φόβος για τα χριστούγεννα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Junior Member

φόβος για τα χριστούγεννα

Καλησπέρα σας.
    Εδώ και ένα χρόνο γνωρίζω έναν άνθρωπο με τον οποίο κάνω αρκετή παρέα. Εϊναι απλά φίλος μου. Πρόσφατα αγόρασα κάτι χριστουγεννιάτικα στολίδια, μιας και πλησιάζουν τα χριστούγεννα (σιγά σιγά...). Τον ρώτησαν αν του αρέσουν και με είπε πολύ.
    Μετά από λίγη ώρα τον ρώτησα αν στολίζει δέντρο και με είπε όχι. Του λέω γιατί; Και με λέει άστο, είναι μια πονεμένη ιστορία. Το λέω: έχεις δέντρο; Με λέει: όχι.
    Καταλήξαμε στο ότι ούτε έχει δέντρο, ούτε θέλει να πάρει, ούτε πρόκειται να γιορτάσει τα χριστούγεννα.
    Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ.
    Δεν με είπε τι είχε συμβεί στο παρελθόν. Δεν ήθελα να τον πιέσω άλλο. Το θέμα είναι πως είναι χριστιανός ορθόδοξος. Δεν είναι κάποιας άλλης θρησκείας. Αυτό είναι σίγουρο.
    Τι μπορώ να κάνω ώστε να τον κάνω να ξανά αγαπήσει τα χριστούγεννα και να στολίσει δέντρο;Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ έτσι όπως τον είδα.

Senior Member
    Γεια σου Αlexandra.
    Δε ξέρω,αν θα πρέπει να σου γίνει \"έμμονη ιδέα\" να βοηθήσεις το φίλο σου να ξαναγιορτάσει τα Χριστούγεννα,ούτε είναι απαραίτητο να στολίσει δέντρο. Αν συνέχεια του μιλάς για τη γιορτή,μπορεί να τον κάνεις να αισθάνεται,ότι μειονεκτεί σε κάτι και να του θυμίζεις,ό,τι τον στενοχωρεί. Εσύ σαν καλή φίλη να συνεχίσεις να φέρεσαι,όπως θα φερόσουν κανονικά και με την καλή σου παρεα να του δείξεις,ότι,αν χρειάζεται κάποια να εμπιστευτεί,υπάρχεις εσύ,αν και αυτό βέβαια είναι ανεξάρτητο από την αφορμή των χριστ/νων. Όταν θα πλησιάζουν οι μέρες μπορείς φυσιολογικά να τον καλείς είτε σε πάρτυ,που θα πηγαίνεις,είτε σε τραπέζια,που θα γίνονται και έτσι μπορεί να περάσει καλά,χωρίς να καταλάβει,ότι τα γιόρτασε. Αν δε θέλει,πες του,ότι θα είναι όλη η παρέα και άλλα τέτοια και ίσως τον καταφέρεις. Φίλος σου είναι,εσύ τον ξέρεις καλύτερα.
    Γενικά όμως είμαι της άποψης,ότι αν κάποιος δεν ενεργεί,όπως όλοι οι άλλοι,δε σημαίνει,ότι πάντα έχει κάποιο πρόβλημα,που πρέπει να το λύσουμε,ώστε να συμβαδίζει αναγκαστικά με όλους τους άλλους.

Senior Member
    ΑΠό ότι εχω διαβάσει Αλεξάνδρα μου,

σε χιλιάδες ανθρώπους στον πλανητη μας δεν αρέσουν οι γιορτές (χριστουγεννα, ραμαζάνι, δεν έχει σημασία). Δεν είναι το θρησκευτικό συναίσθημα που φταίει.. είναι μια γιορτή, μια χαρά , μια ευκαιρία να ξεφύγουμε απο την καθημερινότητα και όπως κατάληξε και ένα καταναλωτικό όργιο..

Μπορεί να είναι μια μορφή κατάθλιψης, μπορει να ειναι η ανάμνηση ενος ασχημου γεγονότος...

Μην τον πιέζεις με τις Χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες. Ρωτήσε τον τι θέλει να κάνετε εκείνες τις μέρες που θα έχετε περισσότερο χρόνο λόγω των αργιών.. Συναποφασίστε πως θα περάσετε και οι δυο καλύτερα...

Σου εύχομαι τα καλύτερα!