Ευσεβείς πόθοι vs Ανίερες αντιστάσεις. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 123
    Senior Member
    Οι απόψεις της Βίβλου για τη μαγεία, που δεν είναι παρά το μίσος για όσα αναφέρθηκαν στο ποστ #28 του θρεντ εδώ. Είναι ειρωνικό φυσικά να θεωρούν τις μάγισσες επικίνδυνες οι μαυροφορεμένες μάγισσες της εκκλησίας, αλλά δεν είναι η λογική αυτή για την οποία ξεχωρίζουν οι θρησκείες, είναι τα ταπεινότερα ανθρώπινα ένστικτα, οι βαθύτεροι φόβοι και οι χειρότερες αυταπάτες και μίση. Πάντα παρέα με την ανάγκη για αρκετό χρήμα. Γιατί κι ο θεός έχει τα εξοδάκια του.

https://www.biblestudytools.com/topi...ut-witchcraft/

https://www.bibleinfo.com/el/topics/...%CE%AF%CE%B1-0

Senior Member
    "Και κάθε άνδρας ή γυναίκα που έχει πνεύμα μαντείας ή είναι επαοιδός , θα θανατωθεί εξάπαντος' με πέτρες θα τους λιθοβολήσετε. Το αίμα τους θα είναι επάνω τους." Λευιτικό 20:27

«Και η ψυχή που θ’ ακολουθήσει αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας και τους επαοιδούς, για να πορνεύει πίσω απ' αυτούς, θα στήσω το πρόσωπό μου ενάντια σ' εκείνη την ψυχή, και θα την εξολοθρεύσω από μέσα από τον λαό της.» (Λευιτικό 20: 6)

«Αφού μπεις μέσα στη γη που ο Κύριος ο Θεός σου δίνει σε σένα, δεν θα μάθεις να κάνεις σύμφωνα με τα βδελύγματα εκείνων των εθνών.
    Δεν θα βρεθεί ανάμεσά σας κανένας που να διαπερνάει τον γιο του ή τη θυγατέρα του μέσα από τη φωτιά ή που να ασκεί μαντεία ή να είναι προγνώστης των καιρών ή οιωνοσκόπος ή μάγος ή γόης ή ανταποκριτής δαιμονίων ή τερατοσκόπος ή νεκρομάντης.
    Επειδή καθένας που τα κάνει αυτά είναι βδέλυγμα στον Κύριο· και εξαιτίας αυτών των βδελυγμάτων, ο Κύριος ο Θεός σου τους διώχνει από μπροστά σου.» (Δευτερονόμιο 18: 9-12)

«Και όταν σας πουν: Ρωτήστε εκείνους που έχουν πνεύμα μαντείας και τους νεκρομάντεις, και τους εγγαστρίμυθους, να αποκριθείτε: Ο λαός δεν θα ρωτήσει τον Θεό του; Θα προστρέξει στους νεκρούς για τους ζωντανούς;» (Ησαΐας 8: 19)

Απέκαμες στο πλήθος των βουλών σου. Ας σηκωθούν, τώρα, οι ουρανοσκόποι, οι αστρολόγοι, οι προγνωστικοί μηνολόγοι, κι ας σε σώσουν από όσα επέρχονται επάνω σου.
    Δες, θα είναι σαν άχυρο· φωτιά θα τους κατακάψει· δεν θα μπορέσουν να σώσουν τον εαυτό τους από τη δύναμη της φλόγας· δεν θα μείνει κάρβουνο για να ζεσταθεί κάποιος, ούτε φωτιά για να καθίσει μπροστά της.» (Ησαΐας 47: 13-14)

«Δεν θα κάνετε εντομές στο σώμα σας για νεκρό ούτε θα χαράξετε επάνω σας στικτά γράμματα. Εγώ είμαι ο Κύριος.» (Λευιτικό 19: 28)
    «Δεν θα ακολουθείτε αυτούς που έχουν πνεύμα μαντείας ούτε θα προσκολληθείτε σε επαοιδούς, ώστε διαμέσου αυτών να μολύνεστε. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας.» (Λευιτικό 19: 31)

Όποιος έχει τατού, το νου σας, θα καείτε στην κόλαση, χα χαα
    Άλλο ένα ύψιστο αμάρτημα. *roll eyes

Senior Member
    α, δεν το ηξερα οτι τα τατοο ειναι αμαρτωλα. τι μαθαινει κανεις βραδιατικα...

Senior Member
    "Εάν ο θεός έφτιαξε τον άνθρωπο κατ' εικόνα του, γιατί δεν είμαι αόρατος; "
    David Powers

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    α, δεν το ηξερα οτι τα τατοο ειναι αμαρτωλα. τι μαθαινει κανεις βραδιατικα...
    Είδες; Αυτές οι χριστιανικές αγάπες και τα ελέη, χα χαα

Senior Member
    "You shall not allow a sorceress to live"
    Exodus 22:18 NIV

Και στο King James Bible "Thou shalt not suffer a witch to live".
    Ο απόστολος Παύλος αναφέρει τη μαγεία σε μία λίστα στο Προς Γαλάτας Επιστολή για τις κακίες και τέτοια της σάρκας. Τι άλλο φυσικά, η σάρκα, το σώμα είναι πάντα μιαρά, λένε οι μισητές της ζωής, οι άνθρωποι που είχαν πνεύμα θεού. Ένας θεός που μισεί το ανθρώπινο σώμα. Από πού να το πιάσεις το πράγμα και δεν βρωμάει.

Senior Member
    "Ας δούμε πρώτα τον ηθικό χαρακτήρα του θεού καθώς αποκαλύπτεται στη Βίβλο. Τιμωρεί συστηματικά ανθρώπους για τις αμαρτίες άλλων. Τιμωρεί όλες τις μητέρες καταδικάζοντάς τες με ωδίνες του τοκετού για την αμαρτία της Εύας. Τιμωρεί όλους τους ανθρώπους καταδικάζοντάς τους να δουλεύουν σκληρά για την αμαρτία του Αδάμ (Γένεσις 3:16-18). Μετανιώνει που δημιούργησε τον κόσμο και, σε έναν παροξυσμό οργής, εξαλείφει τους ανθρώπους και όλα τα είδη με έναν κατακλυσμό (Γένεσις 6:7). Σκληραίνει την καρδιά του Φαραώ ώστε να μην ελευθερώσει τους Ισραηλίτες (Έξοδος 7:3) για να βρει την ευκαιρία να στείλει επιδημίες να στείλει επιδημίες στους Αιγυπτίους, οι οποίοι, όντας ανίσχυροι υποτελείς ενός τυράννου, δεν είχαν καμία ευθύνη για την απόφαση του Φαραώ. (Αυτά τα ολίγα ως προς τον σεβασμό της ελευθερίας της βούλησης, τη συνήθη δικαιολόγηση της ύπαρξης του κακού στον κόσμο.)

Σκοτώνει όλους τους πρωτότοκους γιους, ακόμη και εκείνων των δούλων, που δεν συμμετείχαν στην καταπίεση των Ισραηλιτών ('Εξοδος 11:5). Τιμωρεί τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τα τρισέγγονα όσων λατρεύουν άλλους θεούς (Έξοδος 20:3-5). Στέλνει στους Ισραηλίτες πανούκλα, που εξολόθρευσε εικοσιτέσσερις χιλιάδες ανθρώπους, διότι μερικοί από αυτούς είχαν ερωτική σχέση με Μαδιανίτες, που προσκυνούσαν το θεό Βάαλ (Αριθμοί 25:1-9)

Στέλνει έναν τριετή λιμό στον λαό του Δαβίδ επειδή ο Σαούλ θανάτωσε τους Γαβαωνίτες (Σαμουήλ Β 21:1)
    Διατάζει τον Δαβίδ να κάνει απογραφή των ανδρών του και έπειτα στέλνει μια επιδημία στο Ισραήλ που εξολοθρεύει εβδομήντα χιλιάδες, επειδή ο Δαβίδ διενέργησε την απογραφή (Σαμουήλ Β' 24:10-15)
    Στέλνει δύο αρκούδες να κατασπαράξουν δύο παιδάκια επειδή κορόιδευαν τον προφήτη Ελισαίο αποκαλώντας τον φαλακρό (Βασιλέων Β' 2: 23-24)
    Τιμωρεί τους Σαμαρείτες, λέγοντάς τους ότι τα παιδιά τους θα συντριβούν επί του εδάφους και οι εγκυμονούσες γυναίκες τους θα ξεσχιστούν (Ωσηέ 13:16)

Αυτά αποτελούν ένα μικρό δείγμα του κακού που έχει την τιμητική του στη Βίβλο.

Elizabeth Anderson, Αν ο θεός πέθανε, όλα επιτρέπονται.
    Σε μετάφραση Άρη Μπερλή

To be continued

Senior Member
    Ο χρόνος που χρησιμοποιείται για να εναντιωθείτε στο άδικο, την εκμετάλλευση, την προκατάληψη, τη μισαλλοδοξία, την ομοφοβία, τη μισογυνία, τα ψεύδη των θρησκειών και τις συλλογικές ιδεοληψίες, δεν είναι χαμένος χρόνος!

"Ποτέ μην μπερδεύεις το δικαίωμά σου να πεις αυτό που πιστεύεις με το δικαίωμά σου να μην διαφωνούν μαζί σου και να γελοιοποιείσαι γι αυτό που πιστεύεις." Ricky Gervais

"Θυμήσου: αν δεν αμαρτάνεις, τότε ο Χριστός πέθανε τσάμπα" Ricky Gervais

"Οι πεποιθήσεις δεν αλλάζουν τα γεγονότα. Τα γεγονότα, εάν κάποιος είναι λογικός, πρέπει να αλλάζουν τις πεποιθήσεις." Ricky Gervais

"Η πνευματικότητα πραγματικά έχασε το δρόμο της όταν μετατράπηκε σε ένα ραβδί που δέρνει τους ανθρώπους με ένα "κάνε αυτό ή θα καείς στην κόλαση." Ricky Gervais

"Την επόμενη φορά που κάποιος θα μου πει ότι πιστεύει στον θεό θα τον ρωτήσω "Α, σε ποιον; Τον Δία, τον Άδη, τον Κρόνο, τον Ερμή, τον Οντίν, τον Θορ, τον Κρίσνα, τον Βισνού, τον Ρα; .... Αν μου απαντήσει "απλά τον Θεό. Πιστεύω μόνο σε έναν θεό", τότε θα του πω ότι είναι σχεδόν το ίδιο άθεος σαν εμένα. Δεν πιστεύω σε 2.870 θεούς και δεν πιστεύει σε 2.869"
    Ricky Gervais

Senior Member
    "Δεν δέχομαι την σύγχρονη μοδάτη εκδοχή του ισχυρισμού πως κάθε άποψη/γνώμη είναι αυτομάτως άξια σεβασμού όπως κάθε άλλη ίση και αντίθετη άποψη. Η άποψή μου είναι ότι το φεγγάρι αποτελείται από πέτρα. Εάν κάποιος μου πει "Λοιπόν, δεν έχεις βρεθεί εκεί, έχεις; Δεν το έχεις δει με τα μάτια σου, κι έτσι η άποψή μου ότι είναι φτιαγμένο από Νορβηγικό τυρί είναι εξίσου έγκυρη" -τότε δε με ενδιαφέρει να αντεπιχειρηματολογήσω.
    Υπάρχει αυτό που ονομάζεται ευθύνη της απόδειξης, και, στην περίπτωση του θεού, όπως και στην περίπτωση του από τι αποτελείται το φεγγάρι, αυτή έχει μετακινηθεί ριζικά.

Ο θεός ήταν η καλύτερη εξήγηση που είχαμε, μα τώρα πια έχουμε ευρέως καλύτερες. Ο θεός δεν είναι πια η εξήγηση για τίποτε, αλλά έχει τουναντίον γίνει κάτι που το ίδιο απαιτεί αναρίθμητη ποσότητα εξηγήσεων. Έτσι, δε νομίζω πως το να είμαι πεπεισμένος πως δεν υπάρχει θεός είναι μία μη λογική ή αλαζονική άποψη, όπως αυτή ότι όντως υπάρχει.
    Δεν πιστεύω ότι το ζήτημα καλεί για καμία ισοτιμία."

Douglas Adams

Senior Member
    Δεν γίνεται να χαλάσεις το παραμύθι σε όσους έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε βοήθεια, τιμωρία και καλύτερη ζωή μεταθανάτια...
    Βέβαια είναι τραγικό και αστείο να τους βλέπεις με πόση ευλάβεια ακολουθούν την πίστη τους , προσποιούμενοι τους θρησκευόμενους.
    Με νηστεία θα συγχωρεθούν οι αμαρτίες και με την ψευδαίσθηση πως τρως σάρκα και αίμα όπως κάνουν οι κανίβαλοι τρώγοντας ανθρώπους.
    Το κακό είναι πως για χάρη του κάθε υποτιθέμενου θεού υποφέρουν και πεθαίνουν οι υπόλοιποι που έχουν στοιχειώδη λογική και διαφορετική άποψη.

Senior Member
    κλαψτε αντιΧριστοι!!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    κλαψτε αντιΧριστοι!!!!
    γιατί έγινε η δευτέρα παρουσία? Πες μου να ξέρω να κλάψω και εγώ.
    Σήμερα έμαθα και γιατί επιτρέπουν σε χωρισμένους να ξανά παντρευτούν!!!
    Να δω αν ο Λλάκης καταφέρει και αυτός να γράψει ιστορία στην ορθόδοξη εκκλησία.
    Βασικά είναι πιθανότερο να τον παντρέψει ο αρχιεπίσκοπος με τον επίσημο σύζυγο από να βγεί πρωθυπουργός .

Senior Member
    Πέστα ρε ΑΧΒΑΧ που θα μας την πούνε κιόλας οι χριστιανοβαρεμένοι και εθνοντοπαρισμένοι.
    Σύντομα η Βίβλος θα παρατηθεί και ο χριστιανισμός θα κάνει άλλο ένα μποτοξάκι, με στροφή προς το και καλά φιλελεύθερο προσωπείο. Τα ίδια σκατά θα'ναι, με άλλο ντιζάιν.
    Κλάσικ εξάλλου, έχουν αλλάξει τρεις χιλιάδες πράγματα ως τώρα. Ο καθένας τους είναι αιρετικός σύμφωνα με την επίσημη χριστιανική εκκλησία, γιατί κανένας πιστός δεν έχει πρώτον διαβάσει τη Βίβλο (δες εδώ στο νήμα, που ο Νικουδυός δεν ήξερε καν για τη μαγεία). Είναι ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ότι κανένας δεν διαβάζει τα ιερά τους βιβλία, κι όμως πάνε στις εκκλησίες και τους τα λένε τραγουδιστά οι τραγόπαπες.
    Και διαλέγουν τι θα πιστεύουν και τι όχι, σύμφωνα με τον χαρακτήρα του και τις ανάγκες του ο καθένας. Η θρησκεία είναι ένας πάγκος στη λαική αγορά, που περνάνε διάφοροι δηθενάκηδες μπροστά και ξεδιαλέγουνε τα φρούτα που αγοράζουνε (στο παγκάρι και γρήγορα χριστιανόπουλα!).

Senior Member
    Η περιέργεια και η ανάγκη για γνώση εξαρχής αποτρέπονταν με τιμωρίες και ποινές από την χριστιανική θρησκεία. Η Εύα αμάρτησε πείθοντας τον Αδάμ να πάρει το μήλο από το δέντρο της γνώσης. Γιατί; Γιατί η γνώση ήταν προνόμιο του θεού και μάλιστα προνόμιο του άνδρα θεού. Πατριαρχία και αμορφωσιά είναι αυτά που προωθούσε πάντα η θρησκεία.
    Ο έξυπνος άνθρωπος, που ήθελε να αμφισβητήσει, να ρωτήσει, να πειστεί, ήταν ένα υποκείμενο που θα τιμωρούνταν από τους κάθε είδους Προκρούστες χριστιανούς, είτε από επίσημους φορείς (αφορισμοί κτλ), είτε από το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του άπιστου Θωμά. Ένα λοιπόν γνώρισμα θετικό στον άνθρωπο, όπως το ανήσυχο πνεύμα, η δίψα για γνώση, η λογική, πάντα τιμωρούνταν. Έτσι σμίλευαν και σμιλεύουν τα πρόβατα στο ποίμνιο, για να τα κάνουν ό,τι θέλουν (και να τους παίρνουν και τα οικοπεδάκια όταν ψοφήσουν).

Senior Member
    Καλά οι φεμινίστριες πως και δεν το πήραν χαμπάρι!
    Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διάκονος στην ορθόδοξη εκκλησία .

Page 3 of 9 FirstFirst 12345 ... LastLast

Tags for this Thread