Results 16 to 30 of 33
-
11-09-2009, 14:29 #16
Originally posted by nature
Originally posted by πανος12345
Originally posted by nature
Οι περισσότεροι βιασμοί παιδιών γίνονται από συγγενείς, αυτό είναι αλήθεια δυστυχώς. Πάντως συμφωνώ με την evath ότι εδώ υπάρχει ένα μωσαϊκό συμμετεχόντων και ο τυχόν ανήλικος που θα ήθελε συμβουλή δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πάρει τη σωστή απάντηση από κατάλληλο άτομο.
Το ότι η ζωή έξω κρύβει πολλές παγίδες για τα παιδιά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φέρουμε μερικές και εδώ μέσα.
Θα θεωρουσες σαν καθηγητρια πανεπιστημιου και μητερα, πιο παιδαγωγικο να ετρωγε την αποβολη απο το σχολειο απο αγνοια για την σημασια του εγκληματος του να αγορασει ενα καταναλωτικο προιον οπως κανουν εκατομμύρια ανθρωποι αυτη τη στιγμη σε ολο τον πλανητη?
Εχετε μηπως καταλαβει εσεις οι μαναδες σε τι κοσμο ζουμε ?
Εχετε καταλαβει οτι με μια απλη κινητη συσκευη τηλεφωνου , που ο μπαμπας η η μαμα ξεχασε στο σπιτι της , παιδια εξυπνα [σαν τους γονεις τους ] οπως εγω , που εκλεβα τσιγαρα απο το πακετο της μανας μου και στεκομουνα μπροστα στον καθρεφτη της , μιμουμενος τις κινησεις της στα 13 μου χρονια
γιατι μου στερουσε το ενδιαφερον της , λογω του οτι δεν ειχε καιρο να ασχοληθει μαζι μου , σημερα θα παρει το δικο σου παιδι το κινητο και θα μπαινει εδω αντι για την φυση ,
να δει απο περιεργεια τι κανει και τι λεει για τον ιδιο η μανα του και ισως μπει στον πειρασμο να παρει την θεση της ?
Μην μου πεις οχι γιατι εχω σελιδες ολοκληρες στην διαθεση μου να σου το αποδειξω οτι ισχυει για πολλους λογους οπως πχ ο ψηφιακος αναλφαβητισμος των γονιων σε σχεση με την νεα γενια και τα μαθηματα υπολογιστη στα σχολεια ακομα και στα νηπιαγωγεια!
Με 2 βιβλια πελατων και υπογραφες απο τους σημαντικοτερους καθηγητες πανεπιστημιων σημερα δουλευω για δυο παιδια που μαζι εχουν λιγοτερα χρονια απο τα δικα μου!
Το γιατί μπορώ όποτε θέλεις να το αναλύσω.
οχι ομως στο οτι η αποκρυψη της ιδιοτητας σου μπορει να οφελησει παρα να βλαψει περισσοτερο!
Δεν αποχωριζεται κανεις την επαγγελματικη ιδιοτητα , οταν μαλιστα αυτη ειναι προιον συνολικης αποτιμησης της αξιας του και οχι μιας μεμονομενης χαριστικης ισως σχεσης με την εξουσια ....Τι νοημα θα ειχε τοτε η υπερτατη τιμη μιας πολιτειας που ειναι η ανακυρηξη καποιου σε μελος της Ακαδημιας ?
Εχω γραψει οτι ειμαι αντιθετος με το παραδειγμα...
Εγω ομως ειμαι ο κανενας ....
Σε καθε δημοκρατια οι πολλοι εχουν παντα δικιο
Και οι πολλοι χρειαζονται το παραδειγμα για να ακολουθουν οχι απαραιτητα τον σωστο δρομο αλλα αυτο των αριστων και οχι των αρεστων....
- 11-09-2009, 14:34 #17
το ζητουμενο για καθε κοινωνια ειναι μια μερα οι αριστοι να γινονται αρεστοι με διαφορετικα κριτηρια απο οτι τα σημερινα λογω εξελιξης της γνωσης και της τεχνολογιας ...
ομως πρωτα πρεπει να ξερουν με ποιον εχουν να κανουν για να μην βγαζουν αντιστασεις και να μην φορανε παρωπιδες ...αν αυτοι που εμαθαν στους δασκαλους τι να λενε στα παιδια εχουν το θαρρος να δειχνουν οτι η μαθηση ειναι ενας τροπος ζωης , ισως μαθει ο καθε ενας να κανει το ιδιο δηλαδη να αμφισβητησει οσα ξερει και σημερα συνειδητα τα προστατευει ενω τον κρατανε δεμενο στην μετριοτητα...
11-09-2009, 14:44 #18
τωρα θα μου πεις πως μπορω να ειμαι σιγουρος οτι αυτη η αυτος που γραφει σαν φυση δεν ειναι το παιδι του η το παιδι της?
οχι δεν μπορει κανεις να ειναι σιγουρος για τιποτα στο ιντερνετ , αν προηγουμενως δεν εχει φαει \"ψωμι και αλατι\" εξω απο τον γυαλινο πυργο , εκει αναμεσα σε αυτους που δεν εχουν ουτε τον ηλιο μοιρα για να μπορει να βγαλει τα συμπερασματου και να μαθει να κρινει ποιον πρεπει να εμπιστευθει και ποιον οχι...
11-09-2009, 23:43 #19
Με το πολυ μπλα μπλα χανεται η ουσια και τελικα δε καταφερνεις να μας μεταδωσεις αυτο που θες.. Απο τη μια μιλας για κανονες στο φορουμ απο την αλλη λες να μην υπαρχουν απαγορευσεις στους ανηλικους. Η απαγορευση ομως ειναι στη πραγματικοτητα για τους ενηλικους. Δεν εχει ο καθε ενηλικος το δικαιωμα να λεει οτι θελει στα παιδια. Και το διαδικτυο δυστυχως ειναι ενας χωρος που θα επρεπε να ξερεις τι επιπτωσεις εχει στους ανηλικους.. Οταν ησουν εσυ ανηλικος δεν υπηρχε διαδικτυο οποτε δε μπορει να μπεις στη θεση παιδιων που ερχονται αντιμετωπα με καθε ειδους πληροφοριες σε τοσο μικρη ηλικια.. Εγω ομως οταν ημουν ανηλικη υπηρχε διαδικτυο και ηρθα αντιμετωπη με πραγματα που ηταν too much για την ηλικια μου.. Ευτυχως ομως που ειχα τους γονεις μου να μου βαλουν ορια και να με προστατεψουν.. Ποσα και ποσα παιδια δεν αυτοκτονησαν εξαιτιας του διαδικτυου και πολλα αλλα που δε θα ηθελα να αναφερω..
Το διαδικτυο, εχει τα αρνητικα και τα θετικα του.. Χρειαζεται ανεπτυγμενη κριτικη ικανοτητα για να μπορεις να φιλτραρεις το περιεχομενο του. Αυτο βεβαια δεν ισχυει μονο για το ιντερνετ. Αλλα και για τη τηλεοραση και για πολλα αλλα.. Ο ανηλικος πρεπει να καθοδηγηται - οχι αυταρχικα αλλα δημοκρατικα - μεχρι να ειναι σε θεση να μπορει να αμυνθει - νοητικα κυριως - απεναντι στη βλακεια και τη κακεντρεχεια του καθενα.. Ο κοσμος ειναι γεματος ενηλικες που προσπαθουν να εκμεταλευτουν τα παιδια. Οι κανονες μπορει να μη λυνουν τελειως το προβλημα, αλλα διεπονται απο καποια λογικη που θα επρεπε να αναρωτηθουμε ποια ειναι αντι να τους απορριπτουμε ή να τους αποδεχομαστε άκριτα..
12-09-2009, 13:00 #20
Originally posted by evath
Με το πολυ μπλα μπλα χανεται η ουσια και τελικα δε καταφερνεις να μας μεταδωσεις αυτο που θες.. Απο τη μια μιλας για κανονες στο φορουμ απο την αλλη λες να μην υπαρχουν απαγορευσεις στους ανηλικους.
Που βλεπεις ευη την αντιφαση? καθε κανονας αντικαθισταται απο αλλους κανονες που ρυθμιζουν ισως καλυτερα τον στοχο.
αν δηλαδη το ιντερνετ σημερα στην Ελλαδα απο ηλικιακης πλευρας ειναι υποθεση ενος Μ.Ο ηλικιας 25 ετων ενω ο Μ.Ο ζωης των Ελληνων ειναι τα 75 ετη , νομιω οτι ειναι πρφανες πως οσοι ειναι πανω απο 50 οπως εγω , πχ καταφεραμε να τρυπωσουμε μεσα στον δικο τους κοσμο!!!!!!!!!!!!!!!Με ποια δικαιωμα λοιπον να τους αποκλεισουμε? Εγω μιλησα για αλλαγη μοντερειτορ στη βαση του οτι καθε φορουμ ειναι μια εικονικη κοινωνια.Αν δηλαδη εξω στον πραγματικο κοσμο καποιος με βρισει του ρχνω σφαλιαρα αν ειμαι εγω πιο δυνατος η φωναζω τον αστυφυλακα να του κανω μυνηση.Αν ομως τον αφησω να με βριζει κανω κακο και στους δυο μας .Σε μενα γιατι με κανει μαζοχιστη , δηλαδη αρχιζει να μου αρεσει το βρισιδι και διαμορφωνω αυτη την εικονα στον μυαλο μου για το πως με βλεπουν οι αλλοι , αλλα βλαπτω και τον αλλον , γιατι τον αφηνω να πιστευει οτι μπορει να επιβληθει με την δυναμη , με το υψος της φωνης , με την κραυγη , ενω η αληθεια ειναι οτι τον φοβαμαι , δεν ακουω τι μου λεει , ακομα και οταν εχει δικιο θα βγαζω αρνητικο συναισθημα απεναντι του δηλαδη χανει στην εκτιμηση μου και διακοπτεται η επικοινωνια μου μαζι του.
Η απαγορευση ομως ειναι στη πραγματικοτητα για τους ενηλικους. Δεν εχει ο καθε ενηλικος το δικαιωμα να λεει οτι θελει στα παιδια.
Απαγορευεται να απαγορευεις Βολταιρος
Και το διαδικτυο δυστυχως ειναι ενας χωρος που θα επρεπε να ξερεις τι επιπτωσεις εχει στους ανηλικους..
Οχι μονο ξερω αλλα επειδη εργαζομαι σε αυτο πανω απο 10 ολοκληρα χρονια σαν αυτοδιδακτος , εχω την τιμη να βλεπω τις ιστοσελιδες μου να βγαινουν πρωτες αναμεσα σε εκατομυρια αλλες , προσφεροντας γνωσεις που Χωρες οπως η δικη μας με κριση αξιων στο Πολιτειακο τους συστημα εκρυψαν και απστερησαν απο τα παιδια και τους φοιτητες στα πανεπιστημια μας ! Γιαυτο και ο κοσμος χωρις διακρισεις σε ολο τον πλανητη και σε 3 διαφορετικες γνωσσες , μαθαινει απο το υλικο μου και με τιμα δεοντος βλεποντας καθημερινα χιλιαδες επισκεπτες να επιστρεφουν και να διδασκουν στα δικα τους πανεπιστημια το υλικο μου αποκαλωντας με scolar χωρις να εχω τα τυπικα προσοντα , αξιολογωντας απλα αυτα τα στοιχεια που τους δινω
Οταν ησουν εσυ ανηλικος δεν υπηρχε διαδικτυο οποτε δε μπορει να μπεις στη θεση παιδιων που ερχονται αντιμετωπα με καθε ειδους πληροφοριες σε τοσο μικρη ηλικια..
Πολυ λαθος κανεις εδω! Σαν ψυχολογος πολυ πριν ο αμερικανικος στρατος [ο εφευρετης του ιντερνετ]χρησιμοποιησει το διαδικτυο για να στελνει στον στοχο τις μπομπες, εχω διδαχθει για τις εκπαιδευτικες μηχανες του Σκινερ και την δυνατοτητα εξατομικευμενης γνωσης την οποια σημερα προσφερουν με μισο αιωνα καθυστερηση , πολλα πανεπιστημιακα ιδρυματα σε ολο τον πλανητη!!!!!!!!!!!
Εγω ομως οταν ημουν ανηλικη υπηρχε διαδικτυο και ηρθα αντιμετωπη με πραγματα που ηταν too much για την ηλικια μου.. Ευτυχως ομως που ειχα τους γονεις μου να μου βαλουν ορια και να με προστατεψουν.. Ποσα και ποσα παιδια δεν αυτοκτονησαν εξαιτιας του διαδικτυου και πολλα αλλα που δε θα ηθελα να αναφερω..
Το τι ακριβως εχει συμβει στην προσωπικη ζωη του καθενα σας εδω ,δεν εχω τυπικα την δυνατοτητα να το γνωριζω αλλα πρεπει να συμφωνησεις μαζι μου οτι τα περισσοτερα εγκληματα της παιδικης ηλικιας συνδεονται αμεσα με το στενο οικογενειακο περιβαλλον του παιδιου γιαυτο , μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι ησουν τυχερη που ειχες σωστους γονεις σε ενα κοσμο γεματο αρρωστεια , αγνοια , παθη και βιτσια , πολυ πριν το ιντερνετ μπει στην καθημερινη μας ζωη ... τωρα για το διαδικτυο μπορω να σου πω οτι ισως εχει σωσει την ζωη σε χιλιαδες ανθρωπους οπως για παραδειγμα αυτο εδω το φορουμ , γιατι ενα παιδι με ικανοτητες χρησης διαδικτυου , θα μαθει ολα οσα τα κοινωνικα στερεοτυπα μια αναχρονιστικης παιδειας , οικογενειας και νοοτροπιας του εκρυβαν σε ολη του την ζωη αφηνοντας το εκτεθιμενοι στους κινδυνους στον εξω κοσμο....
Το διαδικτυο, εχει τα αρνητικα και τα θετικα του.. Χρειαζεται ανεπτυγμενη κριτικη ικανοτητα για να μπορεις να φιλτραρεις το περιεχομενο του.
Αυτη ομως ευη δεν ερχεται με θεια επιφωτηση αλλα με την τριβη μεσα σε ενα μη αποστειρωμενο απο την αληθεια περιβαλλον οπως το διαδικτυο οπου η πληροφορια ταξιδευει σε δευτερολεπτα απο το ενα μερος του πλανητη στο αλλο χωρις εμποδια , εθνικα , κοινωνικα ,ηθικα.
Ο χρηστης διαδικτυου γινεται απο την ημερα που μυειται στην χρηση του , \"πολιτης του πλανητη\" και οχι της γειτονιας του...
Αυτο βεβαια δεν ισχυει μονο για το ιντερνετ. Αλλα και για τη τηλεοραση και για πολλα αλλα.. Ο ανηλικος πρεπει να καθοδηγηται - οχι αυταρχικα αλλα δημοκρατικα - μεχρι να ειναι σε θεση να μπορει να αμυνθει - νοητικα κυριως - απεναντι στη βλακεια και τη κακεντρεχεια του καθενα..
Ο ανηλικος πρεπει να μαθαινει και οχι να καθοδηγειται γιατι αυτο του στερει την κριση που ειναι το τελικο ζητουμενο καθε παιδαγωγικης τακτικης , ποιος ειναι ο πραγματικος κοσμος που τον περιβαλλει, ποιοι οι υπαρκτοι κινδυνοι και ποιες οι προτεινομενες λυσεις, για να αναπτυξει οσο το δυνατον γρηγοροτερα ιδια αντιληψη και γνωση , προσωπικοτητα και χαρακτηρες που θα το οδηγησουν ασφαλως σε μια πιο ωριμη συμεριφορα καιαντιδραση σε καθε προβλημα ανεξαρτητως προελευσης και μορφης...
Ο κοσμος ειναι γεματος ενηλικες που προσπαθουν να εκμεταλευτουν τα παιδια.
Ο κοσμος ειναι γεματος ενηλικες που σαν παιδια , στερηθηκαν αυτα τα οποια σημερα με το χρημα εξαγοραζουν απο τα σημερινα παιδια οι \" ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ\" ! Γιατι πολλοι γονεις αγαπουν τα χρηματα πιο πολυ και απο τα ιδια τα παιδια τους ! πχ τα καλλιστεια για παιδια στις ΗΠΑ κλπ Οι κανονες μπορει να μη λυνουν τελειως το καθε επι μερους προβλημα, αλλα διεπονται απο καποια λογικη που θα επρεπε να αναρωτηθουμε ποια ειναι αντι να τους απορριπτουμε ή να τους αποδεχομαστε άκριτα..
Εδω θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου καθε κανονας πρεπει να προσαρμοζεται στις σημερινες αναγκες μιας κοινωνιας . Αν πριν απο λιγα χρονια για να δει ενα παιδι μια ταινια πορνο επρεπε να πηγαινει σε ενα κινηματογραφο που απαγορευεται η εισοδος σε ανηλικους αλλα ηταν γεματος απο παιδια και ανωμαλους , σημερα λογω της τηλεορασης η του ιντερνετ μπορει να το κανει απο την οθονη , στο σπιτι του , κοντα στους γονεις του [σαν περιβαλλον εννοω ]που εδω μπορουν να μαθουν ελευθερα οτι δεν ειναι κακο να αυνανιζονται τα παιδια τους , γιατι αυτη την πληροφορια δεν τους την ειπαν ουτε οι γονεις τους , ουτε οι δασκαλοι ουτε κανενας σε μια κοινωνια βουτηγμενη στην αμαρτια , αλλα χωρις ιχνος κατανοησης οτι χωρις την σεξουαλικοτητα κανεις μας δεν θα ηταν εδω ουτε καν ο Χριστος ! Γιατι ο κρινος ειναι μεν θεικο δωρο[για τον Ιπποκρατη που ηταν ιερεας του Ασκληπιου] αλλα απο μονος του ,
δεν μπορει να αντικαταστησει το σπερμα
ακομα και ο Φθινοπωρινος !
12-09-2009, 13:40 #21
ποποπο τι λεει το ατομο!!!!!
12-09-2009, 16:36 #22
Originally posted by Empneustns
ποποπο τι λεει το ατομο!!!!!
12-09-2009, 16:39 #23
Γουσταρσ εμπ? γουστάρσ? :P lol
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
12-09-2009, 16:50 #24
Originally posted by oboro
Γουσταρσ εμπ? γουστάρσ? :P lol
σου δινω την εντυπωση επαρχιωτη?
μακαρι να ημουνα !
12-09-2009, 16:52 #25
νομιζω οτι κοροιδευει,πανο...
12-09-2009, 16:53 #26
Originally posted by Remedy
νομιζω οτι κοροιδευει,πανο...
12-09-2009, 16:55 #27
κι γω στο μαθημα των μαθηματικων επαιζα κρεμαλα με τον διπλανο μου ..
με εβλεπε βεβαια ο καθηγητης αλλα δεν ελεγε τιποτα γιατι το απογευμα η μανα μου του πληρωνε ιδιατερα για να ειναι σιγουρη οτι θα μαθω την γλωσσα του συμπαντος
λες και θα μπορουσα να γινω αστροναυτης στην Μπανανια μας !
15-09-2009, 16:42 #28
ρε παιδια ελεος...εθεσα ενα θεμα για να καταλαβαιτε οτι πολλα παιδια εχουν προβληματα και αναζητουν μια λυση,,και ξερετε κατι αν εσεισ οι ιδιοι που λετε οτι θα δωσετε λαθοσ συμβουλη σε ενα ανηλικο το ιδιο ισχυει για ολες τισ ηλικιεσ..αυτο ονομαζεται ηλικιακοσ ρατσισμοσ..και ξαφνικα μου θυμαστε τους νομουσ.???σοβαρολογειτε??? οι νομοι του σιτε εχουν σημασια η ο σκοπος του/?? και πιστεψε με αν το καθε παιδι μπορουσε να μπει εδω με τον κηδεμονα του ουτε καν θα εμπαινε εδω..γιατι ο κηδεμονασ θα ηταν σε φαση να απαντησει και να συζητησει κ οχι να εχει το παιδι σε απελπισια...
15-09-2009, 17:43 #29
Ηλικιακός ρατσισμός? Πιστεύεις δηλαδή πως ένα παιδί έχει την ίδια ευθύνη για τον εαυτό του και για τις πράξεις του με έναν ενήλικα?
15-09-2009, 18:08 #30
πολυμνια δεν ονομαζεται ηλικιακος ρατσισμος,στενοκεφαλια ναι,μπορουμε να το ονομασουμε, αλλα εχεις δικιο ,ατομα που χρειαζονται πιο πολυ απο ολους μια καθοδηγηση απο καποιους πιο εμπειρους δεν μπορουν να την παρουν.αλλα ετσι ειναι οι νομοι,καποτε θα το νοιωσεις και εσυ.αλλα μη ξεχναμε πως υπαρχουν πολλοι που θελουν να εκμεταλευτουν ενα ανηλικο μπερδεμενο,ειναι ενα ευκολο θυμα.οποιοσδηποτε θα μπορουσε να το παιξει καλος για να σε προσεγγισει και να σε εκμεταλευτει.κατα τα αλλα ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.χανουμε το δασος για το δεντρο :)
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή