Ευσεβείς πόθοι vs Ανίερες αντιστάσεις. - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 27 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 241 to 255 of 405
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    συγνωμην, και οι δικοι μου χριστιανοι ηταν, αλλα τετοιες ευχες δεν λεγανε στο σοι..
    τρολ ειναι αυτος... εχουν συνεννοηθει.. ελπιζω οι κορες του να του φερουν εξωγαμα, να ισιωσει..
    Οι χριστιανοί είναι κι αυτοί ένα φάσμα. Υπάρχουν σκληροπυρηνικοί χριστιανοταλιμπάν, μετριοπαθείς και τα λοιπά. Το δικό μου το σόι ήταν και είναι σκληροπυρηνικοί ορθόδοξοι, το ίδιο κι ο θείος αυτός. Οι δυο αυτές γυναίκες πλέον, δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους, δεν τις συγχώρεσαν που διάλεξαν μία άλλη ζωή και τις απέκλεισαν από τη δική τους. Από την άλλη, δε νομίζω πως κι αυτές θα θέλουν να ζούνε πια κάτω από το καθεστώς της καταπίεσης που ζούσαν, απλά για να έχουν την έγκρισή τους. Ο ξάδερφος, ενήλικας πλέον άνδρας, δεν έκανε ποτέ την επανάσταση, όπως τα κορίτσια, μια χαρά τα πάει μαζί τους.
    Θα τον μπλοκάρω να μη διαβάζω τις ευχές του. Σκέψου ότι τα κορίτσια τα πήγαιναν όχι μόνο κατηχητικό όλα τους τα παιδικά χρόνια, τα έντυναν σαν καλόγριες και τις έστελναν να μάθουν αγιογραφία (η μία μάλιστα πολύ καλή έγινε σε αυτό). Θεωρώ αδύνατο να μη σέρνουν γερά τραύματα από το πώς μεγάλωσαν.

Senior Member
    Ας πω και ένα άλλο, μια και πιάσαμε τα σόγια. Το μόνο από τα αδέρφια που σταμάτησε να εκκλησιάζεται, ήταν αυτό που έχασε νεότατο το παιδί του, και ενώ προσευχόταν και πίστευε και νήστευε, και τηρούσε όλο το θρησκευτικό μενού της πίστης. Όταν πέθανε το παιδί, ρώτησε το γιατί θεέ μου και δεν ξαναπάτησε. Θεωρώ πως βρήκε τη λογική, δεν ξαναπήγε ΠΟΤΕ σε εκκλησία.

Senior Member
    [IMG][/IMG]

Senior Member
    Πώς μπορεί ένα σου χέρι κομμένο από καρχαρία, να γίνει προπαγάνδα ύπαρξης θεού. Το ίδιο συμβαίνει και με όλ@ τα χριστιανά, όταν κάτι δεν πάει καλά, ή ήταν "μία δοκιμασία" που τους έστειλε ο θεός, ή όταν γλιτώσουν είναι "θαύμα, θαύμα". Δεν σκέφτονται ποτέ πόσο ναρκισσιστική μαλακία είναι να πεις, μόνο εγώ άξιζα να νικήσω τον καρκίνο πχ, όλα τα παιδάκια που πεθαίνουν απ' αυτό, δεν άξιζαν στα μάτια του θεού τόσο όσο εσύ.

Αναφέρομαι στην Bethany Hamilton, πολύ γνωστή στην Αμερική για την ιστορία επιβίωσης από τα σαγόνια ενός καρχαρία, πώς αυτό έγινε πάτημα εκμετάλλευσης από την ευαγγελική εκκλησία, και την ίδια για χρήμα, φήμη και επιρροή στη συντηρητική πλειοψηφία στη χώρα.

https://www.patheos.com/blogs/anxiou...hany-hamilton/

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Πώς μπορεί ένα σου χέρι κομμένο από καρχαρία, να γίνει προπαγάνδα ύπαρξης θεού.
    ενταξει εαν σου επιτεθει ενας καρχαριας και σου φαει μονο ενα χερι ειναι σιγουρα θαυμα

Senior Member
    Προσκυνήματα και φιλάκια στα κρανία, για να ταιριάζει με την τρικυμία εν κρανίω που τους δέρνει.

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/yp...lliou-larisis/

Senior Member
    Επειδή υπάρχουν κάποια που λένε πως "δεν έρχεται σε αντίθεση ο χριστιανισμός με την επιστήμη", και πως δεν είναι η εκκλησία επικίνδυνη όταν πάει να παίξει τον γιατρό, ας δούμε τι λένε για την κατάθλιψη.

"Δεν διακρίνει ηλικίες και κοινωνικές τάξεις, συμπαθεί όμως κυρίως τους νέους. Το βλέπουμε καθημερινά στα γεμάτα απορία και κατάθλιψη βλέμματά τους, που βλέπουν μόνο το κενό που υπάρχει γύρω τους.
    Και τα πιο λυπηρά μέσα στην Εκκλησία μας, αντιμετωπίζονται με τη χαρμολύπη, με την ελπίδα και την προσμονή της ατελεύτητης μακαριότητος στη Βασιλεία των Ουρανών. Η χαρά είναι απάντηση της Εκκλησίας στη νόσο του αιώνα μας,που είναι η κατάθλιψη.
    Οι επιστήμες; Προσπαθούν να βρουν τα αίτια. Γεμίζουν τον άνθρωπο με φάρμακα. Όμως η αιτία βρίσκεται στην απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό. Στην τραγικότητα που ο ίδιος επιθυμεί. "

Οι επιστήμες προσπαθούν να βρουν τα αίτια. Οι παντογνώστες της εκκλησίας, δε χρειάζονται επιστήμη, μόνο πίστη (βέβαια, μόνο μέχρι τη στιγμή που θα πάθουνε κάτι, πχ έναν καρκίνο, όπως είχε πάθει ο Χριστόδουλος, τότε ναι, τη χρειάζονται την επιστήμη).

Και, πάντα γεμάτος αγάπη ο λόγος της εκκλησίας για την Εύα (ίσον γυναίκα, μην ξεχνιόμαστε) και πάντα με κρούσεις προς την υποταγή της, αλλιώς...θα πάθει όσα έπαθε η Εύα κι αυτή αν δεν υπακούει στις προσταγές.

"Και ενώ η Εύα με την αλόγιστη παρακοή της εισέπραξε τη ζυμωμένη με κακοπάθεια και λύπη ζωή της, η Θεοτόκος με την υπακοή της στο θέλημα του Θεού απήλλαξε την ανθρωπότητα από τη βαριά κληρονομιά της προμήτορος Εύας..."

Μετάφραση, η γυναίκα που δεν υπακούει θα τιμωρείται, ενώ αυτή που υπακούει θα τιμάται.
    Αλλά την αγαπά τη Γυναίκα η Εκκλησία κουτά, δέστε, μία γυναίκα έχει ως Παναγία, τη μητέρα του Χριστού.
    Κάτι μου λέει ότι ο πατερούλης στον ουρανό και οι εκπρόσωποί του επί Γης, ζητάνε από τη γυναίκα να τους αγαπάει με τους δικούς τους όρους. Ανιδιοτελής πάντως δεν είναι η...αγάπη τους. Σ' ένα κείμενο, μ' ένα σμπάρο δυο τριγόνια, από τη μία χτυπάνε την Επιστήμη, κάνοντας τους ψυχολόγους και τους ψυχίατρους, από την άλλη χτυπάνε τη γυναίκα. Αλλά τιμώντας την. Δεν περιγράφω άλλο, πονάει ο εγκέφαλός μου.

https://www.ekklisiaonline.gr/ekklis...feri-chara-18/

Senior Member
    Επειδή υπάρχουν κάποια που λένε πως "δεν έρχεται σε αντίθεση ο χριστιανισμός με την επιστήμη", και πως δεν είναι η εκκλησία επικίνδυνη όταν πάει να παίξει τον γιατρό, ας δούμε τι λένε για την κατάθλιψη.

"Δεν διακρίνει ηλικίες και κοινωνικές τάξεις, συμπαθεί όμως κυρίως τους νέους. Το βλέπουμε καθημερινά στα γεμάτα απορία και κατάθλιψη βλέμματά τους, που βλέπουν μόνο το κενό που υπάρχει γύρω τους.
    Και τα πιο λυπηρά μέσα στην Εκκλησία μας, αντιμετωπίζονται με τη χαρμολύπη, με την ελπίδα και την προσμονή της ατελεύτητης μακαριότητος στη Βασιλεία των Ουρανών. Η χαρά είναι απάντηση της Εκκλησίας στη νόσο του αιώνα μας,που είναι η κατάθλιψη.
    Οι επιστήμες; Προσπαθούν να βρουν τα αίτια. Γεμίζουν τον άνθρωπο με φάρμακα. Όμως η αιτία βρίσκεται στην απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό. Στην τραγικότητα που ο ίδιος επιθυμεί. "

Οι επιστήμες προσπαθούν να βρουν τα αίτια. Οι παντογνώστες της εκκλησίας, δε χρειάζονται επιστήμη, μόνο πίστη (βέβαια, μόνο μέχρι τη στιγμή που θα πάθουνε κάτι, πχ έναν καρκίνο, όπως είχε πάθει ο Χριστόδουλος, τότε ναι, τη χρειάζονται την επιστήμη).

Και, πάντα γεμάτος αγάπη ο λόγος της εκκλησίας για την Εύα (ίσον γυναίκα, μην ξεχνιόμαστε) και πάντα με κρούσεις προς την υποταγή της, αλλιώς...θα πάθει όσα έπαθε η Εύα κι αυτή αν δεν υπακούει στις προσταγές.

"Και ενώ η Εύα με την αλόγιστη παρακοή της εισέπραξε τη ζυμωμένη με κακοπάθεια και λύπη ζωή της, η Θεοτόκος με την υπακοή της στο θέλημα του Θεού απήλλαξε την ανθρωπότητα από τη βαριά κληρονομιά της προμήτορος Εύας..."

Μετάφραση, η γυναίκα που δεν υπακούει θα τιμωρείται, ενώ αυτή που υπακούει θα τιμάται.
    Αλλά την αγαπά τη Γυναίκα η Εκκλησία κουτά, δέστε, μία γυναίκα έχει ως Παναγία, τη μητέρα του Χριστού.
    Κάτι μου λέει ότι ο πατερούλης στον ουρανό και οι εκπρόσωποί του επί Γης, ζητάνε από τη γυναίκα να τους αγαπάει με τους δικούς τους όρους
    . Ανιδιοτελής πάντως δεν είναι η...αγάπη τους. Σ' ένα κείμενο, μ' ένα σμπάρο δυο τριγόνια, από τη μία χτυπάνε την Επιστήμη, κάνοντας τους ψυχολόγους και τους ψυχίατρους, από την άλλη χτυπάνε τη γυναίκα. Αλλά τιμώντας την. Δεν περιγράφω άλλο, πονάει ο εγκέφαλός μου.

https://www.ekklisiaonline.gr/ekklis...feri-chara-18/
    ειναι το αναγκαιο κακο, γιατι καποιος πρεπει να πλενει και τα σωβρακα. ποιος θα τα πλυνει; ο πατερουλης;;;
    αρκει να ειναι υπακουη , φυσικα. τα 'παμε αυτα..
    (δυστυχως) ειναι απαραιτητη για την συνεχιση του ειδους, γιατι χρειαζεται για να "τικτει" τα παιδια. αλλα ουτε καν την γεννα δεν αντεξαν να της αφησουν. ο ανδρας γενναει ειπαν. η γυναικα απλως "τικτει". ψιλοπραματα δηλαδη.. και πλενει και κανενα σωβρακο, κανει καμια αμαρτια αν δεν προσεξει αρκετα ο ανδρας, ειπαμε...

Senior Member
    Οι χριστιανοί είναι κι αυτοί ένα φάσμα. Υπάρχουν σκληροπυρηνικοί χριστιανοταλιμπάν, μετριοπαθείς και τα λοιπά. Το δικό μου το σόι ήταν και είναι σκληροπυρηνικοί ορθόδοξοι, το ίδιο κι ο θείος αυτός. Οι δυο αυτές γυναίκες πλέον, δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους, δεν τις συγχώρεσαν που διάλεξαν μία άλλη ζωή και τις απέκλεισαν από τη δική τους. Από την άλλη, δε νομίζω πως κι αυτές θα θέλουν να ζούνε πια κάτω από το καθεστώς της καταπίεσης που ζούσαν, απλά για να έχουν την έγκρισή τους. Ο ξάδερφος, ενήλικας πλέον άνδρας, δεν έκανε ποτέ την επανάσταση, όπως τα κορίτσια, μια χαρά τα πάει μαζί τους.
    Θα τον μπλοκάρω να μη διαβάζω τις ευχές του. Σκέψου ότι τα κορίτσια τα πήγαιναν όχι μόνο κατηχητικό όλα τους τα παιδικά χρόνια, τα έντυναν σαν καλόγριες και τις έστελναν να μάθουν αγιογραφία (η μία μάλιστα πολύ καλή έγινε σε αυτό). Θεωρώ αδύνατο να μη σέρνουν γερά τραύματα από το πώς μεγάλωσαν.
    οταν σου στελνει τετοια, εσυ να απαντας με ευχες και χαιρετισμους για τα κοριτσια, να βραζει στο ζουμι του. θα σταματησει να στελνει συντομα...

Senior Member
    "Έναν κεκοιμημένο τον τιμάς πολύ με την σιωπή. Δεν τον τιμάς με τον θόρυβο. " Από έναν κληρικό για το έγκλημα στα Τέμπη. Και "Τι να κάνουμε; αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην Εκκλησία να σας βοηθήσει. ''
    Από το 4.49 μέχρι το 5.44 αυτά, όμως όλο το βίντεο λέει.
    *πατήστε το να σας πάει στο γιουτιούμπι για να το δείτε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    οταν σου στελνει τετοια, εσυ να απαντας με ευχες και χαιρετισμους για τα κοριτσια, να βραζει στο ζουμι του. θα σταματησει να στελνει συντομα...
    χαχαχα, ντάξ, έγραψες. Πράγματι θα τον κάνει να βγάζει ατμούς απ' τ' αυτιά τον χαμένο. Θα το κάνω, έτσι για το γούστο μου!

Senior Member
    Όταν βλέπεις ότι ακόμη και επιστήμονες αφήνουν στην άκρη την ανάγκη για πειστήρια, για να εξυπηρετήσουν την μεγαλύτερή τους ανάγκη, που είναι η διατήρηση και διασπορά της πίστης. Είναι απογοητευτικό.
    Ο ιατροδικαστής που θεωρεί πως η μουμιοποίηση ενός σώματος είναι ένδειξη αγιότητας. Ή οι πιστοί που ο ένας λέει ότι η μούμια σήκωσε το χέρι της για να το φιλήσει, ή ότι το στήθος της μούμιας κινείται και αναπνέει, ή ότι τους βοήθησε να κάνουν παιδί.
    Και φυσικά, γιατί να μην πουλήσουν και κάνα βιβλίο με όλα τα "θαύματα", αφού αυτό πουλάει;

"Όταν βρέθηκα μπροστά στο σκήνωμα του γέροντα Βησσαρίωνα και επειδή ήμουν κοντός και δεν έφτανα να φιλήσω το χέρι του, τον παρεκάλεσα για να μου το δώσει. Κα, ω του θαύματος. Ο όσιος σήκωσε μέσα από το φέρετρο το χέρι του και το έφερε επάνω στο τζάμι της λάρνακας, για να το φτάσω και να το ασπαστώ. "

Ζούμε ανάμεσά τους.

https://www.ekklisiaonline.gr/arxont...tou-fenomenou/

Senior Member
    Και τον τελευταίο καιρό έχουν τρελαθεί στα νεκροφιλήματα οι χριστιανοί (Γκρέι, Δομάζος, ο άλλος ο παπάς)... Δεν χάνουν ευκαιρία να πάνε να τους νεκροφιλήσουν λες και είναι κάτι φυσιολογικό να φιλάς ένα πτώμα -πόσο μάλλον κόκκαλα και μούμιες. Θα μου πεις την μητέρα σου δεν θα την φιλούσες; Θα σου πω ναι αλλά μόνο την μητέρα μου και κάποιους οικείους όχι το κάθε πτώμα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Και τον τελευταίο καιρό έχουν τρελαθεί στα νεκροφιλήματα οι χριστιανοί (Γκρέι, Δομάζος, ο άλλος ο παπάς)... Δεν χάνουν ευκαιρία να πάνε να τους νεκροφιλήσουν λες και είναι κάτι φυσιολογικό να φιλάς ένα πτώμα -πόσο μάλλον κόκκαλα και μούμιες. Θα μου πεις την μητέρα σου δεν θα την φιλούσες; Θα σου πω ναι αλλά μόνο την μητέρα μου και κάποιους οικείους όχι το κάθε πτώμα.
    Αυτό που φιλάνε τους νεκρούς, ουτε εμένα μου αρέσει. Ή που σηκώνουν πάνω τα παιδιά τους για να τα φιλησουν κι αυτα.. Εε μια αηδία σε πιάνει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Αυτό που φιλάνε τους νεκρούς, ουτε εμένα μου αρέσει. Ή που σηκώνουν πάνω τα παιδιά τους για να τα φιλησουν κι αυτα.. Εε μια αηδία σε πιάνει.
    Μεγάλη αηδία κι εμένα. Και όταν βλέπω φωτό όλου του τσούρμου των πολιτικών μπροστά από νεκρά σώματα ίσα γιατί θέλουν τα ψηφαλάκια και να μην πειραχτεί το θρησκευτικό αίσθημα, ακόμη περισσότερο. Λέω για το πρόσφατο προσκύνημα στον Αλβανίας.

Page 17 of 27 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast

Tags for this Thread