Ευσεβείς πόθοι vs Ανίερες αντιστάσεις. - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 14 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast
Results 151 to 165 of 207
    Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Στην τελική, αυτός ο προβληματισμός είναι κάτι που τον αναζητώ επίσης κι είναι ευχάριστο για μένα να ανατρέπω κάτι που δε με αγγίζει πια. Αν προσπαθήσω να με χωρέσω, ήδη με χάνω και κάτι άλλο, ξένο με κρατάει δέσμια. Αυτό το χάσιμο προσπαθώ να αναγνώσω, μέσα στα δόγματα, τις "ιδανικές λύσεις", τα "ξεκάθαρα μονοπάτια", τα "δεδομένα του παρελθόντος", όλα αυτά που δίνονται ως προδιαγραφές και ως σκοποί. Ούτε καν η ίδια δεν είμαι ο σκοπός, δεν ξέρω καν πώς να στο εξηγήσω, ελπίζω να μπορώ. Κάποιες σκέψεις μου για τώρα σε θέματα που με ενδιαφέρουν, και απολαμβάνω.

Α, επίσης να σου πω, ότι ναι, έχω άγχος, δεν το αρνούμαι. Είναι εφησυχαστικό να υπάρχουν απαντήσεις για όλα, δεν τις έχω, δε μπορεί να τις έχω ποτέ, πάω με ό,τι έχω και μπορώ να πιάσω, να δω, να ξεχωρίσω. Αυτό το γράφω για τα συναισθήματα που αναδύονται στην πορεία.
    η αγχώδη διαταραχή που έχω με κατευθύνει από μικρή ηλικία να δημιουργώ και να ταξινομώ σε όλο και περισσότερα «κουτάκια» τα πράγματα στο περιβάλλον μου. Επίσης με έκανε να μην μου αρέσουν οι εκπλήξεις, οι απροσδόκητες επισκέψεις, το εκτός προγράμματος ' ότι με κάνει να νιώθω πως δεν έχω τον έλεγχο: μειωμένη ανταπόκριση στη διαχείριση αγχωδών καταστάσεων.
    Το ίδιο έχω διαπιστώσει να αντιμετωπίζουν δύο συγγενείς μου που είναι στα φάσμα (ασπεργκερ), και για την ομοιότητά μας αυτή πέρασε καιρός ώσπου να δεχτούν ότι εγώ δεν είμαι στο φάσμα (έχω κάνει ότι μπόρεσα ώστε να δω αν είμαι ή όχι).

Να σου πω τι μου θύμισε αυτό που έγραψες για το κενό που δημιουργείται; Επειδή ως άνθρωπος με αυτισμό κάποια τρελά ενδιαφέροντα χα χα, που είναι περίεργα για τους πολλούς, έχω μελετήσει λίγο την συμπεριφορά του πλήθους σε συνθήκες packed into a very confined space. Αυτό που έγραψες μου το θύμισε. Το κενό γεμίζει όταν ο ένας πέφτει πάνω στον άλλο.
    εδώ αν βρεις το χρόνο και την διάθεση θα ήθελα να γράψεις κάτι παραπάνω

ωραίο και το ηρακλήτειο που σημείωσες «δεν μπορείς να μπεις δύο φορές στο ίδιο ποτάμι. Διότι το ποτάμι δεν είναι ποτέ ίδιο, αλλά ούτε κι ο άνθρωπος».

(άλλαξα την απάντηση μπας και αλλάξει η συζήτηση)
    Last edited by salvador; 11-12-2024 at 08:50.

Senior Member
    Εγώ δεν έχω πρόβλημα να ξέρετε είχα ψυχοσωματικα που φεύγουν κι είμαι χοντρός άρα δεν θέλω γυναίκα βρήκα και ΠΩΣ γίνονται οι μαλακιες

Senior Member
    Μελετάω αυτό:
    https://readwrite.com/swiss-church-unveils-ai-jesus/

Γιατί όλες οι ανάγκες ενός ανθρώπου μπορούν να καλυφθούν με την Τεχνολογία, οι σεξουαλικές, οι μεταφυσικές, οι ψυχολογικές, κτλ. Είναι μία πλευρά του πώς η τεχνολογία παρεμβαίνει στη συνείδηση, και πώς αλλάζει τη φύση των πραγμάτων ολόγυρά μας. Περισσότερα όταν το σκεφτώ καλύτερα, βαθύτερα και πλατύτερα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συμφωνω με σαλβαντορ σε ολο το σκεπτικο..
    Κι εγώ.
    συμφωνεί και ο Νίτσε μαζί μας.

«Μη γελιέστε: τα μεγάλα πνεύματα είναι σκεπτικιστές. Ο Ζαρατούστρα είναι σκεπτικιστής. Η ευρωστία, η ελευθερία που γεννιέται απ' την δύναμη και την υπερδύναμη του πνεύματος, αποδεικνύεται με το σκεπτικισμό. Άνθρωποι με πάγιες πεποιθήσεις αποτελούν αμελητέες ποσότητες στα θεμελιώδη ζητήματα περί αξιών ή μη αξιών. Οι πεποιθήσεις είναι φυλακές.

Τέτοιοι άνθρωποι δε βλέπουν αρκετά μακριά, δε βλέπουν απ το ύψος τους κάτω ' μα για ναχει κάποιος το δικαίωμα να μιλάει για αξίες και απαξίες, πρέπει να βλέπει πεντακόσιες ''πεποιθήσεις'' κάτω, χαμηλά του - πίσω του... Ένα πνεύμα που θέλει μεγάλα πράγματα, που θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να τα φτάσει, είναι κατ' ανάγκην σκεπτικιστικό. Η ικανότητα για ελεύθερο βλέμμα, ελεύθερο από κάθε λογής «πίστεις», είναι βασικό χαρακτηριστικό του ρωμαλέου».

κεφ 54, Ο Αντίχριστος, Νίτσε.

γνώριζα μέσες άκρες και από χρόνια την κοσμοθεωρία και φιλοσοφία του Νίτσε, γνώριζα τα σημεία του παραπάνω βιβλίου που αφορούν τα δύο προηγούμενα, αλλά μόλις πριν μέρες το αγόρασα και έκατσα να το διαβάσω ολόκληρο και εχθές έφτασα στο παραπάνω κεφάλαιο.
    Αφορμή για την αγορά αυτή πήρα από τις απαντήσεις της wildhoney.

Senior Member
    Μελετάω αυτό:
    https://readwrite.com/swiss-church-unveils-ai-jesus/
    Περισσότερα όταν το σκεφτώ καλύτερα, βαθύτερα και πλατύτερα.
    https://greekbeershop.gr/product/oxi...lEjsHaWde1w5y2

Η τεχνολογία όπως όλα τα εργαλεία -όπως και ένα μαχαίρι- μπορεί είτε να μας εξυπηρετήσει είτε να μας βλάψει. Κάποιοι και θα εγκιβωτιστούν από αυτήν, κάποιοι -μάλλον λιγότεροι- θα ωφεληθούν ' έτσι γινόταν πάντα.
    ουαί τοις ηττημένοις (και πάμε παρακάτω)

Senior Member
    Daron Malakian and Scars On Broadway, σ' ένα τραγούδι και βίντεο για τις θρησκείες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by salvador View Post
    https://greekbeershop.gr/product/oxi...lEjsHaWde1w5y2

Η τεχνολογία όπως όλα τα εργαλεία -όπως και ένα μαχαίρι- μπορεί είτε να μας εξυπηρετήσει είτε να μας βλάψει. Κάποιοι και θα εγκιβωτιστούν από αυτήν, κάποιοι -μάλλον λιγότεροι- θα ωφεληθούν ' έτσι γινόταν πάντα.
    ουαί τοις ηττημένοις (και πάμε παρακάτω)
    Χρησιμοποίησα τη σωκρατική μέθοδο και είδα πόσο πολύ με βοήθησε να καταλάβω τη φύση των πραγμάτων για την οποία συζητούσαμε salvador. Φτάνω σε κάποια συμπεράσματα διαφορετικά. Θέλουν όλα αυτά λίγο χρόνο να βρεθούν και λίγο ο εγκέφαλος να τα αφομοιώσει, ωστόσο ήδη διαπιστώνω πόσο βαθιά και εκτεταμένα επιδρά το να χρησιμοποιείς τέτοιες μεθόδους ενάντια στα δόγματα.

Senior Member
    Όταν ένας θεός καταρρέει και πέφτει από το θρόνο του, όπως γίνεται στις σύγχρονες κοινωνίες, ένας άλλος θα έρθει να πάρει τη θέση του. Ποιος είναι αυτός; Ερώτηση κρίσεως.

τωρα θυμηθηκα να σω πω, το ντοκιμαντερ του νετφλιξ για τους ναζι, δεν μου αρεσε, πολυ προπαγανδα σε καθε προταση, επειδη το συζητουσαμε θυμαμαι, γι αυτο στο λεω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mixedgirl View Post
    τωρα θυμηθηκα να σω πω, το ντοκιμαντερ του νετφλιξ για τους ναζι, δεν μου αρεσε, πολυ προπαγανδα σε καθε προταση, επειδη το συζητουσαμε θυμαμαι, γι αυτο στο λεω
    Καλώστην! Κάποια στιγμή μπορεί να το ξαναδώ και να σκεφτώ πάλι πάνω του, αυτή τη στιγμή μελετάω κάτι που θεωρώ πολύ πιο σημαντικό για μένα και το επίπεδο κατανόησής μου. Θενκς για το feedback όμως, πάντα εκτιμώ.

Senior Member
    Αυτό που έγραψες αφορά την μεθοδολογία της θεωρίας πάλι και διακρίνεις εύστοχα ένα από τα μεθοδολογικά προβλήματα που υπάρχει στους παραπάνω. Είναι εσωκομματικά-εσωθεωρητικά. Οπότε ναι και όχι. Εγώ πρότεινα να εστιάσουμε στα πρώτα πρώτα "ιερά κείμενα" της θεωρίας και να τα εξετάσουμε (ψυχολογικά, ανθρωπολογικά, ορθολογικά): πόσο μπορεί να σταθεί, να συμβαδίσει με την ανθρωπότητα, να ωφελήσει η εφαρμογή της; Ο Νίτσε εκεί στάθηκε στους χριστιανούς και τους αναρχικούς - σοσιαλιστές:
    α) ποιο αίτημα εξυπηρετεί ο αναρχισμός - σοσιαλισμός και χριστιανισμός, που προσπαθούν να διορθώσουν τα πράγματα
    β) θα τα διορθώσουν (για το Νίτσε σίγουρα όχι) ή θα οδηγήσουν σε χειροτέρευση;
    Να γίνω πιο ξεκάθαρος: αφήνουμε για λίγο το πρόβλημα σχετικά με το πως θα επιτευχθεί ο παράδεισος (βία, παιδεία, με πρακτικές Γκάντι). Ας δούμε το ποιος μπορεί να είναι ο παράδεισος και γιατί: γιατί αναρχισμός, κομουνισμός, καπιταλισμός, (νεο)φιλελευθερισμός; γιατί δικαιώματα, αυτονομία;

(συνέχισα σε αυτό το νήμα που επιτρεπεις να είναι τουρλού τουρλού -όπως η σκέψη μας- αφού στο άλλο εξοκείλαμε πολύ)

Senior Member
    Ουμανισμός, Ισότητα, Ιδιοκτησία με την έννοια της θεσμικής της βάσης, και Δικαιοσύνη, τα αποτελέσματα του Διαφωτισμού, επίσης η καθίδρυση της Λογικής ως μία απαράβατη Ιδέα και τρόπος λειτουργίας. Εξηγήσεις και ερμηνείες της πραγματικότητας, αλλά Ιδεολογίες ωστόσο, που έχουν ανάγκη την απόλυτη πίστη σε αυτές. Το γιατί, είναι η πίστη όπως το βλέπω και η ελπίδα, όπως και ο φόβος του θανάτου, εκεί πατάνε και οι Ιδεολογίες σε μία εσωτερική ανάγκη, κι εκεί εισέρχεται ο χριστιανισμός.
    Last edited by WildHoney; 24-12-2024 at 19:21.

Senior Member
    Θα γράψω περισσότερα τον επόμενο καιρό, τώρα κάνω κάποιες μεταφράσεις κειμένων και θα ποστάρω κάποια τους κομμάτια.
    Last edited by WildHoney; 24-12-2024 at 19:23.

Senior Member
    Ναι, σταχυολόγησες σύντομα την ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Σήμερα όμως
    ποιος μπορεί να είναι ο παράδεισος και γιατί: γιατί αναρχισμός, κομουνισμός, καπιταλισμός, (νεο)φιλελευθερισμός; γιατί δικαιώματα, αυτονομία;
    Γιατί κάποιος να είναι αναρχικός (ας πούμε για εσενα); τι θεωρεί ότι θα διορθωθεί σε μια αναρχική κοινωνία;

Senior Member
    edit, για να το μαζέψω λιγάκι το νήμα και να επανέλθω στα γιατί να είναι κάποιος άθεος και τι έχει κάνει η πίστη σε θεό στον ίδιο τον άνθρωπο. Πώς επηρεάζει και σε ποιους τομείς.
    Last edited by WildHoney; 24-12-2024 at 19:20.

Page 11 of 14 FirstFirst ... 910111213 ... LastLast

Tags for this Thread