally Posted by KwsGian View Post
    Καλημερα
    Σηκωθηκα σημερα μεσα στο αγχος και με βαρυ κεφαλι
    Λεω ας μετρησω πιεση
    Μετραω εβγαλε ενα 15-10 αλλα μετα οτο καθομουν ηρεμος εβγαζε αλλες μετρησεις 13 εως 14 και 8,2 εως 9,μεσα εκει ηταν οι αλλες μετρησεις
    Τωρα αγχωθηκα,αυτο μου ελειπε τωρα…
    Παλιοτερα που μετραγα πιεση,δεν ειχα
    Μονο στα επειγοντα και στομ καρδιολογο ειχα 15-9
    Σπιτι δεν ειχα
    Παντα ειχα στην πρωτη μετρηση και μετα που καθομουν και ηρεμουσα επεφτε
    Καλησπέρα!!!Κι εγώ τόσο πίεση έχω.Ειναι πολύ συχνό φαινόμενο σε εμάς τους αγχωδης ανθρώπους,μην ανησυχείς.Πηγα πρόσφατα σε καρδιολόγο για το θέμα της πίεσης που με ταλαιπωρεί δύο χρόνια αλλά μου είπε οτι η σωστή μέτρηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15 λεπτά να είσαι σε ακινησία και ήρεμος, χωρίς άγχος, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάτι στενάχωρο κλπ.μετρας την πίεση και μετά από ένα λεπτό ξανά μετράς η δεύτερη μέτρηση είναι η σωστή.Εκει βλέπεις αν έχεις παθολογικό θέμα με την υπέρταση.Εκανα ότι μου είπε και είδα ότι τελικά είχε δίκιο.Δοκιμασε το για δύο τρεις φορές όπως σου ανέφερα πιο πάνω και μετά πετα το πιεσόμετρο.Ο γιατρός που πήγα είναι κορυφή στο θέμα της υπέρτασης και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.Κι εγώ σήμερα σηκώθηκα με βάρος στο στήθος και άγχος.Τωρα κάνουν πάρτι οι ταχυπαλμιες και οι αρρυθμίες.

Senior Member
    Μετρησα ξανα τωρα πριν λιγο,παρατηρησα οσο περναγε η ωρα επεφτε η πιεση.Δεν ειδα ποτε πανω απο 14 και 9
    Ηταν γυρω στο 13-13,5 με 8,5-9
    Ηταν φορες που εδειχνε και 12,5 με 8 κατι
    Μην ρωτησεις ποσες φορες τη μετρησα,αρκετες χαχαχα
    Οσο περναγε η ωρα και ημουν ηρεμος ηταν καλυτερα
    Βεβαια αυτα τα ηλεκτρονικα βγαζουν διαφορες τιμες οσο και αν μετρησεις.Πιστευω παντως πως αν ειχα πιεση δε θα ειχα ποτε χαμηλες μετρησεις θα ηταν παντα υψηλες,ετσι δεν ειναι;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by KwsGian View Post
    Μετρησα ξανα τωρα πριν λιγο,παρατηρησα οσο περναγε η ωρα επεφτε η πιεση.Δεν ειδα ποτε πανω απο 14 και 9
    Ηταν γυρω στο 13-13,5 με 8,5-9
    Ηταν φορες που εδειχνε και 12,5 με 8 κατι
    Μην ρωτησεις ποσες φορες τη μετρησα,αρκετες χαχαχα
    Οσο περναγε η ωρα και ημουν ηρεμος ηταν καλυτερα
    Βεβαια αυτα τα ηλεκτρονικα βγαζουν διαφορες τιμες οσο και αν μετρησεις.Πιστευω παντως πως αν ειχα πιεση δε θα ειχα ποτε χαμηλες μετρησεις θα ηταν παντα υψηλες,ετσι δεν ειναι;;;
    Ακριβώς έτσι μου είπε ο γιατρός μου.πρεπει να έχεις υψηλές τιμές συνέχεια και σε καταστάσεις όπως σου είπα παραπάνω.Ακριβως ίδια πίεση έχω κι εγώ.Βεβαια έχω φτάσει και πολύ παραπάνω μια φορά και κόντεψα να μείνω από τον φόβο μου.Ειναι από το άγχος μας δυστυχώς!

Page 1 of 4 123 ... LastLast