Results 1 to 6 of 6
Thread: Φόβος μικροβίων και covid
-
29-07-2024, 18:18 #1
Φόβος μικροβίων και covid
Καλησπέρα παιδιά. Προχθές έκανα την τελευταία συνεδρία με την ψυχολόγο για καλοκαίρι. Μου είπε θα συνεχίσουμε από Σεπτέμβρη αλλά ο,τι χρειαστώ να την πάρω τηλέφωνο. Έχετε περάσει covid; Κι αν ναι, τι συμπτώματα είχατε; Νόσησα μια φορά πριν δύο χρόνια. Ο άντρας μου νόσησε και δεύτερη φορά πέρσι αλλά εγώ δεν κόλλησα. Τώρα έχω φοβηθεί πολυ. Ο συνάδελφός μου στη δουλειά βγήκε θετικός. Πήγε στο μαγαζί Παρασκευή βράδυ, όπου βρεθήκαμε μόνο για 5 λεπτά και δεν τον πλησίασα γιατί αμέσως μου είπε ότι είναι μπουκωμενος. Το Σάββατο έκανε τεστ κ είναι θετικός. Το πρωί πήγα στο μαγαζί κι απολύμανα όλες τις επιφάνειες για να μπορώ να δουλέψω. Όμως τώρα το μεσημέρι από τις 2 και μετά έχω λίγο ξηρό βήχα κ πήγα να ξαπλώσω λίγο χωρίς όμως να τα καταφέρω γιατί ένιωθα πλακωμα στο στήθος κ ένιωθα την ανάγκη να πάρω βαθιά ανάσα από το στόμα για να ανακουφιστω στιγμιαία. Έχει γεμίσει ο τόπος κοβιντ εδώ κι εγώ φοβάμαι πολύ να αρρωστήσω. Πέρασα δέκα μέρες με θεραπεία 5 φαρμάκων για το στομάχι μου κ πάνω που πάω να ανακαμψω νιώθω έτσι. Λέτε να έχω κολλήσει; Φοβάμαι μην μου πέσει το οξυγόνο και πάθω δύσπνοια
- 29-07-2024, 18:55 #2
Αγχώνεσαι για κάτι που μπορεί να μη συμβεί καν.. Γιατί βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή την διαδικασία; Έχεις ξανά κολλήσει είπες και όλα καλά μετά.
29-07-2024, 19:40 #3
Γιατί το πλάκωμα στο στήθος κι αυτό το αίσθημα ότι θες να πάρεις τόσο βαθιά ανάσα για να ηρεμήσεις το είχα ξανά μόνο όταν είχα κοβιντ. Και έχω φοβηθεί πολυ αυτή τη στιγμή που έχω βάλει τα κλάματα. Δε μπορώ τις αρρώστιες καθόλου, φοβάμαι τα μικρόβια πολύ και κάνω το χειρότερο σενάριο με το μυαλό μου.. Δεν ξέρω αν θα ηρεμήσω ποτέ από αυτόν το φόβο δυστυχώς
29-07-2024, 19:43 #4
30-07-2024, 09:44 #5
Καλημέρα. Πώς είσαι; Έκανες τεστ σήμερα;
30-07-2024, 13:40 #6
Το πέρασα πριν δυόμισι χρόνια. Είχα για τρεις μέρες ένα μικρό πονόλαιμο όταν ξυπνούσα το πρωί, αλλά περνούσε σε μισή ώρα. Αυτό ήταν όλο. Ευτυχώς, όχι μόνο για μένα αλλά γιατί είχα να φροντίσω μόνος μου άλλα άτομα που ταβλιάστηκαν κυριολεκτικά.
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου. Ο φόβος. Δεν ξέρω πώς μπορείς να βοηθηθείς. Μίλα με τους γιατρούς σου. Ίσως μια εξέταση των ανοσοσφαιρινών IgG του κορωνοϊού να σε καθησύχαζε. Εγώ ζήτησα από τον προσωπικό μου γιατρό να το κάνει με τη γενική εξέταση αίματος για να δω αν δικαιολογείται να εμβολιαστώ. Λοιπόν, δύο χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη και τον τελευταίο εμβολιασμό, τα IgG ήταν στα ύψη, πολύ πέρα από όσα μπορεί να δημιουργήσει ένα εμβόλιο. Τελικά, ο γιατρός μου μού είπε ότι με τέτοιες τιμές δε βλέπει το λόγο να εμβολιαστώ καθώς διαθέτω υπεραρκετή προστασία. Δεν ξέρω πόσο διαρκεί, γι' αυτό και στην επόμενη εξέταση θα το ζητήσω πάλι, αλλά είναι κάτι που βοηθάει να βγάλεις τις κακές ιδέες από το μυαλό σου για το προσεχές χρονικό διάστημα τουλάχιστον. Σε μένα πάντως κράτησε δύο χρόνια. Είμαι πολύ περίεργος να δω την εξέλιξη γιατί για τα εμβόλια έλεγαν ότι η προστασία διαρκεί μόνο ένα εξάμηνο.
Μόνο ένα τεστ θα το δείξει αυτό.