Results 1 to 15 of 16
Thread: Κρύβεται η Ψύχωση;
-
12-02-2024, 00:19 #1
Κρύβεται η Ψύχωση;
Καλησπέρα σε όλους,
Αυτό που θελω να ρωτήσω εάν ένα άτομο που νοσεί από ψύχωση μπορεί να κρύβει τις σκέψεις του!; Ο σύζυγος μου είχε πλάσει μια ιστορία στο μυαλό και ξαφνικά μέσα σε μια μέρα παραδέχτηκε πως έκανε λάθος και δεν την πιστεύει πια. Είμαι δυνατόν να συμβεί αυτό ή απλώς κρύβει τις σκέψεις του;; Ευχαριστώ πολύ όλους σας.
- 12-02-2024, 00:40 #2
φυσικα και μπορει να τις κρυβει αν παιρνει αγωγη με αντιψυχωτικα και καλυπτεται φαρμακευτικα.εχει τυχει σε μενα να ειμαι ακραια ψυχωτικος να με παρουν ολοι πρεφα συμφοιτητες γειτονες στο γυμναστηριο που αθλουμουν και μετα απο 5 χρονια αγωγης που ειχα συνελθει με φαρμακα να μην φαινεται το προβλημα μου και να μην το παιρνει κανεις χαμπαρι και οσοι σε δημοσιες υπηρεσιες εδειξα το χαρτι που εχω που γραφει σχιζοφρενεια να με αμφισβητουν παριστανοντας οτι υπερβαλλω ή οτι πηρα τρελοχαρτο για πλακα οπως ειπε μια που πηγα για την σωματικη υγεια και ειδε το αμκα που γραφει την διαγνωση επειδη με ειδε να οδηγαω να μιλαω λογικα και να με λεει κοινως λαμογιο με αλλα λογια..
οπως εγραψα και σε αλλο θεμα αλλα εσβησα τα στοιχεια που ειπα για μενα γ αυτο βγηκαν τα φαρμακα για να ειμαστε ελευθεροι συμπτωματων και να απολαμβανουμε και εμεις την καθημερινοτητα οσο το δυνατον μπορουμε οπως και οι ανθρωποι που δεν εχουν περασει ψυχωση.
12-02-2024, 00:43 #3
Άμα είσαι μέσα σε ψύχωση είναι δύσκολο να καταλάβεις τι είναι πραγματικό και τη όχι. Εμένα προσωπικά θέλει καιρό μέχρι να καταλάβω ότι αυτό που σκεφτόμουν ήταν λάθος. Εκτός από μία φορά το κατάλαβα επιτόπου αλλά είχα συνέχεια σημάδια που με κρατούσαν στην πραγματικότητα
12-02-2024, 00:51 #4
Σ ευχαριστώ παρά πολύ για την απάντηση αλλά ο σύζυγος μου δεν παίρνει αγωγή ούτε έχει επισκεφθεί ειδικό γιατί αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει πρόβλημα. Επέμενε στην ιστορία του 2 μήνες τώρα και ξαφνικά από εχτές λέει πως έκανε λάθος
12-02-2024, 00:56 #5
επισης εχει τυχει να τα φτιαξω με κοπελες και να μην παρουν ποτε χαμπαρι οτι τα ειχαν φτιαξει με ψυχωτικο γιατι ουτε τους το ειπα ουτε ειδαν κατι περιεργο στη συμπεριφορα μου βοηθησε και το γεγονος οτι δεν συζουσα με αυτες για να δουν αν παιρνω φαρμακα στο σπιτι αλλα ακομα και να βλεπανε οτι παιρνω φαρμακα θα ελεγα οτι πασχω απο ανθεκτικη καταθλιψη γι αυτο παιρνω και αντιψυχωτικα
12-02-2024, 00:58 #6
Πόσο χρονών είναι? Έχει πάει ποτέ σε γιατρό ς και του έχουν διαγνώσει ψύχωση? Απλά να ξέρεις επειδή με έχουνε στείλει για εξέταση με εντολή εισαγγελέα εμένανε χρειάζεται δύο συγγενικά πρόσωπα.
12-02-2024, 03:12 #7
12-02-2024, 03:46 #8
Είναι η έσχα τη λύση αυτό.Άμα είσαι εντάξει αποδέχεσαι τη μοίρα σου κύριος πηγαίνεις κύριος φεύγεις . μία κουβέντα κάνεις με ένα ψυχίατρο και σε αφήνουν ελεύθερο όπως κάναν και σε μένα δεν κράτησα εγώ κακία στη μάνα μου επειδή με έστειλε με εισαγγελέα. Άμα έχεις πρόβλημα και θα αντισταθείς και δεν θα θες να πας. Το πρόβλημα είναι μην γίνει επικίνδυνος για τον εαυτό του
12-02-2024, 10:11 #9
Ναι μπορει να το κρυψει για λιγο γιατι οχι? Οταν ο κλοιος σφιγγει και το καταλαβαινει θα κρυφτει για λιγο. Αλλα χωρις αγωγη η ασθενεια θα νικησει και θα τα ξαναβγαλει στη φορα αυτα και ισως περισσοτερα γιατι η κατασταση θα εχει επιδεινωθει. Εμπειρικα μιλαω και οχι επιστημονικα.
12-02-2024, 10:17 #10
για να ειστε παντρεμενοι, ειστε πολυ καιρο μαζι. ποσα χρονια ειστε μαζι, και ποσα σε συμβιωση;
μετα απο τοσο καιρο, ειναι η πρωτη περιεργη συμπεριφορα που βλεπεις απο τον ανδρα σου;
ειναι κι αλλες παθησεις που μπορει να εκδηλωθουν με εμμονες και ψευδαισθησεις..
τι ηλικια, εχει;
12-02-2024, 15:54 #11
Δηλαδή, καταλαβαίνεις πως φτιάχνει με τη σκέψη του φανταστικές ιστορίες πχ βλέποντας τον να απομονώνεται, να χαμογελά ή να φαίνεται νευριασμένος χωρίς να τρέχει κάτι?
Ή σου λέει πράγματα τα οποία φαντάζεται πως συμβήκαν και είναι βέβαιος γι αυτό?
Πως ξεκίνησε αυτό? Πχ είχε τραυματικές εμπειρίες στη ζωή του που του προκάλεσαν απωθημένα ή φοβιες?
Έχει κάνει καθόλου ψυχοθεραπεία στο παρελθόν? Είναι άτομο που θα μπορούσε από μόνος του με την καθοδήγηση κάποιου ψυχολόγου να ελέγχει τις σκέψεις του, ως εσωτερική παρατήρηση και να δι'ωχνει το διαστρεβλωμένο?γιάννης
12-02-2024, 16:34 #12
Είμαστε μαζι παρά πολλά χρόνια 15 και είναι 37. Αυτή η συμπεριφορά έχει ξεκινήσει εδω και 2 μήνες και έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη ιστορία και όχι με όλες τις καταστάσεις. Απλώς επιμένει σε κάτι το οποίο δεν μπορεί να είναι αλήθεια.
Και ξαφνικά από το Σάββατο είπε πως παραδέχεται ότι έκανε λάθος.
12-02-2024, 16:41 #13
Αναφερεται σε μια συγκεκριμένη ιστορία την οποία υποστήριζε με απόλυτη σιγουριά εδώ και 2 μήνες και ξαφνικά από το Σάββατο μου είπε πως έκανε λάθος και κατάλαβε πως δεν ισχύει. Βέβαια είχε αρχίσει να λέει πράγματα τύπου εγώ μπορώ να σας παίξω όλους και μπορώ να μπω στο μυαλό όλων σας και τέτοια. Δεν είχε ξανά παρουσιάσει ποτέ τέτοια δείγματα. Δεν δέχεται με τίποτα να πάει σε ειδικό λέει μόνο πως είναι κουρασμένος και χρειάζεται ξεκούραση!
12-02-2024, 16:48 #14
εαν ο ανθρωπος εχει θεματα πρεπει να παει σε γιατρο να του δωσει αγωγη να το ξεπερασει μην υποφερει κι για καλο φυσικα κι των γυρο του που ζουν μαζι του.
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
16-02-2024, 19:35 #15
Update
Αφού επισκέφτηκα έναν ψυχίατρο εγώ χωρίς τον άντρα μου ο οποίος δεν δέχεται με τίποτα ότι χρήζει βοήθειας. Η διάγνωση είναι οξύ ψυχωσικό επεισόδιο από την κατάχρηση κάνναβης. Νιώθω τόσο φοβισμένη και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Ο γιατρός είπε ότι μπορεί να είναι ένα μεμονωμένο επεισόδιο που θα περάσει και δεν θα επαναληφθεί αλλά μπορεί να επιδεινωθεί. Μόνο υπομονή και παρακολούθηση μου ειπε