Χειριστική σχέση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Junior Member

Χειριστική σχέση

Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό. Είμαι παντρεμένος εδώ κ 3 χρόνια κ έχουμε ένα αγοράκι 3 ετών. Το θέμα που με απασχολεί είναι πως νιώθω πως η γυναίκα μου έχει γίνει χειριστική κ εγωίστρια. Νιώθω πως ότι λέω το αγνοεί είτε σε σημαντικά είτε ασήμαντα πράγματα και γίνεται αυτό που θέλει εκείνη. Πάντα βρίσκει δικαιολογίες να πει και να υποστηρίξει αυτό που λέει εκείνη. Ότι προτείνω θα το αγνοήσει, αν το ίδιο πράγμα της το προτείνει κάποιος άλλος θα το κάνει ή θα το σκεφτεί τουλάχιστον. Δεν με εμπιστεύεται στις επιλογές μου και τις περισσότερες αποφάσεις της παίρνει η ίδια. Το άλλο που με ενοχλεί είναι πως κάποια θέματα που αφορούν την οικογένεια μας τα συζητάει με το μπαμπά της, δεν έχω θέμα να τα συζητάει, με ενοχλεί όμως να μου παρουσιάζει τις απόψεις του μπαμπας της σαν δικές της και ότι τις σκέφτηκε η ίδια. Ακόμη και το πότε θα ασχοληθώ με το παιδί μου έχει πει, προσφατα είχε γενέθλια κ ήθελα να της κάνω μια τούρτα και πάλι το έφερε στα μέτρα της να κάνω κάτι με κάτι υλικά που είχε πάρει η ίδια. Σαν δικαιολογία είχε να την έφτιαχνα μαζί με το μικρό. Έχω παρατηρήσει οτι η γνώμη της επηρεάζεται απο συγκεκριμένα άτομα, τον μπαμπά της και τον αδερφό της. Ο μπαμπας της επίσης με έχει χαρακτηρίσει σε μια προσωπική κουβέντα που είχαμε σαν μαλακό χαρακτήρα, το οποίο το αναγνωρίζω στον εαυτό μου. Προφανώς το βλέπει σαν αδυναμία επειδή ο ίδιος σαν χαρακτήρας είναι πιο ευθύς και επιτακτικός κάποιες φορές. Παράδειγμα, επειδή έχει περισσότερα κιλά η γυναίκα μου και γω λίγα παραπάνω, μας έχει πρήξει να μας λέει για διατροφη και δίαιτα και να προσέχουμε, να χρησιμοποιούμε μικρο πιάτο .... Έχει φτάσει μέχρι στο σημείο πάλι σε προσωπική κουβέντα να μου πει να φτάσω να προσβάλω τη γυναίκα μου - την κόρη του- μπας και κάνει κάτι με τα κιλά της. Απο τη μία είναι καλός άνθρωπος απο την άλλη πολύ πιεστικός και νομίζει ότι μόνο η δική του άποψη είναι πιο σωστή και σε κάποια θέματα έχει παρωπίδες.
    Όλη αυτή η συμπεριφόρα με ξενερώνει και δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ πλέον. Απλά νιώθω ότι έχω μπει/ μπαίνω στο περιιώριο και κουμάντο στην οικογένεια και στο παιδί κάνει η γυναίκα κ απο πίσω κ ο πατέρας της.
    Αυτό της το είχα συζητήσει παλιότερα και μου είχε πει οτι θα βάλει όρια, όμως βλέπω οτι τα όρια μπαίνουν πάλι όποτε τη βολεύουν.
    Δεν θέλω φασαρίες κ καυγάδες, θέλω και για το παιδί να υπάρχει ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι, απλά δεν μπορώ να διαχειριστώ πλέον αυτή την κατάσταση.
    Όταν θα της φέρω κάποα παραδείγματα, θα μου πει δεν είναι έτσι...

Ευχαριστώ.

Senior Member
    δεν καταλαβαινω το προβλημα σου παντα καποιος ειναι περισσοτερο χειριστικος απο τον αλλον σε μια σχεση απο εκει και περα να θετεις και εσυ τα δικα σου ορια χωρις καυγαδες κτλ

γενικα μην πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο ας πουμε γιατι να πιασεις κουβεντα για την τουρτα; παρε μια και δωστην χωρις πολλα πολλα γιατι ετσι ηθελες. τωρα αμα θελει να φτιαξει και να φαει δευτερη ας το κανει.....
    τωρα σχετικα με τους γονεις τις εαν μενουν πανω κατω η εκει κοντα θα τους εχεις στα ποδια σου συνεχως ετσι πρεπει να κρατησεις τις ισορροπιες για να μην υπαρχουν προβληματα.
    μην της απαγορευεις αυτο που θελει ουτε να προσπαθεις να το κανεις,
    εσυ απλα θα κανεις το δικο σου χωρις να δημιουργεις εντασεις

Senior Member
    σε συμβουλο γαμο να πατε κι οι δυο να γινει κατι με αυτο γιατι ειν κριμα κι για τα παιδια αυτο να συμβαινει .με καλη θεληση ολα φτιανουν ομως πρεπει κι εκεινα το παλευει μεσα της αν θελει να γινει μια νεα αρχη σε μια καλυτερη ζωη με τους ανθρωπους της . αν πει οχι κι επιμενει τοτε σκουρα τα πραγματα κι παντα εκει υπαρχει χοντρο προβλημα οταν δε λεει ο αλλος να καλυτερέψει για τους ανθρωπους του. αν δε αλλάξει θαχει θεματα η μοναξια αγαπα τους αδικημένους μα και τους κακοτροπους κι δύστροπους γιατι δε τους αντεχει κανεις .
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Senior Member
    Quote Originally Posted by geo1986 View Post
    Καλησπέρα σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό. Είμαι παντρεμένος εδώ κ 3 χρόνια κ έχουμε ένα αγοράκι 3 ετών. Το θέμα που με απασχολεί είναι πως νιώθω πως η γυναίκα μου έχει γίνει χειριστική κ εγωίστρια. Νιώθω πως ότι λέω το αγνοεί είτε σε σημαντικά είτε ασήμαντα πράγματα και γίνεται αυτό που θέλει εκείνη. Πάντα βρίσκει δικαιολογίες να πει και να υποστηρίξει αυτό που λέει εκείνη. Ότι προτείνω θα το αγνοήσει, αν το ίδιο πράγμα της το προτείνει κάποιος άλλος θα το κάνει ή θα το σκεφτεί τουλάχιστον. Δεν με εμπιστεύεται στις επιλογές μου και τις περισσότερες αποφάσεις της παίρνει η ίδια. Το άλλο που με ενοχλεί είναι πως κάποια θέματα που αφορούν την οικογένεια μας τα συζητάει με το μπαμπά της, δεν έχω θέμα να τα συζητάει, με ενοχλεί όμως να μου παρουσιάζει τις απόψεις του μπαμπας της σαν δικές της και ότι τις σκέφτηκε η ίδια. Ακόμη και το πότε θα ασχοληθώ με το παιδί μου έχει πει, προσφατα είχε γενέθλια κ ήθελα να της κάνω μια τούρτα και πάλι το έφερε στα μέτρα της να κάνω κάτι με κάτι υλικά που είχε πάρει η ίδια. Σαν δικαιολογία είχε να την έφτιαχνα μαζί με το μικρό. Έχω παρατηρήσει οτι η γνώμη της επηρεάζεται απο συγκεκριμένα άτομα, τον μπαμπά της και τον αδερφό της. Ο μπαμπας της επίσης με έχει χαρακτηρίσει σε μια προσωπική κουβέντα που είχαμε σαν μαλακό χαρακτήρα, το οποίο το αναγνωρίζω στον εαυτό μου. Προφανώς το βλέπει σαν αδυναμία επειδή ο ίδιος σαν χαρακτήρας είναι πιο ευθύς και επιτακτικός κάποιες φορές. Παράδειγμα, επειδή έχει περισσότερα κιλά η γυναίκα μου και γω λίγα παραπάνω, μας έχει πρήξει να μας λέει για διατροφη και δίαιτα και να προσέχουμε, να χρησιμοποιούμε μικρο πιάτο .... Έχει φτάσει μέχρι στο σημείο πάλι σε προσωπική κουβέντα να μου πει να φτάσω να προσβάλω τη γυναίκα μου - την κόρη του- μπας και κάνει κάτι με τα κιλά της. Απο τη μία είναι καλός άνθρωπος απο την άλλη πολύ πιεστικός και νομίζει ότι μόνο η δική του άποψη είναι πιο σωστή και σε κάποια θέματα έχει παρωπίδες.
    Όλη αυτή η συμπεριφόρα με ξενερώνει και δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ πλέον. Απλά νιώθω ότι έχω μπει/ μπαίνω στο περιιώριο και κουμάντο στην οικογένεια και στο παιδί κάνει η γυναίκα κ απο πίσω κ ο πατέρας της.
    Αυτό της το είχα συζητήσει παλιότερα και μου είχε πει οτι θα βάλει όρια, όμως βλέπω οτι τα όρια μπαίνουν πάλι όποτε τη βολεύουν.
    Δεν θέλω φασαρίες κ καυγάδες, θέλω και για το παιδί να υπάρχει ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι, απλά δεν μπορώ να διαχειριστώ πλέον αυτή την κατάσταση.
    Όταν θα της φέρω κάποα παραδείγματα, θα μου πει δεν είναι έτσι...

Ευχαριστώ.
    το "εχει γινει χειριστικη", σημαινει οτι δεν ηταν και εγινε μετα, ή οτι ηταν αλλα δεν το ειχες αξιολογησει καλα;

ο χειριστικος, του χειριστικου, τον χειριστικο, ω χειριστικε... σε ολες τις κλισεις και ολα τα προσωπα..
    η γυναικα σου χειριζεται εσενα και ο πατερας της και ο αδερφος της, χειριζονται εκεινην. ο πατερας της σου κανει και μαθηματα πως να γινεσαι χειριστικος, οχι ομως να ξεπερασεις και τον ιδιο...

η απαντηση ειναι μια και μονο μια και την ανεφερες ηδη: ΟΡΙΑ!
    αν δεν ξερεις πως μπαινουν, να πας καπου να σου μαθουν. δεν χρειαζονται ουτε καυγαδες, ουτε εντασεις. χρειαζεται η σωστη απαντηση στο ΣΩΣΤΟ TIMING... ναι, παραδεχεσαι κι εσυ οτι εισαι μαλακος ή υποχωρητικος σαν χαρακτηρας, αλλα χρειαζεται ενας τετοιος χαρακτηρας για να ξεδιπλωσει την δραστηριοτητα του ενας χειριστικος. μην το θεωρεις τυχαιο..

και σε συμβουλο γαμου μπορειτε να πατε, αν και η γυναικα σου αναγνωριζει οτι εχετε θεμα, αλλα πρεπει να το αναγνωριζει, οχι να σε βγαλει "υπερβολικο".
    αλλα μπορεις να πας και μονος σου σε εναν ψυχολογο- ψυχοθεραπευτη, να σε βοηθησει να αναγνωρισεις τον τροπο που λειτουργεις και διευκολυνεις ολες αυτες τις συμπεριφορες και να σου πει πως μπαινουν τα ορια στην πραξη...

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    το "εχει γινει χειριστικη", σημαινει οτι δεν ηταν και εγινε μετα, ή οτι ηταν αλλα δεν το ειχες αξιολογησει καλα;

ο χειριστικος, του χειριστικου, τον χειριστικο, ω χειριστικε... σε ολες τις κλισεις και ολα τα προσωπα..
    η γυναικα σου χειριζεται εσενα και ο πατερας της και ο αδερφος της, χειριζονται εκεινην. ο πατερας της σου κανει και μαθηματα πως να γινεσαι χειριστικος, οχι ομως να ξεπερασεις και τον ιδιο...

η απαντηση ειναι μια και μονο μια και την ανεφερες ηδη: ΟΡΙΑ!
    αν δεν ξερεις πως μπαινουν, να πας καπου να σου μαθουν. δεν χρειαζονται ουτε καυγαδες, ουτε εντασεις. χρειαζεται η σωστη απαντηση στο ΣΩΣΤΟ TIMING... ναι, παραδεχεσαι κι εσυ οτι εισαι μαλακος ή υποχωρητικος σαν χαρακτηρας, αλλα χρειαζεται ενας τετοιος χαρακτηρας για να ξεδιπλωσει την δραστηριοτητα του ενας χειριστικος. μην το θεωρεις τυχαιο..

και σε συμβουλο γαμου μπορειτε να πατε, αν και η γυναικα σου αναγνωριζει οτι εχετε θεμα, αλλα πρεπει να το αναγνωριζει, οχι να σε βγαλει "υπερβολικο".
    αλλα μπορεις να πας και μονος σου σε εναν ψυχολογο- ψυχοθεραπευτη, να σε βοηθησει να αναγνωρισεις τον τροπο που λειτουργεις και διευκολυνεις ολες αυτες τις συμπεριφορες και να σου πει πως μπαινουν τα ορια στην πραξη...
    Να προσθεσω σε ολο αυτο οτι πριν τον σύμβουλο γαμου θα πρεπει να δουλεψεις αγαπητε πρωτα μονος σου και μετα το μαζι ..

Ο χειριστικος ειναι χειριστικος σε ανθρωπους που του επιτρεπουν να ειναι χειριστικος μαζι τους
    Κανενας ανθρωπος δεν ειναι χειριστικος μαζι μας ΑΝ εμεις δεν του το επιτρεπουμε ..

Αρα κατσε λιγο και σκεψου γιατι εσυ στην ζωη σου επελεξες να δινεις εδαφος σε μια τετοια συμπεριφορα ,διορθωσε το και μετα ισως αλλαξει και ο αλλος απεναντι σου ..

Ο αλλος αλλαζει απεναντι μας μονο οταν αλλαξουμε πρωτα εμεις απεναντι σε εκείνων, αυτος ειναι κανονας !

Ορια λοιπον ,απλα τα ορια αυτα να ξεκινησουν απο εσενα ,αλλωστε τα ορια τα βαζουμε πρωτα στον εαυτο μας και μετα τα γνωστοποιουμε στους αλλους !

Ο γαμος θελει δουλεια ,καθημερινη και απιστευτα σκληρη δουλεια , δεν κρατιεται ετσι απλα ,εξου και λιγοι τα καταφερνουν !

Senior Member
    Tα ορια ειναι η μεγαλυτερη απατη. Ορια βαζεις στον εαυτο σου, οχι στους αλλους και αυτο αν εχεις την δυναμη να το κανεις. Αντε πες σου παραβιαζουν τα ορια, σε παιρνει να σηκωθεις να φυγεις και να χασεις τα παντα, η θα περιμενεις μερικα χρονια ακομα να φτασεις στο αμην;

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Tα ορια ειναι η μεγαλυτερη απατη. Ορια βαζεις στον εαυτο σου, οχι στους αλλους και αυτο αν εχεις την δυναμη να το κανεις. Αντε πες σου παραβιαζουν τα ορια, σε παιρνει να σηκωθεις να φυγεις και να χασεις τα παντα, η θα περιμενεις μερικα χρονια ακομα να φτασεις στο αμην;
    τα ορια, δεν σημαινει "να σηκωθεις να φυγεις"..
    εκει, φτανεις οταν πια αποφασισεις οτι η κατασταση ειναι αδιεξοδη.
    τα ορια, μπαινουν στο ξεκινημα οποιασδηποτε ανεπιτρεπτης συμπεριφορας.
    πχ. πανω σε αυτα που μας εγραψε
    - η γυναικα σου κι εσυ εχετε παρει κιλα. κανε κατι και πιεσε την κι εκεινη να κανει.
    - τα κιλα μας, δεν σε αφορουν. εμεις θα αποφασισουμε αν θα κανουμε κατι και τι θα κανουμε. δεν ασκω πιεσεις προς την γυναικα μου για το τι θα κανει με τα κιλα της.

Senior Member
    τα ορια, δεν σημαινει "να σηκωθεις να φυγεις"..
    εκει, φτανεις οταν πια αποφασισεις οτι η κατασταση ειναι αδιεξοδη.
    τα ορια, μπαινουν στο ξεκινημα οποιασδηποτε ανεπιτρεπτης συμπεριφορας.
    πχ. πανω σε αυτα που μας εγραψε
    - η γυναικα σου κι εσυ εχετε παρει κιλα. κανε κατι και πιεσε την κι εκεινη να κανει.
    - τα κιλα μας, δεν σε αφορουν. εμεις θα αποφασισουμε αν θα κανουμε κατι και τι θα κανουμε. δεν ασκω πιεσεις προς την γυναικα μου για το τι θα κανει με τα κιλα της.
    Αλλιως τι; Αν δεν σε παιρνει το αλλιως;

Senior Member
    Αλλιως τι; Αν δεν σε παιρνει το αλλιως;
    αλλιως τον αγνοεις ο,τι κι αν επαναλαβει, τυπου "talk to the paw"...
    -επαναληψη : εχετε παρει κιλα, να κανετε διαιτα.
    -επαναληψη: αυτα τα ειπαμε. να μην ασχολεισαι, δεν σε αφορα.
    τα παραπανω, επαναλαμβανονται οσες φορες χρειαστει μεχρι να πιασει το υπονοουμενο.

Senior Member
    αν δεν σε παιρνει το "αλλιως", σταθμιζεις καθε φορα το κερδος και την χασουρα και αποφασιζεις. επιλογες ειναι ολα σε αυτην την ζωη...

Senior Member
    Μα αυτο εκανε και αυτος, τα αφηνε να περασουν και τωρα τον εχουν γραμμενο.

Senior Member
    Μα αυτο εκανε και αυτος, τα αφηνε να περασουν και τωρα τον εχουν γραμμενο.
    ακριβως.
    οταν το ξεκινας λαθος, θα χρειαστει να σπασεις αυγα...
    αυτο δεν σημαινει και οτι θα φυγεις, ομως.
    τους λες, ξερετε, κατι παει λαθος. κανεις αυτο κι αυτο κι εκεινο κι εμενα με ενοχλει πολυ αλλα δεν στο εχω κοψει μεχρι τωρα. τα πραγματα πρεπει να αλλαξουν. δεν θα ανεχομαι τετοιες συμπεριφορες πλεον. και αμεσα, ξεκινας να το κανεις. σε καθε τετοια σποντα/ συμπεριφορα, απαντας τα αναλογα, ή/και απομακρυνεσαι, βαζεις τοιχο (αναλογα και για ποιο πραγμα μιλαμε καθε φορα). μεχρι οσο παει...

Senior Member
    Ποιος σου εμαθε τα ορια, κοριτσι μου, ο Παγκαλος; Την πηρε ο αερας την σημαια μου φντ.

Senior Member
    Ποιος σου εμαθε τα ορια, κοριτσι μου, ο Παγκαλος; Την πηρε ο αερας την σημαια μου φντ.
    μονη μου τα εμαθα, αλλα σου στελνω χαιρετισματα οτι σε μενα μια χαρα εχουν λειτουργησει προς το παρον...

Senior Member
    μονη μου τα εμαθα, αλλα σου στελνω χαιρετισματα οτι σε μενα μια χαρα εχουν λειτουργησει προς το παρον...
    Εσυ δεν εχεις ορια, απλα γινεσαι passive-aggressive και περιμενεις το θεμα να λυθει απο μονο του.

Page 1 of 2 12 LastLast