Results 61 to 74 of 74
Thread: Σχέσεις
-
01-10-2009, 11:45 #61
Πιστεύω πως το μάθημά σου το πήρες. Αν εκείνη ήθελε απλώς να σου δώσει ένα μάθημα το πέτυχε. Αν της έχουν μείνει αισθήματα μην περιμένεις να τα μάθεις ρωτώντας δεξιά κι αριστερά. Κάνε της μια συζήτηση με ειλικρίνεια και αληθινό πρόσωπο, όχι το πληγωμένο, εγωιστικό ή αμετανόητο που μέχρι τώρα δείχνεις. Αν εκείνη έχει βάλει τέλος να το πάρεις απόφαση και μην κλαψουρίζεις όπως οι κοπέλες που κάποτε έδιωχνες γι\'αυτό το λόγο.
Ειλικρίνεια δείξε και στον εαυτό σου. Δώστου χρόνο να καταλάβει τι θέλει.κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
ΣΕΦΕΡΗΣ
- 01-10-2009, 12:05 #62
Originally posted by nature
Πάνο, σε βρίσκω λίγο υπερβολικό στο θέμα του σεξ.
Πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν εκτός από την ανάγκη για σεξ και ένα πλήθος άλλων αναγκών, που τις γνωρίζεις άλλωστε πολύ καλά. Φιλοσοφικές, διανοητικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές, οικογενειακές. κλπ..... Δεν γεφυρώνονται ριζικές διαφορές στα προαναφερθέντα θέματα μόνο και μόνο με ένα καλό κρεβάτι. Αν το σεξ μεταξύ 2 ανθρώπων είναι καλό, tant mieux ;) αλλά δεν αρκεί για να καλύψει για μια ζωή, ένα ζευγάρι, που διαφωνεί σε όλα τα άλλα.
01-10-2009, 12:08 #63
Πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν εκτός από την ανάγκη για σεξ και ένα πλήθος άλλων αναγκών, που τις γνωρίζεις άλλωστε πολύ καλά. Φιλοσοφικές, διανοητικές, καλλιτεχνικές, κοινωνικές, οικογενειακές. κλπ..... Δεν γεφυρώνονται ριζικές διαφορές στα προαναφερθέντα θέματα μόνο και μόνο με ένα καλό κρεβάτι. Αν το σεξ μεταξύ 2 ανθρώπων είναι καλό, tant mieux ;) αλλά δεν αρκεί για να καλύψει για μια ζωή, ένα ζευγάρι, που διαφωνεί σε όλα τα άλλα.
συχνα το σεξ ανοιγει δρομους αναμεσα σε δυο ανθρωπους που ενω φιανομενικα δεν ταιριαζουν πουθενα , ακομα και οταν περασουν 22 χρονια και 9 μηνες χωρις κορυφωση σεξουαλικη οπως εγω με την γυναικα μου συνεχιζουν να παραμενουν μαζι !
αυτης της αρεσει
η κουλτουρα το διαβασμα , ειναι καλλιγραφος και ορθογραφος λατρευει το σπιτι και τη δικοσμηση , τα ταξειδια χωρις καν ξενοδοχειο κλεισμενο , απεχθανεται τι κρουαζιερες και τα γκρουπ , απεχθανεται το ρισκο και αγαπει τις αντικες
ενω εμενα ,
μου αρεσε το ποδοσφαιρο και το μπασκετ ,
η καθημερινη νυχτερικη εξοδος, προτιμω την τηλεοραση και το διαδικτυο απο το διαβασμα , ειμαι ανορθογραφος και γραφω ορνιθοσκαλισματα καιλατρευω την περιπετεια και το ρισκο , απεχθανομαι τις αντικες και λατρευω το μοντερνο και το φουτουριστικο!
3 μηνες σεξουαλικη ζωη και 22 χρονια και 9 μηνες , ανταλλαγη κουλτουρας και μαθησης , τροπου ζωης και στρεοτυπων με ολους τους καυγαδες που συνεπαγεται η συγκρουση τους ,αν σημερα μαθω οτι ειναι αρρωστη αρρωσταινω και παρακαλω την φυση να με παρει πριν απο αυτην γιατι αν την χασω θα ειμαι ηδη νεκρος!
Ο Πλατωνας , ο Χριστος , ο βουδας , ο Μωμαεθ , ο Καζατζακης , ο Δον Ζουαν αλλα και ο Γκυ ντε Μοπασαν κα δεν καταφεραν μεχρι σημερα να εξηγησουν αυτο που ο Φρουντ εκανε οροσημο της Ψυχιατρικης του προηγουμενου Αιωνα!
Την αδυναμια απαντησης στο ερωτημα , γιατι
η σεξουαλικοτητα , εχει τοσο τεραστια σημασια στην ζωη μας !
01-10-2009, 12:29 #64
Πάνο, χαίρομαι που αγαπάς τόσο πολύ τη γυναίκα σου. Λες ότι δεν έχετε τα ίδια γούστα και καταλαβαίνω ότι αυτό που πιστεύεις ότι σας έφερε κοντά αρχικά ήταν το σεξ. Σε αυτό αποδίδεις την αγάπη σου για έναν άνθρωπο που δεν έχετε πολλά άλλα κοινά. Μια χαρά μου ακούγεται. Αλλά, πες μου, θα σε πείραζε αν είχατε KAI ίδια γούστα σε διάφορα θέματα? Θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα?
01-10-2009, 15:07 #65
Πάνο, χαίρομαι που αγαπάς τόσο πολύ τη γυναίκα σου. Λες ότι δεν έχετε τα ίδια γούστα και καταλαβαίνω ότι αυτό που πιστεύεις ότι σας έφερε κοντά αρχικά ήταν το σεξ. Σε αυτό αποδίδεις την αγάπη σου για έναν άνθρωπο που δεν έχετε πολλά άλλα κοινά. Μια χαρά μου ακούγεται. Αλλά, πες μου, θα σε πείραζε αν είχατε KAI ίδια γούστα σε διάφορα θέματα? Θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα?
Φυσικα και θα ηταν χιλιες φορες καλυτερα!
Ποσο ευκολο ειναι ομως στον πραγματικο κοσμο , να βρεις αυτο που σου ταιριαζει , οταν η ζωη σε πηγαινει με μοναδικο κινητρο την επαγγελματικη σου αποκατασταση?
Πριν ασχοληθω με τα κοσμηματα κατ\'αναγκη , οπως εχω εξηγησει αναλυτικα και εδω μεσα , ειμουν αρραβωνισμενος με μια γυναικα που ακομα αγαπω...μην σου φαινεται παραξενο!
αγαπω ολες τις γυναικες με τις οποιες κοιμηθηκα εστω μια φορα μαζι τους ακομα και αν ηταν επι χρημασι εκδιδομενες !
μιλαμε για χιλιαδες !Ομως η αρραβωνιστικια μου αγαπουσε και την μαμα της !
Η οποια ονειρευοτανε να παντρεψει την κορη της με γυναικολογο συγχωριανο αν ειναι δυνατον
και οχι με τρελο -ψυχολογο, που πηγαινε να μιλησει στις κυριες , χωρις γραβατα και κουστουμι!
Μας χωρισε λοιπον και πολλα χρονια αργοτερα , ερχεται σε ενα μαγαζι που δουλευα με τον γυναικολογο ,συγχωριανο ,ανδρα της !
Εκει που κοιταγανε φυση τα κοσμηματα του μαγαζιου ,
με πλησιαζει και μου λεει...
\"Μονο εσυ ρε πανο θα μου επαιρνες οτι λαχταραει η ψυχη μου εδω μεσα κι ας μην ειχες να το πληρωσεις !\"
Καποια χρονια αργοτερα , ο γυναικολογος με τον οποιον ειχαμε γινει ηδη φιλοι απο την προηγουμενη τυχαια συναντηση ,
ηρθε μονος του και με βρηκε στο μαγαζι μου και μου λεει
το εξης εκπληκτικο!
\"Σε συμπαθησα πριν καν σε γνωρισω και μαλιστα, ειχα πει στην γυναικα μου , οτι η μεγαλυτερη μαλακια που εκανε στην ζωη της ηταν οτι ακουσε την μανα της ! Χωρισαμε!
Ουτε εγω μπορω να την αντεξω φιλαρακο!
Βρες μου ενα κοσμημα για 1000 ευρω να προσφερω στην γραμματεα μου , γιατι δεν μπορω να δουλεψω απο την στενοχωρια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Βγαζει που λες ο γυναικολογος [ο μοναδικος εκεινη την εποχη στην Ελλαδα που μπορουσε να εγχειρησει στην κοιλια μιας εγκυου το εμβρυο, πριν ακομα γεννηθει] το τουμπερλεκι [γιατι αυτο που πραγματικα ονειρευοτανε να κανει στην ζωη του ηταν να γινει μουσικος ]γυριζει αναποδα την τραγιασκα του , οπως οι πιτσιρηκαδες αλλα και ο γυιος του , που μαλλον τον ειχε παρει για ενα ταξιδακι με τον μπαμπα του ,
και αρχιζουμε να πινουμε μεχρι να σκασουμε και να τραγουδαμε Χατζη , Σαββοπουλο, Στοουνς , γιατι κανεις μας δεν ηταν ευτυχισμενος ,
με μια γυναικα που αγαπησαμε και οι δυο μας πολυ!
01-10-2009, 15:34 #66
Originally posted by SOFGEO
Τι φανταζεστε οτι με τραβηξε 23 χρονια στην μελετη των τοιχογραφιων της θηρας ? Τι αλλο απο την αποκαλυπτικη γυναικεια ψυχολογια οπως ουτε ο ιδιος ο φρουντ καταφερε ποτε να διανοηθει!
Γυναικες 4000 χρονων , καλοντυμενες , μακιγιαρισμενες , ηγετιδες στην κοινωνια τους , γιατροι , φαρμακοποιοι , πολιτικοι ηγετες , παπαδες και οτι συνθετει την υπερτατη σημερινη αξια για καθε μορφη εξουσιας , ενω οι ανδρες ηταν ετοιμοι να παλεψουν [οι νεαροι μποξερ του προιστορικου κικ-μποξιγκ] , στρατιωτες , ναυτες , αγροτες με γιδοπροβιες και ολοι γυμνοι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
δεν σας λεει κατι αυτο ?
4000 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΒΙΟ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ , ΑΠΟ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΗ ΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ , ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ
ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ , Η ΖΑΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ , Η ΜΥΡΤΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ , ΟΙ ΑΝΔΡΕς ΦΟΡΕΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΟΣΕς ΓΥΝΑΙΚΕς ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ , 4000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩς ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ,
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΤΟΠΙΓΚ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ !!!!!!!!!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΗ ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ
ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ !!!!!!!!!!!!
ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ,ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ .....
ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ....
01-10-2009, 15:42 #67
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΘΥΤΕΡΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΩΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΘΥΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ?
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΞΟΡΙΣΑΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!
ΤΙ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΠΧ ΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ?
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ...
ΕΤΣΙ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΝΑΝΚΑΜΠΑΟΥ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ !
01-10-2009, 15:52 #68
Πανούλη, αρχίζω να μη σε καταλαβαίνω!
τι σχέση έχουν οι αντιλόπες και η ζαφορά και το παγκράτιο με το ταίριασμα 2 εραστών ή συζύγων σε λίγους ή περισσότερους τομείς?
01-10-2009, 15:56 #69
ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ! ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ! ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ , ΠΑΡΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ !
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩς ΜΟΝΗ ΤΗς !
ΚΑΘΙΣΤΕ ΔΙΠΛΑ , ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ...
ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΥΠΑΚΟΥΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΙ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕς ,
ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ...
01-10-2009, 16:04 #70
τι σχέση έχουν οι αντιλόπες και η ζαφορά και το παγκράτιο με το ταίριασμα 2 εραστών ή συζύγων σε λίγους ή περισσότερους τομείς?
santorini greece moses
Η εμφανιση του γραπτου λογου και η καθιερωση
του Μονοθεισμου, υπηρξαν αναμφισβητητα , τα κυρια χαρακτηριστικα
του Δυτικοευρωπαικου Πολιτισμου....
Κι ομως , αν αναρωτηθειτε ποιο ειναι το σημαντικοτερο ανθρωπινο οργανο
για τη ζωη, η απαντηση σας θα ειναι εσφαλμενη....
Η καρδια, ο εγκεφαλος και το συκωτι, αποτελουν εγγυηση συνεχειας ενος φαινομενου το οποιο προηγειται και για το οποιο
καμμια θρησκεια δεν μπορεσε ουτε θα μπορεσει ν’αλλαξει
την φυσικη του σχεση με τη ζωη....
Την μητρα και τις ωοθηκες.
Ξεκινοντας την ερευνα για την αναλυση των τοιχογραφιων,
μου εκανε εντυπωση το γεγονος πως ο αρμοδιος για την ανασκαφη
καθηγητης Αρχαιολογιας, δεν ειχε δειξη το παραμικρο ενδιαφερον
για να διαπιστωσει τη χρηση της ζαφορας στην Μινωικη εποχη...
« Κανεις δε μπορει να σε βγαλει τρελο ,
οτι κι αν υποθεσης ,
μου ειχε πει, αφου δεν υπαρχουν γραπτα κειμενα
για να σε διαψευσουν....»
Η Παιδεια που παρεχεται σημερα σε ολες τις βαθμιδες τις εκπαιδευσης, καθοριζεται απο στοιχεια που προεκυψαν
απο την καθιερωση του γραπτου λογου στη βαση ενος αλφαβητου που τα γραμματα που το αποτελουν,
ειναι η θα μπορουσαν να ειναι ,θρησκευτικα συμβολα ....
Η απεικονιση των γυναικων στις τοιχογραφιες της Θηρας
ξαφνιαζει, γιατι η πληροφορηση μεσω του γραπτου λογου ,
δεν μας αφησε τετοια εντυπωση, ουτε καν την υποψια,
για μια προγενεστερη εποχη , οπου το κραγιον , το μεικ-απ
και το βαψιμο των νυχιων θα συνιστουσαν θρησκευτικου περιεχομενου, απεικονιση...
Η εννοια της παρθενιας , συνδυαζεται σημερα,
με την σεξουαλικη επαφη, ενω στις τοιχογραφιες ,
εμφανως με την ηλικια και την τελετη μυησης....
Μεχρι προτινος , η θεα της γονιμοτητας θεωρουνταν παρθενος, [οπως η θεα Αρτεμις ]ενω οι τοιχογραφιες
της Θηρας το διαψευδουν, αφου προσφερεται
στη θεα των εμβυων, ο εμμηναγωγος κροκος...
Αν η καθισμενη γυναικεια φιγουρα ειναι παρθενα θεα,
τοτε η μονη εννοια παρθενιας που θα μπορουσε λογικα
να γινεται δεχθει , εχει σχεση με την εμμηνο ρυση
και οχι με τη σεξουαλικη επαφη...
Η σαφης σχεση της τελετης της Ξεστης 3
με τα Ελευσινεια Μυστηρια, επισης αποκλειει την εννοια της παρθενιας
σαν σεξουαλικη επαφη...
Αντιθετα η αναγκη καθαρσης απο το αιμα ,
σαν συνθηκη συμμετοχης
εμφανως αναφερεται στη συμβολικη σχεση
του Μυστηριου με την εμμηνορυσια, οπως καταγραφει
ο Φρουντ
αργοτερα, αναλυοντας τις τελετες μυησης...
Ο ατυχης συνδυασμος της ηφαιστιακης εκρηξης με την εξαφανιση του Μινωικου Πολιτισμου εχει πλεον αποδυναμωθει αν οχι καταριφθει
και η παρουσα μελετη αν μη τι αλλο , αποδεικνυει τη συνεχεια πολιτιστικων δεδομενων, οπως εμφανιζονται στις τοιχογραφιες μεχρι της μερες μας, οπως η τελετη μυησης,
ο τροπος καλλωπισμου, η χρηση του ανεμου για την
μετακινηση των σκαφων,
αλλα κυριως η χρηση των θεραπευτικων φυτων
που σημερα αναζητουνται οι θεραπευτικες τους
ιδιοτητες για τη θεραπεια του καρκινου...
Τα κινητρα του γραπτου λογου υπηρξαν πολιτικα και θρησκευτικα , με συνεπεια , πολλα στοιχεια πολιτιστικα να εχουν σκοπιμως παραλειφθει....
Το παγκοσμιο Εμποριο αλλα και η προσπαθεια εξαγωγης
του Δυτικοευρωπαικου Πολιτισμου , βρισκει αντισταση σε ολους τους λαους
που η κοινωνικη τους εξελιξη βρισκεται σε πιο αρχεγονα σταδια, συσπειρωνοντας τους πληθυσμους σε μια οικογενειοκρατικη αντιληψη, που εμποδιζει τον απεγκλοβισμο απο την θρησκευτικη κηδεμονια....
πεταξου οποτε εχεις καιρο να διαβασεις γιατι αυτο το εργαλειο δεν ειναι ευκολοχειριστο για να αντιγραψω πανω απο 100 σελιδες μελετη με εικονες !
http://www.santorini-culture.gr/index.php?sid=289
01-10-2009, 16:26 #71
εχω καταλαβει προ πολλου φυση , οτι η ανθρωπινη ψυχη δεν εξελισεται...
φοβαμαι οτι ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβεις τι εννοω!
αυτο που αρεσε σε μια γυναικα πριν απο 4000 χρονια , μην σου φανει περιεργο ,
αλλα για να το ανακαλυψης στο μελλον θα πρεπει να βγεις απο μια προκαθορισμενη διαδικασια σκεψης οπου η βαση της ειναι οτι ο ανθρωπος ειναι φυσει οικογενειακο ον ! απλα γιατι ειναι ασχρο ψεμα!
στα 100.000 χρονια περιπου της ανθρωπινης συνειδησης , μονο 3000 χρονια εχει καθιερωθει ο οικογενειακος τροπος ζωης σαν εργο δυο κυριως παραλληλων πολιτισμων που συνθετουν το Εβραιοχριστιανικο μοντελο...Την ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
αν θα μπεις στην ιστοσελιδα μου, θα δεις πχ οτι στην θηβα του 700πΧ εχει βρεθει απεικονηση της θεας της γονιμοτητας ζωγραφισμενη σε ενα αγγειο με ολα τα συμβολα που βρισκουμε στον μινωικο πολιτισμο!
Αρα και το 12θεο παραμυθι ητανε!
Εκει που ανθιζε το εμποριο της λευκης σαρκος , οπως πχ στην θηβα και την Κορινθο , οπου η δεσποζουσα θρησκεια ηταν η λατρεια της Αφροδιτης , ο πλουτος ξεχυλιζε τα ραφια των Ναων και οι ιεροδουλες εκαναν πολιτικη , οπως η Ασπασια[απο την Ιωνια ] στην Αθηνα του Περικλη , ανοιγωντας τον χρυσο αιωνα που δυστυχως για την Ιστορια φερει το ονομα του ψευδου ηγετη -συζηγου της , ενω αυτη ηταν η κολητη του Πλατωνα και αυτη εφερε τους μεγαλυτερους γλυπτες της εποχης να αποθανατισουν το σωμα της Φρυνης και των αλλων ιεροδουλων σε μια εποχη που γυναικα στην αθηνα σημαινε κατι παρομοιο με σημερινη ΑΦγανη που απαγορευοταν να παει στο σχολειο για να μαθει γραμματα αν δεν ηταν *****!
01-10-2009, 16:33 #72
πρεπει να κοιταξεις , μηπως εχεις σαχαρο στο συκωτι σου,
μηπως αρπαξες κρυολογημα στους πνευμονες , η μηπως απλα σου εχει ερθει η περιοδος στον \"Ταυρο \" σου!
01-10-2009, 16:51 #73
Βγαίνετε εκτός θέματος.
Παίρνω την απόφαση πάντως να το παρατήσω.
Enough.
01-10-2009, 17:21 #74
Originally posted by someone
Βγαίνετε εκτός θέματος.
Παίρνω την απόφαση πάντως να το παρατήσω.
Enough.
οπως η γυναικεια ψυχολογια ,
μια απλη βολτα σε οσα καταγραφουν εδω μεσα ,αυτες που εχουν σημερα την τυχη να γνωριζουν την χρηση διαδικτυου και να βρουν τις λεξεις -κλειδα για να βρεθουν εδω και να κανουν την καταθεση ψυχης που θα διαβασεις ,θα σε πεισει οτι το μονο που καταφερες ειναι να φτιαξεις μια σχεδια , να σκαρφαλωσεις πανω και να παρακαλας το επομενο κυμα να μην στην αναποδογυρισει...Ουτε ξηρα βλεπεις , ουτε μπορεις να εισαι σιγουρος καν οτι υπαρχει ξηρα!
Αυτο που υπαρχει μονο , ειναι η σχεδια σου
,και συ
γαντζωμενος[η] πανω της ,
\"αφηνεσαι στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα \"....
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή