Results 1 to 9 of 9
-
06-06-2024, 14:57 #1
Στιγματισμός - Διαγραφή Ιατρικού Ιστορικού
Έγραψα φέτος για δεύτερη φορά πανελλήνιες (θετική), μίας και η πρώτη προσπάθεια απέτυχε. Που κολλάει αυτό με την διαγραφή ιατρικού ιστορικού;
Λόγο του άγχους μου και της πεσμένης διάθεσης μου η μητέρα μου με πίεση αρκετά να πάω σε ψυχίατρο, ο οποίος μου έγραψε αγχολυτικά και κάτι αντικαταθλιπτικά (το καλοκαίρι μετά από πανελελέ). Όμως έπειτα από μία πρόσφατη επίσκεψη σε άλλον ιατρό (λόγο γαστρεντερίτιδας) είδε το ιστορικό μου, δεν ξέρω ακριβώς πως, και σχολίασε την αγωγή που έπαιρνα με αρκετά προσβλητικό ύφος. Ένιωσα πολύ άσχημα, ένιωσα πλήρως εκτεθειμένη .
Είναι δυνατόν κάποιος όχι απλά να βλέπει τα πάντα για εμένα, αλλά να το σχολιάζει και από πάνω χωρίς να του δίνεται λόγος; Τελικά ισχύει το ιατρικό απόρθητο ή είναι μόνο στα χαρτιά;
Νιώθω τόσο άσχημα, που δεν θέλω να ξαναπάω σε οποιανδήποτε γιατρό γιατί θα δει και αυτός, και αν δεν το σχολιάσει μπροστά μου, σίγουρα θα σκεφτεί κάτι. Δεν έχω καν ιδέα άμα επηρεάζει και το κομμάτι της δουλειάς και αν θα με απορρίπτουν λόγο αυτού.
Οπότε πίσω στο τίτλο, γίνεται να το διαγράψω; Νιώθω υπερβολικά στιγματισμένη και με το βάρος των πανελληνίων να φεύγει σιγά σιγά, αντί να το χαίρομαι όσο έπρεπε, νιώθω άσχημα λόγο του συμβάντος.
- 06-06-2024, 15:07 #2
Πρώτα από όλα μην παίρνεις προσωπικά τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού. Προφανώς δεν έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά.
Δεν θα πέφτεις πάντα σε τέτοιους γιατρούς. Και να μην νιώθεις άσχημα για ότι σου συμβαίνει. Δεν είναι επιλογή σου. Αυτού όμως ήταν επιλογή του να μιλήσει έτσι, οπότε απλά δεν ξανά πας και αφήνεις αυτό το γεγονός στην άκρη. Θυμάμαι όταν είχα κατάθλιψη, χρειάστηκε να κάνω καυστηριαση των κογχων της μύτης. Συζητήσαμε και του είχα πει ότι περνάω κατάθλιψη, έτσι ώστε να μπορέσει να με "χειριστεί" σωστά για να νιώθω καλά. Έκανα την διαδικασία χωρίς να πω τίποτα, αλλά όταν μετά από μέρες έπρεπε να μου την καθαρίσει, με έπιασε πανικός. Και γυρίζει και λέει "μήπως να πας και σε κάποιο ψυχίατρο να σου δώσει και χάπια;". Ε αν δεν γνώριζε ότι είχα κατάθλιψη θα ήμουν ο Γιώργος που απλά φοβήθηκε. Επειδή όμως το ήξερε, επέλεξε να πει αυτά τα λόγια. Με ενόχλησε πολύ αυτό. Με έκανε να νιώσω άσχημα που είχα κατάθλιψη. Αλλά δεν ξαναπήγα και το έχω συζητήσει με διάφορους, έτσι ώστε να μην πάνε ποτέ σε αυτόν.
06-06-2024, 15:10 #3
Τιμή σου και καμάρι σου που σε τόσο μικρή ηλικία αναγνώρισες λιγάκι ότι το άγχος σου σε μπλοκάρει σε κάτι και πηγες να το δουλέψεις!
Σε μια κοινωνία που σου λέει ο άλλος είσαι τρελός πήγαινε στο γιατρό να ξέρεις ότι αυτοί που δεν πάνε και σε σχολιάζουν ειναι χειρότεροι.
Μπραβο και ξανά μπράβο σου να δουλέψεις το κομμάτι της αυτοεκτίμηση σου και σε κάθε γιατρό να αναγνωρίζεις ότι είχες μια περίοδο με πολύ άγχος, το δούλεψες και τώρα όλα καλά.
Ειβαι κάτι που το έχουμε όλοι μας ,απλά κάποιοι έχουμε την αντίληψη να το δουλέψουμε και άλλοι να μην το δουλεύουν και να καταλήγουν μόνοι τους να τρώγονται με άλλους και τα ρούχα τους .
06-06-2024, 17:57 #4
εχουν αλλαξει οι εποχες οταν ειμουν μικρος πριν 30 χρονια τα παιδια τα παρεταγαν ουτε ψυχιατρος ουτε πραμα... σε καθε πανελληνιες ολλο και καποιο παιδι εδινε τελος στη ζωη του τα πραματα ηταν εντελως διαφορετικα.... οι γιατροι εχουν την ικανοτητα να βλεπουν τη φαρμακα παιρνουμε για να μπορουν να κρινουν τη να σου δωσουν δεν ειρθε το τελος του κοσμου...... σκεψου την εποχη μου το πιθανοτερο ειναι οι γονεις σου να σε πιεζαν οσο δεν αντεχες η να σε εγκατελειπαν....
06-06-2024, 19:04 #5
Το Ιατρικό ιστορικό σου μπορεί να δει μόνο ένας άλλος γιατρός εξουσιοδοτημένος που ελέγχεται γι' αυτό με το δικό του ΑΜΚΑ και πρέπει να έχει και το δικό σου ΑΜΚΑ για να μπει στο σύστημα και να δει το ιστορικό σου!
Επίσης, καλύπτεσαι από το Ιατρικό απόρρητο που σημαίνει ότι ο γιατρός με πρόσβαση στο ιστορικό σου δεν αποκαλύπτει τα μυστικά σου σε κανέναν!!Υπάρχει μόνο το Αέναο Νυν
07-06-2024, 02:07 #6
ο γιατρος για μια συντομη ανασκοπηση του ασθενη σιγουρα μπορει να δει τι εξετασεις του εχουν γραφτει στο παρελθον ή τι φαρμακα για να μπορεσει να βγαλει ορθοτερα συμπερασματα για το ατομο που εχει απεναντι.... η αδερφη μου ας πουμε εχει ελειψη σε ενα ενζημο και δεν μπορει να παρει μια κατηγορια φαρμακων, γιατι βγαζει εξανθηματα.. αυτο θα επρεπε να το επισημαινει καθε φορα στους γιατρους ενω αν ειναι περασμενο στο συστημα θα το δει καποιος γιατρος και θα αποφυγει αυτην την κατηγορια...
ισως τον γιατρο δεν τον πειραξε τι χαπια παιρνεις ή το νεαρο της ηλικιας σου... επισης σαν γιατρος αν επρεπε να ρωτησει παιρνεις καποια αγωγη δεν θα επρεπε να του δωσεις εσυ η ιδια την απαντηση ωστε να ξερει αν αλληλεπιδραει αυτο που προκειται να σε συνταγογραφησει?
καταλαβαινω τους φοβους σου και φυσικα υπαρχει το ιατρικο απορρητο, αλλα υπαρχουν εταιρειες που εχουν δικο τους γιατρο οποτε ανα πασα στιγμη εχει διαθεσιμο ολες τις πληροφοριες για σενα..ναι δεν ειναι θεμιτο αυτο να το κανουν..συνηθως θα επρεπε να αρκει ενα πιστοπιητικο υγειας σαν αυτα που δινουμε στο γυμναστηριο ή στο κολυμβητηριο... βεβαια το γεγονος οτι υπαρχουν τοσα πολλα ατομα που λαμβανουν αγωγη για ψυχολογικους λογους δεν στιγματιζεσαι επειδη σου γραφτηκε καποιο ζαναξ ή καποιο εφεξορ
07-06-2024, 08:15 #7
μονο γιατρος μπορει να δει το το ιστορικο σου. ο εργοδοτης σου δεν μπορει να το δει.
07-06-2024, 08:38 #8
Και όλα τα φαρμακεία μπορούν μην λέτε ότι θέλετε πάλι με την παραπληροφορηση σας
Άνετα μπορώ να πάω να δω το ιστορικό κάποιου αν ξέρω το ΑΜΚΑ του και έχω φίλο φαρμακοποιό ;)
Το θέμα ει αι γιατί να ει αι κατακριτέο να λαμβάνεις αγωγή, δεν μπορούν να πουν τίποτα αν εισια σωστή
Μην βλέπετε εδώ μέσα τι γίνεται, εκεί έξω υπάρχει ενσυναισθηση ειδικά αν είσαι ένας άνθρωπος που δεν ασχολείσαι με τις ζωές των άλλον και δεν ενοχλείς.
Μην σκέφτεσαι αρνητικά
08-06-2024, 20:53 #9
Και όποιος έχει κωδικούς της εφορίας μπορεί να δει το ιατρικό ιστορικό.