Quote Originally Posted by WildHoney View Post
Δεν με ενδιαφέρει τι έγραφαν τσομπάνηδες χιλιάδες χρόνια πριν, και πώς κάποιοι χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τα γραπτά τους ή τα αλλάζουν κατά το δοκούν για να εκμεταλλευτούν τους ευκολόπιστους, τους φοβικούς και τους υπήκοους. Με ενδιαφέρουν μονάχα στο βαθμό που μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως επιχειρήματα κατά τους.
Νομίζω ότι τη γνώση του καλού και του κακού, την έχουμε, αλλά αυτή διαφέρει τόσο πολύ ανάλογα με τόσους παράγοντες, προσωπικότητα, εκπαίδευση, μόρφωση, πολιτιστικό και θρησκευτικό πλαίσιο, κτλ. Κατά το γνωστό ό,τι είναι καλό για την αράχνη είναι κακό για τη μύγα.

Τι συμβολίζει για σένα λοιπόν το φίδι αν θες να γράψεις περισσότερα γι αυτό; Για εμένα συμβολίζει και εκφράζει το "Non Serviam".
φίλη, νομίζω πως δεν θα διαφωνήσεις ότι όποιος ψάχνει την γνώση τότε και θα τον ενδιαφέρει τι γράφτηκε (από οποιονδήποτε, όσο παλιά και να συνέβη αυτό). Αν όχι δεν θα είναι καθολική γνώση αλλά μερική, οπότε και δεν είναι γνώση. Εμένα με ενδιαφέρει λοιπόν τι γράφτηκε και, ακόμη κι αν απορρίπτω συλλήβδην το τι υποστηρίχτηκε με αυτό, ανθρωπολογικά-γνωσιολογικά θα το εξετάζω.

το τι συμβολίζει για μένα το φίδι το έχω εκφράσει στις προηγούμενες απαντήσεις μου όπου το στήριξα στα κείμενα της ΠΔ: προτροπή για γνώση. Το παραλλήλισα και με τον Προμηθέα δεσμώτη αφού και το φίδι όπως και ο Προμηθέας τιμωρήθηκαν από τον Θεό-ους για αυτό