Results 1 to 15 of 42
Thread: ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
-
10-02-2024, 21:16 #1
ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑ
Καλησοερα παιδιά εδώ και 1 μήνα περίπου όλο περνάω ένα μαρτύριο.. είμαι 23 χρόνων σας το έχω ξαναγράψει έχω αρρωστοφοβια και θέματα με το στομάχι λόγω άγχους.. Τον τελευταίο έναν μήνα περίπου έχω παλμούς στο στομάχι και με πιάνουν ταχυκαρδίες και κάθομαι και τρελένονται έχω έντονους παλμούς στο στομάχι και σχεδόν ολη την μέρα έχω παλμούς γύρω στο 95 και όταν ηρεμώ πάνε στους 75.. Το στομάχι με έχει ταρακουνήσει παρά πολύ αυτό το αίσθημα παλμών και ηρεμεί κάπως μονο όταν παίρνω κάνα λίμπραξ. Έκανα αιματολογικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη και όλα ήταν κομπλέ.. Έκανα και υπερηχογράφημα καρδιάς και όχι μονο δεν έδειξε κάτι αλλά και ενα φύσημα που είχα εξαφανίστηκε μου είπε ο γιατρός πέρασε.. Αλλά δεν μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα συνέχεια έχω παλμούς.. Εδώ ξαι έναν μήνα κάθε βράδυ λέω τώρα θα πάω στο νοσοκομείο και εν τέλη δεν πάω γιατί μου λένε οι δικοί μου και η κοπέλα μου ότι είναι από το άγχος.. Μπορεί και να είναι από άγχος αλλά δεν παλευται να νιώθω συνέχεια τους παλμούς λες και τρέμω από το στομάχι.. Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία ;
- 10-02-2024, 21:20 #2
αφου οι γιατροι λενε οτι δε εχεις κατι στην υγεια σου ειναι κατι που σε στεναχωρα κι ξεσπα εκει και σε ταλαιπωρεί . θελει να δεις καποιον ψυχολογο να σου πει τι να κανεις να το ξεπερασεις να μην σε τυραννάει αυτο . κι αλοι εδω ανθρωποι εχουν το ιδιο θεμα ενωστε το προβλημα σας κι σταθείτε ο ενας στον αλλο αυτο θα μαλακώσει τον πονο κι τη θλιψη νομιζω αν μιλησει ο ενας στον αλλον .
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
10-02-2024, 21:40 #3
Το 90% των αρρωστοφοβικων εδω μεσα,εχουν φοβο για την καρδια τους και καποιοι και αλλους φοβους υγειας.Η καρδια ειναι αυτη που μας φοβιζει γιατι δινει αιφνιδιο θανατο και ουσιαστικα αυτο φοβομαστε ολοι μας.Απο προσωπικη εμπειρια θα σου πω πως και εγω ετρεχα στα επειγοντα,μου ελεγαν εισαι καλα και την αλλη μερα πηγαινα στον καρδιολογο να μπυ ξαναπει τα ιδια.Το καλοκαιρι πηγα στα επειγοντα με το ταχυπαλμια,ολα καλα.
10 μερες μετα στον καρδιολογο,που στο τελος ειπε,ελα ξανα σε 5 χρονια
Τον περασμενο Δεκεμβρη,παλι στα επειγοντα με φοβο για καρδια
Οπως βλεπεις δεν βαζω μυαλο,δυστυχως…
Η καρδια δεν αλλαζει μεσα σε 1 χρονο…Αν εχεις ταχυπαλμια παθολογικη,εχεις παντα.Εχω φιλο που ειχε προβλημα και ειχε 140 παλμους ολη τη μερα,δεν επεφταν ποτε…
Θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη…Καποτε πηγαινα στο γιατρο,μου ελεγε εισαι καλα και για κανενα 6μηνο ημουν μια χαρα.Το 6μηνο εγινε 5μηνο,4μηνο κτλ κτλ
Πλεον εφτασα στο σημειο να ζητησω βοηθεια απο ψυχιατρο και να παρω αγωγη,για να συνειδητοποιησω οτι ολα ειναι στο μυαλο…Ακομη και εγω που σου λεω ολα αυτα τωρα,το πρωι παλι με την καρδια μου φοβομουν…
Μην το αφησεις να φτασει εκει που εφτασε εμενα και αλλους εδω μεσα,πηγαινε να ζητησεις βοηθεια…
10-02-2024, 22:03 #4
Άμα σου πω τα δικά μου θα κλάψεις παλεύω 10 χρόνια με τις κρίσεις πανικού με υφέσεις και εξάρσεις. Πρώτο σύμπτωμα δυνατοί πονοκέφαλοι νόμιζα.οτι πάθαινα εγκεφαλικό σύμφωνα υψηλές πιέσεις έπαιρνα χάπια δεν με έπιανε τπτ έκανα μαγνητική βγήκε καθαρή και ως δια μαγείας μου πέρασε. Επόμενο σύμπτωμα που το έχω μέχρι και σήμερα. Τρομερές ταχυκαρδίες λέω πάει τελείωσε. Να τρέχω στα επείγοντα σα τρελή περιμένοντας να με δουν λέω η καρδιά μου θα σπάσει αρρυθμίες όλες οι εξετάσεις καλές. Πάω σε ψυχίατρο παίρνω το cipralex και πάλι ως δια μαγείας Μ περνάν όλα. Τι κάνει το μυαλό. Δεν έβγαινα απ' το σπίτι στην ιδέα και μόνο με έλουζε κρύος ιδρώτας. Ένιωθα ότι κάνω μαραθώνιο η καρδιά μ νόμιζα θα σπάσει έχασα κιλά είχα γίνει η σκιά μου. Δεν έτρωγα κ όλα αυτά; λάθος σχέσεις δουλειές με απαίσιους εργοδότες τα έπαιρνα όλα μέσα μου και Μ έβγαιναν σε ψυχοσωματικά. Χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην οικογένειά μου. Σήμερα είναι 34 και επανήλθαν πάλι με αρρυθμίες και μόλις έχω ένα σύμπτωμα ταχυκαρδίες ατελείωτες ώσπου έβαλα χολτερ και απ' το πανικό είχα 4000 αρρυθμίες άνευ σημασίας.κ ακόμα ζω. Ο φόβος τελικά και η ψυχική ασθένεια είναι ότι χειρότερο.χιλιες φορές ένα σπασμένο πόδι παρά αυτό. Ο οργανισμός μας χτυπάει καμπανάκι σου λέει κάτι δε σε ευχαριστεί άλλαξε το. Κ όμως είμαστε πιο δυνατοί απ' όσο νομίζουμε. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν μη δίνεις σημασία σ ότι σε στεναχωρεί ο κόσμος πάντα θα λέει αυτό να το θυμάσαι. Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Σορυ για το σεντόνι αυτά στα λέω για να τ ακούω και εγω!
Επίσης κατάφερα να αλλάξω χώρο εργασίας δηλ να με μεταφέρουν κάπου αλλού γτβπιεζομουν στην ιδέα και μόνο ότι θα έπιαναν την υπεύθυνη είχα τρελές Σφυξεις. Πήρα ηρεμιστικό και όλα οκ. Λέω θα κάνεις αυτό που θέλεις και μετά ας πέσεις κάτω κ όμως τα κατάφερα έγινε αυτό που ήθελα κ είμαι ακόμα εδώ τπτ δεν έπαθα. Όλα είναι στο μυαλό μας. Είναι λες και κάποιος σου επιτίθεται ένα άγριο ζώο από το πανικό δε θα τρομάξεις δε θα κανείς ταχυπαλμια; είσαι άρρωστος ο οργανισμός για να ανταπεξέλθει θα ανεβάσει παλμούς. Έχω κάνει άπειρες καρδιολογικής αιματολογικές κ ακόμα είμαι καλά. Ζω αν γύριζα το χρόνο πίσω θα άλλαζα πολλα πράματα, δε θα αναλωνωμουν σε λάθος ανθρώπους γτ στο τέλος εγώ υπέφερα όχι αυτοί. Ελπίζω λιγο να σε βοήθησα και να κατάλαβες ότι δεν είσαι ο μόνος που το περνάς
11-02-2024, 11:57 #5
Μιας και πανω κατω νιωθω τα ιδια,ηθελα λιγο τη γνωμη σου
Εχω χρονια που ταλαιπωρουμε με το αγχος και υην αρρωστοφοβια…Οτιδηποτε εχει γραφτει σε αυτο το φορουμ το εχω νιωσει!Ταχυπαλμιες,ζαλαδες ,πονοκεφαλοι,δεσμιδωσεις,ε� �βοες κτλ κτλ
Το χειροτερο ειναι αυτα τα θεματα της καρδιας…Πηγα στα επειγοντα το καλοκαιρι,ακτινογραφια θωρακα,αυχενα,καρδιογραφημ α,αιματοκογικες ολα καλα
Δεν πειστηκα,μετα απο 10 μερες στον καρδιολογο μου
Αιματοκογικες προσθετες για χοληστερινες κτλ υπερηχο,καρδιογραφημα ξανα ολα τελεια
Μου λεει ελα σε 5 χρονια ξανα(υποψιν μεχρι το καλοκαιρι ετρεχα 8 χλμ 3 φορες την εβδομαδα)
Τα ψυχοσωματικα δεν υποχωρησαν ομως και αρχες Δεκεμβρη ξανα στα επειγοντα με κριση πανικου,παλι λογω καρδιας.Ξανα αιματοκογικες,ουρα,ακτινογ ραφια θωρακα,ουρα ολα μια χαρα
Μετα αποφασισα να παω σε ψυχιατρο και να παρω αγωγη…
Πως γινεται να μην βγαινει απο το μυαλο ακομη και σημερα το αγχος της καρδιας;;;Τι αλλο να κανω δηλαδη;;;Πηρα τηλεφωνο τον καρδιολογο μετα τα απειγοντα και μονο που δεν με εβρισε(ειναι γνωστος μου)…Τον πηρα μια μερα ξανα γιατι ενιωσα αποτομο πονο στην πλατη,μου λεει δεν ειναι τιποτα,πριν λιγο καιρο σε ειδα,μυικο ειναι θα σου περασει,οπως και περασε…
Τι να πω;;;Τοσο πια αυτο το μυαλο;;;
11-02-2024, 17:35 #6
Κ όμως το μυαλό είναι που τα κάνει όλα. Είναι σα να δίνει εντολή ο εγκέφαλος. Πριν 2 χρόνια ο μπαμπάς μου έπαθε πρόσθιο έμφραγμα και ήταν στο εξοχικό. Από τότε μου δημιουργήθηκε πιο έντονο το άγχος. Να τονισω ηλικία 60 χρόνιος καπνιστής αλλά είχε πάρα πολύ άγχος. Τελικά τον προλάβαμε και ήταν καλύτερα από ποτέ. Αυτό που Μ έκανε εντύπωση είναι οι οι γιατροί μας λέγανε πιο πολύ κι κινδυνεύετε εσείς π είστε έξω παρά αυτός. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ρόλο σε όλα παίζει η ψυχολογία. Όταν στη ζωή σου δεν είναι ευχαριστημένος για πολλούς και διάφορους λόγους συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που δε σου κάνουν καλό και έχεις μια άλφα ευαισθησία θα σε χτυπήσει στα ψυχοσωματικά. Να ξέρεις είμαστε πιο δυνατοί απ' όσο νομίζουμε. Παρατήρησα ότι σε δύσκολες καταστάσεις μπορώ να ανταπεξέλθω ενώ σε χαζές όχι. ;πο τη στιγμή που έχουμε κανει όλες τις εξετάσεις δεν κινδυνεύουμε γτ είμαστε νέοι. Ο καρδιολόγος Μ είπε όσο ταχυκαρδία και να κάνεις να μη φοβάσαι γτ είναι ψεύτικο αλλά σε 10 με 15 χρόνια θα τρέχεις στα επείγοντα γτ ο άνθρωπος μεγαλώνει. Και ξέρεις κάτι αν ήταν κάτι τόσα χρόνια που το έχουμε θα είχαμε πεθάνει 10 φορές.
11-02-2024, 17:37 #7
Επίσης τριπλεξ πριν 5 μήνες και τροπονινη και όλα. Κ εδώ και 3 μέρες πονάει τ αριστερό μου χέρι και τ μυαλό Μ πάει στη καρδιά. Αφού στρεσαριστηκα πολύ στη δουλειά τι περιμένει να κάνει ο οργανισμός κάπου θα ξεσπάσει.
11-02-2024, 17:41 #8
για ολλες εδω τις ψυχες τις φοβισμένες ταλεπορημενες απο θεματα στελνω χαλαρωτική μουσhκουλα με την ελπίδα να ανακουφίσει λιγο το ανχος .
https://www.youtube.com/watch?v=zGiZCyR9-bMαν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
11-02-2024, 17:46 #9
11-02-2024, 19:24 #10
Να σε ρωτήσω έχεις πόνους οι ταχυκαρδίες και πας στο νοσοκομείο;
11-02-2024, 19:58 #11
Οχι δεν ειχα πονους ποτε.Την πρωτη φορα ενιωθα εντονη ζαλη και θολουρα και σφιξιμο στον αυχενα.Τη δευτερη φορα απλα ενιωσα ζαλη,σαν αδυναμια χωρις να πεσω κατω και μετα αγχθωθηκα και ανεβασα παλμους
Μεχρι να παω στο νοσοκομειο ημουν καλυτερα και ακομη καλθτερα οταν εμφανιστηκε μια νοσοκομα και μου ειπε απευθειας,ηρεμησε απλα αγχωθηκες…
11-02-2024, 20:33 #12
Αυτό που έχεις είναι καθαρά φόβος. Τπτ άλλο. Εγώ είχα πάντα υψηλή ταχυκαρδια και πόνο στο θώρακα. Όταν πήγα στο καρδιολόγο να πάρω τα αποτελέσματα απ' το χολτερ κατέγραψε 167 παλμούς. Τα χρειάστηκα κανονικά. Στην ανάγκη θα πάρεις λίγο ηρεμιστικό Για να βάλεις το μυαλό στου δε τάξη δεν είναι κακο. Αυτό που έχουμε είναι καθαρά αρρωστοφοβια. Πρέπει να σκεφτείς τι σε αγχωνει. Εγώ παράδειγμα αύριο που είναι να πάω στη δουλειά και να με αλλάξουν πόστο αγχώνομαι χωρίς λόγο και λέω θα κάνω ταχυκαρδία σίγουρα. Νομίζεις ότι τρελενεσαι άτιμο πράγμα ρε γαμωτο
11-02-2024, 20:59 #13
Αυτο ακριβως ειπε και ο γιατρος μου.Εχω φοβια μην παθω κατι και αρρωστοφοβια που μου νγαζουν μετα αγχος.Στο νοσοκομειο να φανταστεις ειχα τη μια φορα 120 παλμους και την δευτερη 110 και πταν μου ειπαν εισαι καλα και πηγα σπιτι ειχα 75
Στον καρδιολογο φουλ αγχωμενος στο καρδιογραφημα ειχα 95
Ηδη παιρνω 1/4 αγχολυτικο tranxene και ζολοφτ απλα ακομη εχω αγχος οταν ξυπναω το πρωι συνηθως,μετα με το 1/4 τα πραγματα ειναι αρκετα καλυτερα μεσα στη μερα
Κανω ομως και ψυχοθεραπεια γιατι δεν γινεται μια ζωη να ειμαι με το χαπι
Αυτο που περιγραφεις εσυ για τη δουλεια σου,το επαθα και εγω…Ηταν να αντιμετωπισω μια κατασταση που μου ειχε φερει κριση πανικου και το σκεφτομουν συνεχεια πως θα το αντιμετωπισω…Μιλησα με τον γιατρο και τελικα ηρθε η κατασταση αυτη και ολα πηγαν καλα…Το ιδιο θα κανεις και εσυ αυριο…Δεν υπαρχει περιπτωση να παθεις κατι χειροτερο απο αυτο που αντιμετωπισες την προηγουμενη φορα…Αρα η θα ειναι καλυτερα η στην χειροτερη,της ιδιας εντασης…τωρα ομως ξερεις πως δεν σε νικησε την πρωτη φορα,αρα δεν θα νικηθεις ουτε αυριο…Ψηλα το κεφαλι,θα δεις πως αυριο θα ειναι μια νικη για εσενα…Φοβομαστε κατι που δεν ξερουμε πως να το αντιμετωπισουμε,εσυ ξερεις…το εζησες ξανα
11-02-2024, 21:14 #14
Να φανταστείς τώρα πήρα πίεση και είχα 10.5 με 6 και 67 παλμούς. Αύριο αλλάζω πόστο για καλό βέβαια γτ ήμουν με πολύ τοξικούς ανθρώπους που όλη μέρα κουτσομπολευαν. Έβγαινες απ' τη πόρτα και λες τώρα θα πέσω πουθενά ευτυχώς δε θα δω καμία σχέση μαζί τους πια. Κ όμως με κρίση πανικού το κατάφερα αυτό που ήθελα. Σκέφτομαι να πάρω μισό ηρεμιστικό τ βράδυ για να είμαι οκ αύριο συμφωνείς. Αν κ είμαι πολύ ήρεμη τώρα απλά για να με κρατήσει στην ηρεμία. Να φανταστείς ο πατέρας Μ π έπαθε καρδιά δεν πήρα τπτ και παίρνω για τους παλιό ανθρώπους για να μην εκφραστω απρεπα
11-02-2024, 21:16 #15
Σε ευχαριστώ πολύ όλα γίνονται για κάποιο λόγο θα σε κρατήσω ενήμερο αύριο και εσύ ότι χρειαστείς στείλε μου