Results 61 to 74 of 74
Thread: Είμαι σε κρίση πανικού
-
01-06-2024, 12:09 #61
- 01-06-2024, 15:40 #62
Δεν εχω κανενα θεμα ξερεις ,ισα ισα οταν δεν ειμαι και εγω στα καλα μου με βοηθαει να μιλαω για αλλα πραγματα γιατι ετσι το μυαλο μας ξεφευγει και νιωθουμε πιο ομορφα.
Αλλωστε και στη θεραπεια μου λεει να μη συζηταω μονιμα γι αυτα ή να θελω να βοηθησω τοσο πολυ γιατι ουσιαστικα προβολες κανουμε του εαυτου μας και δεν μας βοηθαει να ειμστε συνεχεια σε υατο το μουντ
01-06-2024, 19:38 #63
Δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι ουσιαστικά αλλάζοντας θοτ πατερνς ή συνειδητοποιώντας το τι περνάς...Θέλει αλλαγή δραστηριοτήτων και καθημερινής ρουτίνας διαφορετικά θα κάνεις 10 χρόνια ψυχοθεραπεία και δεν θα θεραπευτείς.
Εχει δίκιο ο Μπαμπης1974 ότι τα ζάναξ δεν θεραπεύουν κάτι μόνο προσωρινή ανακούφιση σου δίνουν.
Μην είσαι αρνητική με τα φάρμακα...Αν δεις οτι δεν την παλέυεις μόνη σου πηγαινε σε γιατρό να σου γράψει αντικαταθλιπτικό να ανακουφιστείς.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
01-06-2024, 19:57 #64
Δεν είμαι καθόλου αρνητική με τα φάρμακα εννοείται ότι έχω πάει σε ψυχίατρο, ξεκίνησα θεραπεία και είχα τρελές παρενέργειες και με δική του προτροπή μου είπα να την σταματήσω.Εκτοτε φοβάμαι να πάρω κάποιο άλλο φάρμακο γιατί πραγματικά ήταν ότι χειρότερο έχω περάσει.Ημουν στο κρεβάτι ανήμπορη με απίστευτα σωματικά συμπτώματα.Φυσικα είχα αλλάξει αρκετά τον τρόπο ζωής μου με βοήθεια ψυχολόγου και ψυχιάτρου,είχα φτάσει σε πολύ καλό σημείο που ούτε η ίδια δε το πίστευα αλλά η ζωή είχε αλλά σχέδια αλλάζοντας γενικά πράγματα και όλα αυτά με πήγαν πάλι πίσω.Βρισκομαι σε μια μεταβατική φάση στην ζωή μου και απλά θέλει χρόνο και υπομονή να ξανά σταθώ στα πόδια μου για να μπορέσω πάλι να καταφέρω αυτό που είχα ξεκινήσει.Το άγχος και το στρες έχουν πάλι χτυπήσει κόκκινο και όλοι ξέρουμε εδώ μέσα πόσο πολύ βασανιστικός είναι όλο αυτό.Δυστυχως αυτή την στιγμή χρειάζεται να το περάσω γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα διαφορετικό από πολλές απόψεις!
01-06-2024, 20:08 #65
Υπομονή συζήτηση καλή παρέα και σιγά σιγά μακάρι να γίνουν όλα....
01-06-2024, 20:34 #66
01-06-2024, 20:54 #67
20 μηνών είναι περίπου ο μικρός.Παντα είχα κάποιες κρίσεις πανικού περιστατικά από τα 18 αλλά πολύ αραιές και δεν με επηρέαζαν καθόλου μέχρι που πριν 10 μήνες έγιναν καθημερινές με πάρα πολλά συμπτώματα και είχα πειστεί ότι πρόκειται για παθολογικό πρόβλημα.Ειχα μείνει και 2 μήνες στο κρεβάτι από ζαλάδες και αστάθεια.
01-06-2024, 21:21 #68
Είναι ρίσκο τα φάρμακα το ξέρω...Αν σου δώσει το λάθος χάπι,θα έχεις παρενέργειες και δουλειά δεν θα κάνεις.
Αλλά αν πετύχει το κατάλληλο,μέσα σε 3 εβδομάδες θα γίνεις άλλος άνθρωπος.
Πάλεψέ το όσο μπορείς χωρίς φάρμακα και βλέπεις.''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
02-06-2024, 07:15 #69
02-06-2024, 09:48 #70
Πιστεύω ότι θα μου το έλεγε ή η ψυχολόγος μου ή ο ψυχίατρος μου.Μεχρι να με πιάσουν όλα αυτά ήμουν ευτυχισμένη,το μόνο που είχα πάντα στη ζωή μου ήταν το άγχος ακόμα και αν με πιάσει κόκκινο φανάρι στο δρόμο και αργήσω 1 λεπτο.Εννοειται ότι με τον ερχομό του παιδιού υπήρξε επιπλέον άγχος και αυτό ήρθε και μπουκωσε μέσα μου και ξαφνικά εξεράγη.Εκανα πρόσφατα εξετάσεις όλα καλά από βιταμίνες
02-06-2024, 10:57 #71
Η αγχωδης διαταραχη εμφανιζετε με αλλο προσωπο να το ξερεις και η αιτια ειναι η επιλοχια .
Θα μιλησεις με ειδικο στην επιλοχια οχι με κοινο ψυχολογο δεν γνωριζουν πολλα .Οταν λεω ειδικο λεω για κλινικο ψυχολογο οχι σκετο δεν εχουν γνωσεις πανω σε αυτο μονο γενικευσεις .
Είναι ενα επιπλεον αγχος το οποιο πυροδοτει και το ηδη υπαρχων μας.
Αυτο που μου ειχε πει εμενα οτι εχει πολλα προσωπα ,αν δεν μαθεις να καθυσηχαζεις εσυ το μυαλο σου ,αυτο με καθε καινουργια συνθηκη θα πυροδοτετιτε ,οποτε βιωνεις μια καινουργια συνθηκη και πυροδοτηθηκε .
μολις το αγχος γινει φυσιολογικο ,της μητροτητας ,νομιζω θα βρεις παλι τα πατηματα σου .
Μεταξυ μας ομως τωρα τα αγχη μας δεν τελειωνουν ποτε σαν μανουλες χαχαχ
Το Θεμα ειναι να μην περναμε στο αλλο ακρο γιατι τα παιδακια μας να ξερεις το καταλαβαινουν και αθελα μας τα κανουμε ζημια .
Ξερεις τι αγχος ειχα εγω να μην το μεταδοσω ολο αυτο στο μωρο ;
Ειδικα στο βρεφακι που ολα τα καταλαβαινει .
Οταν μου ειπε η παιδοψυχολογος πως αν δεν αλλάξεις εσυ ,το παιδι δεν μπορεις να το προστατευεις απο τους φοβους σου ,ηταν σαν να εφαγα σφαλιαρα αληθεια στο λεω .
Λεω τι κανω ρε γαμωτο ,δικιο εχει ,αν εγω ειμαι συνεχεια στην τσιτα τι θα σου κανει και το παιδι μετα ;
02-06-2024, 14:13 #72
Έχεις απόλυτο δίκιο.Κι εγώ σκέφτομαι συνέχεια αυτό να μη μεταδώσω στο παιδί τις φοβίες μου και τα άγχη μου.Το προσπαθώ και πιέζω τον εαυτό μου πολλές φορές.Οι φοβίες είναι καθαρά δικές μου.πχ έχω φόβο με τα αεροπλάνα, μπαίνω συχνά όμως, στο παιδί μου του το πέρασα σαν κάτι τέλειο και τρελαίνεται οπότε μπαίνουμε, φοβόμουν γενικά τις αρρώστιες το παιδί μου όμως το αφήνω να κυλιεται και να παίζει με τα χώματα και να κάνει οτιδήποτε χρειάζεται να κάνει το παιδί σε κάθε ηλικία.Στην αρχή ζοριζομουναλλά το βλέπω ευτυχισμένο και αυτό ξεπερναγε τον δικό μου φόβο και κάποια στιγμή άρχισα να μη με αγχωνει.Οσο κι αν δεν είμαι καλά θα το πάω στην παιδική χαρά,μια βόλτα στην παραλία με τα κουβαδάκια του και μετά μόλις κοιμηθεί μου σκάνε όλα σαν βόμβα.Ειμαι πολύ συνειδητοποιημένη τι μου συμβαίνει και το εκλογικευω.Ο μεγάλος μου φόβος τώρα είναι μην πάθω κάτι γιατί είμαι μόνη μου, αυτό προσπαθώ να παλέψω, φοβάμαι ότι θα πάθω ανακοπή και θα μείνει μόνο του το παιδί μου.Απο εκεί ξεκινάει όλο αυτό αλλά ακόμη δε μπορώ να το διαχειριστώ στο μυαλό μου.Γενικα φοβάμαι τον θάνατο πολύ και πιο πολύ αν πάθω κάτι μέσα στο σπίτι τι θα γίνει ο μικρός! Αυτό είναι ο κυρίαρχος φόβος των τελευταίων μηνών που δε με αφήνει να ησυχάσω.
02-06-2024, 16:45 #73
Κατι μου θυμιζει αυτο χαχα
και ναι γελαω γιατι με πολλες μανουλες που μιλαω ο φοβος μας πλεον ειναι μην παθουμε κατι και τι θα γινει το μωρο μας .
Αν εχεις βεβαια και ιστορικο οπως εμεις ,ε ο φοβος παιρνει εκτάσεις τρομερες γιατι κανουμε απιστευτες σκεψεις που μας παρασυρουν !
Μπραβο σου ομως που το ελέγχεις και δεν λειτουργει εις βαρος του παιδιου και αυτο δειχνει ποσο δυνατη εισαι .
Πιστευω ειναι μια κακη σου περιοδο που λενε και θα μπορεσεις να το ξεπερασεις .Συνεχισε οσο μπορεις να μην σε παρασυρει ολο αυτο !
02-06-2024, 17:08 #74