ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast
Results 61 to 75 of 100
    Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Εμένα αυτό με το ποτάμι και το πλύσιμο των βρακιων... Δεν μου ακούγεται κακή ιδέα.. Ωραίες εποχές. Έκαναν και ένα γρήγορο μπανακι εκεί.
    Πού χρόνο να είχαν οι άμοιρες Γιώργο για μπανάκι; Εκτός ότι τις πάντρευαν με το έτσι θέλω, εκτός ότι ξύπναγαν πρώτες και κοιμόντουσταν τελευταίες, τα ρούχα ΔΕΝ τα έπλεναν οι άντρες, φυσικά τα πάντα εκτός από τις τελευταίες δεκαετίες δε νοούνταν να δούνε άντρα οι υπόλοιποι άντρες να κάνει οικιακές εργασίες (peer pressure anyone?) και είχαν γαλουχηθεί με το άντρας είμαι ό,τι θέλω κάνω. Πολύ ωραίες οι εποχές που ζούμε και εύχομαι εις ανώτερα χα χα. Πάμε καλύτερα, αλλά να που ψηφίζουν οι παραπάνω... Και γι αυτό η χελωνίαση του ανθρώπινου είδους, γιατί ο εγκέφαλός του μαστίζεται από ένα κάρο δεισιδαιμονίες, φόβους, προκαταλήψεις, στερεότυπα και "οικειοθελείς" δουλοπρέπειες.
    Νοσταλγεί η άλλη τα 80's που η προίκα υπήρχε. Όχι, να αρχίσω να νοσταλγώ και τους κορσέδες.

Banned
    Quote Originally Posted by user View Post
    και τα μπουζούκια ανοιχτα ήταν όλη τη βδομάδα και γινόταν χαμός και αστέρια βουλιαγμένης μια χλίδα την είχε.
    δεν είχατε πολλά ρούχα; έχω την εντύπωση πως ήταν πολύ χύμα όλα τότε, πραγματικά βλέπω εικόνες, ό,τι νά'ναι φοράγανε, κι αυτός ο αυθορμητισμός έχει κάτι γνήσιο, ένα δε με νοιάζει πώς με βλέπεις φάση.

ναι, κοπέλα είμαι, μεγαλοκοπέλα μάλιστα! μου αρέσει να ασχολούμαι με τη μόδα εγκυκλοπεδικά πια, τα χαμηλοκάβαλα πχ τα φοράω ακόμη.

ωραία η σκέψη σου Νταϊάνα! αλήθεια θα ήταν υπέροχο να το πετύχουμε! σαν ανθρωπότητα δηλαδή. πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά, την συμπόνια και την αλληλοβοήθεια κι όχι τον παραγκωνισμό και την ανέχεια.
    Μάλιστα!Ανηκεις στους τυχερούς,έστω κιαν πρόλαβες το 90 και μετά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Πού χρόνο να είχαν οι άμοιρες Γιώργο για μπανάκι; Εκτός ότι τις πάντρευαν με το έτσι θέλω, εκτός ότι ξύπναγαν πρώτες και κοιμόντουσταν τελευταίες, τα ρούχα ΔΕΝ τα έπλεναν οι άντρες, φυσικά τα πάντα εκτός από τις τελευταίες δεκαετίες δε νοούνταν να δούνε άντρα οι υπόλοιποι άντρες να κάνει οικιακές εργασίες (peer pressure anyone?) και είχαν γαλουχηθεί με το άντρας είμαι ό,τι θέλω κάνω. Πολύ ωραίες οι εποχές που ζούμε και εύχομαι εις ανώτερα χα χα. Πάμε καλύτερα, αλλά να που ψηφίζουν οι παραπάνω... Και γι αυτό η χελωνίαση του ανθρώπινου είδους, γιατί ο εγκέφαλός του μαστίζεται από ένα κάρο δεισιδαιμονίες, φόβους, προκαταλήψεις, στερεότυπα και "οικειοθελείς" δουλοπρέπειες.
    Νοσταλγεί η άλλη τα 80's που η προίκα υπήρχε. Όχι, να αρχίσω να νοσταλγώ και τους κορσέδες.
    Για τα δεδομένα της συγκεκριμένης εποχής, θεωρούσαν οτι αυτό αξίζουν αυτό έχουν. Δεν ήξεραν κάτι άλλο για να το διεκδικήσουν.
    Και ήταν ευτυχισμένες. Το θέμα ειναι να είσαι στο τώρα και να θες να πας στο τότε με αυτές τις συνθήκες, αυτό είναι πολύ ανησυχητικό.

Banned
    Quote Originally Posted by user View Post
    και τα μπουζούκια ανοιχτα ήταν όλη τη βδομάδα και γινόταν χαμός και αστέρια βουλιαγμένης μια χλίδα την είχε.
    δεν είχατε πολλά ρούχα; έχω την εντύπωση πως ήταν πολύ χύμα όλα τότε, πραγματικά βλέπω εικόνες, ό,τι νά'ναι φοράγανε, κι αυτός ο αυθορμητισμός έχει κάτι γνήσιο, ένα δε με νοιάζει πώς με βλέπεις φάση.

ναι, κοπέλα είμαι, μεγαλοκοπέλα μάλιστα! μου αρέσει να ασχολούμαι με τη μόδα εγκυκλοπεδικά πια, τα χαμηλοκάβαλα πχ τα φοράω ακόμη.

ωραία η σκέψη σου Νταϊάνα! αλήθεια θα ήταν υπέροχο να το πετύχουμε! σαν ανθρωπότητα δηλαδή. πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά, την συμπόνια και την αλληλοβοήθεια κι όχι τον παραγκωνισμό και την ανέχεια.
    Μα αυτό είναι το ποιντ της συζήτησης και όχι η σκάφη και τα κουλά...

Οτα λέμε ότι παλιότερα ήταν καλύτερα όχι από θέμα υλικών και ευκολιών αλλά από θέμα ποιοτικών σχέσεων.

Μεγαλώσαμε σαν παιδιά έξω σε αλάνες με μάνες να μας περιμένουν στο σπίτι και όχι να είναι μπαστακες ακόμα και στις κούνιες με τους σημερινούς ανώμαλους που κυκλοφορούν.

Ει αι δυνατόν να συγκρίνουμε το τότε με το τώρα σε αυτό το θέμα;
    Ένα παιδί ειναι εγκλωβισμένη σ ένα διαμέρισμα ακόμα και στο σχολείο με συνοδια πάει .

Που ειναι η ελευθερία ή ανεμελιά της τότε εποχής.
    Ποδήλατο μέχρι αργά το βράδυ, κρυφτό κυνηγητό συζητησεις τα καλοκαίρια και η μάνα μας μας μαζευε γιατί πήγαινε 12 και έπρεπε αν κοιμηθούμε όχι γιατί θα μας σφάξουν στην ίδια μας την γειτονιά..

Δυστυχώς τα παιδακια μας τέτοιες εποχές με ελεύθερο παιχνίδι δε θα ζήσουν, μια ζωή στη επιτήρηση θα είναι...

Εδώ πλέον ακούς βιασμούς παιδιών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι εφόσον η τεχνολογία δίνει περιθώριο στον κακοποιητη να εισβάλει και στο πιο ασφαλρς υποτίθεται μέρος για ένα παιδί, το ίδιο του το δωμάτιο.

Πόσο φαίνεται ότι κάποιοι δεν έχουν ιδέα τι είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί σε αυτή την σημερινή κοινωνία

Ο άλλος μπορεί να σε εξαπατήσεις πίσω από μια οθόνη υπολογιστή και να βγαίνει να το παίζει ηθικός στην κοινωνία μετά..

Τι συζητάμε τώρα!
    Καλές οι ανέσεις και η τεχνολογία αλλά μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις ξεκάθαρα, τίποτε άλλο!

Banned
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Κοπέλια είμαι φεμινίστρια αλλά με τα δεδομένα που ξεκίνησε,όχι με τις σημερινές μπαρούφες!Ξερεις πολύ καλά ποσό ανεξάρτητες και φιλελεύθερες γυναίκες είμαστε σαν ζώδιο!Προσπαθεί να γίνει μια προσπάθεια προς το καλύτερο αλλά δεν ευδοκιμεί!Γιατι άραγε;Γιατί γίνεται με τον λάθος τρόπο,τις λάθος κινήσεις από την μεριά των γυναικών.Δεν είμαι λεσβία για να εναντιώνομαι τόσο εντονα απέναντι στο ανδρικο πρότυπο.Αν αρχίσει πόλεμος είναι μια μάχη με δυο χαμένους!Βαλτε τον εγκέφαλο σας να δουλέψει προς την σωστή κατεύθυνση,και όχι προς την λάθος!

Banned
    Quote Originally Posted by Babis1974 View Post
    Δωστους μια κουκουρουκου....δεν τις βλεπεις....ειναι οτι ναναι.....
    Ξέρεις κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτές τις περιπτώσεις καμία μπανάνα αγγουράκι γιατί αντιλαμβανεσαι γιατί διατροφή κάνουν χαχαχα

Λείπει πολύ εδώ και χρόνια η συγκεκριμένη βιταμίνη δεν ειναιβκαλα τα νευρα τους απο το πρωι σημερα πηραν σβαρνα εναν εναν χαχαχ

Ηρεμία βρε παιδιά σε ένα θέμα οι γνωστές άγνωστες να μην προβάλετε δεν γίνετε;

Που ειναι η διαχειρηση ;
    Μεσημέρι κοιματε; από πρωί όμως σήμερα..
    Αντε να έρθει να μας βγάλει εμάς τώρα μπας και ξυπνήσει...

Μην πτοείσαι ΡΙn ήρθε η σειρά σου χαχα

Σας αφήνω πάω στο παιδάκι μου σφαχτητε και σημερα μέχρι τη νύχτα πάλι φιλιά ααα και κάντε κάνα σεξακι βοηθάει τα νεύρα

Senior Member
    Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    Ευχαριστώ Γιόκοτσόκο που με επιβεβαίωνεις. Είμαι η μόνη που απάντησα πως μου αρέσει η εποχή μου.
    Αν είσαι καλά ψυχολογικά,όλες οι εποχές καλές είναι...Αν δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου,ακόμα και οι ιδανικές κοινωνικές συνθήκες δεν θα σου φέρουν την ευτυχία.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    καλά ήταν γιατί περάσανε δόξα τω θεώ μεγάλωσα και δεν είμαι πια στην εφηβία. σήμερα πχ φαντάζομαι θα έτρωγα τρελό μπούλινγκ, έχω ξεθαρέψει τα παιδιά, αλλά νομίζω πως πάλι θα έβρισκα αργά -ή γρήγορα- την φυλή μου. οπότε ναι, ήμουν τυχερή. επειδή τα πέρασα τα 90σ

Senior Member
    Ούτε οι άνδρες πήγαιναν σχολείο, δεν σπούδαζαν, για ένα κορίτσι ήταν αδιάφορο να σπουδάσει, δεν χρειαζόταν αφού υποτίθεται πως θα γεννούσε και θα μεγάλωνε τα παιδιά, θα την τάιζε ο άνδρας της , ο πατέρας,ο αδερφός και θα έπαιρνε σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα. Οι άνδρες ίσως έβγαζαν ένα δημοτικό και πάλι θα δούλευαν σε μια δουλειά που θα μάθαιναν στην πράξη! Τώρα σπουδάζουν μέχρι και οι γάτες και τα "προσόντα" δεν φτάνουν όσα κι αν έχεις πάλι θέλουν προϋπηρεσία και να είσαι νέος! Δεν νομίζω πως οι σπουδές σε κάνουν καλύτερο μόνο άγχος και χάσιμο χρόνου μέχρι να το αποφασίσεις να δουλέψεις σε κάτι για να πληρωθείς σωστά και με ένσημα. Η ζωή είναι μόνο απογοήτευση, ακόμα και για πλύνεις βρακιά χρειάζεσαι να αγοράσεις (καλά ακριβά).Γιατί θα σου το βλέπουν...νερό, ρεύμα, απορρυπαντικό, πλυντήριο.
    Καλή η άνεση που έχουμε τώρα αλλά είναι μαρτύριο για να ζεις στον πολιτισμό παλιότερα ήταν φτωχότερα και ανέμελα.

Banned
    Ετσι ακριβως !
    Μην μηλησουμε για το σημερινο μπουλινγκ και για τα παιδια αυτων των δηθεν καλυτερων οικογενειων ..

Παλια που τολμουσε παιδι να κανει ολα αυτα ,δεν ειχε εισπραξει τοση αδιαφορια απο το σπιτι του γιατι η μανα του το επαιζε καριερίστας και το ειχε παρατημενο σε καμια νταντα ..

Εχει ξεφυγει η σημερινη γενια και το βλεπουμε καθε μερα στις ειδησεις ..Προχθες εβλεπα για συμμορια κοριτσιων ,ολοκληρη κλικα σε γυμνασιο εσπασαν στο ξυλο ενα κοριτσακι το οποιο δεν συμφωνουσε μαζι τους ..
    Τι κοριτσια τι μανες τα μεγαλωσαν και θα πω οτι οι σημερινες εποχες εχουν καλυτερους ανθρωπους ;

Σκεφτειτε αυτα τα κοριτσια αυριο μεθαυριο τι συντροφοι θα ειναι και τι παιδια θα κανουν ...

Ν μιλησουμε για οπαδικη βια που εχει ξεφυγει και πλεον την βλεπουμε κια στους δρομους;

Που υπηρχαν αυτα παλια ,νομιζω ζουν σε αλλο πλανητη ολοι αυτοι ή δεν βλεπουν ειδησεις εχουν καψει εγκεφαλικα κύτταρα μεσα σε ενα φορουμ τοσα χρονια

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΑΧΒΑΧ View Post
    Ούτε οι άνδρες πήγαιναν σχολείο, δεν σπούδαζαν, για ένα κορίτσι ήταν αδιάφορο να σπουδάσει, δεν χρειαζόταν αφού υποτίθεται πως θα γεννούσε και θα μεγάλωνε τα παιδιά, θα την τάιζε ο άνδρας της , ο πατέρας,ο αδερφός και θα έπαιρνε σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα. Οι άνδρες ίσως έβγαζαν ένα δημοτικό και πάλι θα δούλευαν σε μια δουλειά που θα μάθαιναν στην πράξη! Τώρα σπουδάζουν μέχρι και οι γάτες και τα "προσόντα" δεν φτάνουν όσα κι αν έχεις πάλι θέλουν προϋπηρεσία και να είσαι νέος! Δεν νομίζω πως οι σπουδές σε κάνουν καλύτερο μόνο άγχος και χάσιμο χρόνου μέχρι να το αποφασίσεις να δουλέψεις σε κάτι για να πληρωθείς σωστά και με ένσημα. Η ζωή είναι μόνο απογοήτευση, ακόμα και για πλύνεις βρακιά χρειάζεσαι να αγοράσεις (καλά ακριβά).Γιατί θα σου το βλέπουν...νερό, ρεύμα, απορρυπαντικό, πλυντήριο.
    Καλή η άνεση που έχουμε τώρα αλλά είναι μαρτύριο για να ζεις στον πολιτισμό παλιότερα ήταν φτωχότερα και ανέμελα.
    δεν τα ξερεις καλα.
    δεν σπουδαζαν τα φτωχαδακια.. οι αγροτες και οι εργατες.
    οι ανδρες των καλων οικογενειων, σπουδαζαν ομως... δεν βγηκαν το 80 οι πρωτοι γιατροι, μηχανικοι κλπ. υπηρχαν απο παλια.
    οχι ομως και οι γυναικες.
    οι γυναικες καλων οικογενειων, μαθαιναν γαλλικα και πιανο και πως να γινουν μανες και οικοδεσποινες. οικοδεσποινες ομως, ΟΧΙ νοικοκυρες- καθαριστριες. ουτε δουλειες χειρωνακτικες εκαναν. αυτες τις εκαναν οι φτωχες κοπελες...
    ειχαν παντα βοηθητικο προσωπικο τα πλουσια σπιτια.

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν τα ξερεις καλα.
    οι ανδρες των καλων οικογενειων, σπουδαζαν ομως... δεν βγηκαν το 80 οι πρωτοι γιατροι, μηχανικοι κλπ. υπηρχαν απο παλια.
    οι γυναικες καλων οικογενειων, μαθαιναν γαλλικα και πιανο και πως να γινουν μανες και οικοδεσποινες. οικοδεσποινες ομως, ΟΧΙ νοικοκυρες- καθαριστριες. ουτε δουλειες χειρωνακτικες εκαναν. αυτες τις εκαναν οι φτωχες κοπελες...
    Για την πλειοψηφία μιλάει!Οι πλούσιες οικογένειες δεν αποτελούν την πλειοψηφία της κοινωνίας..αλλά την αφρόκρεμα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν τα ξερεις καλα.
    Μια ζωή οι γυναίκες έκαναν κουμάντο στο σπίτι εδώ στν Ελλάδα...Ακόμα και σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο..Οι άνδρες έχουν καταντήσει σερβιετοκουβαλητές.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Μια ζωή οι γυναίκες έκαναν κουμάντο στο σπίτι εδώ στν Ελλάδα...Ακόμα και σήμερα έχουν τον πρώτο λόγο..Οι άνδρες έχουν καταντήσει σερβιετοκουβαλητές.
    Δεν ισχύει αυτό. Υπάρχουν διάφορα σπίτια. Υπάρχουν σπίτια που κανει ο άντρας κουμαντο και υπάρχουν σπίτια που υπάρχει συνεργασία αναμεσα στο ζευγάρι.

Page 5 of 7 FirstFirst ... 34567 LastLast