Να σταματήσω ή να αλλάξω θεραπευτή? - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 42 of 42
    Ακριβώς. Έχω φίλους όμως για τέτοια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by savant View Post
    Ακριβώς. Έχω φίλους όμως για τέτοια.
    Το συζητησες μαζί του; Είναι ο ψυχολόγος σου, θα ήταν καλό να ξέρει τι σκέφτεσαι και τι νιώθεις.. Η άλλη επιλογή, ε αν σε κάνει να νιώθεις άβολα, είναι να μη ξανά πας σε αυτόν.

Όταν ξεκινήσαμε του είχα πει πως είχα φύγει από θεραπείες εξ αιτίας ακριβώς τέτοιων συμπεριφορών του θεραπευτή.
    Νομίζω πως είναι άπειρος και χάνει το όριο

Senior Member
    Quote Originally Posted by take a break View Post
    Μάλλον πρέπει να το συζητήσεις μαζί του τι σε ενοχλει
    Quote Originally Posted by savant View Post
    Όταν ξεκινήσαμε του είχα πει πως είχα φύγει από θεραπείες εξ αιτίας ακριβώς τέτοιων συμπεριφορών του θεραπευτή.
    Νομίζω πως είναι άπειρος και χάνει το όριο
    Εγώ σε όσους έχω πάει πλην μιας εξαιρεσεως δεν έχει χαθεί το όριο περισσότερο ψυχροί μου φάνηκαν.

Senior Member
    Νομίζω πως ούτε φίλος μας πρέπει να γίνεται ο Ψυχίατρος και να μας μιλά χύμα, ούτε όμως να ναι απρόσιτος ψυχρός. Πρέπει να είναι ανθρώπινος χωρίς να χάνεται το όριο.

Senior Member
    Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι απόμακρος, να μην παίρνει θέση αλλά να κάνει ερωτήσεις για να δεις μια κατάσταση καθαρά και να αποφασίσεις μόνος σου τι θα κάνεις. Και ας η απόφαση σου βγει λάθος.

Senior Member
    Μάλλον πρέπει να το συζητήσεις μαζί του τι σε ενοχλει
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι απόμακρος, να μην παίρνει θέση αλλά να κάνει ερωτήσεις για να δεις μια κατάσταση καθαρά και να αποφασίσεις μόνος σου τι θα κάνεις. Και ας η απόφαση σου βγει λάθος.
    Κατά με αν είναι απόμακρος σου κάνει ζημιά, το ίδιο και αν είναι ιδιαίτερα φιλικός αλλά προτιμώ το δεύτερο από το πρώτο να σου πω.

Senior Member
    Nα σου μιλά ο ψυχοθεραπευτής στον πληθυντικό είναι αυτό σωστο; Ο παθολογος σου μιλά στον πληθυντικό; ο ενδοκρινολογος η οποιοσδηποτε γιατρος;πως θα έχεις σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας, να του πεις τα εσωψυχα σου. Παν μέτρον άριστον λέω εγώ

Senior Member
    Κατά με αν είναι απόμακρος σου κάνει ζημιά, το ίδιο και αν είναι ιδιαίτερα φιλικός αλλά προτιμώ το δεύτερο από το πρώτο να σου πω.
    Εγώ προτιμάω να είναι απομακρος. Δεν λέω ψυχρος(χωρίς συναίσθημα), αλλά όχι να είμαστε φιλαράκια και να μου λέει "παρ τα" επειδή έκανα κάτι που θεωρεί λάθος.

Senior Member
    Εγώ προτιμάω να είναι απομακρος. Δεν λέω ψυχρος(χωρίς συναίσθημα), αλλά όχι να είμαστε φιλαράκια και να μου λέει "παρ τα" επειδή έκανα κάτι που θεωρεί λάθος.
    Καλά αυτό εντάξει δεν θα θελα και μενα να μου το πει οχι και ετσι τέτοια οικειότητα. . Και με τον παθολόγο μου δεν είναι φιλική η σχέση, δεν είναι και απόμακρη, μπορώ να τον βρω όταν τον θέλω στο τηλ.να τον ρωτήσω για φάρμακα, κοβιντ που περασα κτλ.δεν βρίσκω μια γραμματεα που θα ειδοποιησει τον γιατρο και έχω και το θάρρος να του πω δυο πράγματα. Και η ψυχική ασθένεια πάθηση είναι ότι σχέση έχεις με τον παθολόγο, τον γαστρεντερολογο , τον οποιοδήποτε γιατρό πρέπει να έχεις και με τον ψυχιατρο.

Senior Member
    Καλά αυτό εντάξει δεν θα θελα και μενα να μου το πει οχι και ετσι τέτοια οικειότητα. . Και με τον παθολόγο μου δεν είναι φιλική η σχέση, δεν είναι και απόμακρη, μπορώ να τον βρω όταν τον θέλω στο τηλ.να τον ρωτήσω για φάρμακα, κοβιντ που περασα κτλ.δεν βρίσκω μια γραμματεα που θα ειδοποιησει τον γιατρο και έχω και το θάρρος να του πω δυο πράγματα. Και η ψυχική ασθένεια πάθηση είναι ότι σχέση έχεις με τον παθολόγο, τον γαστρεντερολογο , τον οποιοδήποτε γιατρό πρέπει να έχεις και με τον ψυχιατρο.
    Συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Με τον παθολόγο σου μπορείς να έχεις και φιλικές σχέσης, ασχολείται με το σώμα σου. Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι ουδέτερος, να μη παίρνει θέση..

Senior Member
    Συγκρίνεις δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Με τον παθολόγο σου μπορείς να έχεις και φιλικές σχέσης, ασχολείται με το σώμα σου. Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι ουδέτερος, να μη παίρνει θέση..
    Eιλικρινα δεν το καταλαβαίνω αυτό με έναν πνευματικό δεν έχεις και φιλικές σχέσεις που μεριμνα εννοείται για την ψυχή σου. Με τον παθολόγο μου δεν έχω βγει ποτέ για καφέ ούτε μου έχει πει ποτε παρτα αλλά όταν θέλω να τον βρω τον βρίσκω για ενα φαρμακο πχ.που θα μου κανει παρενεργεια, τον ψυχιατρο δεν τον βρίσκεις ευκολα.

Page 3 of 3 FirstFirst 123