Results 61 to 75 of 175
Thread: Η ψυχιατρικη για τους αυτοχειρες
-
12-09-2009, 15:57 #61
Originally posted by Sofia
πιστεύω πώς η αυτοκτονια, μπορει (προσοχη οχι, σε καθε περιπτωση, μα σε καποιες) μια πολυ συνειδητη επιλογη ενος πολυ καθαρου μυαλου.
- 12-09-2009, 15:59 #62
Η πιστη μπορει να οδηγησει παλι σε αυτοκτονια...
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-09-2009, 16:00 #63
Originally posted by pelariry
πιστεύω πώς η αυτοκτονια, μπορει (προσοχη οχι, σε καθε περιπτωση, μα σε καποιες) μια πολυ συνειδητη επιλογη ενος πολυ καθαρου μυαλου.
εκει ηταν η δικη μου διαφωνια. ο σαματας δεν γνωριζω...ρωτα αλλου!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-09-2009, 16:00 #64
Originally posted by oboro
Οχι, πελαριρι, αυτό δεν είναι προσόν ούτε επιχείρημα. Δεν είναι πάντα συμπτωμα η αυτοκτονία, ψυχική νόσος δεν είναι ξεκάθαρα. Ποια διαταραχή της προσωπικότητας, του θυμικού ή της ψυχικής ισορροπίας γενικότερα έχει σαν θεμέλιο την αυτοκτονία?
12-09-2009, 16:00 #65
έχεις κάποια διαταραχή της προσωπικότητας, του θυμικού ή της ψυχικής ισορροπίας γενικότερα;
Αν ας πούμε σου έλεγα οτι η προσωπικότητά μου είναι υδραργυρική μεν αλλά \"φυσιολογική\", με μεγάλη απόσταση αγεφύρωτη ευτυχώς απο την μεταιχμιακή. Οτι ακομη πιο ευτυχώς η κατάθλιψη μου είναι μονοπολική έστω και με λίγα ατυπικά στοιχεία, και δε χρειάζεται καν φάρμακα. Οτι η συγγένειά μου με το διπολικό φάσμα είναι πολύ μακρινή για να την πάρω εγώ ή άλλος στα σοβαρά...
Αλλάζει κάτι αυτό? Αν κάποιος με γαμήσει και με εγκαταλείψει φτάνω στα όρια ή δε φτάνω? Δε γαμιέται μετά το \"φυσιολογικός\"? Τι έχει σημασία έχει εδώ, το πόσες απόπειρες (βητάς) ή ποσους ιδεασμούς (αλφάς) είχα? Αλλάζει κάτι? Λέει κάτι αυτό για την αυτοκτονία εν γένει? \'Εστω και απο καθαρά ψυχιατρική άποψη?"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
12-09-2009, 16:00 #66
ο σαματας?δεν ξερω για ποιους εννοεις. αν εννοεις για μενα διαφωνησα μαζι σου στο εξης: καταλαβα οτι θεωρεις πώς το αιτιο μιας αυτοκτονιας ειναι παντα η ψυχικη νοσος.
εκει ηταν η δικη μου διαφωνια. ο σαματας δεν γνωριζω...ρωτα αλλου!
12-09-2009, 16:02 #67
Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι, τόση ώρα σου απαντούσα. Δεν είμαι άνθρωπος που αγνοεί τους άλλους έτσι κι αλλιώς.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
12-09-2009, 16:03 #68
Originally posted by Remedy
ξερεις πολλα παραπανω κι οχι κατι, γιαΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ. αυτο δεν σημαινει οτι εχει εφαρμογη και σε ολες τις αλλες...
\"η αυτοκτονία είναι και ψυχική νόσος και σύμπτωμα. έχω κάνει δύο απόπειρες οπότε να πούμε πως ξέρω κάτι παραπάνω; \"
12-09-2009, 16:06 #69
Αλλαξε γνωμη...αλλα δεν το παραδεχεται ανοικτα μαλλον...για αυτο αργει τοσο...θελω να δω την ντριπλα:P
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
12-09-2009, 16:12 #70
λολ κιπ
δεν ξερεις ποσο χαιρομαι που εισαι και παλι ηρεμος και μπορουμε και συζηταμε ολοι μαζι :)
12-09-2009, 16:13 #71
Μια φίλη, ψυχολόγος στην Αγγλία, πήγε πριν από λίγες μέρες να δουλέψει σε hotline ψυχολογικής υποστήριξης. Αυτές τις 24ωρες γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης, όπου τηλεφωνάει όποιος αντιμετωπίζει ψυχολογική πίεση. Κάναν σεμινάριο στους υποψήφιους για τη δουλειά, πώς πρέπει να φέρονται στα τηλεφωνήματα. Με έκπληξη, άκουσα τι τους είπαν..... Κοντολογίς τους είπαν να μην προσπαθήσουν να αναχαιτήσουν κάποιον υποψήφιο αυτόχειρα.... Απλώς να ακούν με κατανόηση..... Φρίκαρα λίγο.
Δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τι βοήθεια είναι αυτή?
12-09-2009, 16:13 #72
Originally posted by oboro
έχεις κάποια διαταραχή της προσωπικότητας, του θυμικού ή της ψυχικής ισορροπίας γενικότερα;
Αν ας πούμε σου έλεγα οτι η προσωπικότητά μου είναι υδραργυρική μεν αλλά \"φυσιολογική\", με μεγάλη απόσταση αγεφύρωτη ευτυχώς απο την μεταχμιακή. Οτι ακομη πιο ευτυχώς η κατάθλιψη μου είναι μονοπολική έστω και με λίγα ατυπικά στοιχεία, και δε χρειάζεται καν φάρμακα. Οτι η συγγένειά μου με το διπολικό φάσμα είναι πολύ μακρινή για να την πάρω εγώ ή άλλος στα σοβαρά...
Αλλάζει κάτι αυτό? Αν κάποιος με γαμήσει και με εγκαταλείψει φτάνω στα όρια ή δε φτάνω? Δε γαμιέται μετά το \"φυσιολογικός\"? Τι έχει σημασία έχει εδώ, το πόσες απόπειρες (βητάς) ή ποσους ιδεασμούς (αλφάς) είχα? Αλλάζει κάτι? Λέει κάτι αυτό για την αυτοκτονία εν γένει? \'Εστω και απο καθαρά ψυχιατρική άποψη?
12-09-2009, 16:15 #73
σκεφτομαι οτι πολλες φορες ειναι προτιμοτερο, και πιο βοηθητικο το να καταλαβαινεις οτι ακουγεσαι απο καποιον πραγματικα. Ενα συνεχες \"μη το κανεις\" μπορει να υποδηλώνει πανικο, φοβο απο τον ιδιο ανθρωπο που ακουει κ ισως καμια συμμετοχη στη στεναχωρια κ την αγωνια ενος ανθρωπου που σκεφτεται να βαλει τελος στη ζωη του, για τους δικους του λογους.
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-09-2009, 16:17 #74
ξερεις πολλα παραπανω κι οχι κατι, γιαΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ. αυτο δεν σημαινει οτι εχει εφαρμογη και σε ολες τις αλλες...
\"η αυτοκτονία είναι και ψυχική νόσος και σύμπτωμα. έχω κάνει δύο απόπειρες οπότε να πούμε πως ξέρω κάτι παραπάνω; \"
12-09-2009, 16:19 #75
κι οχι μονο
μπορει να λεγεται οντως με πανικο,αγχος, ενταση κι αντι να καλμαρει, να εκνευρισει τον αλλο και να κλεισει μια ωρα αρχυτερα..
ενω ενα ευηκοον ους να καταφερει να εκτονωσει την ενταση του αν προκειται για ενταση της στιγμηςκαι να το ματαιωσει..
Generador de Fuentes Creative Fabrica
24-06-2025, 22:17 in Με καφέ και συμπάθεια....