Η παγίδα της ¨θυματοποιησης ¨και το αίσθημα τις αβοηθησιας . - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 119
    Senior Member
    Marilou πως ομως γινεται οταν εγω απλωνω χερια φιλιας κι μιλαω σε ολους φιλικα να μου γυρνούν τη πλατη ?? παω να πλησιασώ το κοσμο κι με βανουν τοιχο μπρος ?? προσφερω τη φιλια μου κι οι αλοι με αντιμετωπίζουν σα μιασμα ??φυσικα κι γινονται λαθη απο ολους μας κανεις αλάνθαστος . κατι που το ειπαμε κι με εναν ανθρωπο εδω με το ονομα γιαννης κι απαντησε σε ενα θεμα μου που ειχα βαλει . εκει ειδα ολη τη ζωη μου μέσα απ τις απαντησεις που εδωσε εκεινος . ο καθενας βλεπει κι λεει τα πραγματα με το τροπο οπου εκεινος μπορει να τα εξηγησει , σέβομαι τις γνωμες φυσικα των αλλων ανθρωπων απλα κραταω αυτο που ταιριαζει στην εικονα της ζωης μου καλυτερα .
    αν δε εκτιμάς κάποιον μην τον προσβάλεις ......... φυγε ............. τοσο απλα

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by asperger39 View Post
    Marilou πως ομως γινεται οταν εγω απλωνω χερια φιλιας κι μιλαω σε ολους φιλικα να μου γυρνούν τη πλατη ?? παω να πλησιασώ το κοσμο κι με βανουν τοιχο μπρος ?? προσφερω τη φιλια μου κι οι αλοι με αντιμετωπίζουν σα μιασμα ??φυσικα κι γινονται λαθη απο ολους μας κανεις αλάνθαστος . κατι που το ειπαμε κι με εναν ανθρωπο εδω με το ονομα γιαννης κι απαντησε σε ενα θεμα μου που ειχα βαλει . εκει ειδα ολη τη ζωη μου μέσα απ τις απαντησεις που εδωσε εκεινος . ο καθενας βλεπει κι λεει τα πραγματα με το τροπο οπου εκεινος μπορει να τα εξηγησει , σέβομαι τις γνωμες φυσικα των αλλων ανθρωπων απλα κραταω αυτο που ταιριαζει στην εικονα της ζωης μου καλυτερα .
    Αν μου πεις συγκεκριμενο γεγονος θα σου απαντησω ,το να μου λες εγω πλησιασα ηρεμα και το ηρεμα για εσενα εχει αλλη ερμηνεια για τον αλλο εκει αντιλαμβανεσαι οτι ειναι το θεμα ...

Αν θες μου λες συγκεκριμενα περιστατικα και το συζηταμε .

Δες το θεμα με το δελφινι να δεις ποσο διαφορετικα σκεφτεται και ερχεσαι εσυ και την επιβεβαιωνεις σε μια λαθος πεποιθηση ..Οτι ολοι οι γιατροι ειναι αποτομοι ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ας πουμε ΧΩΡΙΣ να αντιληφθεις το ασιθημα ευθυνης που εχει αυτη η ειδικοτητα και φυσικα η πιεση της επαγγελματικης τους θεσης ...

Senior Member
    σε αυτο με τη γιατρεσα που ειπε η κοπελα εκει αν διαβασεις τι εγραψα θα δεις οτι δε ειπα κατι κακο για τους γιατρους ομως κοιταξετο λιγο το σχολιο μπορει να μην προσεξες ακριβος τι γραφω . ομως τωρα θα πω απο εμπειρία μου οτι μπορει να ειν κι κακοι οι γιατροι κι τετοια εχω δει καταστάσεις κι μου εχουν φυγει τα μαλλιά αστα . τα νοσοκομεία μπάχαλο αγριο . να πω θες συγκεκριμενα περιστατικο με κακοτροπια ε απο τις πολλες ?? καταρχάς δες εδω κατι ατομα πως μου μιλανε κι εγω πως τους μιλαω . δε ξερω αν εγω τους θυμώνω κι αγριεύουν ομως κάποιοι πολυ με αντιπαθούν κι δε θυμαμαι να τους εχω πότε πρωτη πειραξει ετσι για να τους τσιγκλισω για πλακα. συνιθως τα χωνω με τροπο οταν με ενοχλισουν προσβαλουν πατησουν τα ορια μου .
    Last edited by asperger39; 06-04-2024 at 17:00.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Aeon View Post
    Μιλώντας από την πλευρά της διαχείρισης, το θέμα για εμένα είναι ότι η ενημέρωση για τη χρήση των περιεχομένων, έγινε εκ των υστέρων. (βεβαίως, για να είμαι δίκαιος... κάλλιο αργά παρά ποτέ!)
    Από την άλλη μεριά ωστόσο, η διαχείριση ακόμη κι αν απαγορεύσει κάτι τέτοιο, δεν έχει τον τρόπο να το διασφαλίσει, διότι είναι ένα ανοικτό φόρουμ αυτοβοήθειας και τα γραπτά μένουν εδώ, από το 2003 που δημιουργήθηκε το φόρουμ. Ως εκ τούτου, το τι μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος και τι όχι, είναι πέρα από τις δυνάμεις μας.

ΥΓ. Οφείλω ωστόσο να αναφέρω πως όποτε ζητήθηκε η άδεια μας για χρήση περιεχομένων του φόρουμ (έχει συμβεί πάνω από 10-20 φορές αυτό, σε βάθος χρόνων) η απάντηση μας ήταν πάντοτε ένα ευγενικό όχι.

Επειδή το συμβάν αυτό δεν είναι και το πιο συνηθισμένο και δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για το ποια είναι η ιδανική λύση, θα πρότεινα απλώς, όποιος δεν επιθυμεί τη χρήση των μηνυμάτων του, να διαγράψει τα μηνύματα που έστειλε στο παρόν θέμα και να αναρτήσει εδώ την μη συναίνεση του.
    αυτη η δηλωση ειναι, σαν να λεει ενας δικαστης, οτι απαγορευεται η κλοπη, αλλα δεν μπορει να διασφαλισει οτι δεν θα εμφανιστουν κλεφτες, οποτε δεν θελει να δηλωσει πιο ξεκαθαρα οτι απαγορευεται η κλοπη, γιατι δενε χει νοημα..... (what???)

κατα την γνωμη μου οφειλετε να ξεκαθαρισετε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρηση εξομολογησεων και αποψεων, ατομων που δεν εχουν δωσει ξεκαθαρη κα ι ΓΡΑΠΤΗ την συγκαταθεση τους.
    κι αυτο, για εναν απλουστατο λογο.
    εαν υπαρχει η απαγορευση, η συμμορφωση φυσικα και δεν εξασφαλιζεται, αλλα 1. οποτεδηποτε βρεθει οπουδηποτε αλλου, τετοιου ειδους υλικο, ο θιγομενος μπορει να κινηθει νομικα και δευτερον, ο "χρηστης" των προσωπικων μας εξομολογησεων εδω, δεν θα μπορει να παριστανει ουτε τον ενσυναισθητο, ουτε και τον ειδικο, οταν ξεκαθαρα παρανομει εδω μεσα σαν το τελευταιο λαμογιο....

παρτε ξεκαθαρη θεση και οχι "εμεις δεν θα θελαμε και θα το ζητουσαμε ευγενικα, αλλα τι να κανουμε, λαμογια υπαρχουν"....

σιγουρα θα εχετε καποιο νομικο συμβουλο, ρωτηστε τον σχετικα.
    Last edited by Remedy; 06-04-2024 at 20:07.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    αυτη η δηλωση ειναι, σαν να λεει ενας δικαστης, οτι απαγορευεται η κλοπη, αλλα δεν μπορει να διασφαλισει οτι δεν θα εμφανιστουν κλεφτες, οποτε δεν θελει να δηλωσει πιο ξεκαθαρα οτι απαγορευεται η κλοπη, γιατι δενε χει νοημα..... (what???)

κατα την γνωμη μου οφειλετε να ξεκαθαρισετε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρηση εξομολογησεων και αποψεων, ατομων που δεν εχουν δωσει ξεκαθαρη κα ι ΓΡΑΠΤΗ την συγκαταθεση τους.
    εαν υπαρχει η απαγορευση, η συμμορφωση φυσικα και δεν εξασφαλιζεται, αλλα 1. οποτεδηποτε βρεθει οπουδηποτε αλλου, τετοιου ειδους υλικο, ο θιγομενος μπορει να κινηθει νομικα και δευτερον, ο "χρηστης" των προσωπικων μας εξομολογησεων εδω, δεν θα μπορει να παριστανει ουτε τον ενσυναισθητο, ουτε και τον ειδικο, οταν ξεκαθαρα παρανομει εδω μεσα σαν το τελευταιο λαμογιο....

παρτε ξεκαθαρη θεση και οχι "εμεις δεν θα θελαμε και θα το ζητουσαμε ευγενικα, αλλα τι να κανουμε, λαμογια υπαρχουν"....

Συμφωνώ και επαυξάνω με τη Remedy. Εν τω μεταξύ το μέλος Marilou που ξεκίνησε το ζήτημα τηρεί σιγή ιχθύος και άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε, πάντα με...ενσυναίσθηση. Αλλά με καμία αίσθηση ευθύνης. Και δε γνωρίζω αν η διαχείριση επικοινώνησε με το μέλος αυτό για το ζήτημα. Ή απλά ο Aeon έγραψε ένα ποστ και αυτό ήταν;

Marilou
    Guest
    σε αυτο με τη γιατρεσα που ειπε η κοπελα εκει αν διαβασεις τι εγραψα θα δεις οτι δε ειπα κατι κακο για τους γιατρους ομως κοιταξετο λιγο το σχολιο μπορει να μην προσεξες ακριβος τι γραφω . ομως τωρα θα πω απο εμπειρία μου οτι μπορει να ειν κι κακοι οι γιατροι κι τετοια εχω δει καταστάσεις κι μου εχουν φυγει τα μαλλιά αστα . τα νοσοκομεία μπάχαλο αγριο . να πω θες συγκεκριμενα περιστατικο με κακοτροπια ε απο τις πολλες ?? καταρχάς δες εδω κατι ατομα πως μου μιλανε κι εγω πως τους μιλαω . δε ξερω αν εγω τους θυμώνω κι αγριεύουν ομως κάποιοι πολυ με αντιπαθούν κι δε θυμαμαι να τους εχω πότε πρωτη πειραξει ετσι για να τους τσιγκλισω για πλακα. συνιθως τα χωνω με τροπο οταν με ενοχλισουν προσβαλουν πατησουν τα ορια μου .
    Καταλαβαινω τι λες και μαλιστα η δικη μου παραμονη κοντα στο μηνα στην νευροχειρουργικη κλινικη οπου χειρουργικα μετα το σοβαρο μου ατυχημα με εκανε να δωολα αυτα που λετε ...
    Υπηρχαν και αποτομοι νοσηλευτες και μαλιστα ειχα την μαμα μου και τον αντρα μου που πολλες φορες τους επιπληταν καθως εγω ειχα τους φρικτους μου πονους και αυτοι οταν ερχοταν για αλλγες ηταν χωρις καθολου ενσυναισθηση αλλα δεν κλεινω και τα ματια στους υπεροχουν αλλους ανθρωπους που ακομα και σημερα τους βλεπω στο δρομο και τους λεω ενα ευχαριστω για τον τροπο που με φροντιζαν ..

Ειδικα ο γιατρο μους που με χειρουργησε μονο τα καλυτερα εχω να πω ...Ακομα και σημερα τοσα χρονια μετα ρωταει πως ειμαι με το χειρουργιο και την αποκατσταση μου

Παντου δυστηχως υπαρχουν και απρεπεις και χωρις ενσυναισθηση ..Εκει ομως εμεις σαν πολιτες ασθενεις πρεπει να μιλαμε ..
    Ειναι αδιανοητο νοσηλευτης να μην εχει ενσυναισθηση και να σου μιλαει αποτομα ή οι κινησεις του να ειναι αποτομες οταν ερχεται σε επαφη με τον ασθενη

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Συμφωνώ και επαυξάνω με τη Remedy. Εν τω μεταξύ το μέλος Marilou που ξεκίνησε το ζήτημα τηρεί σιγή ιχθύος και άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε, πάντα με...ενσυναίσθηση. Αλλά με καμία αίσθηση ευθύνης. Και δε γνωρίζω αν η διαχείριση επικοινώνησε με το μέλος αυτό για το ζήτημα. Ή απλά ο Aeon έγραψε ένα ποστ και αυτό ήταν;
    απαντησαμε καλε μου ποσες φορες να λεμε τα ιδια και τα ιδια φτανει νομιζω ....λυθηκε και πλεον χαλατε το θεμα ,μην συμμετεχετε και ολα καλα ,δεν σας πηρα και την μπουκια απο το στομα ή δεν ηρθα στο σπιτι σας να σας κακοχαρακτηρισω και να σας προσβαλω ..... μην τα τραγικοποιειτε ..πηγαινε στο αντιστοιχο θεμα που ανοιξατε να σου λυθουν ολες οι αποριες και εσυ και οι υπολοιποι εκει απανταω ,οχι εδω ομως ,δοθηκαν οι εξηγησεις τελος ,ειστε εκτος ...

ΔΕΝ παραβιαζω τιποτα ...και στην τελικη σε φορουμ αυτοβοηθειας αυτα που γραφω ειναι ακριβως αυτα που θελει καποιος για να βοηθησει τον εαυτο του ..ουτε σας κοστιζουν και φυσικα ολοι εσεις που δεν θελετε βοηθεια γιατι ειστε εδω ;
    Λιγο ωριμοτητα σας παρακαλω και μακρυα απο σεναρια
    Last edited by Marilou; 07-04-2024 at 09:29.

Marilou
    Guest
    Καλημερα μας και ας μοιραστω κατι περι λαθους και αποτυχιας σημερα !

Η οπτικη που βλεπεις ακομα και ενα λαθος ή μια αποτυχια ειναι και αυτη που θα σε συντροφεύει σε ολοκληρη την ζωη σου ωστε να νιωθεις ομορφα ακομα και μεσα σε αυτα !

" Δεν εχω αποτυχει ποτε στην ζωη μου .Απλως εχω βρει αλλους 10.000 τροπους που δεν λειτουργουν "
    Τομας Εντισον

Ελπιζω να εχετε μια υπεροχη και ευλογημενη Κυριακη οπως ειναι σημερα !

Senior Member
    Καλημερα και σε σενα, Θυμα μου!
    Δυστυχως ετσι οπως το πας θα εξερευνησεις μονο την δικια σου θυματοποιηση. Για να πουλησεις μια ιδεα στον κοσμο πρεπει πρωτα να τους κανεις να πιστεψουν πως ειναι δικια τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Καλημερα και σε σενα, Θυμα μου!
    Δυστυχως ετσι οπως το πας θα εξερευνησεις μονο την δικια σου θυματοποιηση. Για να πουλησεις μια ιδεα στον κοσμο πρεπει πρωτα να τους κανεις να πιστεψουν πως ειναι δικια τους.
    mwahaha, πετυχημένο!
    Δε σφάξανε Marilou να γράφω βιωματικές μου εμπειρίες για τις εργασίες σου!

biscochicco
    Guest
    https://www.psychology.gr/personalit...ki-skepsi.html

μαριλου ψαξε και κανα αρθρο περα απο εμας τα "ψυχακια"
    να δεις που χανεις κι εσυ

Senior Member
    Marilou κι εγω τα εχω δει αυτα νοσοκομες απαραδεκτες κι οταν η μανα μου εκανε στο γονατο επεμβαση κι 15 μερες φέρονται οι νοσοκομες απροσωπα κι αδιαφορα κι σε ιδιωτικο νοσοκομειο . οταν ειχα τον πατέρα μου 6 μηνες μπαινοβγαινει στα νοσοκομεια ειχε λευχαιμια εκει να δεις χαλι φιλε . στη παθολογικη χαλια μαυρα απαραδεκτοι ολοι . μονον πανω στη αλλη πτεριγα στα δωματια για μετα απ επεμβαση ηταν πολυ σωστοι ολοι εκει . στη παθολογικη κατω ομως κατι ειδικευομενες γιατρεσες τραγικες σε συμπεριφορα . οι ασθενεις υποφερουν ειναι τρομαγμενοι φοβουνται με επιπλοκες κι τετοια τι παιρνουν δε ειν λιγο .εκει αυτες το παιζαν εκει βασιλισσες κι αφεντικα φερσιμο χειροτερο απο δεσμοφυλακες . μονον σε ενα που λεγοταν αγιοι αναργυροι νοσοκομειο για καρκινοπαθης ηταν αψογοι οι περισσοτεροι . και το κατ πολυ καλο νοσοκομειο πολυ σωστοι εκει .

Marilou
    Guest
    Marilou κι εγω τα εχω δει αυτα νοσοκομες απαραδεκτες κι οταν η μανα μου εκανε στο γονατο επεμβαση κι 15 μερες φέρονται οι νοσοκομες απροσωπα κι αδιαφορα κι σε ιδιωτικο νοσοκομειο . οταν ειχα τον πατέρα μου 6 μηνες μπαινοβγαινει στα νοσοκομεια ειχε λευχαιμια εκει να δεις χαλι φιλε . στη παθολογικη χαλια μαυρα απαραδεκτοι ολοι . μονον πανω στη αλλη πτεριγα στα δωματια για μετα απ επεμβαση ηταν πολυ σωστοι ολοι εκει . στη παθολογικη κατω ομως κατι ειδικευομενες γιατρεσες τραγικες σε συμπεριφορα . οι ασθενεις υποφερουν ειναι τρομαγμενοι φοβουνται με επιπλοκες κι τετοια τι παιρνουν δε ειν λιγο .εκει αυτες το παιζαν εκει βασιλισσες κι αφεντικα φερσιμο χειροτερο απο δεσμοφυλακες . μονον σε ενα που λεγοταν αγιοι αναργυροι νοσοκομειο για καρκινοπαθης ηταν αψογοι οι περισσοτεροι . και το κατ πολυ καλο νοσοκομειο πολυ σωστοι εκει .

Καλημερα και καλη μας εβδομαδα ασπ μου !
    Λυπαμαι για ολο αυτο που περασαν οι δικοι σου ευχομαι σημερα να εχουν ξεπεραστει αυτα τα συναισθηματα γιατι ως γνωστων το παρελθον δεν μπορουμε να το αλλαξουμε ,παρα να διαχιεριστουμε το παρον διαφορετικα ωστε να μην μας συνεχιζει να μας επηρεάζει..

Senior Member
    Marilou γεια χαρα φιλη μου καλη τα περασαμε μαζι ολα γιατι παντα εγω ημουν κι ειμ διπλα στη μανα μου πλεον μονο ν ο πατερας δε ζει . το παρελθον κοπανα αγρια κι αν δε εχεις κι ποτε στιριξη απ πουθενα παρα μονον κατακριση κι να σε δειχνουν σα νασε εγκληματιας τοτε αστα βραστα . την αλλη φορα μου ειπες να σου δειξω κακοτροποιας παράδειγμα περιγραφη. θα σου πω για εναν ανθρωπο που μιλαγα για χρονια κι υποτιθεται με ειχε καταλαβει τι ατομο ειμαι . αυτος πουλαει φρουτα λαχανικα κι τετοια περνα κοσμος αγοραζει κι γνωριζα ετσι κι εγω κοσμο κι μιλαγαμε . ομως αυτος ακουγε ασχημα σχολια για μενα απο ατομα που καθε μερα μιλουσε κι μας εβλεπαν να μιλαμε φιλικα . λεγαν αυτοι μωρε τι τη θες αυτη τη ασχημη τη μεγαλη τη χοντρη ?? ειναι ετσι γιουβετσι διωχτην κι τετοια . εγω ακουγα τα προβληματα του τον στιριζα τον κερνουσα λιχουδιες κι αυτα . οταν προσπαθουσα κι εγω να του πω τον πονο μου μου ελεγε ε ολλοι εχουν προβλήματα μην τα λες κρατατα μεσα σου . αυτος ομως δε με στηρίζε οταν με προσβάλλουν ατομα κι με πληγώνε αυτο . του το ειπα κι ειπε ε δε θα μαλώσω με το κοσμο για σενα οτι θελουν ας λενε . αυτος που ολο παραπονιοταν οτι δε του φερονται καλα οι αλλοι κι εγω τον στιριζα κι τον ακουγα σε οτι ελεγε . αυτο πως το βλεπεις ??κι πολλα αλα τετοια ωραια που εχω ζησει απο ατομα που τους φερθηκα σωστα κι αυτοι ασχημα . με αυτοn δε μιλω πλεον μαζι του ουτε αυτος μου μιλαει .
    Last edited by asperger39; 08-04-2024 at 15:12.

Super Moderator
    Quote Originally Posted by Remedy View Post

Με εκπλήσσει το μήνυμα σου. Η θέση είναι τελείως ξεκάθαρη και καταδεικνύει ακριβώς τα όρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που υπάρχουν.
    Το θέμα της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεδομένων (GDPR) έχει οριοθετηθεί από τον DPO του psychology.gr, δηλαδή την δικηγόρο που είναι απόλυτα αρμόδια για τέτοιες περιπτώσεις και έχει χτίσει το πλαίσιο λειτουργίας του psychology.gr συνολικά.
    Ισχύει ότι έγραψα παραπάνω για το φόρουμ όπου δηλαδή κάποιος κάνει μια ανάρτηση σε ένα δημόσιο βήμα και μάλιστα ανώνυμα. Μπορεί όποιος θέλει, να χρησιμοποιήσει κείμενα, αυτούσια ή παραποιημένα και αυτό να μην έρθει ποτέ στην αντίληψη μας και να μην το μάθουμε ποτέ.

Στην περίπτωση λοιπόν που προέκυψε, δεν τίθεται θέμα νομιμότητας . Εάν τίθεται κάποιο θέμα, είναι ηθικής, αν και όπως έγραψα νωρίτερα, από τη στιγμή που διατυπώθηκε η πρόθεση, έστω και εκ των υστέρων, απλοποιούνται οι επιλογές του καθενός που συμμετείχε ή που σκοπεύει να συμμετέχει προσεχώς.

Ωστόσο, ας μην κάνουμε σαν να πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν στα social media (που ΔΕΝ είναι ανώνυμα) μπορεί όποιος θέλει -νόμιμα- να χρησιμοποιήσει posts αναρτημένα σε διάφορα προφίλ.
    Τουλάχιστον εδώ, υπάρχει πολύ πιο ουσιαστική διαφύλαξη της ανωνυμίας που μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής μπορεί να αρθεί, άρα δηλαδή μόνο όταν συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι, κινδύνου περί ζωής κτλ.
    Στα social media, το να εντοπίσεις/ταυτοποιήσεις ποιος είναι ποιος, ακόμη κι αν αυτός χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, είναι το μόνο εύκολο και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ντεντέκτιβ ή ειδικός, για να εντοπίσει κάποιον.

Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast