Results 61 to 75 of 100
Thread: ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
-
06-06-2024, 14:56 #61
Πού χρόνο να είχαν οι άμοιρες Γιώργο για μπανάκι; Εκτός ότι τις πάντρευαν με το έτσι θέλω, εκτός ότι ξύπναγαν πρώτες και κοιμόντουσταν τελευταίες, τα ρούχα ΔΕΝ τα έπλεναν οι άντρες, φυσικά τα πάντα εκτός από τις τελευταίες δεκαετίες δε νοούνταν να δούνε άντρα οι υπόλοιποι άντρες να κάνει οικιακές εργασίες (peer pressure anyone?) και είχαν γαλουχηθεί με το άντρας είμαι ό,τι θέλω κάνω. Πολύ ωραίες οι εποχές που ζούμε και εύχομαι εις ανώτερα χα χα. Πάμε καλύτερα, αλλά να που ψηφίζουν οι παραπάνω... Και γι αυτό η χελωνίαση του ανθρώπινου είδους, γιατί ο εγκέφαλός του μαστίζεται από ένα κάρο δεισιδαιμονίες, φόβους, προκαταλήψεις, στερεότυπα και "οικειοθελείς" δουλοπρέπειες.
Νοσταλγεί η άλλη τα 80's που η προίκα υπήρχε. Όχι, να αρχίσω να νοσταλγώ και τους κορσέδες.
- 06-06-2024, 14:57 #62
06-06-2024, 15:12 #63
06-06-2024, 15:20 #64
Μα αυτό είναι το ποιντ της συζήτησης και όχι η σκάφη και τα κουλά...
Οτα λέμε ότι παλιότερα ήταν καλύτερα όχι από θέμα υλικών και ευκολιών αλλά από θέμα ποιοτικών σχέσεων.
Μεγαλώσαμε σαν παιδιά έξω σε αλάνες με μάνες να μας περιμένουν στο σπίτι και όχι να είναι μπαστακες ακόμα και στις κούνιες με τους σημερινούς ανώμαλους που κυκλοφορούν.
Ει αι δυνατόν να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα σε αυτό το θέμα;
Ένα παιδί ειναι εγκλωβισμένη σ ένα διαμέρισμα ακόμα και στο σχολείο με συνοδια πάει .
Που ειναι η ελευθερία ή ανεμελιά της τότε εποχής.
Ποδήλατο μέχρι αργά το βράδυ, κρυφτό κυνηγητό συζητησεις τα καλοκαίρια και η μάνα μας μας μαζευε γιατί πήγαινε 12 και έπρεπε αν κοιμηθούμε όχι γιατί θα μας σφάξουν στην ίδια μας την γειτονιά..
Δυστυχώς τα παιδακια μας τέτοιες εποχές με ελεύθερο παιχνίδι δε θα ζήσουν, μια ζωή στη επιτήρηση θα είναι...
Εδώ πλέον ακούς βιασμούς παιδιών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι εφόσον η τεχνολογία δίνει περιθώριο στον κακοποιητη να εισβάλει και στο πιο ασφαλρς υποτίθεται μέρος για ένα παιδί, το ίδιο του το δωμάτιο.
Πόσο φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί σε αυτή την σημερινή κοινωνία
Ο άλλος μπορεί να σε εξαπατήσεις πίσω από μια οθόνη υπολογιστή και να βγαίνει να το παίζει ηθικός στην κοινωνία μετά..
Τι συζητάμε τώρα!
Καλές οι ανέσεις και η τεχνολογία αλλά μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις ξεκάθαρα, τίποτε άλλο!
06-06-2024, 15:47 #65
Κοπέλια είμαι φεμινίστρια αλλά με τα δεδομένα που ξεκίνησε,όχι με τις σημερινές μπαρούφες!Ξερεις πολύ καλά ποσό ανεξάρτητες και φιλελεύθερες γυναίκες είμαστε σαν ζώδιο!Προσπαθεί να γίνει μια προσπάθεια προς το καλύτερο αλλά δεν ευδοκιμεί!Γιατι άραγε;Γιατί γίνεται με τον λάθος τρόπο,τις λάθος κινήσεις από την μεριά των γυναικών.Δεν είμαι λεσβία για να εναντιώνομαι τόσο εντονα απέναντι στο ανδρικο πρότυπο.Αν αρχίσει πόλεμος είναι μια μάχη με δυο χαμένους!Βαλτε τον εγκέφαλο σας να δουλέψει προς την σωστή κατεύθυνση,και όχι προς την λάθος!
06-06-2024, 15:59 #66
Ξέρεις κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις καμία μπανάνα αγγουράκι γιατί αντιλαμβανεσαι γιατί διατροφή κάνουν χαχαχα
Λείπει πολύ εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν ειναιβκαλα τα νευρα τους απο το πρωι σημερα πηραν σβαρνα εναν εναν χαχαχ
Ηρεμία βρε παιδιά σε ένα θέμα οι γνωστές άγνωστες να μην προβάλετε δεν γίνετε;
Που ειναι η διαχειρηση ;
Μεσημέρι κοιματε; από πρωί όμως σήμερα..
Αντε να έρθει να μας βγάλει εμάς τώρα μπας και ξυπνήσει...
Μην πτοείσαι ΡΙn ήρθε η σειρά σου χαχα
Σας αφήνω πάω στο παιδάκι μου σφαχτητε και σημερα μέχρι τη νύχτα πάλι φιλιά ααα και κάντε κάνα σεξακι βοηθάει τα νεύρα
06-06-2024, 18:13 #67
06-06-2024, 20:03 #68
06-06-2024, 20:36 #69
καλά ήταν γιατί περάσανε δόξα τω θεώ μεγάλωσα και δεν είμαι πια στην εφηβία. σήμερα πχ φαντάζομαι θα έτρωγα τρελό μπούλινγκ, έχω ξεθαρέψει τα παιδιά, αλλά νομίζω πως πάλι θα έβρισκα αργά -ή γρήγορα- την φυλή μου. οπότε ναι, ήμουν τυχερή. επειδή τα πέρασα τα 90σ
07-06-2024, 00:36 #70
Ούτε οι άνδρες πήγαιναν σχολείο, δεν σπούδαζαν, για ένα κορίτσι ήταν αδιάφορο να σπουδάσει, δεν χρειαζόταν αφού υποτίθεται πως θα γεννούσε και θα μεγάλωνε τα παιδιά, θα την τάιζε ο άνδρας της , ο πατέρας,ο αδερφός και θα έπαιρνε σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα. Οι άνδρες ίσως έβγαζαν ένα δημοτικό και πάλι θα δούλευαν σε μια δουλειά που θα μάθαιναν στην πράξη! Τώρα σπουδάζουν μέχρι και οι γάτες και τα "προσόντα" δεν φτάνουν όσα κι αν έχεις πάλι θέλουν προϋπηρεσία και να είσαι νέος! Δεν νομίζω πως οι σπουδές σε κάνουν καλύτερο μόνο άγχος και χάσιμο χρόνου μέχρι να το αποφασίσεις να δουλέψεις σε κάτι για να πληρωθείς σωστά και με ένσημα. Η ζωή είναι μόνο απογοήτευση, ακόμα και για πλύνεις βρακιά χρειάζεσαι να αγοράσεις (καλά ακριβά).Γιατί θα σου το βλέπουν...νερό, ρεύμα, απορρυπαντικό, πλυντήριο.
Καλή η άνεση που έχουμε τώρα αλλά είναι μαρτύριο για να ζεις στον πολιτισμό παλιότερα ήταν φτωχότερα και ανέμελα.
07-06-2024, 09:26 #71
Ετσι ακριβως !
Μην μηλησουμε για το σημερινο μπουλινγκ και για τα παιδια αυτων των δηθεν καλυτερων οικογενειων ..
Παλια που τολμουσε παιδι να κανει ολα αυτα ,δεν ειχε εισπραξει τοση αδιαφορια απο το σπιτι του γιατι η μανα του το επαιζε καριερίστας και το ειχε παρατημενο σε καμια νταντα ..
Εχει ξεφυγει η σημερινη γενια και το βλεπουμε καθε μερα στις ειδησεις ..Προχθες εβλεπα για συμμορια κοριτσιων ,ολοκληρη κλικα σε γυμνασιο εσπασαν στο ξυλο ενα κοριτσακι το οποιο δεν συμφωνουσε μαζι τους ..
Τι κοριτσια τι μανες τα μεγαλωσαν και θα πω οτι οι σημερινες εποχες εχουν καλυτερους ανθρωπους ;
Σκεφτειτε αυτα τα κοριτσια αυριο μεθαυριο τι συντροφοι θα ειναι και τι παιδια θα κανουν ...
Ν μιλησουμε για οπαδικη βια που εχει ξεφυγει και πλεον την βλεπουμε κια στους δρομους;
Που υπηρχαν αυτα παλια ,νομιζω ζουν σε αλλο πλανητη ολοι αυτοι ή δεν βλεπουν ειδησεις εχουν καψει εγκεφαλικα κύτταρα μεσα σε ενα φορουμ τοσα χρονια
07-06-2024, 16:49 #72
δεν τα ξερεις καλα.
δεν σπουδαζαν τα φτωχαδακια.. οι αγροτες και οι εργατες.
οι ανδρες των καλων οικογενειων, σπουδαζαν ομως... δεν βγηκαν το 80 οι πρωτοι γιατροι, μηχανικοι κλπ. υπηρχαν απο παλια.
οχι ομως και οι γυναικες.
οι γυναικες καλων οικογενειων, μαθαιναν γαλλικα και πιανο και πως να γινουν μανες και οικοδεσποινες. οικοδεσποινες ομως, ΟΧΙ νοικοκυρες- καθαριστριες. ουτε δουλειες χειρωνακτικες εκαναν. αυτες τις εκαναν οι φτωχες κοπελες...
ειχαν παντα βοηθητικο προσωπικο τα πλουσια σπιτια.
07-06-2024, 17:09 #73
07-06-2024, 18:21 #74
07-06-2024, 19:03 #75