Results 1 to 9 of 9
-
20-11-2024, 10:49 #1
Παντελής έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος
Είμαι 29 χρονών (άντρας) και δεν με ενδιαφέρει καθόλου το σεξ. Αντίθετα όταν ήμουν 20 χρονών π.χ. το σκεφτόμουν κάθε μέρα. Δεν είναι ότι δεν θα περάσω καλά άμα τύχει, απλώς δεν το σκέφτομαι/επιδιώκω και θα το αντάλλαζα με οποιοδήποτε χόμπυ. Αυτό με εμποδίζει από το να κάνω μια σχέση, γιατί νομίζω ότι θα το βλέπω σαν υποχρέωση. Έχω περάσει από έντονο άγχος τα τελευταία χρόνια και για μερικούς μήνες είχα πάρει αντικαταθλιπτικά, αλλά δεν ξέρω εάν το πρόβλημά μου πηγάζει από το άγχος ή απλώς μεγάλωσα. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα και βλέπω όμως ότι ακόμα και πολύ μεγαλύτεροι μου ηλικιακά έχουν πιο αυξημένη λίμπιντο. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία ή βρήκε κάποια λύση;
- 20-11-2024, 11:57 #2
Είσαι πολύ μικρός ακόμα για να έχεις μειωμένη λίμπιντο. Σε νεαρές ηλικίες ίσως να ευθύνονται ψυχολογικοί ή και βιολογικοί παράγοντες όπως άγχος επίδοσης, κατάθλιψη, λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, ίσως κάποια τραυματική σεξουαλικη εμπειρία που είχες στο παρελθόν κτλ. Ή ίσως να μην σου αρέσει κάποια κοπέλα αυτή την περίοδο ή να μην έχεις σχέση οπότε η σκέψη σου δεν πάει στο σεξουαλικο. Ίσως να είναι προσωπική ερώτηση αλλά εφόσον έθιξες το εν λόγω θέμα είναι βασική. Μόνος σου πιάνεις τον εαυτό σου να έχει ορμές; Φαντασιώνεσαι πράγματα;
20-11-2024, 20:22 #3
Δεν έχω ανάλογη εμπειρία για να προτείνω λύση. Η αλήθεια είναι ότι αντικαταθλιπτικά και λίμπιντο, δεν είναι κι οι καλύτεροι φίλοι και το άγχος παίζει ρόλο. Ναι, παίζει ρόλο και η ηλικία, αλλά είσαι 29 ετών, νέος άνθρωπος. Να ήσουν 50-60 να πω ότι είναι θέμα ηλικίας.
Μήπως το ότι δεν έχεις μια σχέση παίζει κάποιο ρόλο; Εννοώ ότι δεν υπάρχει κίνητρο, ένας άνθρωπος που να σου εμπνέει σεξουαλικά ένστικτα. Συνδέεται στενά το ένα (έλλειψη σχέσης) με το άλλο (έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος). Όταν ήσουν 20 χρονών και το σκεφτόσουν συνέχεια, ήσουν σε σχέση;
20-11-2024, 21:46 #4
20-11-2024, 22:27 #5
20-11-2024, 22:49 #6
Έγινε σταδιακά αλλά κορυφώθηκε τα τελευταία 3 χρόνια λόγω πίεσης και άγχους στη δουλειά, και έφτασα στο σήμερα να μην έχω καθόλου λίμπιντο χωρίς να το αντιληφθώ, γιατί ήμουν εντελώς προσηλωμένος στα προβλήματα της καθημερινότητας. Έχω πάρει seropram και Effexor για συνολικά 5 μήνες και τα έκοψα επειδή με φόβιζαν οι παρενέργειες, τώρα έχω 2 μήνες περίπου που δεν παίρνω τίποτα.
21-11-2024, 12:41 #7
Όλα αυτά τα έχεις συζητήσει με κάποιον ψυχοθεραπευτή; Ναι, επηρεάζουν και τα φάρμακα και η κατάθλιψη και το άγχος. Αλλά να σου πω ότι είναι φυσιολογικό να μην το σκέφτεσαι καθόλου, να μην "αγγίζεσαι" καν, όχι, δεν είναι για έναν νέο άνθρωπο.
Μπορεί να μη σου αρέσει το πληρωμένο σεξ, να θες συναίσθημα, ρομαντισμό. Αυτό το βρίσκω απολύτως φυσιολογικό, δε γεννήθηκαν όλοι οι άνδρες για να τρέχουν σε σεξεργάτριες. Η τελευταία σου σχέση πότε ήταν; Ένοιωθες τότε σεξουαλική έλξη προς τη σχέση σου;
Γνώμη μου είναι ότι αξίζει να το συζητήσεις με κάποιον ειδικό. Όμως μην αμελείς και το να κάνεις κάποια σχέση, όχι την επόμενη μέρα, σε βάθος χρόνου όμως και όταν έχεις κάνει κάποια βήματα ως προς την αυτοβελτίωση πχ σε 2 χρόνια. Αν περάσουν κι άλλα 9 χρόνια και συνηθίσεις σε μια κατάσταση, μπορεί να "σκουριάσεις", να βολευτείς στη μοναξιά και να μην ξεκολλάς.
Δεν υπήρξε καμιά γυναίκα στο περιβάλλον σου που να σου κινήσει το ενδιαφέρον να τη γνωρίσεις καλύτερα;
Επίσης, γυμνάζεσαι, κάνεις κάποιο άθλημα; Γιατί να ξέρεις και η γυμναστική βοηθάει στα ανδρογόνα και την τόνωση της λίμπιντο και στην αντιμετώπιση του άγχους. Όπως και η σωστή διατροφή. Όλα αυτά τα κάνεις;
25-11-2024, 07:25 #8
Γενικά την περίοδο που διανύω είμαι αρκετά πιεσμένος και αγχωμένος, οπότε πάλι το θέμα των σχέσεων/σεξ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ευελπιστώ να βελτιωθούν τα πράγματα, απλώς σκέφτομαι μήπως τα αντικαταθλιπτικά μου έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά και αυτό με κάνει να αγχώνομαι ακόμα πιο πολύ. Γυμναστική κάνω, δεν με έχει βοηθήσει ιδιαίτερα ως προς αυτό. Η τελευταία μου σχέση ήταν πριν 5 χρόνια, τότε δεν είχα κάποιο θέμα. Σίγουρα δεν είμαι των ωμών καταστάσεων, οπότε μπορεί και αυτό να παίζει ρόλο.
Παρεμπιπτόντως, εάν έχεις κάποιος υπόψη κάποιο διεγερτικό ή γενικά κάποιο συμπλήρωμα που τον βοήθησε να ανακτήσει τη λίμπιντο, ας μου το πει παρακαλώ (ή με πμ).
25-11-2024, 07:34 #9
οταν διεκοψες τα φαρμακα, σε παρακολουθουσε καποιος γιατρος η το εκανες μονος σου; και η διακοπη, ειναι μεγαλο θεμα.
και τα φαρμακα ειναι θεμα, αλλα και η καταθλιψη ειναι θεμα. γενικα ολες οι δυσαρεστες ψυχικες καταστασεις ειναι θεμα.
ψυχοθεραπεια, εχεις δοκιμασει η μονο τα φαρμακα; αν ναι, πως πηγε; αν οχι, γιατι οχι; αφου δεν θελεις φαρμακα, γιατι δεν δοκιμαζεις την ψυχοθεραπεια τουλαχιστον;