Results 16 to 20 of 20
-
19-03-2024, 16:03 #16
Επειδή τοτε έκανα συνεδριες...καταλήξαμε (και όχι άδικα) στο συμπέρασμα ότι το προηγούμενο διάστημα..είχα πιεστεις πολύ με διάφορες καταστάσεις. Εγώ είχα πει τότε στην ψυχολόγο ότι δεν το καταλαβαίνω (ότι πιεζομαι) και μου χε πει δεν το καταλαβαίνεις γιατί έχεις μάθει να ζεις υπό πίεση. Από τότε...ξεκίνησα να παρατηρώ πως θα είμαι εγώ καλά, να βλέπω τα δικά μου θέλω και έβαλα κάποια όρια στους γύρω μου. Αυτό είναι κάτι που με βοήθησε πολύ και τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχω ξανά πάθει κάτι παρόμοιο!
- 19-03-2024, 18:32 #17MarilouGuest
θεωρεις οτι καποιος που δεν ειναι καλα πρεπει να μην ειναι αποδεκτό;
Πρεπει να δειχνεις παντα οτι εισαι καλα και οτι ξεπερνας γρηγορα ακομα και ενα χωρισμο ;
Αυτο συμβαινει παντα στην ζωη σου το εχεις παρατηρησει ;Θελεις να δειχνεις παντα ο δυνατος ;
Πολλες φορες η σκεψη μας ειναι ρυθμισμενη να μας πιεζει ,δωσε βαση ομως στα γεγονοτα και οχι στις ανυπόστατες σκεψεις οπως κανεις !
Μην πιεζεις τον εαυτο σου να νιωσεις αυτο που οι αλλοι θελουν να βλεπουν απο εσενα ...δωσε στο σωμα σου και στην καρδια σου τον απαιτουμενο χωρο και χρονο !
Υπαρχουν εκει εξω και οι αντρες που λειτουργουν με το συναισθημα και οχι μεσα απο το ωμό σεξ και υπαρχουν και οι αντρες που κλαινε !
Πολλες φορες ειναι περισσοτερο αντρες εφοσον εχουν το σθενος να παραδεχτουν οτι εχουν ομορφα συναισθήματα (δεν τα εχουν μονο οι γυναικες )και οτι εχουν και αυτοι το δικαιωμα στο να κλαινε !
Χαιρομαι που σε παρακινώ να σκεφτεσαι παρακατω ,περαν απο το επιφανειακό ,συνεχισε να το κανεις και θα δεις οτι τελικα ανησυχείς φγετσι σε εμαθαν καποιοι αλλοι να λειτουργεις με αυτο τον τροπο ...πυρινικες πεποιθήσεις που λεμε ..
20-03-2024, 00:28 #18
Παλαιότερα ειχα την πεποίθηση ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα και ότι είμαι αρκετά δυνατός
να αντιμετωπισω το οτιδήποτε. Αυτό με εφθειρε.
Νομίζω ότι πιο πολύ "πιεζω" τον εαυτό μου γιατί εγώ θέλω να με δω καλά...απ ότι οι άλλοι.
Τώρα αν αυτό μου το έχουν δημιουργήσει άλλοι υποσυνείδητα?? Ίσως!
Συναισθήματα έχω πολλά! Και τα λέω και τα δείχνω..και δεν με νοιάζει να φανώ αδύναμος.
Και έχω κλαψει ????
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι αυτό που είπατε...ότι θέλω χρόνο!
01-11-2024, 18:49 #19
Φίλε συμπάσχω στο 100% ... αντιμετωπίζω παρόμοιο θέμα μετά από σχέση 10 ετών και αναζητάω το εγώ... θα σου πω το εξής δεδομένου πως όπως εγω είσαι πιο συναισθηματικός ίσως μέσα από αυτό απλά ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου... Είμαστε ίσως άτυχοι γιατί σε μια άλλη εποχή οι κοπέλες εκτιμούσαν το συναίσθημα ... ωστόσο, η ερωτική διάθεση είναι κάτι που αξίζει αυτοεξερεύνηση χωρίς διάθεση κριτικής είτε απο εσένα είτε από τον περίγυρο . Να είσαι καλά εσύ μέσα σου και οι κοπέλες θα το βλέπουν. Επίσης να ξέρεις πως όταν δίνεις σε μια σχέση αναμένεται να πάρεις, ίσως όμως απλά έδινες, κατι που τωρα που δεν είναι εκεί η κοπέλα για να δίνεις, απλά νιώθεις κενός που βγαίνει στο σεξουαλικό (δεδομένου όσων είπες πως είχε η κοπέλα) Προσωπικά, κύλισα σε φάση κατάθλιψης (είχα όμως τάση) και πρόσεχε μην πάθεις το ίδιο. Να θυμάσαι πως ότι έζησες άζιξε και θα υπάρξει και άλλος ανθρωπος με τον οποίο θα περάσεις όμορφα και θα σε εκτιμήσει για όσα είσαι
02-11-2024, 04:10 #20
Ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό όλο αυτό. Περνάω ακριβώς την ίδια φάση με σένα, μετά από έναν χωρισμό πρόσφατο. Και εγώ, δεν έχω τη διάθεση να κάνω τίποτα σχετικώς όπως λες και συ. Αλλα ξέρω πως είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό κι έτσι δε με ανησυχεί.. Άνθρωποι είμαστε, όχι μηχανές ρομπότ που «δουλεύουν ακατάπαυστα».. Επηρεαζόμαστε αρκετά από το ψυχολογικό κομμάτι… Επηρεάζεται και η διάθεση του να κάνουμε πράγματα, επηρεάζεται και το ίδιο το σώμα και οι (φυσιολογικές) λειτουργίες του.. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, θα στρώσει αυτό παρακάτω θα το δεις.. Κάνε τώρα ένα μικρό «διαλειμμα».. ;-)