Θερμόμετρο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Θερμόμετρο

Επειδή εγώ περνάω περίοδο αρρωστοφοβιας εδώ και κάνα 6μηνο αυτή την περίοδο φοβάμαι μην ανεβάσω πυρετο γιατί νιώθω συνέχεια ζέστη στο σωμα αλλά οπότε βάζω θερμόμετρο είμαι στο 36.5 εκεί, έβαλα αυτή την στιγμή και μου λέει 36.8 το είδα και πάγωσα λέω γιατί τόσο; μετά ξανά βάζω στην άλλη μασχάλη και λέει 36.3 ποιο να πιστέψω εγώ τώρα; γιατί στην μια μασχάλη λέει 36.8 και στην άλλη 36.3;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Panahs007 View Post
    Επειδή εγώ περνάω περίοδο αρρωστοφοβιας εδώ και κάνα 6μηνο αυτή την περίοδο φοβάμαι μην ανεβάσω πυρετο γιατί νιώθω συνέχεια ζέστη στο σωμα αλλά οπότε βάζω θερμόμετρο είμαι στο 36.5 εκεί, έβαλα αυτή την στιγμή και μου λέει 36.8 το είδα και πάγωσα λέω γιατί τόσο; μετά ξανά βάζω στην άλλη μασχάλη και λέει 36.3 ποιο να πιστέψω εγώ τώρα; γιατί στην μια μασχάλη λέει 36.8 και στην άλλη 36.3;
    Πλακα κανεις....δεν εχεις τιππτα....πετα το ...σε εχει κανει υποχονδρια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Babis1974 View Post
    Πλακα κανεις....δεν εχεις τιππτα....πετα το ...σε εχει κανει υποχονδρια
    Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά γιατί να έχω 36.8 τόσο έχω όταν είναι να αρρωστήσω είναι φυσιολογικό αυτό;

Senior Member
    Μπορεί να έχεις δίκιο αλλά γιατί να έχω 36.8 τόσο έχω όταν είναι να αρρωστήσω είναι φυσιολογικό αυτό;
    Μπορεί να μη έβαλες καλά το θερμόμετρο. Εξάλλου 36.8 δεν είναι κατι. Προσπάθησε όταν σου μπαίνει η ιδέα ότι έχεις κάτι, να απασχολείς το μυαλό σ με κάτι που σου αρέσει. Να δεις μια ταινία, να διαβασεις ένα βιβλίο, να βγεις μια βόλτα, να ακούσεις μουσική.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Μπορεί να μη έβαλες καλά το θερμόμετρο. Εξάλλου 36.8 δεν είναι κατι. Προσπάθησε όταν σου μπαίνει η ιδέα ότι έχεις κάτι, να απασχολείς το μυαλό σ με κάτι που σου αρέσει. Να δεις μια ταινία, να διαβασεις ένα βιβλίο, να βγεις μια βόλτα, να ακούσεις μουσική.
    Μήπως επειδή είναι βράδυ ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο;

Senior Member
    Μήπως επειδή είναι βράδυ ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο;
    Δε το ξέρω αυτό. Ξέρω ότι το άγχος μπορεί λίγο.. Γιατί επιλέγεις να δεις το 36.8 και δεν επιλέγεις να δεις το 36.3; Και πόσες πιθανότητες υπάρχουν, από τη μια στιγμή στην άλλη να έδειχνε διαφορετικά, ενώ είσαι άρρωστος; Ο άρρωστος με πυρετό, έχει όντως πυρετό και για αρκετή ώρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Δε το ξέρω αυτό. Ξέρω ότι το άγχος μπορεί λίγο.. Γιατί επιλέγεις να δεις το 36.8 και δεν επιλέγεις να δεις το 36.3; Και πόσες πιθανότητες υπάρχουν, από τη μια στιγμή στην άλλη να έδειχνε διαφορετικά, ενώ είσαι άρρωστος; Ο άρρωστος με πυρετό, έχει όντως πυρετό και για αρκετή ώρα.
    Ξανά έβαλα πριν και έδειξε στην μια 36.8 και στην άλλη 36.9 αλλά εγώ δεν νιώθω κατι ούτε ζεστός είμαι αλλά έχω κατά αγχωθεί αυτή την στιγμή.

Senior Member
    Ανησυχούμε για δέκατα από 37 και πάνω και για πυρετό από 37,8 και πάνω. Αυτό λέει η γιατρός μου. Στο 36,8 δεν βρίσκω λόγο να παθαίνεις πανικό. Καλοκαίρι είναι, βράζει ο τόπος, είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ξέχνα το πραγματικά! Το Υπάρχει πάντα απόκλιση στις μασχάλες μας γιατί έχουμε περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες στη μία από την άλλη. Από το 37,2 λέμε ότι έχουμε δέκατα. Θεωρείται φυσιολογική η θερμοκρασία σου στο 36,8 και στο 36,9 με τέτοια ζέστη που όλοι βράζουμε !!!! Μην ανησυχείς καθόλου !!!

Member
    Τα ίδια κ εγώ..το θερμόμετρο δείχνει σε κάποιες φάσεις της ημέρας 36,9 η και 37 και νομίζω πως έχω δέκατα.. βέβαια μετά από δέκα λεπτά μπορεί να πέσει στο 36,7 δεν ξέρω τι να πώ..το ίδιο άγχος.. θεωρητικά όμως εάν κάναμε δέκατα δεν θα ανέβαινε λίγο;;να πάει πχ 37,3;; Νομίζω πως όλα στο μυαλό μας είναι