Results 1 to 15 of 15
-
08-03-2024, 14:17 #1
Μυϊκοί σπασμοί στην μια μεριά τ κεφαλιού -Αυχενας ?
Καλησπέρα σε όλη την παρέα,
Εδώ και καμιά βδομάδα έχω παρατηρήσει στη μια μεριά του κεφαλιού μου ,μόνο στο πίσω μέρος δεξιά, μια αίσθηση σαν να είναι βαρύ ,σαν κάποιος να με πιέζει εκεί πέρα συνεχόμενα.
Δε μπορώ να το χαρακτηρίσω σαν πόνο αλλά δεν παύει να είναι ενοχλητικό .
Είχα πάει μάλιστα στα επείγοντα και μου έκαναν αξονική η οποία βγήκε καθαρή.
Μου είπε η νευρολόγος ότι φαίνεται να είναι μυϊκός σπασμός από αυχενα.Ομως εγώ δεν πονάω στον αυχένα καθόλου.
Παρά μόνο αν πιέσω ένα σημείο στο κάτω μέρος δεξιά μεταξύ του λαιμού και της βάσης του κρανίου ,ιιιισως να συνδέεται ο πόνος εκεί.
(Κάτι σαν trigger point?)
Απλά αυτό που με τρομοκράτησε κάπως είναι αυτό που μου είπε η νευρολόγος. Ότι με την αξονικη δεν βλέπουμε μικρούς όγκους παρά μόνο μεγάλους και κάποιους τύπους .
Προφανώς η γυναίκα νόμιζε ότι μιλάει με φυσιολογικό άνθρωπο και είπε απλά να το παρακολουθώ και αν συνεχιστεί να κάνω μαγνητική. Απλά να συνεχίσω με μυοχαλαρωτικά.
Αλλά το χέρι μου πάει συνέχεια στο σημείο που πιέζω ,ώστε να το κάνω να πονάει και να διαβεβαιώνομαι ότι συνδέεται με αυχένα και δεν πρόκειται για όγκο.
Έχω φάει τρελό άγχος γιατί μόνο περισυ έχω κάνει 6 αξονικές και φοβάμαι τη ραδιενέργεια.
Έχει τύχει σε κάποιον από εσάς κάτι παρόμοιο με αυχένα κ αίσθημα πίεσης στο κεφάλι;;
- 08-03-2024, 14:45 #2
φιλαρακι το ειχα κι εγω αυτο για πολλα χρονια ειχα παθει ατυχημα κι ειχε επηρεαστει ολο αυτο μεχρι τη πλατη και ηταν συνεχεια σα να με τραβαει κατι εκει στο σημειο. ειχα μουδιασματα στο κεφαλι κι στα χερια συχνα κι ολο ενιωθα οτι κολυμπουσα οτι ειμαι σε καραβι κι ολο τραμπαλιζα οτι αιωρούμαι ζαλαδα κι αυτα συνεχως δε σταματούσε . αυτα θελουν φυσικοθεραπεια κι τετοια να φυγουν .
αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
08-03-2024, 14:53 #3
08-03-2024, 15:05 #4
φιλαρακι μου μπορει να ειν κι τιποτα κληρονομικο η λογω καιρου ??κατι απο παλιο τραυμα ??? ευχομαι ολοψυχα να μην ειν κατι σοβαρο να ειναι αυχενικο απλα κι να περασει με καποια φάρμακα κι φυσιοθεραπεία . να εχουμε ελπίδα στη καρδια κι να ειμαστε αισιοδοξοι . ας πολεμαμε οτι μας ερχεται οσο μπορουμε με πιο πολυ δυναμη κι ψυχραιμία οσο ειναι αυτο εφικτο .
08-03-2024, 15:08 #5
08-03-2024, 15:22 #6
ολοσωστα τα λες υγεια να εχουμε να παλεύουμε τα παντα οσο μπορουμε . κι εγω εχω τα θεματα μου μοναξια απορριψη απο το κοσμο δε εχω φιλους δε εχω στηριξη απ πουθενα που ζω με μια μαμα μεγαλη σε ηλικια με ναρκισσισμο ψυχιατρικα θεματα κι τετοια εχω κι εγω νευρολογικα θεματα κι δε με νοιαζεται ΚΑΝΕΙς . πρεπει ομως ο ενας να ειν διπλα στον αλλον οσο κι οπως μπορει να μην εχει αδιαφορια στο συνανθρωπο . αυτο ειν πολυ σημαντικο για το πως ανθρωποι βιωνουν καταστασεις μην ειν μονοι τους σε αυτο .η σκεψη μου μαζι σου κι οταν κανεις την εξεταση πες εδω τι ειπε ο γιατρος εγω ειμαι αισιοδοξη οτι ολα θα παν καλα .
08-03-2024, 15:54 #7
Σ ευχαριστώ πραγματικά για το ενδιαφέρον!!!
Το κακό με εμένα είναι ότι δυστυχώς το περιβάλλον μου ,οπότε τους αναφέρω μια ενόχληση που έχω , μου λένε το κλασικό ωχχ άρχισες πάλι...και δε δίνουν πολύ σημασία.
Η αλήθεια είναι ότι έχασα τον πατέρα μου που αν και είχε πολλά προβλήματα υγείας , τον χάσαμε από κάτι άσχετο από βλακεία γιατρών και αυτό με κάνει να αμφιβαλλω συνεχώς αν κάποιος γιατρός μου πει ότι είμαι καλά.
Τι να κάνουμε..ο καθένας από εμάς ειναι με το πρόβλημα του..δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς προβλημα..
το παν είναι να έχουμε ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν και μας δέχονταν όπως είμαστε..αυτό είναι το δύσκολο να πετύχεις.
08-03-2024, 15:57 #8
Κορίτσι μου γλυκό, μην κάνεις άλλες αξονικές. Δεν έχουν την τρελή ραδιενέργεια όπως νομίζεις, αλλά δεν υπάρχει λόγος πια. Αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να το διαχειριστείς κάνε μια μαγνητική. Αν και είναι δύσκολη εξέταση, αν βλέπεις ότι θες να την κάνεις μπορείς να δοκιμάσεις την ορθομαγνητικη που είναι ότι πιο απλό, ή αλλιώς σε ανοιχτό μαγνητικό τομογράφο. Αλλά παρόλα αυτά φαίνεται να μην υπάρχουν πιθανότητες για αυτό που φοβάσαι. Και μην κατηγορείς τον εαυτό σου, κακώς σου είπε αυτό η γιατρός για τους όγκους. Δεν χρειαζόταν, έπρεπε να είναι σε θέση να αντιληφθεί την ψυχοσύνθεση σου. Αυτό μοιάζει παλιά ιατρική, στην νέα , ο γιατρός κάθε ειδικότητας πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο προφίλ για τον κάθε ασθενή. Καλή δύναμη και χαλάρωσε στον βαθμό που μπορείς.
08-03-2024, 16:04 #9
Belladona φιλαρακι μου κι εγω εχασα τον πατερα μου πριν 10 χρονια αστα 6 μηνες τι τραβηξα γιατι εγω ετρεχα για εκεινον κι εβλεπα καθε μερα το πονο του κι μετα εφυγε απ τη ζωη σε νιωθω απο καρδιας κι αυτα . οσο μπορουμε ας ειμαστε ανθρωποι αυτο με νοιαζει κι οταν πονα μια ψυχη να την αγκαλιαζουμε νοερα . το φιλαρακι που σου απαντα παραπολυ ομορφα με το ονομα Professor X_1 τα λεει ολοσωστα ξερει κατι καλυτερα ετσι αυτα αν καμνεις ολα θα ειναι μια χαραααααααααααααααααααααα αα
08-03-2024, 16:06 #10
08-03-2024, 16:07 #11
Professor X_1 χρυσοψυχο φιλαρακι μου οταν ακουω κατι τετοια νιωθω οτι με ακουμπα ο θεος γιατι η γλυκια κουβεντα σημερα πολυ δυσκολο πραμα ευχαριστω απο καρδια κι ολοψυχα .
08-03-2024, 17:16 #12
Κορίτσια μου σας ευχαριστώ για τις θετικές σας κουβέντες.Το έχω ανάγκη όταν το μυαλό μου κάνει τέτοιες ιδέες.
Δυστυχώς πολλές φορές και οι γιατροί είναι λίγο ωμοί ,τα πετάνε έτσι στην ψύχρα, χωρίς να ξέρουν ότι ο άλλος θα το σκέφτεται μετά συνέχεια και θα τον επηρεάσουν αρνητικά.
Εδώ μου την είπε που πήγα στα επείγοντα για την ενόχληση, λες και δεν πλήρωσα κανονικότατα (σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο).
Δε θα κάνω με τίποτα αξονικές άλλες και αν δω ότι συνεχίζει η ενοχληση ,θα κάνω μαγνητική.
Προσπαθώ να απασχολούμαι με δραστηριότητες και φυσικά με το παιδί μου.
Αν δεν το είχα πραγματικά θα βρισκόμουν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Αυτό με κρατάει να είμαι ζωντανή !
Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. ♥️
08-03-2024, 17:22 #13
να μην πας ξανα στον γιατρο αυτον που σε τρομαξε να πας σε εναν γιατρο που στο συστήνει καποιος κι ειν ανθρωπος παν απ ολα κι δε φερεται ετσι σε ανθρωπο που αγωνια τι εχει . κοιτα εσυ την οικογενεια σου μανουλα γλυκια κι αυτο θα δινει δυναμη να προχωρας κι μην ξεχναμε μουσικηηηηηη το καλυτερο φαρμακοοοοοοοοοοοοο
https://www.youtube.com/@beautifuldreamrelax5913/videosαν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα
08-03-2024, 19:20 #14
Το εχω εδω και 12 χρονια.Μυικος σπασμος ,πονος στη βαση του κρανιου στη συμβολη με το λαιμο,μου προκαλει ημικρανια,ζαλαδα και ασταθεια.Στη μαγνητικη αυχενα εχω 3 κηλες με πιεση Α6 ριζας αμφω.Εγω ψηλαφω κατι σαν γρομπαλακι εκει,ειναι κομπος στον υποινιακο μυ και ενεργοποιει το trigger point.Ειναι εξαιρετικο επιμονο προβλημα και ανα πασα στιγμη μπορει να με ενοχλησει,ειτε απο κακη σταση σωματος ειτε απο υπερενταση.Το μονο μου με ανακουφιζει ειναι γνωστο παυσιπονο με καφεινη.Τιποτε αλλο.Οι φυσιοθεραπειες δεν εχουν παρα μονο ενα προσκαιρο αποτελεσμα.Οι θερμαντικες αλοιφες και τα βιομαγνητικα κολλαρα απλα κρατανε ζεστη την περιοχη,ενω το κολυμπι βοηθα αρκει να ειναι ζεστο το νερο.Γενικα ο αυχενας θελει ζεστη.Αυτα ελπιζω να βοηθησα.
09-03-2024, 08:28 #15
Εγώ παθαίνω συχνά μουδιάσματα στη βάση του καφελιου κ μου είπαν ότι είναι απ' τον αυχένα ! Προφανώς έχω κάνει μαγνητική κ φυσικά Κ ευτυχώς δν βρέθηκε τίποτε