Dark mood - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: Dark mood

Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Πάνω σε αυτό που είπες θα σου δώσω μια συμβουλή την οποία κατάφερα μετά από πάρα πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρίας να την εντοπίσω.Το ότι σκέφτεσαι "ότι θα ξυπνήσεις μια μέρα γριά και θα αναπολείς τα παλιά" είναι ένα άγχος το οποίο δε χρειάζεται καν να το σκέφτεσαι.Και ξέρεις γιατί; γιατί κανένας δεν ξέρει το μέλλον και κάνεις δε μπορεί να αλλάξει το παρελθόν.Οσο και να χτυπηθεις,να αγχωθεις δεν είναι στο χέρι σου να αλλάξεις κάτι.Το μόνο που είναι στο χέρι σου είναι το σήμερα.Αυτο άλλαξε.Οσο περίεργο και να σου φαίνεται οι σκέψεις που κάνουμε για το μέλλον ( δε μιλάω για όνειρα , στόχους κλπ αυτά είναι απαραίτητα) μιλάω για πράγματα που μπορεί να σε αγχωνουν χωρίς καν να έχουν συμβεί.Οτι έχει συμβεί και ότι δεν έχει συμβεί μη το σκέφτεσαι! Μείνε στο τώρα.Τωρα πως είσαι και τι θα κάνεις για αυτό.για να είσαι εσύ τώρα καλά.
    Ναι προσπαθώ, γιατί ουσιαστικά δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσουμε και πρακτικά να το δούμε. Όλα αλλάζουν σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά για τις συμβουλές. Ντρέπομαι ακόμη να πω στους γνωστούς για την ψυχική μου νόσο, πόσο μάλλον στον εργοδότη που στην περίπτωση μου θα έπρεπε να το γνωρίζει λόγω της φύσης της δουλειάς. Δεν αντέχω να με λυπούνται. Για αυτό μπήκα και σε αυτό το φόρουμ, για να μπορέσω να απογυμνωθω κατά κάποιον τρόπο σε ανθρώπους πέρα από τον σύντροφό, την μητέρα μου, την ψυχοθεραπευτρια μου. Και κάτι που σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν βοηθητικό, είναι επικουρικά με την ατομική, μια ομαδική ψυχοθεραπεία. Το έχεις δοκιμάσει; Αν ναι θα ήθελα την συμβουλή σου πάνω σε αυτό.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Professor X_1 View Post
    Ναι προσπαθώ, γιατί ουσιαστικά δεν ξέρουμε πόσο θα ζήσουμε και πρακτικά να το δούμε. Όλα αλλάζουν σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά για τις συμβουλές. Ντρέπομαι ακόμη να πω στους γνωστούς για την ψυχική μου νόσο, πόσο μάλλον στον εργοδότη που στην περίπτωση μου θα έπρεπε να το γνωρίζει λόγω της φύσης της δουλειάς. Δεν αντέχω να με λυπούνται. Για αυτό μπήκα και σε αυτό το φόρουμ, για να μπορέσω να απογυμνωθω κατά κάποιον τρόπο σε ανθρώπους πέρα από τον σύντροφό, την μητέρα μου, την ψυχοθεραπευτρια μου. Και κάτι που σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν βοηθητικό, είναι επικουρικά με την ατομική, μια ομαδική ψυχοθεραπεία. Το έχεις δοκιμάσει; Αν ναι θα ήθελα την συμβουλή σου πάνω σε αυτό.
    Ντροπή δεν είναι σε καμία περίπτωση,απλά δεν είσαι έτοιμη και είναι πολύ λογικό.Και μένα μου πήρε χρόνια για να μπορέσω να μιλήσω.Αλλα όταν θελήσεις να μιλήσεις δε χρειάζεται να ξέρουν με λεπτομέρειες.Τοσο όσο και εννοείται βάζεις όρια.Δηλαδη μπορείς να πεις "μετά από ένα προσωπικό στρεσογόνο γεγονός μου δημιουργήθηκε ένα ψυχικό αγχος το οποίο αυτό τον καιρό θέλω να το φροντίσω,δε θέλω να επεκταθω περισσότερο όταν είμαι έτοιμη ίσως το επικοινωνήσουμε"Αυτό είπα σε ανθρώπους που δεν ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες κι έτσι τους έβαλα ένα όριο σε τυχόν ερωτήσεις.Οσο για την ομαδική ψυχοθεραπεία δεν έχω ακόμα προσωπική εμπειρία αλλά με προέτρεψε η ψυχολόγος μου να ενταχθω και στην ομάδα που έχει αναλάβει παράλληλα όμως με ατομικές συνεδρίες.Επειδη της έχω εμπιστοσύνη θα το κάνω.

Quote Originally Posted by Joanna K View Post
    Ντροπή δεν είναι σε καμία περίπτωση,απλά δεν είσαι έτοιμη και είναι πολύ λογικό.Και μένα μου πήρε χρόνια για να μπορέσω να μιλήσω.Αλλα όταν θελήσεις να μιλήσεις δε χρειάζεται να ξέρουν με λεπτομέρειες.Τοσο όσο και εννοείται βάζεις όρια.Δηλαδη μπορείς να πεις "μετά από ένα προσωπικό στρεσογόνο γεγονός μου δημιουργήθηκε ένα ψυχικό αγχος το οποίο αυτό τον καιρό θέλω να το φροντίσω,δε θέλω να επεκταθω περισσότερο όταν είμαι έτοιμη ίσως το επικοινωνήσουμε"Αυτό είπα σε ανθρώπους που δεν ήθελα να αναφερθώ σε λεπτομέρειες κι έτσι τους έβαλα ένα όριο σε τυχόν ερωτήσεις.Οσο για την ομαδική ψυχοθεραπεία δεν έχω ακόμα προσωπική εμπειρία αλλά με προέτρεψε η ψυχολόγος μου να ενταχθω και στην ομάδα που έχει αναλάβει παράλληλα όμως με ατομικές συνεδρίες.Επειδη της έχω εμπιστοσύνη θα το κάνω.
    Και μένα με ενδιαφέρει πολύ. Η δική μου δεν κάνει, μόνο ατομικές συνεδρίες, αλλά έχω ψάξει στο ΙΣΟΨ και μπορεί να το προχωρήσω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Professor X_1 View Post
    Και μένα με ενδιαφέρει πολύ. Η δική μου δεν κάνει, μόνο ατομικές συνεδρίες, αλλά έχω ψάξει στο ΙΣΟΨ και μπορεί να το προχωρήσω.
    Να το κάνεις μόνο καλό μπορεί να σου προσφέρει!!

Senior Member
    Professor X_1 Ποια ειναι η διάγνωση σου εαν επιτρέπεται?

Quote Originally Posted by worryfree View Post
    Professor X_1 Ποια ειναι η διάγνωση σου εαν επιτρέπεται?
    Ταμπέλες δεν βάζουμε με την ψυχίατρο. Προφανώς ξεκίνησα με μια απλή διάγνωση σε πολύ μικρή ηλικία , η οποία "στολίστηκε" με άλλες διαγνώσεις στην πορεία, με τα χρόνια ψυχοθεραπείας, σε επίπεδο προσωπικότητας κλπ. Δεν νομίζω ότι έχει σημασία η ταμπέλα λοιπόν, αλλά το πώς το αντιμετωπίζεις. Οκ, προφανώς ΓΑΔ και όσον αφορά την προσωπικότητα οριακά στοιχεία και αποφευκτικα. Μίγμα λοιπόν, όπως όλοι μας.

Senior Member
    Εχει σημασία και πολυ μάλιστα, καθώς οι συμβουλες που θα παρεις θα ειναι απο ανθρώπους με τελειως διαφορετικες παθησεις απο την δικια σου, πχ για την πεσμένη διαθεση αν εχεις διπολική οτι και αν σου απαντήσει καποιος που εχει αγχωδη καταθλιπτική διαταραχη δεν θα εχει σχεση με την διπολική κατάθλιψη κτλ κτλ ο καθενας εδω μεσα απανταει με βαση τι βιωνει ο ιδιος που μπορεί να διαφέρει τελειως με βαση την δικια σου "παθηση" οποτε οι οποιεσδήποτε συμβουλές να ειναι αερας κοπανιστος.

Quote Originally Posted by worryfree View Post
    Εχει σημασία και πολυ μάλιστα, καθώς οι συμβουλες που θα παρεις θα ειναι απο ανθρώπους με τελειως διαφορετικες παθησεις απο την δικια σου, πχ για την πεσμένη διαθεση αν εχεις διπολική οτι και αν σου απαντήσει καποιος που εχει αγχωδη καταθλιπτική διαταραχη δεν θα εχει σχεση με την διπολική κατάθλιψη κτλ κτλ ο καθενας εδω μεσα απανταει με βαση τι βιωνει ο ιδιος που μπορεί να διαφέρει τελειως με βαση την δικια σου "παθηση" οποτε οι οποιεσδήποτε συμβουλές να ειναι αερας κοπανιστος.
    Όχι δεν έχω διπολική
    ΓΑΔ έχω και σε επίπεδο προσωπικότητας όπως είπα οριακά και αποφευκτικα στοιχεία. Το άγχος μου και το αρρύθμιστο συναίσθημα είναι το πρόβλημα μου. Τα έντονα συναισθήματα αλλιώς και η διαχείριση τους. Η διπολική είναι μανίκι, δύσκολη νόσος, εξαντλητική για τον πάσχοντα, έχω γνωστό. Όχι πως η αγχωδης διαταραχή δεν είναι, εξαρτάται.

Page 2 of 2 FirstFirst 12