Σας εχω αναγκη ειμαι χάλια - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 120
    Senior Member
    Το ξέρω ότι δεν θα αλλάξει δυστυχώς τα παιδιά τον έχουν χαρακτηρίσει με ορισμένα κοσμιτικά γιατί είναι μεγάλα πια.Εγώ ζητώ λίγο χρόνο έστω για την οικογένεια αλλά ποιοτικό.Τον έχουν ακούσει εκατντάδες φορές να μιλάει σε άλλα αδέλφια του και να λένε τα ίδια επι χρόνια.Εγώ προσπαθώ να οριοθετήσω την κατάσταση έρχονται όμως και οι αντιδράσεις τι θα μπορούσα να κάνω επι πλέον;πως να τεθούν τα όρια όταν ζορίζεται βάζει τις φωνές;κάποτς του είπα όσο και αν υψώνεις την φωνή θα την υψώνω και εγώ γι\' αυτό άσε τις αγριάδες και κάτσε να μιλήσουμε.Μήπως δεν πήγαμε σε ψυχολόγο και το έπαιζε κακομοίρης;πως βάζουν όρια ρωτώ την γνώμη σας

Banned
    γιωτα,
    ο καθενας μπορει να προφασιστει οτι θελει για το τι κανει.
    Ο αντρας σου εχει ελαττωματα και πιστευω οτι σε αυτη την ηλικια, με αυτη τη ζωη που εχει κανει,
    ειναι σχεδον αδυνατο να αλλαξει κατι.

Ειτε τον δεχεσαι ως εχει και εσυ κανεις οτι νομιζεις για αυτο,
    ειτε δεν τον δεχεσαι και επαναχαρασεις την ζωη σου,
    διαλεγωντας ενα νεο μοντελο ζωης.
    Μεση οδο δεν υπαρχει.

Banned
    Originally posted by giota

πως βάζουν όρια ρωτώ την γνώμη σας

ετσι οπως τα περιγραφεις,
    δεν εχω και πολλα να σου πω.

Το να βαλεις εσυ ορια, την στιγμη που ο αλλος στα καταπαταει,
    ειναι δωρο - αδωρον.

τα ορια σου εφοσον τ χει προσδιορισει και νιωθεις ετσι οτι ο αλλος σε ισοπεδωνει αποκει και περα ολα ειναι θεμα δικη σου επιλογης..
    σου ευχομαι ολοψυχα η επιλογη σου να ναι η σωστη για σενα
    Οτι βλεπουμε γυρω μας ειναι μονο για αυτη τη φορα.Μην προσπερνας τιποτα,κοιταξε τα χρωματα των λουλουδιων και χαμογελα

Banned
    Και για να κλεισουμε ενα κυκλο συζητησης γιωτα,
    οι σχεσεις βασιζονται σε εννοιες, οπως εθελοντισμος, συντροφικοτητα, αλληλεγγυη κλπ.
    Εννοιες που ειτε τις νιωθεις και τις κανεις πραξη, αρα εχεις μια νορμαλ σχεση,
    ειτε οχι και το διαλυεις.

Δεν βλεπω κατι αλλο.

Τωρα βεβαια ο καθενας μας εχει τα βαριδια του, στην ζωη που εχει στησει.
    Αλλος εχει παιδια και δεν μπορει να τα αφησει.
    Αλλος δεν εχει λεφτα για να παει να ζησει μονος του.
    Αλλος δεν αντεχει την κοινωνικη κατακραυγη γιατι ειναι σε επαρχια.

Θα πω ομως οτι η ζωη του καθενος ειναι 100% δικη του,
    οποτε θα ζησει 100% με τα βαριδια* του εξισου.

* χρησιμοποιω επιτηδες την λεξη βαριδια, μιας και δεν μιλαμε για κατι,
    που ειναι αδυνατον να μην το αφησεις να φυγει απο πανω σου....

Senior Member
    Πως να οριοθετήσω τον χώρο μου και τις δυνάμεις μου;δεν ξέρω το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτούς τους ρυθμούς

Banned
    Θα πρεπει οτι σε ενοχλει πλεον να μην το δεχεσαι.
    Και κατα οπως παει το πραγμα,
    θα πρεπει να διαπραγματευτεις την ζωη σου, εφ ολης της υλης.

Senior Member
    γιωτα καλησπερα ειδα την ερωτηση σου,πως οριοθετουμε ,και νομιζω πως επιτελους ειμαστε σε καλο δρομο.Στην αρχη δυσκολα γιατι ειναι πολλα αυτα που θελεις να αλλαξεις,δυσκολα θα τα αλλαξεις ολα μονομιας,μπορεις ομως να αλλαξεις τα πραγματα ενα ενα.καταρχην πρεπει οταν θα ξεκινησεις να διεκδικησεις κατι να μην κανεις πισω με τιποτα.να νοιωσεις πως σε αυτο που θελεις εχεις δικιο.να σχηματισεις τα καταλληλα επιχειρηματα για να μπορεις να εκθεσεις την αποψη σου.να αντιστρεψεις τα δικα του επιχειρηματα.παντα σε ολη αυτη τη διαδικασια μη θεωρησεις ποτε πως εχεις αδικο και θα επιμενεις στην γνωμη σου σαν να ειναι νομος του κρατους.δεν θα δωσεις περιθωρια να το συζητησεις για αλλαγη,απλα για να του το επισημανεις.ουσιαστικα να δειξεις εναν ισχυρο εαυτο.κανε πρωτα μικρα βηματακια.για μικροπραγματα,καθε μερα απο ενα.για να αρχισουν να αισθανονται την αλλαγη.πως δεν εισαι ενας σακος του μποξ.οταν αρχισουν να βαρανε τον σακο και ο σακος ανταποδιδει το χτυπημα η αρχισει και γινεται πολυ σκληρος και τους ποναει θα σταματησουν να τον χτυπανε.ειναι δυσκολο γιατι ετσι τους εχεις μαθει.ειναι ακομα πιο δυσκολο γιατι θα πουν πως παιρνεις φαρμακα και δεν ξερεις τι κανεις.αλλα εσυ θα επιμενεις.να εχεις υποψιν πως δεν υπαρχει θυμα αν δεν υπαρχει θυτης.και πως εισαι ενα ανθρωπινο ον που εχεις και εσυ την θεση σου μεσα στην ζωη,και οσο και να θελουν να σε υποβιβαζουν γιατι ετσι τους βολευει εσυ πρεπει να το σταματησεις,να το αλλαξεις.θελω να δεις μια ταινια ελληνικη δεν θυμαμαι τον τιτλο νομιζω με τον βεγγο ηταν για μια νοικοκυρα ελληνιδα που ειχε αρχισει να ξυπναει και τα προβληματα που αντιμετωπισε.ας με βοηθησει καποιος με τον τιτλο της ταινιας.θα το ψαξω και εγω.ειναι ενδυκτικη νομιζω.καλη δυναμη γιωτα μου,ειναι δυσκολος ο αγωνας,θα συναντησεις αντιδρασεις πολλες αυτο να το ξερεις,γιατι θα ξεβολεψεις κοσμο.αλλα πρεπει να φωναξεις και συ \"ειμαι και εγω εδω\".και πρεπει να το φωναξεις με σταθεροτητα και αποφασιστηκοτητα και χωρις να φανει στιγμη πως κανεις πισω.ξεκινα το μη χανεις χρονο,αλλαξε την νοοτροπια τους.και μην ακουσω ο κοσμος δεν αλλαζει,μια χαρα αλλαζει,το εχω δει πολλες φορες να γινεται αυτη η αλλαγη,ειδικα οταν ξυπναει το θυμα.καλο κουραγιο και ειμαστε μαζι σου γιωτα για οτιδηποτε χρειαστεις

Senior Member
    υποψιν να εισαι προετοιμασμενη στην αρχη οι αντιδρασεις θα ειναι εντονες... οσο ομως θα αντιλαμβανονται την αλλαγη θα μειωνονται και στο τελος θα εκπλαγεις οταν θα πεις κατι και δεν θα ακουσεις καν αντιδραση.χρονικα το υπολογιζω αν ξεκινησεις τωρα σε κανα 4-5 μηνες.Αυτα που σου λεω ειναι δοκιμασμενα πραγματα

Senior Member
    Συμφωνω με τον εμνευστη γιωτα. Αυτο που σου ειπα κι εγω, σιγα σιγα με σταθερα βηματα. δε γινεται ολα μαζι.

Senior Member
    Eυχαριστώ για τις συμβουλές σου επειδή επικεντρωθήκαμε στον άνδρα μου είναι κάτι που το έχω πάρει απόφαση το θέμα είναι να γίνουμε μια γροθιά για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και ειδικά τον γιό μου.Αυτό είναι που έχει σημασία θέλει οριοθέτηση και ο γιός είμαι δεδομένη και τελευταία έχει ξεφύγει με την συμπεριφορά του απέναντί μου.Εχει προβλήματα το ξέρω αλλά πρέπει να τον βοηθήσουμε και αυτό πρέπει να καταλάβει ο άνδρας μου.Σήμερα για παράδειγμα μου έλεγε ο άνδρας μου που είναι μαζί του ότι έχει αγχος με την δουλειά μήπως και τον απολύσουν.Εμένα μου έλεγε καλύτερα να με απολύσουν και θα δω τι θα κάνω μετά γιατί δεν μου αρέσει αυτή η δουλειά.Το θέμα είναι πως πάντα ήταν αντιδραστικό παιδί και έριχνε πάντα αλλού τις ευθύνες.Σαν σύζυγος απέτυχε όπως και εγώ απέτυχα στον γάμο μου το παιδί που είναι άνδρας πια θέλει βοήθεια γιατί φοβάμαι όταν ξυπνήσει ο πατέρας του θα είναι αργά.Δεν είναι λύση να εθελοτυφλεί τόσα χρόνια.Ποτέ δεν ένιωσαν τα παιδιά την ασφάλεια του πατέρα και ας μην τα ρίξουμε όλα στο επάγγελμα γιατί δεν προσπάθησε να πλησιάσει τα παιδιά να αφιερώσει λίγο αλλά ποιοτικό χρόνο γι\'αυτά χωρίς να σημαίνει ότι δεν τα αγαπά.Πολλές φορές του έλεγα τα παράπονα των παιδιών για τον πατέρα τους και ότι τα απομακρύνει απο κοντά του μήπως και καταλάβει γι\'αυτά άσε εμένα μετά απο 30 χρόνια τι μπορώ να περιμένω;Οποιος θέλει ,αγαπά διεκδικεί συγρόνως.Δεν θυμάμαι στα 30 χρόνια να πήγαμε ένα Σαββατοκύριακο μόνοι κάπου.Δεν του έκοβε το μυαλό; το ζήτησα επανειλλημένως εγώ το παιδί μου θέλω να βοηθήσω και μόνη δεν μπορώ.Πάντως σας ευχαριστώ όλους

Senior Member
    Γιωτα ειμαστε εδω να το ξερεις. Ελπιζω να πανε ολα καλα, ειλικρινα.

Junior Member

καλος σας βρήκα

καλησπέρα
    είμαι νεο μέλος και δεν έχω μάθει ακόμη να χειρίζομαι καλά το forum, το site μου το σύστησε ένας φίλος, αλλά πραγματικά είναι όλα τόσο ενδιαφέροντα αυτά που γράφονται που δεν έχω λόγια να περιγράψω, για πράγματα που με απασχολούσαν και φοβόμουνα να τα εκφράσω κυρίως για τη κατάθλιψη,
    Αυτό που μου άρεσε πιο πολυ είναι (πέρα από εξήγηση για τα φάρμακα κ.α) είναι η ενθάρρυνση και ο ενθουσιασμός οτι ναι υπάρχει η πάθηση- δεν μπορείς να το παραβλέψεις αλλά προχωράς μπροστά.. αυτά που γραφετε μου έδωσαν πολύ κουραγιο πραγματικα.

Senior Member
    Χαρά καλωσήρθες!

Χαίρομαι που νιώθεις κι εσύ ομορφα και ανακουφιστικά μέσα σε τούτο το χώρο

Αν θες άνοιξε δικό σου θέμα κιόλας να σε γνωρίσουμε καλύτερα
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    giotaki μου, τι κανεις;
    πως εχεις περασει αυτες τις δυο μερες;
    Απο την αρχη παρακολουθω το θεμα σου, αλλα δεν ξερω τι να σου πω, γιατι και εγω τα ιδια με εσενα εχω και δεν εχω καταφερει και πολλα πραγματα. Οσο \"χερι\" και να μου βαζει ο Κρινο, εγω εκει το βιολι μου.
    Τελικα αποφασισα οτι εχω συνδρομο \"συμπληρωσης κενου\"
    δλδ, οπου βλεπω κενο, τρεχω να το συμπληρωσω-αναπληρωσω.
    Το αποτελεσμα;
    Νομιζω οτι οι αλλοι δεν ειναι ικανοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους, σπευδω να τις αναλαβω εγω για αυτους, μετα απο λιγο εχω γινει 1000 κομματια τρεχοντας απο δω και απο εκει, και δεν μπορω να αναλαβω την ευθυνη απεναντι στον εαυτο μου, μετα νιωθω οτι δεν ειμαι \"αρκετη\" για τους αλλους, μετα νιωθω οτι δεν ειμαι αρκετη για εμενα.... και ουτω καθε εξης.
    Φαυλος Κυκλος και Μαυρη Τρυπα μαζι 2 σε 1.
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast