Results 1 to 15 of 19
Thread: Βάλτε νερό για τα αδέσποτα
-
22-06-2024, 04:32 #1
Βάλτε νερό για τα αδέσποτα
Το λιγότερο αλλά και από τα βασικότερα μέσα σε τέτοιες συνθήκες, βάλτε μια λεκανίτσα νερό για τα αδέσποτα στο πεζοδρόμιο.
Ιδανικά κάπου που να είναι προστατευμένο από τον ήλιο, γιατί με τις θερμοκρασίες αυτές γρήγορα βράζει και εξατμίζεται γρήγορα επίσης.
Αλλάζετέ το καθημερινά αν είναι κάπου εκτεθειμένο που πέφτουν μέσα φύλλα ή σκόνες. Δεν έχει μεγάλο κόπο και είναι πολλά τα ζώα που έχουν ανάγκη το νερό αυτό. Αν έχει χώρο, βάλτε περισσότερο από ένα δοχείο. Καλύτερα σημεία είναι έξω από σχολεία, που αυτή την εποχή είναι κλειστά, χώροι που αφήνονται επίσης φαγητά για τα ζώα, δηλαδή δέστε στη γειτονιά σας πού έχει κροκέτες και βάλτε κοντά και νεράκι.
Δεν είμαστε μόνο οι άνθρωποι που μένουμε εδώ. Δεν μπορείς να δώσεις πολλά λεφτά για τροφές, πάρε χύμα τροφή, κι αυτή βοηθάει. Το νερό δε στοιχίζει και είναι απαραίτητο. Αν πετάνε τα δοχεία, όποιον μαλάκα δεις φρόντισε να του πεις ότι αν τον ξαναδείς θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Ή άφησε ένα σημείωμα κολλημένο κάπου ότι το νερό αυτό είναι για ζώα.
- 22-06-2024, 06:47 #2
Αγαπάω τα ζώα αλλά να το κάνεις στο σπίτι σου! Ο γείτονας τι φταίει? Το να βάζεις τροφή και νερό στο σπίτι του γείτονα δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο από αυτόν που το πετάει. Οι γάτες δεν προκαλούν φόβο ίσως όταν έχουν όρεξη να μη σε αφήσουν να κοιμηθείς... Αλλά τα σκυλιά κάνουν φασαρία, λερώνουν και το κυριότερο τρομάζουν παιδιά και ηλικιωμένους που θα ήθελαν να πάνε μια βόλτα από εκεί! Βέβαια σε όλες τις ηλικίες υπάρχει φόβος όταν σε πλησιάσει ένα άγριο ζώο ή και φιλικό που θέλει να παίξει. Νομίζω πως υπάρχει νόμος που υποχρεώνει τους δήμους να τα μαζέψουν και να τα φροντίζουν σε κέντρα φιλοξενίας.
22-06-2024, 09:44 #3
Καλά, εσύ αγαπάς τα ζώα όπως αγαπάς και τις γυναίκες (τέτοιες απόψεις που έχεις δεν ξεχνιούνται). Άσε να γράψει την άποψή του κάποιος που δεν είναι κυρ Παντελής νοικοκυραίος και που μετράει η ζωή τους περισσότερο απ΄το μπετό του πεζοδρομίου. Μέχρι τότε λυπάμαι, η γνώμη σου δε μετράει για μένα.
22-06-2024, 09:54 #4
Ρε συ ΑΧΒΑΧ, αν βάλουμε ένα μπολάκι με νερό στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στο πεζοδρόμιο, πώς ενοχλούμε το γείτονα? Και τα σκυλιά γίνονται επικίνδυνα αν δεν έχουν πιει νερό το καλοκαίρι. Δε μιλάμε για σκυλιά killers, τα περισσότερα αδέσποτα σκυλιά που ξέρω είναι ακίνδυνα. Εκεί που μένω εγώ, ωστόσο, έχουμε μόνο γάτες, τους βάζω νερό και σίγουρα οι γάτες δεν είναι επικίνδυνες, ούτε καν ενοχλούν ή κάνουν θόρυβο
22-06-2024, 10:48 #5
Κι εγώ βάζω νερό και τροφή για τα αδέσποτα σε μια γωνιά στο πεζοδρόμιο έξω από την πολυκατοικία... Έχουμε κάποιες γάτες που τις φροντίζουμε και συνεπώς τα βάζουμε γι' αυτές... Ολόκληρος μεγάλος χώρος είναι, τα δυο μπωλάκια που πιάνουν μια γωνιά μας πείραξαν... Ξέρετε, ζουν κι άλλα πλάσματα στον πλανήτη... Δεν μας ανήκει...
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-06-2024, 12:16 #6
Ωραίο!!
Να πω και κάτι ακόμη.
Όταν πετάμε στα σκουπίδια κονσέρβες ανοιχτές, να τις πατάμε πρώτα. Πολλα ζώα (ειδικά γάτες) έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή έμεινε το κεφάλι τους σφηνωμένο μέσα σε αυτές.Last edited by george1520; 22-06-2024 at 12:34.
22-06-2024, 13:11 #7
Μπράβο Ηοney και να ξέρετε ότι από τα μπολάκια νερό πίνουν και τα πουλάκια, ειδικά τις μέρες καύσωνα.
Θυμάμαι μια μέρα στον Φλοίσβο ένα σπουργιτάκι τόσο πολύ διψούσε που ανέβαινε κυριολεκτικά το λέω πάνω σε μια κυρία και καθόταν πάνω της. Αλήθεια σας το λέω, τόσο πολύ διψούσε που είχε σταματήσει πια να φοβάται τους ανθρώπους! Τρελάθηκα!
Οπότε ας κάνουμε μια εύκολη πράξη όλοι όπως λέει και η Honey, ο ΑΧΒΑΧ ξέρουμε τι σχέση έχει με τα ζώα... Συγνώμη κιόλας δηλαδή αλλά ναι τελικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Είναι αναμενόμενο αυτό που γράφει.Last edited by HarleyQuinn; 22-06-2024 at 14:01.
22-06-2024, 13:16 #8
Εμείς στην γειτονιά μας δεν έχουμε σκύλους... Δυστυχώς μάλλον τους έχουν μαζέψει όλους κάποτε κι έτσι δεν υπάρχουν...
Αλλά οι γάτες είναι σε άριστη κατάσταση, με γούνα να γυαλίζει επειδή τους ρίχνουμε σπρέι αντιπαρασιτικό κλπ, και καλή τροφή, οπότε είναι τα ζωάκια μας είναι σε καλή κατάσταση.
22-06-2024, 13:31 #9
Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-06-2024, 13:52 #10
Λυπάμαι πολύ... Τα σκυλιά τα αγαπάω πάρα πολύ και είναι κρίμα να τριγυρνούν στο δρόμο αβοήθητα. Ο Δήμος δεν ξέρω τι τα κάνει που τα μαζεύει, και μάλλον υποψιάζομαι ευθανασία, οπότε καλύτερα να τα έχουμε εμείς και να τα προσέχουμε, αλλά από την άλλη ίσως και να μην τους κάνουν ευθανασία και να βρίσκουν μια στέγη.
Οι γατούλες πάντως είναι χρήσιμες γιατί τρώνε τα ποντίκια, διώχνουν τις κατσαρίδες και δεν είναι καθόλου ενοχλητικές. Ϊσα ίσα που είναι πολύ καθαρά ζώα και θέλουν απλά λίγο νεράκι και λίγη τροφή σε κάθε αποικία που υπάρχει ωστε να ζουν καλά/.
Αλλά όπως είπα το νερό βοηθάει και τα πουλάκια.
22-06-2024, 16:13 #11
Σε κάτι γεροντοκόρες μαζεύονται τα αδέσποτα HarleyQuinn! Το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του δεν με αφορά και είναι δικαίωμα του . άτομα σαν εσένα που είναι κυρίες με καθαρό σπίτι και πεζοδρόμιο ενω ταυτόχρονα πηγαίνουν σε ξένες γειτονιές για να κρατήσουν μακριά τα αδέσποτα δήθεν πως τα φροντίζουν δημιουργούν το πρόβλημα. Το να βάζεις νερό και φαγητό στην αυλή σου η έξω από το δικό σου σπίτι είναι ωραίο ειδικά αν φροντίζεις και για την υγεία τους.
Ο πλανήτης δεν μας ανοίκει αλλά τι έχεις να πεις και σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους που δεν τολμούν να περάσουν από τα σχολεία η πλατιές που η κάθε HarleyQuinn πετάει αποφάγια όταν το θυμάται...
HarleyQuinn δεν σου κάνω επίθεση (το όνομα σου χρησιμοποιώ) δεν σε ξέρω και εσύ μπορεί να τα φροντίζεις σωστά καθημερινά και να τα νοιάζεσαι αλλά θα έχεις δει άτομα να πετάνε τα "σκουπίδια" τους μια φορά την εβδομάδα δήθεν πως ταΐζουν αδέσποτα. Όπως και η γωνιά στο πεζοδρόμιο δεν γίνεται να το κάνεις δίπλα από ένα μαγαζί μακρυά από την πόρτα σου!
Ο george1520 είπε για κονσέρβες στα σκουπίδια, όμως όσοι τις πετάνε κάτω από δέντρα για να περάσει η γάτα και να φάει είναι οι καλοί της υπόθεσης που ταΐζουν αδέσποτα .
22-06-2024, 16:48 #12
Μιλάω για τις κονσέρβες που πετάμε στα σκουπίδια και πανε οι γάτες και τρώνε από εκεί επειδή πεινάνε..
Και εγώ ανήκω στις γεροντοκορες που ταΐζουν τα αδέσποτα της γειτονιας. Επειδή έτσι κάνουμε εμείς οι γεροντοκορες, φροντίζουμε οποιον έχει ανάγκη. Παιδιά, ηλικιωμένους και ζώα. Γιατί κανένας δεν είναι ανώτερος εδώ πέρα, όλοι είμαστε ισιοι..
22-06-2024, 17:25 #13
Να 'σαι καλά που συμπάσχεις HarleyQuinn, είχα στεναχωρηθεί πολύ όταν πέθανε η σκυλίτσα... Κοίτα, τα συγκεκριμένα δεν ήταν αβοήθητα... Τα φρόντιζαν κυρίες της γειτονιάς απλώς έτυχε να συμβεί αυτό το κακό με το αυτοκίνητο και πάλι η σκυλίτσα δεν έμεινε αβοήθητη... Πήγε σε κτηνίατρο όπως είπα...
Έχεις δίκιο και για τα πουλάκια... Έτσι είναι...
ΑΧ ΒΑΧ, δεν υπάρχει κανένα μαγαζί εκεί που ταϊζουμε τις αδέσποτες γατούλες... Μπορεί να είμαι γεροντοκόρη (που δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάς γι' αυτό, εσύ και κάποιοι άλλοι, σας ζήτησα να μου βρείτε γαμπρό; ) αλλά δεν είμαι χαζή να βάλω τροφή μπροστά στη δουλειά του άλλου... Ούτε φοβάται κανείς να περπατήσει στο πεζοδρόμιο λόγω των γατιών, αντιθέτως πολλές φορές τα παιδάκια σταματάνε να τις δούνε... Αν δεν ξέρεις τις συνθήκες της κάθε περίπτωσης καλύτερα να μην λες ανυπόστατα πράγματα...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
22-06-2024, 17:28 #14
22-06-2024, 19:16 #15
κι εγώ κάθε φορά που πετάω κονσέρβα έχω άγχος και φροντίζω με κάποιο τρόπο να είναι δυσπρόσιτη για τις γάτες. καλά έκανες και το ανέφερες!
εγώ τώρα τελευταία ταϊζω μια γάτα, νερό δεν πίνουν, από το μπολάκι μόνο από το πιατάκι της γλάστρας, που ευτυχώς δεν είναι τοξικό το φυτό μας. βλέπω όμως ταϊστρες όταν βγαίνω έξω.