ψυχολογοι - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 127
    Banned
    Originally posted by Sofia
    Ελπιζω gus να μην πηρες τα λογια μου προσωπικα Ειμαι σιγουρη πώς θελουμε τα ιδια αντικειμενικα κ δικαια κριτηρια στα Πανεπιστημια. Αλλα νομιζω οτι εχει παραγινει το κακο κ παραειμαστε ανεκτικοι!
    Sofia κανένα πρόβλημα, σε καμία περίπτωση δεν το πήρα προσωπικά

Ο καθένας από εμάς έχει τις εμπειρίες του και προσπαθούμε μέσα από αυτές να βγάλουμε άκρη.

Σήμερα διάβασα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κ.Πρωτονοταρίου Στέλλας στο \"Κ\" της Καθημερινής. (Η κ. Πρωτονοταρίου διώκεται υπηρεσιακά και ποινικά διότι φρόντισε να εντάξει μαθήματα γλώσσας για τους αλλοδαπούς γονείς και μαθητές στο 132ο Δημοτικό σχολείο στη Γκράβα).

Σε κάποιο σημείο αναφέρει: \"Η παιδεία είναι πολιτική πράξη, πολιτική επιλογή. Τι πολίτες θέλει να δημιουργήσει μια πολιτεία; \"

Senior Member
    πωπω πολλες απαντησεις ειδα αλλα τελικα μια βρηκα χεχε
    τελικα λεει τα κεντρα ψυχικης υγειςα που ειπατε στο πειραια οτι εχει ? και εκει τι ειναι δηλαδη εχει ψυχολογους δεν εχω καταλαβει πως δουλευει εκει δηλαδη... Κανενα αλλο πειραια μερια καλο εχουμε ?

Senior Member
    Εχω ακούσει καλά για το κέντρο του Πειραιά.Φυσικά έχει ψυχολόγους,παίρνεις τηλέφωνο και θα σου πούν πότε θα κλείσουν ραντεβού.Μπορεί να ρωτήσουν χοντρικά ποιο είναι το πρόβλημα για να κλείσουν ραντεβού με τον κατάλληλο ψυχολόγο-ψχοθεραπευτή.Στο κέντρο της περιοχής μου ξέρω ότι υπάρχουν και ψυχίατροι όπου συνταγογραφούν.

Originally posted by gus1973
    Θεωρώ ότι κάποιες παραδοσιακές ελληνικές σχολές βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω από αντίστοιχες ευρωπαϊκές (τουλάχιστον από κάποιες ιδιωτικού χαρακτήρα της Μεγάλης Βρετανίας). Δεν είναι τυχαίο ότι σχολές σαν τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΑΠΘ, της Ξάνθης ή των Μηχανικών Η/Υ της Κρήτης έχουν λάβει υψηλές αξιολογήσεις και χαίρουν εκτίμησης από επιστήμονες παγκόσμιας κλάσης.

Το κακό εμφανίσθηκε με την εισροή των πακέτων από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Εκεί κάπου χάθηκε η ουσία και αρχίσαμε να θυμίζουμε Μεγάλη Βρετανία όπου τα διδακτορικά στην πλειονότητα τους αποτελούν απλές εφαρμογές, κομματάκια από την πίτα ενός μεγάλου προγράμματος.

Σίγουρα υπάρχουν καθηγητές που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο τους αλλά υπάρχουν και παιδιά με όρεξη που περνούν όλη τους την ημέρα μέσα σε εργαστήρια συνεπαρμένοι από την έρευνα και την δίψα για γνώση. Ναι υπάρχουν και αυτοί.

Οι καιροί είναι ύποπτοι. Ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας είναι σημαντικός για την ουσιαστική πρόοδο της της χώρας και της ανθρωπότητας γενικότερα. Ας προσπαθήσουμε να μην παρασυρόμαστε από την οργανωμένη (ναι οργανωμένη) προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου Ελληνικού πανεπιστημίου. Ας απαιτήσουμε περισσότερο έλεγχο, ουσιαστική αξιολόγηση και φυσικά μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδότησης...
    Ο κοινοφελης στοχος της ανωτατης παιδειας δεν αποκλειεται με την καταργηση του δημοσιου χαρακτηρα της αλλα το ακριβως αντιθετο θα συμβει!
    Αυτο που εμποδιζει σημερα της Ελλαδα να ανταγωνιστει τις αλλες στην Ε.Ε ειναι η ελλειψη προσαρμογης της οικονομιας της στις αναγκες της αγορας !
    να σου δωσω ενα παραδειγμα
    μιλαμε για πρασινη αναπτυξη σωστα?
    Η ηλιοφανεια της Ελλαδας ειναι η μεγαλυτερη σε ολη την Ε.Ε σωστα?
    Γιατι να λειτουργουν σημερα στην Νορβηγια σκαφη θαλασσης , φορτηγα πλοια , αυτοκινητα κλπ με ηλιακη ενεργεια σε μια Χωρα που θυθιζεται στο σκοταδι 6 μηνες τον χρονο και οχι σε μας ?Γιατι απλα εκει , εχει μπει μια κρατικη προτεραιοτητα που λεει οτι η Χωρα πρεπει οσο το δυνατον συντομοτερα να βγει απο την ενεργειακη εξαρτηση απο το πετρελαιο!
    καθε πανεπιστημιο , καθε καθηγητης που παρουσιαζει ενα πρωτοκολο ερευνας πανω σε θεματα ηπιας μορφης ενεργειας παιρνει γρηγορα τα απαιτουμενα χρηματα , βρισκει γρηγορα τα απιτουμενα οηματα η σκαφη για να μπουν στην πειραματικη φαση λειτουργιας και υπαρχουν ανεξαντλητεςπηγες εθελοντων φοιτητων -πολιτων που εχουν κατα νου το ιδιο ακριβως στοχο με την κυβερνηση της Χωρας τους! κρατος-πανεπιστημια -αγορα -πολιτες ολοι μαι δουλευουν για τον ιδιο στοχο!
    Πως να γινει αυτο στην Ελλαδα οταν τα περισσοτερα εμπορικα μας πλοια ειναι με σημαια Αντιγουας?
    πως να γινει αυτο στην Ελλαδα , οταν 2/3 νεους αποκλειονται απο την ανωτατη εκπαιδευση της αρεσκειας τους γιατι δεν ηταν καλοι στα θρησκευτικα η τα Ελληνικα ?
    Πως θα αλλαξουν νοοτροπια οι Ελληνες , αν η περιρεουσα νοοτροπια ειναι οτι αν περασεις σε καποια σχολη εχεις εξασφαλισει ενα καλο επαγγελμα για να μπορεις με την σειρα σου να τεμπελιαζεις αποκλειοντας απλα τους αλλους απο το να σε ανταγωνιζονται?

Senior Member
    και να σε ρωτησω γιωτα εχεις περασει απο του πειραια ξερεις η το διαβασες καπου ?
    δηλαδη λεει να παω εκει καλυτερα ? δεν πληρωνω τιποτα? και κλεινουν ραντεβου μια φορα την βδομαδα δηλαδη?

Senior Member
    Originally posted by dolce_21
    και να σε ρωτησω γιωτα εχεις περασει απο του πειραια ξερεις η το διαβασες καπου ?
    δηλαδη λεει να παω εκει καλυτερα ? δεν πληρωνω τιποτα? και κλεινουν ραντεβου μια φορα την βδομαδα δηλαδη?
    dolce συγγνωμη για το off-topic...(εκνευριστηκα βλεπεις...).
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Γνώριζα μια παιδίατρο στον ασφαλιστικό μας φορέα,και πάνω στην συζήτηση μου είπε οτι πήγαινε η κόρη της και είναι καλά.Παλιά που πήγαινα εγώ δεν πλήρωνα στην περιοχή μου τίποτε αλλά και να πληρώνεις είναι τι ποσό συμβολικό όπως τα νοσοκομεία.Είχε πάει παλαιότερα και η μητέρα μου κατόπιν προτροπής μου στο Κ.Ψ.Υ του Πειραιά 2-3 φορές αλλά δεν συνέχισε γιατί οι αλήθειες πονάνε φαίνεται

Senior Member
    δεν πειραζει σοφια... χμμμ λες να κοιταξω δηλαδη μηπως παω εκει ? μωρε το σκεφτομαι μην οντωσ δεν ειναι καλοι οι γιατροι και απλα θελοθν να ξεμπερδευον και δεν δωσουν σημασια.... αυτα σκεφτομαι κυριως...

Senior Member
    dolce, αν δεν ειναι καλοι οι γιατροι εκει, θα το καταλαβεις... δεν εχεις να χασεις τπτ, παρα μονο χρονο. Κερδιζεις ομως μεσα σου, γνωριζοντας πως κανεις κατι για τον εαυτο σου κ το παλευεις πιο ενεργα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    λες ε.... μωρε το σκεφτομαι αν θελω να παω σε ψυχολογο νομζω ειναι η τελευταα μου λυση... και αν δεν βρω ακρη και εκει τι γινεται ? θα εχω ολη την ωρα συμπτωματα αγοραφοβιας? να νιωθω ασταθεια και μαλακιες τετοιεσσ....
    βεβαια αυτη την ασταθεια που νιωθω τωρτα την τελευταια βδομαδα δεν χερω αν ειναι απο ψυχολογγικο τοσο... νιωθω και σπιτι ωρες ωρες το κεφαλι μου βαρι.....

Senior Member
    dolce, ειμαι σιγουρη πώς ο καθενας μας μπορει να καταλαβει αν συνεννοειται με τον γιατρο του ή τον ψυχολογο του ή όχι. Αλλωστε, δεν μιλαμε για θεωρητικα πραγματα, ουτε για εξισωσεις...μιλαμε για πρακτικες καταστασεις. Κ το αποτελεσμα το βλεπουμε σχετικα ή περισσοτερο αμεσα.

Βιαζεσαι πριν ακομα πας, να προδικασεις μια διαδικασια ως ματαια? Πηγαινε κ θα δεις στην πορεια πώς θα πάει? Γιατι βιαζεσαι να πεις οτι δεν θα βρεις ακρη?

Λες οτι ειναι η τελευταια σου λυση, για πολλους απο εμας ηταν...ή ειναι. Ετσι το σκεφτομουν κι εγω...Αν δεν δουλευε κατι θα εβρισκα να κανω. Και το ιδιο κ εσυ.

Senior Member
    dolce αντι σαν τελευταία λύση γιατί δεν βλέπεις το ενδεχόμενο της ψυχοθεραπείας σαν μια νέα αρχή? για περισσότερη διερεύνηση σχετικά με το πρόβλημα ας πούμε?
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Originally posted by oboro
    dolce αντι σαν τελευταία λύση γιατί δεν βλέπεις τον ενδεχόμενο της ψυχοθεραπείας σαν μια νέα αρχή? για περισσότερη διερεύνηση σχετικά με το πρόβλημα ας πούμε?
    σωστα δεν το χα δει ετσι τοτε, μεσα στην απελπισια μου...

αναπολώντας πλεον, ναι, ηταν ξεκαθαρα μια νεα αρχη, ή αλλαγη πλευσης!

Senior Member
    λεσ ε ? χμμ δεν το ειχα και σκεθυτει και ετσι παντως πιστευω σιγουρα πως θα με βοηθησει αρκετα... δεν ξερω γιατι κολλαω συνεχεια και δεν παω... μπορει να ναι και ο χρηματικος παραγοντας τι να πω...

Senior Member
    Το κακό είναι πως είναι χρονοβόρες διαδικασίες και δεν μπορεί ο καθένας όσο και να προσπαθήσει και να θέλει να πηγαίνει κάθε εβδομάδα σε ιδιωτικό ψυχοθεραπευτή.δεν είναι αστεία με τους μισθούς που παίρνει ο μέσος Ελληνας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.Αυτό είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να το καταλάβουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.Πολλοί επιθυμούν να πάρουν βοήθεια και δεν μπορούν.Το έχω ζήσει και το καταλαβαίνω οπότε δεν έχεις πολλές επιλογές θα πας σε ΚΨΥ ή σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο όποτε έχει ραντεβού

Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast