Η ψυχιατρικη για τους αυτοχειρες - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 175
    Banned
    Originally posted by Arsi

Ποιο θα ήταν το τόσο τραγικό ώστε να οδηγήσει έναν υγιή ψυχικά άνθρωπο στην αυτοκτονία?

φαντασου ενα απολυτα ψυχολογικα ανθρωπο,
    που ενα τρομερο συμβαν του ανατρεπει την ζωη του
    (πχ να πεθανει σε δυστυχημα η οικογενοια του)
    και στις επομενες ωρες, αν υποθεσουμε οτι καταρρέει και αυτοκτονει,
    ποτε προλαβε και εγινε ψυχακιας?

στατιστικες του κωλου το αναγνωσμα.

Senior Member
    Φυσικα εξαρταται απο τον ανθρωπο...ενας ανοικτοκαρδος χαβαλετζης,ευχαριστος τυπος δεν θα ειχε προβλημα με το κοινωνικο περιγυρο αλλα μη ζηταμε και το ακατορθωτο ε?
    Τεσπα εγω εχασα την εμπιστοσυνη στους ψυχιατρους για παντα....δεν επρεπε ποτε να εμπιστευτω,οχι οτι δεν εχω προβλημα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Originally posted by πανος12345
    Originally posted by krino
    Δεν ηξερα που να βαλω ενα τετοιο θεμα,
    τελικα το εβαλα στα γενικα.

Διαβασα ενα σχετικο αρθρο
    http://www.tvxs.gr/v20378

και διαπιστωσα τις θλιβερες αποψεις ψυχιατρου για την αυτοκτονια.
    Ευτυχως υπαρχουν καμποσα σχολια αναγνωστων,
    που βαζουν τα πραγματα στη θεση τους.

Διαβαστε το αρθρο - σχολια, και σχολιαστε αν θελετε κατι,
    ειτε εδω ειτε εκει.
    πολυ σωστο το βρηκα και το αρθρο και την επιστημονικη ξηγηση κρινε...
    μπορεις να θες να εκθεσεις επιγραματικα ισως για να μην ξανακατηγορηθουμε ως μη περιεκτικοι τις αντιρησεις σου?

διαβασε τα σχολια του νικολα κοσμι και του τελευταιου που εγραψε για να δεις τι αντιρησεις εχω.

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Δεν μπορειτε να χωνεψετε οτι υπαρχει θεμα ΤΑΜΠΕΛΛΑΡΑΣ..δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβετε,να πας σε ψυχιατρο να αντιμετωπισεις την ταμπελαρα και να χαλας φαια ουσια...ασε υπαρχουν πολυ πιο απλες και εποικοδομητικες λυσεις.
    ναι, μονο που την ΤΑΜΠΕΛΑΡΑ στην χαριζει ο περιγυρος κι οχι ο ψυχιατρος...
    οποιαδηποτε διαφορετικη συμπεριφορα σε μια κοινωνια και ειδικα μικρη, σου χαριζει την ΤΑΜΠΕΛΑΡΑ σου...

Senior Member
    Συμφωνω απολυτα περι του φιλοσοφικου ζητηματος...ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα και στον θανατο,αν αποδειχτει οτι δεν πασχει απο κατι θεραπευσιμο τουλαχιστον,για να μην πεθανει σε μια κριση απελπισιας.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Φυσικα εξαρταται απο τον ανθρωπο...ενας ανοικτοκαρδος χαβαλετζης,ευχαριστος τυπος δεν θα ειχε προβλημα με το κοινωνικο περιγυρο αλλα μη ζηταμε και το ακατορθωτο ε?
    Τεσπα εγω εχασα την εμπιστοσυνη στους ψυχιατρους για παντα....δεν επρεπε ποτε να εμπιστευτω,οχι οτι δεν εχω προβλημα.
    ποσους διαφορετικους ψυχιατρους εχεις επισκευθει κιπ?

Senior Member
    Συμφωνω απολυτα περι του φιλοσοφικου ζητηματος...ο καθε ανθρωπος εχει δικαιωμα και στον θανατο,αν αποδειχτει οτι δεν πασχει απο κατι θεραπευσιμο τουλαχιστον,για να μην πεθανει σε μια κριση απελπισιας.
    ΑΠΟΛΥΤΑ σωστο

Senior Member
    χαχαχα μου εγραψαν τα χαπια τον ειδα δυο-τρεις φορες και παω στο ικα και με συνταγογραφουν...και τελος.
    Χαπια,χαπια,χαπια...δεν ημουν απλως δυνατος αλλα τωρα αισθανομαι οτι ειμαι...οχι τα χαπια δεν δυναμαι να τα κοψω.

Senior Member
    Originally posted by krino
    Originally posted by Arsi

Ποιο θα ήταν το τόσο τραγικό ώστε να οδηγήσει έναν υγιή ψυχικά άνθρωπο στην αυτοκτονία?

φαντασου ενα απολυτα ψυχολογικα ανθρωπο,
    που ενα τρομερο συμβαν του ανατρεπει την ζωη του
    (πχ να πεθανει σε δυστυχημα η οικογενοια του)
    και στις επομενες ωρες, αν υποθεσουμε οτι καταρρέει και αυτοκτονει,
    ποτε προλαβε και εγινε ψυχακιας?

στατιστικες του κωλου το αναγνωσμα.
    Μπορεί να έχεις και δίκιο ειδικά μπροστά σε ένα τέτοιο ξαφνικό συμβάν.
    Αλλά και πάλι έστω κι αν είναι ζήτημα ωρών η ψυχή ταράχτηκε βαθιά για να φτάσει εκεί που έφτασε.
    Αλλά ο άνθρωπος όντος δεν έπασχε πριν το συμβάν!

Έχω φίλη που σκοτώθηκε με το χειρότερο τρόπο το παιδί της μπροστά στα μάτια της κι όμως η κοπέλα στηρίχτηκε σχετικά γρήγορα στα πόδια της και χωρίς ψυχιατρική βοήθεια.Είχε ψυχικά αποθέματα?Ήταν τόσο καλά μέσα της που άντεξε?δεν ξέρω.......

Senior Member
    Ο καθε ανθρωπος διαχειριζεται φυσικα διαφορετικα τις καταστασεις και φυσικα μπορει και μονο μια απλη παρορμηση της στιγμης μετα απο ενα τραγικο συμβαν να οδηγησει στο θανατο.Μπορει αν περναγε εκεινη η επιπολαιη στιγμη ας πουμε της μιας ωρας να αντεπεξερχοταν μια χαρα.

ουτε συμφωνω να λυσουμε το προβλημα με γενικευσεις του τυπου \"εμποροι χαπιων \".
    Απο την σαμανιστικη εποχη της θεραπευτικης τεχνης , πολυ πριν την γεννηση του Ιπποκρατη βλεπουμε στις τοιχογραφιες της Θηρας καθε φυτο που να εχει αποθανατιστει απο την μητριαρχικη κοινωνια του νησιου να ειναι θεραπευτικο και να αποσκοπει στην διαχειρηση της τοπικης οικονομιας , ακριβως με τον ιδιο τροπο που κανει και η σημερινη κοινωνια οσον αφορα τον στοχο...Να αναγκασει το ατομο να συνταχθει με την κοινωνια!
    Αυτο σημερα το κανουν οι γιατροι με φαρμακευτικη αγωγη ενω πριν απο 4000 χρονια με τις ιδιες ακριβως ουσιες που μας εδινε η φυση πριν τις αναπαραγουμε στα εργαστηρια ...
    Δεν εχει αλλαξει απολυτως τιποτα...
    Η κοινωνια χρειαζεται χερια για να σπειρουν τα χωραφια , να θερισουν , να ψαρεψουν , να μαγειρεψουν , να αποκρουσουν τις επιθεσεις των εισβολεων απο μεσα και απο εξω....
    Σημερα ακομα στα ορυχεια της Κολομβιας , ο αερας σπανιζει που κανει τους μεταλλωρύχους να μην μπορουν να αναπνευσουν...Αυτο εξηγει γιατι ολοι εοχυν μαζι του μια τερασιτεια σακουλα κοκαινη γιατι δημιουργει ταχυκαρδια με αποτελεσμα ο εισπνεομενος αερας να ειναι πολυ λιγοτερος και να τους επιτρεπει να εχουν την απαιτουμενη ενεργεια να κανουν την δουλεια τους...
    Ομως σε μια αλλη κοινωνια , εξω απο αυτη που χρησιμοποιει την κοκαινη για θεραπευτικους σκοπους ο γενικος πληθυσμος ενος ορυχειου, η χρηση της ειναι επικινδυνη για τον ανθρωπο και ο γιατρος μονο σε ορισμενες Χωρες ισως εχει το δικαιωμα να την χορηγει για θεραπευτικους σκοπους λλα οχι ο γενικος πληθυσμος ...
    Το ιδιο ακριβως κανει καθε κοινωνια οταν αντιμτωπιζει ενα ανθρωπο που στρεφεται με απειλητικες για την ζωη διαθεσεις ειτε εναντιον του εαυτου ειτε ενατιον των αλλων στο περιβαλλον του....
    Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
    Ομως αυτο που παντα προεχει ειναι να αποτραπει η βλαπτικη δραση του ανθρωπου και γιαυτο εχει αναπτυχθει η ιατρικη οπως ακριβως και η δημοσια ασφαλεια [πχ η αστυνομια , η χωροφυλακη και η αντιτρομοκρατικες μοναδες η ο στρατος ].
    Προεχει δηλαδη η καταστολη απο την προληψη...
    Ειναι βεβαια καιρος να μπουμε πλεον στην εποχη της προληψης με την βοηθεια του διαδικτυου και εει ηδη αρχισει να γινεται παντου , μεσω του διαλογου οπως αυτος εδω που βαγζει προς τα εξω καθε μορφης ατελειες και μεσω της συζητησης προκυπτουν πιθανες λυσεις

Senior Member
    φυσικα και για αυτο δεν εμπιστευεται ο κοσμος τους ψυχικα ασταθης για την επιπολαιοτητα της μιας ωρας...αλλα αυτο της μιας ωρας ειναι για ολους τους ανθρωπους και οχι για τους ψυχικα ασθενης απλως.

Banned
    αρσι,
    η ψυχη και το τι κρυβει μεσα της ειναι απροσδιοριστο και πολυ πιθανον να μην προσδιοριστει ποτε οσο υπαρχει ο ανθρωπος.

Οσο γνωριζεις εσυ, αλλο τοσο γνωριζω και εγω αλλα πιστεψε με και αυτοι που μοιραζουν χαπια επισης.

Senior Member
    Πριν μερικά χρόνια κι εγώ είχα πολύ συγχιστεί, στα όρια της οργής σχεδόν, με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται γενικά η αυτοκτονία απο την ψυχιατρική. Ιατροποίηση σε πρώτο στάδιο, ε δεν βαράμε και μια ψυχολογιοποίηση σε επίπεδο συμβουλευτικής αργότερα? Η αντιμετώπιση απο τους ειδικούς είναι ψυχρή και κλινική σε μεγάλο βαθμό και αν είσαι και ευαίσθητος (πιθανό? λολ) αυτό βιώνεται ως περαιτέρω ματαίωση. Βασικά επιστημονικό κλάδος υπάρχει (suicidology) αλλά είναι διεπιστημονικός αφού το θέμα είναι πολύ σύνθετο και πολύ ανθρώπινο... Και κοινωνική επιστήμη έχει μέσα και ψυχολογία και ένα σωρό άλλα - ούτε σε θεωρητικό επίπεδο δεν μπορεί να μελετηθεί βάσει της ψυχιατρικής και μόνο.

Πάντως ψυχολογικές νεκροψίες υπάρχουν και έχουν βοηθήσει πολύ στην κατανόηση της αυτοκτονίας... Πραγματική κατανόηση όμως, όχι δαιμονοποίηση. Και πάντα στο πλαίσιο της ζωής που έζησε ο αυτόχειρας, όχι απλά για εξαγωγή στατιστικών επιδημιολογίας... Αλήθεια, 95%?!?! Τι ποσοστά είναι αυτά ρε συ... Ο Τσαουσέσκου Αυτόχειρας.

Κάποια απο τα πιό προχωρημένα μοντέλα τονίζουν τις ανάγκες του αυτόχειρα και πως αυτές του αρνούνται απο το περιβάλλον του. Πολύ πιο ανθρώπινη προσέγγιση απο το ψάρεμα ψυχικών νόσων που μπορεί και να υποβόσκουν... Υπάρχει δε και η πεποίθηση πλέον ακόμη και σε ακαδημαικό επίπεδο πως και η αυτοκαταστροφή είναι μέρος της ζωής, όχι σαν αναγκαίο κακό αλλά ως πραγματικό μεταλλείο της ψυχης...

Α, πίπες επίσης τα περι σχετικής θωράκισης της Ελλάδας απο τις αυτοκτονίες - οι περισσότερες απλά δηλώνονται ως ατυχήματα απο το οικογενειακό περιβάλλον, η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια και γενικά είμαστε κοινωνία της ντροπής, του φόβου του θανάτου και της λερωμένης φωλιάς. \'Ενα χαρακτηριστικό που κάνει τόσο σοκαριστικές τις 12 αυτοκτονίες το χρόνο στο στρατό είναι το γεγονός οτι αυτές δηλώνονται ακριβώς επειδή ο αυτόχειρας δεν είναι πολίτης.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    εκτος αν εχεις ιστορικο βιαιης συμπεριφορας...αλλαζει τοτε το σκηνικο.

Page 2 of 12 FirstFirst 1234 ... LastLast