Εμετοφοβία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5

Εμετοφοβία

Πάσχει κάποιος άλλος από υπερβολικό φόβο εμετού; Κάθε μέρα ξυπνάω και κοιμάμαι με το άγχος του εμετού, έχω καταλήξει να μην μπορώ να λειτουργήσω στη καθημερινότητα μου
    Γίνεται αυτή η φοβία να σου δημιουργεί τόσο έντονα σωματικά συμπτώματα και να νιώθεις ότι θα κανεις εμετο στα αλήθεια;

Senior Member
    Όχι δε μου χει συμβεί....εσύ κάνεις συχνά εμετό γι αυτό τον φοβάσαι;

Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Όχι δε μου χει συμβεί....εσύ κάνεις συχνά εμετό γι αυτό τον φοβάσαι;
    Όχι αντίθετα, είχα παρά πολλά χρόνια να κάνω και αφού πέρασα πρόσφατα μια ίωση με έχει πιάσει παρά πολύ μεγάλος φόβος και κόμπο στο στομάχι

Senior Member
    Μάλλον άγχος είναι αυτό....χαλάρωσε το μυαλό σου και την καρδούλα σου και θα δεις ότι θα σου περάσει αυτή η φοβία!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Athina14 View Post
    Πάσχει κάποιος άλλος από υπερβολικό φόβο εμετού; Κάθε μέρα ξυπνάω και κοιμάμαι με το άγχος του εμετού, έχω καταλήξει να μην μπορώ να λειτουργήσω στη καθημερινότητα μου
    Γίνεται αυτή η φοβία να σου δημιουργεί τόσο έντονα σωματικά συμπτώματα και να νιώθεις ότι θα κανεις εμετο στα αλήθεια;
    Έχω και εγώ εμετοφοβία αλλά όχι να ζω με αυτό τον φόβο. Για παράδειγμα άμα νιώσω ότι έχω τάση για εμετό θα ταραχτώ πολύ. Ή αν ακούσω κάποιον να βήχει έντονα και να φαίνεται από τον βήχα του ότι πάει να κάνει εμετό επίσης θα ταραχτώ. Και φυσικά άμα δω κάποιον με τα μάτια μου να κάνει εμετό εννοείται ότι θα φύγω επιτόπου. Θέλω και εγώ να το αντιμετωπίσω κάπως αυτό το πρόβλημα, καθώς το έχω από μικρή και η αλήθεια είναι ότι άμα ο άλλος σε έχει ανάγκη και φύγεις δεν είναι σωστό. Απλά δεν υποφέρεται η αηδία και η ταραχή εκείνη την στιγμή. Εγώ ευτυχώς δεν κάνω εμετό ποτέ. Στάθηκα τυχερή σε αυτό τουλάχιστον.