Χριστιανισμός-Φάρος ζωής - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 122
    Senior Member
    Και γιατί πρέπει να απολογηθούμε για τον Γκεβάρα; Τα'χετε χάσει μερικοί. Αναρχική είμαι, άρα κατά των ειδώλων, δε θεοποιώ κανέναν, δεν είμαι πιστή να κρατάω ιερότητες. Άντε, να έχω πετάξει την εικόνα του χριστούλη και να φιλάω τα πόδια άλλων. Δε νομίζω.

Senior Member
    Επανέρχομαι στο θέμα του γιατί φαίνεται η χριστιανική εκκλησία, οι εκπρόσωποί της και η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών να είναι τόσο ομοφοβικοί.
    Συμφωνώ με την ανάλυση που γίνεται σε αυτό το άρθρο στο λινκ αυτό, πώς "το τυφλό μίσος των ιεραρχών και μοναχών έχει ως ρίζα τη δική τους, ασυνείδητη ή συνειδητή, ομοφυλοφιλία."

Δεν είναι λοιπόν καθεαυτό το θέμα η ομοφυλοφιλία, αλλά η εσωτερικευμένη ομοφοβία του κλήρου και κατά συνέπεια και των πιστών τους ακόλουθων, που μοιράζονται τα ομοφοβικά αυτά αισθήματα και απόψεις. Προέρχεται από συμπλέγματα, τρομερές φοβίες και ενοχές που η θρησκεία έχει φροντίσει άπλετα να διασπείρει.

https://falsefaith.blogspot.com/2011...post.html#more

Senior Member
    Ο Τσε Γκεβάρα ήταν κομμουνιστής. Ο κομμουνισμός θεωρεί την ομοφυλοφιλία προϊόν του καπιταλισμού. Αυτό σου είναι γνωστό;
    Όπως ο Σιχαμένος Κουτσούμπας και το ΚΚΕ του που δεν ψήφισαν τον γάμο των ομοφυλοφίλων.
    Ποιος σου είπε ότι είμαστε κομμουνιστές;

The relationship between communism and homosexuality has varied over time and across different communist societies. Historically, some communist governments initially decriminalized homosexual activity, while others considered it illegal or a sign of capitalist degeneracy. For example, the Soviet Union decriminalized homosexuality after the revolution but later recriminalized it. The French Communist Party initially vilified homosexuality but changed its stance to support LGBT rights by the 1980s1. It’s important to note that views and policies have evolved over time and can differ significantly between countries and political parties.

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Επανέρχομαι στο θέμα του γιατί φαίνεται η χριστιανική εκκλησία, οι εκπρόσωποί της και η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών να είναι τόσο ομοφοβικοί.
    Συμφωνώ με την ανάλυση που γίνεται σε αυτό το άρθρο στο λινκ αυτό, πώς "το τυφλό μίσος των ιεραρχών και μοναχών έχει ως ρίζα τη δική τους, ασυνείδητη ή συνειδητή, ομοφυλοφιλία."

Δεν είναι λοιπόν καθεαυτό το θέμα η ομοφυλοφιλία, αλλά η εσωτερικευμένη ομοφοβία του κλήρου και κατά συνέπεια και των πιστών τους ακόλουθων, που μοιράζονται τα ομοφοβικά αυτά αισθήματα και απόψεις. Προέρχεται από συμπλέγματα, τρομερές φοβίες και ενοχές που η θρησκεία έχει φροντίσει άπλετα να διασπείρει.

https://falsefaith.blogspot.com/2011...post.html#more
    Ωραίο άρθρο. Ιδού ο Φάρος :Ρ

Senior Member
    @Harley, μου άρεσε και η σύνδεση-ανάλυση Κομμουνισμού και ομοφοβίας. Θα συμπληρώσω το εξής: στον κομμουνισμό υπάρχει τοξική αρρενωπότητα. Το επαναστατικό υποκείμενο ήταν κατεξοχήν ο άνδρας, και απαγορευόταν δια ροπάλου τα επαναστατικά υποκείμενα να επέδειχναν θηλυπρέπεια ή ομοερωτισμό, θα τους χαλούσε την επαναστατική μόστρα.
    Το παραλληλίζω με την ίδια κομμουνιστική εμμονή με την ιδέα της εργατιάς και του "λαού". Και στα δύο έχουν επενδύσει, με μια εμμονική αυταπάτη, το ίδιο με την ανόθευτη, πτωχή αλλά ντόμπρα εργατιά. Κανένα από αυτά δεν ισχύει, είναι παλαιάς κοπής ιδεοληψίες που στην σημερινή εποχή καταρρέουν. Η φτώχεια δε σημαίνει αυτόματη ριζοσπαστικοποίηση, η εργατιά το ίδιο, η ταξική προέλευση το ίδιο, κτλ. Καιρός να μιλάμε τη γλώσσα του σήμερα.

Senior Member
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    "Η λέξη "πιστεύω" κατ' ακρίβειαν σημαίνει "δεν γνωρίζω".
    Κάποιος που γνωρίζει, δεν έχει ανάγκη να πιστεύει, αφού γνωρίζει.
    Συνεπώς η λέξη "πίστη" σημαίνει κατ' ακρίβειαν την άγνοια.
    Έτσι λοιπόν η μεταφυσική πρόταση "η πίστη σώζει ψυχές" αποτελείται από τρεις λέξεις εκ των οποίων μόνο η μία σημαίνει κάτι.
    Έτσι λοιπόν η φράση αυτή μεταφράζεται στην πραγματικότητα ως "η άγνοια σώζει το τίποτα".
    Η λέξη "πιστεύω" και η λέξη "ψυχή" είναι μόνο πολύχρωμα ρούχα για να καλύπτουν το κενό. Βεβαίως η μεταφυσική πρόταση "η πίστη σώζει ψυχές" είναι μία πέρα για πέρα εμπειρική πρόταση με τεράστια σημασία.
    Οι περισσότερες από τις μεταφυσικές λέξεις με ρούχα που ντύνουν την απουσία του περιεχομένου, αφορούν δυστυχώς σε πράγματα τεράστιας σημασίας...."

Νίκος Καρβέλας Νοοσοφία

(Aytα διάβαζα στο τρένο)

Quote Originally Posted by HarleyQuinn View Post
    "Η λέξη "πιστεύω" κατ' ακρίβειαν σημαίνει "δεν γνωρίζω".
    Κάποιος που γνωρίζει, δεν έχει ανάγκη να πιστεύει, αφού γνωρίζει.
    Συνεπώς η λέξη "πίστη" σημαίνει κατ' ακρίβειαν την άγνοια.
    Έτσι λοιπόν η μεταφυσική πρόταση "η πίστη σώζει ψυχές" αποτελείται από τρεις λέξεις εκ των οποίων μόνο η μία σημαίνει κάτι.
    Έτσι λοιπόν η φράση αυτή μεταφράζεται στην πραγματικότητα ως "η άγνοια σώζει το τίποτα".
    Η λέξη "πιστεύω" και η λέξη "ψυχή" είναι μόνο πολύχρωμα ρούχα για να καλύπτουν το κενό. Βεβαίως η μεταφυσική πρόταση "η πίστη σώζει ψυχές" είναι μία πέρα για πέρα εμπειρική πρόταση με τεράστια σημασία.
    Οι περισσότερες από τις μεταφυσικές λέξεις με ρούχα που ντύνουν την απουσία του περιεχομένου, αφορούν δυστυχώς σε πράγματα τεράστιας σημασίας...."

Νίκος Καρβέλας Νοοσοφία

(Aytα διάβαζα στο τρένο)
    οταν μαλωνεις με εναν γκομενο και του λες ρε μαλακ εγω σε π[ιστεψα και εσυ εκανες αυτο και αυτο... τι ενωεις?

Senior Member
    Quote Originally Posted by belphegor22 View Post
    οταν μαλωνεις με εναν γκομενο και του λες ρε μαλακ εγω σε π[ιστεψα και εσυ εκανες αυτο και αυτο... τι ενωεις?
    και σε αυτην την περιπτωση, το ιδιο εννοει. "νομιζα", "ηλπιζα", "θα θελα", "αλλα μου λεγες", παντως οχι "γνωριζα"....

Senior Member

Για δείτε τι λέει ένας άνθρωπος ψαγμένος για την θρησκεία σας, διαβάστε και τα σχόλια που ως επί το πλείστον είναι από χριστιανούς που τον παρακολουθούν και όχι από ομοϊδεάτες (!!!) και ανοίξτε λίγο το μυαλό σας.
    Και μην μου πει κάποιος γιατί βάζω συνέχεια Καρβέλα...
    Απλά τον μελετάω αυτόν τον καιρό και σας τον παραθέτω κι εσάς για σχόλια κλπ...

Senior Member
    εδώ έχει μπύρα στην ακρογιαλιά
    Last edited by elis; 13-07-2024 at 22:34.

Senior Member
    Μια που μελετάς τον καρβελα αυτοσ τι είναι στρέητ μοντέρνος είναι κ πολύ μάλιστα αν φέρεται καλά κ είναι καλός άνθρωπος no problem εγώ δε νομίζω ότι σασ μισούν πάντως αν κρίνω από μένα εμένα με νοιάζει να δουλεύεις να είσαι ευπρεπης κάπως συμμαζεμενος κι όλα καλά αν ταιριαξουμε κ είσαι καλός άνθρωπος εκεί στα δίνω όλα κ δεν ρωτάω να ξέρετε ότι μου πεις αυτό ισχύει αν μου πεις μαύρο μαύρο αν μου πεις μπλε μπλε επίσης ένα πρόβλημα ΠΩΣ θα παρουσιασθείτε σε ένα χώρο να δηλώσετε είμαι αυτοσ κάνω αυτά κ θέλω αυτό η πουλάω αυτό η ότι θέτε τέλος πάντων

Senior Member
    Δεν μισεί κανένας κανέναν απλά σου λέει ο άλλος μαλακασ είμαι εγώ που ζω έτσι κι ο άλλος ζει αλλιώς αυτό είναι μια ανισότητα που δημιουργεί προβλήματα κι έτσι ξεκινάει το μίσος

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Μια που μελετάς τον καρβελα αυτοσ τι είναι στρέητ μοντέρνος είναι κ πολύ μάλιστα αν φέρεται καλά κ είναι καλός άνθρωπος no problem εγώ δε νομίζω ότι σασ μισούν πάντως αν κρίνω από μένα εμένα με νοιάζει να δουλεύεις να είσαι ευπρεπης κάπως συμμαζεμενος κι όλα καλά αν ταιριαξουμε κ είσαι καλός άνθρωπος εκεί στα δίνω όλα κ δεν ρωτάω να ξέρετε ότι μου πεις αυτό ισχύει αν μου πεις μαύρο μαύρο αν μου πεις μπλε μπλε επίσης ένα πρόβλημα ΠΩΣ θα παρουσιασθείτε σε ένα χώρο να δηλώσετε είμαι αυτοσ κάνω αυτά κ θέλω αυτό η πουλάω αυτό η ότι θέτε τέλος πάντων
    Ένας καραγκιοζης της δεκαρας!Τιποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.Το χρήμα να ρέει και θα γίνει και ταχυδαχτυλουργος στο άμεσο μέλλον από εκτός από στιχουργός και κατά πολύ μεγάλη άποτυχημενη προσπάθεια..φιλόσοφος!

Banned
    https://m.youtube.com/watch?v=_-dhoF...uc6x#searching
    Για ανθρώπους που υποφέρουν σωματικά η ψυχικά..είναι μια καλή επιλογή για την ψυχή.

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast