Results 151 to 165 of 175
Thread: Η ψυχιατρικη για τους αυτοχειρες
-
15-09-2009, 15:31 #151
Originally posted by oboro
Originally posted by pelariry
oboro, μην κάνεις πολύ ψυχανάλυση. σε χαλάει.
Αυτά που παρέθεσες φαίνεται να αφορούν αυτόχειρες, με εγκεφαλική χημεία παγωμένη πλέον στο χρόνο. Δε νομίζω οτι λέει κάτι αυτό, ούτε εξηγεί τον αυτοκτονικό ιδεασμό των μη ψυχικά πάσχοντων. Α, η σύνδεση με τη διπολική διαταραχή πού είναι? Με τις άλλες διαταραχές που έχουν επίσης υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών? (σχιζοφρένεια, σύνδρομο Asperger, ορισμένες βαριές ΙΔΨ κλπ)
υγ:πήγαινε να πουλήσεις ειρωνεία αλλού τώρα. περιττό να σου πω ποιο είναι το αναξιοπρεπές πλέον ε;
καλά τώρα μας δουλεύεις?
- 15-09-2009, 15:35 #152
Originally posted by Sofia
Originally posted by arktos
η διπολική διαταραχή από την οποία πάσχω έχει σαν σύμπτωμα να κάνεις σκέψεις για αυτοκτονία.ένα 15% αυτοκτονεί τελικά.
Υπάρχουν πολλοι αλλοι χωρις καμια διαγνωση τετοια που φτανουν να αυτοκτονησουν. Κ μπορει αυτος που φτανει στην αποπειρα να γνωριζει παραπανω απο καποιον που δεν εχει κανει ποτε του, ομως ειναι για τα δικα του συναισθηματα, την δικη του απελπισια κ οχι ολων των αλλων.
ώρες ώρες νομίζω πως μιλάω σουαχίλι!
15-09-2009, 23:18 #153
oboro
Δεν είμαι άνθρωπος που αγνοεί τους άλλους έτσι κι αλλιώς.
εγώ ακόμα περιμένω...
15-09-2009, 23:21 #154
Τις προκλήσεις τις αγνοώ. Αρπαχτείτε με όποιον αλλον θέλετε, υπερασπιστείτε όποιον νομίζετε - οι απόψεις που κατατέθηκαν στο σύνολο του θρεντ μιλάνε απο μόνες τους.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
15-09-2009, 23:32 #155
δεν μιλάνε, φωνάζουνε αλλά εσύ τα αυτάκια σου βουλωμένα με βουλοκέρι ε;
15-09-2009, 23:38 #156
ποιες προκλήσεις?αν ψάξεις στα χρόνια που είμαι εδώ μέσα δεν έχω αρπαχτεί με κόσμο, παρά με ελάχιστους.οι απόψεις που κατατέθηκαν μιλάνε από μόνες τους, όπως και τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί ενημερώνουν όσους δεν γνωρίζουν.
16-09-2009, 03:46 #157
Από δω μέσα άραγε πόσοι από μας κάναμε απόπειρα ή έστω το σκεφτήκαμε έντονα κάποια στιγμή?
Από ένα άλλο φόρουμ πλην ψυχολογίας?
Ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών πιστεύω πως συνδέεται με μια ψυχική διαταραχή.Τώρα πόσο μεγάλο....?.....
16-09-2009, 11:50 #158
Καλημέρα. Όντως ο κάθε ένας εκφράζει την άποψή του ανάλογα με την εμπειρία του. Όμπορο θα συμφωνήσω στα περισσότερα μαζί σου. Πολλές φορές πίσω από μια απόπειρα κρύβεται καθαρός πόνος και απελπισία μόνο. Και τότε δε τον δέχομαι σα \'σύμπτωμα\' παρά μόνο σα βασικό αίτιο και κίνητρο ταυτόχρονα. Αυτό συνέβη στην περίπτωσή μου αν μη τι άλλο. Και σε καμιά περίπτωση δε το συνδιάζω με αυτοκτονικό ιδεασμό και συμπεριφορά. Ξέρεις πολύ καλά ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη περίπτωση της σχιζοφρένειας που είναι πολυπαραγοντική και είναι και αρκετά δύσκολη η διάγνωσή της. Την πιθανότητα να παρουσιάσει κάποιος ένα τέτοιο επεισόδιο, ακόμη και σε ανύποπτη στιγμή της ζωής του που υποτίθεται δεν ευνοείται απ\' τις συνθήκες, την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως. Αυτό δε σημαίνει πως είναι όλοι σχιζοφρενείς. Κάπως έτσι :).
16-09-2009, 14:57 #159
Αυτό που κανείς σας , είτε ασθενείς, είτε γιατροί, είτε ψυχολόγοι, είτε απλοί περαστικοί δεν έχετε αντιληφθεί , ειναι ότι η αντιμετώπιση του φαινόμενου της αυτοκτονίας, ειναι πάνω απο όλα, μια πολιτική και οχι ουμανιστική χειρονομία της καθε Πολιτείας ...
Αν θέλετε να δείτε κατάματα την πραγματικότητα , παρακολουθήστε τον ρυθμό αυτοκτονιών που σημειώνονται στον Γαλλικό ΟΤΕ , ώσπου να κινητοποιηθεί πρώτα η κοινή γνώμη , στην συνέχεια η κρατική τηλεόραση και με την σειρά της η κυβέρνηση που μόνο η δική της έκκληση, ανάγκασε τον πρόεδρο της Εταιρίας να βγει και να πει χθες ,οτι θα υπάρξουν μέτρα για να σταματήσει αυτο το τόσο ενοχλητικό για την κοινή γνώμη φαινόμενο
Ούτε ένα όνομα δεν βγήκε στον αέρα τουλάχιστον απο τα πρώτα θύματα !
Γιατί εκεί έξω παραμονεύει άλλος κίνδυνος τα κοινωνικά στερεότυπα και οι ταμπέλες που θα στιγματίσουν πιθανότατα και αυτούς που έμειναν πίσω!!!!
Οποιος διαβασε το μυθιστορημα ? του Ντοστογιεφσκι \"Εγκλημα και Τιμωρια\" αθελα του
σκοτωνει ο ιδιος τον γερο τοκογλυφο , ομως οταν οι γερο-τοκογλυφοι ειναι πια η ιδια η πολιτεια αθελα του ο πολιτης σκοτωνει αμεσα η εμμεσα τον ιδιο τον εαυτο του!
Γιατι αυτοκτονουν ενας σχεδον την ημερα οι υπαλληλοι του Γαλλικου ΟΤΕ?
Γιατι οπως καθε πολιτης μια μερα επρεπε να διαλεξουν μεταξυ 2 επαγγελματων
Ενα με μεγαλο ρισκο και ισως με τεραστεια αποδοση χρηματων
και ενα με 0 ρισκο και σιγουρα με οσα σου φτανουν για να ζησεις την οικογενεια σου...
Διαλεξαν λοιπον το δευτερο μεχρι η εταιρια τους να πουληθει και να γινει ιδιωτικη !
Ομως τι κανει μια εταιρια κερδοφορα?
Τα μηχανηματα και η τεχνολογια ?
ο πολεμος στο Ιρακ και στο Αφγανισταν αποδεικνυουν καθημερινα οτι κανουμε λαθος αν το πστευουμε!!!!!!!!!!
Η μονη σωστη λυση ειναι ο ανθρωπινος παραγοντας !
Ομως ποσοι απο μας ειναι γεννημενοι για εμποριο?
Ποσο ευκολο ειναι για ενα υπαλληλο 50 ετων που πρεπει να κατσει αλλα 20 χρονια στην δουλεια του καθε μερα να εχει πανω απο τοκεφαλι του ενα 30ρη να του λεει οτι πρεπει να πουλησει υπηρεσιες γιατι αν δεν το κανει θα χασει και ο ιδιος την δουλεια του αλλα και πολλοι αλλοι συναδελφοι του γιατι γερασαν και δεν ξερουν απο μαρκετιγκ?
Υπαρχουν δυο ειδων αυτοκτονιες ...
Αυτες που οφειλονται σε λαθη της φυσης και αυτες που οφειλονται σε λαθη της κοινωνιας μας ....
Τις πρωτες τις χρεωσαμε στους ψυχιατρους και καθαρισαμε ...
Τις δευτερες ομως τις ζουμε σιωπηλα ολοι μας και εμμεσα αφηνουμε την σιωπη να σκαβει τον λακκο μας σιγα -σιγα και υπουλα , γιατι αρνουμαστε να κοιταξουμε την αληθεια καταμματα....
μια μερα θυμαμαι στο μαγαζι μου μια θεογκομενα με μια πλατινενια Αμερικαν Εχπρες ...
Δεν την εκανα ουτε καν για 40αρα....Αφου λοιπον μου υπεγραψε το βαουτσερ μου λεει...
Ντροπη σου! Την κοιταξα παραξενα και την ρωτησα ..μα γιατι το λετε αυτο? μου λεει ο γυιος μου θα μπορουσε να ητανε πατερα σου ! ειμαι 85 ετων ! και εφυγε κουνωντας με χαρη τα οπισθια της ....
17-09-2009, 04:44 #160
Originally posted by krino
Originally posted by Arsi
Ποιο θα ήταν το τόσο τραγικό ώστε να οδηγήσει έναν υγιή ψυχικά άνθρωπο στην αυτοκτονία?
φαντασου ενα απολυτα ψυχολογικα ανθρωπο,
που ενα τρομερο συμβαν του ανατρεπει την ζωη του
(πχ να πεθανει σε δυστυχημα η οικογενοια του)
και στις επομενες ωρες, αν υποθεσουμε οτι καταρρέει και αυτοκτονει,
ποτε προλαβε και εγινε ψυχακιας?
στατιστικες του κωλου το αναγνωσμα.
17-09-2009, 04:54 #161
Κρατάω αυτό από όσα διάβασα που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση:\"Ίσως ακουστεί κυνικό, αλλά σημασία δεν έχει μόνο το αν μπορούμε να αποτρέψουμε την αυτοκτονία ενός ανθρώπου, αλλά αν μπορούμε να τον πείσουμε ότι αν ζήσει, θα αλλάξει κάτι ή τουλάχιστον να ελπίζει γι\'αυτό.\"
17-09-2009, 05:03 #162
Originally posted by Arsi
Kαταρχήν όποιος πάσχει από μια ψυχική νόσο δεν είναι ψυχάκιας.
Απ\'την άλλη η αυτοκτονία πιστεύω πως είναι το αποκωρύφωμα της αυτοκαταστροφής.Αυτό από μόνο του δεν δείχνει ότι η ψυχή δε βρίσκεται και σε απόλυτη υγεία?
Ποιο θα ήταν το τόσο τραγικό ώστε να οδηγήσει έναν υγιή ψυχικά άνθρωπο στην αυτοκτονία?
18-09-2009, 00:43 #163
\'... Εγώ πιστεύω πως δεν μπορεί να αυτοκτονήσει ένας υγιής άνθρωπος ακόμα και μετά από ένα τραγικό συμβάν.Αν ήταν έτσι κάθε φορά που θα πέθαινε κάποιο συγγενικό πρόσωπο θα ξεκληριζόταν και μια οικογένεια ολόκληρη από μαζικές αυτοκτονίες.Εγώ υποστηρίζω πως πίσω από κάθε αυτοκτονία κρύβεται και ένα βεβαρυμένο ιστορικό...\'
Καλημέρα. Επειδή και το παρόν θέμα παίρνει μορφή αντιπαράθεσης, θα έλεγα μόνο το εξής. Προσωπικά κι έχοντας ήδη καταθέσει τις απόψεις μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα βλέποντας να \'υπερισχύει\' η άποψη που θέλει τους αυτόχειρες - και τους παρολίγον αυτόχειρες αν έχω καταλάβει σωστά - να έχουν \'από πίσω\' κάποια διαταραχή ή βεβαρυμένο ιστορικό. Δεν αλλάζει τίποτα για μένα ή τη ζωή μου σε παρελθόντα και παρόντα χρόνο, επομένως και για τις απόψεις μου. Θέλω να πω όμως, πως ακόμη κι αν δεχόμουν ότι \'δεν μπορεί να αυτοκτονήσει ένας υγιής άνθρωπος ακόμα και μετά από ένα τραγικό συμβάν\', αυτό δε σημαίνει ότι αυτομάτως όλοι όσοι επιδέχονται τραγικών συμβάντων στη ζωή τους προχωρούν σε αυτοκτονία ή έστω απόπειρα. Θα το συζητούσα έστω, όταν τελικά οριοθετηθεί το τί σημαίνει \'απόλυτα ψυχικά υγιής άνθρωπος\', κάτι που κατά τη δική μου γνώμη δε πρόκειται να συμβεί ποτέ.
\'... Αν θέλεις όπως σωστά λες να εξαφανίσεις τον εαυτό σου δεν είσαι ψυχικά υγιής μιας και ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να επιβιώνει. Αν λοιπόν έτσι έχει ρυθμιστεί ο άνθρωπος το να θέλει ο ίδιος να πάει κόντρα στη φυσική του λειτουργία αν δεν χαρακτηρίζεται ως χαζό χαρακτηρίζεται σίγουρα ως αυτοκαταστροφικό και άρα μη υγιές...\'
Ο απόλυτος πόνος είναι ένα φυσιολογικότατο συναίσθημα όμως. Και εδώ το \'απόλυτο\' γίνεται \'σχετικό\' για τον καθένα, αναλόγως της αντίληψής του περί τραγικότητας. Δε μου λέει κάτι μια \'φυσική\' λειτουργία που περιλαμβάνει μόνο τους βιολογικούς μου μηχανισμούς. Η φυσική μου λειτουργία περιλαμβάνει και το πνεύμα και την ψυχή. Επιτρέψτε μου λοιπόν, να μη χαρακτηρίσω \'χαζό\' τον καρκινοπαθή που αντιλαμβάνεται ως ένδειξη ψυχικής υγείας μια αξιοπρέπεια που χάνεται και αυτοκτονεί ή μια μητέρα που έχασε το παιδί της. Γιατί με αυτή τη λογική, και ο \'ειδικός\' επί παραδείγματι ή το κοντινότερο σε αυτή τη μητέρα πρόσωπο που θα της συμπαρασταθεί προκειμένου να αποφευχθεί μια απόπειρα, καλό θα είναι να μη καπνίζει ας πούμε ή να μη \'κατεβάσει\' 5 ουΐσκι από τη στεναχώρια του. Επομένως, για ποιές αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές μιλάμε τελικά; Έκανα ένα σχολιασμό. Ελπίζω να γίνει σεβαστή μόνο η άποψή μου και να μη βρεθώ σε κάτι άλλο άνευ λόγου και αιτίας.
:)
18-09-2009, 01:20 #164
Και η δική μου γνώμη είναι ότι εαν συμβεί σε διαφορετικούς ανθρώπους το ιδιο τραγικό γεγονός μπορεί ο ένας να μην μπορεί να το διαχειριστεί.Αυτό σημαίνει ότι κρύβεται ένα βεβαρημένο παρελθόν;Φιλικό μας ζευγάρι πολύ αγαπημένο είχε 2 αγόρια.Πήραν μετάθεση απο την Αθήνα για να ζήσουν στην επαρχία.Εκαναν ένα ωραίο σπιτί μεγάλωσαν τα αγόρια τους και ο πατέρας πήρε σύνταξη υπάλληλος της ΔΕΗ συγκεκριμένα.Ενας υγιέστατος σωστός οικογενεάρχης άνθρωπος με αρχές.Συνέβη όμως το τραγικό να σκοτωθεί ο γιός του 20 ετώ σε τροχαίο.Μετά απο 3 μήνες ο πατέρας αυτοκτόνησε αφού είχε πάει την προηγούμενη μέρα να τακτοποιήσει τα πάντα με λογαριασμούς τραπεζών κλπ.Εμεινε η μάνα με ενα παιδί και μέσα σε 3 μήνες έχασε παιδί και άνδρα.Ο πατέρας είχε βεβαρυμένο παρελθόν;όχι δεν μπορούσε να αντέξει το χαμό του παιδιού του.Ισως να χρειαζόταν ο άνθρωπος βοήθεια φαρμακευτική αλλά ήταν υπόδειγμα πατέρα και συζύγου.Η μάνα να μου πείτε πως άντεξε τόσο πόνο;Επρεπε να κρατηθεί για το άλλο της παιδί φυσικά παίρνει αγωγή μετά απο αυτά.Είναι όλα σχετικά δεν μπορόύν όλοι να διαχειριστούν το ιδιο πρόβλημα με τον ιδιο τρόπο.η τραγουδίστρια η Αλεξοπούλου όσοι την θυμούνται έχασε την κόρη της δεν αυτικτόνησε αλλά κλείστηκε σε μοναστήρι στην ουσία παρετήθηκε απο την ζωή και βρήκε την δύναμη να αντέξει τον ΄πόνο της πλησιάζοντας τον Θεό.Το αντίθετο έχω δεί μάνα να πεθαίνει το παιδί της και σε μικρό χρονικό διάστημα να συνεχίζει την ζωή της.Ο Ωνάσης είπε όταν σκοτώθηκε ο γιός του.Είμαι ο πιο φτωχός άνθρωπος στον κόσμο.
18-09-2009, 01:52 #165
πάνος 12345
μια μερα θυμαμαι στο μαγαζι μου μια θεογκομενα με μια πλατινενια Αμερικαν Εχπρες ...
Δεν την εκανα ουτε καν για 40αρα....Αφου λοιπον μου υπεγραψε το βαουτσερ μου λεει...
Ντροπη σου! Την κοιταξα παραξενα και την ρωτησα ..μα γιατι το λετε αυτο? μου λεει ο γυιος μου θα μπορουσε να ητανε πατερα σου ! ειμαι 85 ετων ! και εφυγε κουνωντας με χαρη τα οπισθια της ....
τι θέλει να πει με αυτό?κατάλαβε κανείς?
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα?
30-07-2025, 04:06 in Με καφέ και συμπάθεια....