Θηλυκότητα και κοινωνία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Σχεδόν συμφωνούμε νομίζω σε ότι έγραψα.. Εγώ τουλάχιστον το βλέπω έτσι. Αν και εξέφρασα την θηλυκότητα ως θέμα μόδας, βιολογικά αναλύοντας το δηλαδή υπάρχουν κάποιες κινήσεις που θεωρούνται θηλυπρεπείς και σήμα κατατεθέν θηλυκού γένους από όποιον κι αν εκφράζονται -γκέι, queer klp. Άρα όντως ισχύουν κάποιοι θεμελιωμένοι κανόνες. πχ το κούνημα των γλουτών, η ψιλή και παιχνιδιάρικη φωνή, οι λεπτεπίλεπτες κινήσεις των χεριών - κι ας μην μιλήσουμε για τον τρόπο ντυσίματος. Όσο για τους τρανς κι αυτοί κυρίως για να φτάσουν την θηλυκότητα κάνουν ορμονική θεραπεία, πράγμα που όπως είπα σημαίνει πως η θηλυκότητα είναι προτίστως ορμονολογική και βιολογική (προσθετική στήθους έπειτα, διόρθωση γεννητικών οργάνων, εξάλειψη τριχοφυϊας).

Υ.Γ: Δεν είναι το ίδιο θηλυκές πολιτιστικά, όχι βιολογικά, γιατί έχουν υιοθετήσει συμπεριφορές και κινήσεις ανδροπρεπείς, το οπόιο όμως δεν σημαίνει πως δεν θα έβρισκαν άντρα να τις γουστάρει με τρέλα για τον δυναμισμό πχ.

Υ.Γ2: nikos2 μπορεί να μην αναφέρεσαι σε εμένα αλλά μια χαρά πανέξυπνη είναι η κοπέλα και σε πληροφορώ πως μπορεί να κάνει πολύ καλύτερο διάλογο απ' όσο κανείς μαζί σου.
    Για άνοιξε κι εσύ κανένα θεματάκι να σε δούμε :Ρ
    Επιπλέον αγάπη μου εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ απλά αν μου λες μαλακίες θα σου απαντάω ανάλογα.
    Πού ήθελες να σοφιστώ ότι έκανες λάθος νικ; Λες να μπορώ να διαβάσω τον εγκέφαλο σου;
    Καλή βδομάδα με υγεία και υπομονη

Senior Member
    Quote Originally Posted by Tsoufis1989 View Post
    Καλή βδομάδα με υγεία και υπομονη
    Ευχαριστώ. Επίσης.

.

Υ.Γ: Δεν είναι το ίδιο θηλυκές πολιτιστικά, όχι βιολογικά, γιατί έχουν υιοθετήσει συμπεριφορές και κινήσεις ανδροπρεπείς, το οπόιο όμως δεν σημαίνει πως δεν θα έβρισκαν άντρα να τις γουστάρει με τρέλα για τον δυναμισμό πχ.
    Σνιφ, μου πληγώνεις τη ψυχούλα :')

Banned
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Θα το βάλω εδώ.
    Πώς ορίζεται η "θηλυκότητα" και τι περιέχει; Ποιοι παράγοντες τη διαμορφώνουν;
    Πώς το ίδιο το υποκείμενο παρεμβαίνει και έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει και να ανατρέψει τις κοινωνικές νόρμες επικυρώνοντας τις προσωπικές του επιθυμίες και βάζοντάς τις στη λίστα σε προτεραιότητα; Είναι πολιτική η Θηλυκότητα; Είναι η θηλυκότητα θέμα βιολογικού φύλου; Είναι η θηλυκότητα κάτι που έχει σμιλευτεί από την Πατριαρχία; Αλλάζει η έννοια και το περιεχόμενο της Θηλυκότητας ανάλογα με την κοινωνική θέση, το μορφωτικό επίπεδο, την τυχαιότητα της ύπαρξης σε μία συγκεκριμένη χώρα και σε μία συγκεκριμένη ιστορική εποχή; Η θηλυκότητα μπορεί να υπάρξει αν δεν επικυρωθεί από κάποιο περιβάλλον/ομάδα;

*spoiler alert Θα υπάρξει και θέμα για την Αρρενωπότητα και την κοινωνία στο μέλλον.
    Γυναίκα γεννιέσαι δεν γίνεσαι στην πορεία της ζωής σου.Ακόμα και οι τρανς δεν μπορούν να θεωρηθούν γνήσια θηλυκά καθώς δεν έχουν μήτρα,ώστε να μπορούν να τεκνοποιήσουν.Επισης έχουν χαρακτηριστικό το μήλο του Αδαμ,κάτι που υπάρχει μόνο στους Ανδρές και δεν μπορεί να αλλοιωθεί.Επισης γυναικα σε κάνουν και ο σεξουαλικές σου προτιμήσεις.Αν σε ελκύουν οι ανδρες αποκλειστικά.Οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί γυναίκα!!!Εγω προσωπικά δηλώνω γυναίκα γιατί οι προτιμήσεις μου περιορίζονται στην έλξη προς το ανδρικο φύλο(τουλαχιστον φαινομενικά) και ΜΟΝΟ!!Ειχα όμως φίλες που μεταξύ σοβαρού και αστείου μου την έπεφταν,ενώ γνώριζα ότι είχαν επαφές με άνδρες.Τέτοιες περιπτώσεις με ομοφυλοφιλικές τάσεις θεωρώ ότι υπάρχουν παρά πολλές και στα δυο φύλα που πάλι δεν μπορούν να θεωρούν γυναίκες η ανδρες.και εκεί υπάρχουν οι διάφοροι διαχωρισμοί.
    Last edited by Pinkrose17; 28-05-2024 at 17:22.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Σπουργίτι View Post
    Σνιφ, μου πληγώνεις τη ψυχούλα :')
    Γιατί στρατιωτίνα μου :Ρ Είπα ότι γυναίκες επιλέγουν να κάνουν ανδροπρεπείς δουλειές, αλλά αυτό δεν αφαιρεί την θηλυκότητα! Ίσα ίσα κάποιοι γουστάρουν κάργα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pinkrose17 View Post
    Γυναίκα γεννιέσαι δεν γίνεσαι στην πορεία της ζωής σου.Ακόμα και οι τρανς δεν μπορούν να θεωρηθούν γνήσια θηλυκά καθώς δεν έχουν μήτρα,ώστε να μπορούν να τεκνοποιήσουν.Επισης έχουν χαρακτηριστικό το μήλο του Αδαμ,κάτι που υπάρχει μόνο στους Ανδρές και δεν μπορεί να αλλοιωθεί.Επισης γυναικα σε κάνουν και ο σεξουαλικές σου προτιμήσεις.Αν σε ελκύουν οι ανδρες αποκλειστικά.Οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί γυναίκα!!!Εγω προσωπικά δηλώνω γυναίκα γιατί οι προτιμήσεις μου περιορίζονται στην έλξη προς το ανδρικο φύλο(τουλαχιστον φαινομενικά) και ΜΟΝΟ!!Ειχα όμως φίλες που μεταξύ σοβαρού και αστείου μου την έπεφταν,ενώ γνώριζα ότι είχαν επαφές με άνδρες.Τέτοιες περιπτώσεις με ομοφυλοφιλικές τάσεις θεωρώ ότι υπάρχουν παρά πολλές και στα δυο φύλα που πάλι δεν μπορούν να θεωρούν γυναίκες η ανδρες.και εκεί υπάρχουν οι διάφοροι διαχωρισμοί.
    Μέγα λάθος γλυκιά μου. Ό,τι και να προτιμάει κάποια σεξουαλικά, γυναίκα παραμένει βιολογικά.
    Όπως και οι γκέι. Άντρες είναι βιολογικά. Τι είναι γυναίκες;
    Ακόμη και ο πιο κραγμένος π****ης άντρας είναι βιολογικά. Εδώ μιλάμε για την θηλυκότητα.

Γιατί στρατιωτίνα μου :Ρ Είπα ότι γυναίκες επιλέγουν να κάνουν ανδροπρεπείς δουλειές, αλλά αυτό δεν αφαιρεί την θηλυκότητα! Ίσα ίσα κάποιοι γουστάρουν κάργα!
    Εμένα μ αρέσουν αυτές και τις θεωρώ γυναικάρες γι αυτό :p
    Ίσα ίσα που αν συνδυάζουν το αυστηρό στη δουλειά με το ναζιάρικο εκτός... ωχοοο

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Φεμίν και ξερό ψωμί. Σκασίλα μας αν δε μπορείς να συζητήσεις μαζί μας. Δεν προσφέρεις και τίποτε το ουσιαστικό στο διάλογο, οπότε τι ωφέλιμο θα δώσεις; χα χα ρε κοίτα ποιοι μας λένε να ανοίξουμε το μυαλό μας. Εντάξει, δίχως σχόλιο.

Φασιστακι . Πήρες μια χαρά απάντηση .

Senior Member
    Υγ. Κοίτα έχω φίλους που αυτοπροσδιορίζονται μπαμιες γιατί είναι βιγκαν , να σου στείλω να κάνετε παρεάκι .

Page 2 of 2 FirstFirst 12