Στα δικαστήρια 6 χρόνια με αδερφή νάρκισσο...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Member

Στα δικαστήρια 6 χρόνια με αδερφή νάρκισσο...

Εχετε καμμιά παρόμοια εμπειρία με δικαστήρια; Μακάρι να μπορουσε κάποιο δικαστήριο να ορίσει πραγματογνώμονα να την εξετάσει.... Εχουμε κοινή περιουσία μαζί. Σπίτι, επιχείρηση που έκλεισε, χωράφι, διαμέρισμα. Δεν την νοιάζει τιποτα να μοιρ΄΄ασουμε. Προσπαθεί μαλλον να με εξουθενώσει οικονομικά (έχω δώσει πάνω απο 20.000 σε δικηγορους αυτά τα χρόνια) και ψυχικά για να τα πάρει όλα... Ακόμα χειρότερο ο σύζυγος ο προικοθήρας είναι αυτός που την φουσκώνει και τη σιγοντάρει.... Απο το καιρό που παντρεύτηκε άλλαξε. Πιο πριν είχε εκρήξεις, έκλαιγε αλλά δικαστήρια δεν έκανε...
    Μου έχουν φύγει 2 δικηγόροι με την ίδια ερώτηση: "Ειναι τρελλή ή το παίζει;"
    Είναι δυνατόν να μην είναι; Να είναι ο γαμπρός μου πίσω απ'ολα; Πως να είναι η ζωή της άραγε με εκείνον; Αυτός είναι ενας άχρηστος, αμόρφωτος, θερμοκέφαλος τεμπέλης που ούτε λύκειο δεν έχει τελειώσει.... Είχε κι αυτός δικαστικά με τον αδελφό του γιατί οι γονείς του του τα είχαν αφήσει όλα επειδή ήταν άχρηστος...
    Κλείνοντας ξέρετε περιπτώσεις που έχει θεραπευτεί ο ναρκισσισμός; Δεν ξέρω ακριβώς πως και πότε προήλθε: Απο υπερβολική ψυχολογική πίεση; Απο πολύ αγάπη-κανάκεμα;
    Last edited by hitech444; 26-06-2024 at 10:30.

Banned
    Διαβασε το κειμενο σου σαν να το εγραψε καποιος αλλος, προφανως βγηκατε απο το ιδιο τζακι με την αδερφη σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by hitech444 View Post
    Εχετε καμμιά παρόμοια εμπειρία με δικαστήρια; Μακάρι να μπορουσε κάποιο δικαστήριο να ορίσει πραγματογνώμονα να την εξετάσει.... Εχουμε κοινή περιουσία μαζί. Σπίτι, επιχείρηση που έκλεισε, χωράφι, διαμέρισμα. Δεν την νοιάζει τιποτα να μοιρ΄΄ασουμε. Προσπαθεί μαλλον να με εξουθενώσει οικονομικά (έχω δώσει πάνω απο 20.000 σε δικηγορους αυτά τα χρόνια) και ψυχικά για να τα πάρει όλα... Ακόμα χειρότερο ο σύζυγος ο προικοθήρας είναι αυτός που την φουσκώνει και τη σιγοντάρει.... Απο το καιρό που παντρεύτηκε άλλαξε. Πιο πριν είχε εκρήξεις, έκλαιγε αλλά δικαστήρια δεν έκανε...
    Είναι δυνατόν να μην είναι; Να είναι ο γαμπρός μου πίσω απ'ολα; Πως να είναι η ζωή της άραγε με εκείνον; Αυτός είναι ενας άχρηστος, αμόρφωτος, θερμοκέφαλος τεμπέλης που ούτε λύκειο δεν έχει τελειώσει.... Είχε κι αυτός δικαστικά με τον αδελφό του γιατί οι γονείς του του τα είχαν αφήσει όλα επειδή ήταν άχρηστος...
    Κλείνοντας ξέρετε περιπτώσεις που έχει θεραπευτεί ο ναρκισσισμός; Δεν ξέρω ακριβώς πως και πότε προήλθε: Απο υπερβολική ψυχολογική πίεση; Απο πολύ αγάπη-κανάκεμα;
    τα δικαστηρια δεν τα κερδιζει επειδη ειναι περιεργη.
    τα κερδιζει, ειτε γιατι νομικα, εχει δικιο, οσο κι αν δεν σου αρεσει, ειτε γιατι εχει καλυτερο δικηγορο απο εσενα.
    οποτε, τι θεση εχει η πραγματογνωμοσυνη;
    ο δικαστης αποφασιζει συμφωνα με τα δεδομενα που του παρουσιαζετε, οχι συμφωνα με το ποιος ειναι πιο αρρωστος...
    την διαγνωση την εβγαλες εσυ, ή εχει επισημη διαγνωση;

Member
    Αxl100, εννοεις οτι ειμαι κι εγω ναρκισσος; Ποτέ δε μπορεσα να συννενοηθώ μαζί της.... Πες μου τη γνωμη σου ελευθερα...

Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    τα δικαστηρια δεν τα κερδιζει επειδη ειναι περιεργη.
    τα κερδιζει, ειτε γιατι νομικα, εχει δικιο, οσο κι αν δεν σου αρεσει, ειτε γιατι εχει καλυτερο δικηγορο απο εσενα.
    οποτε, τι θεση εχει η πραγματογνωμοσυνη;
    ο δικαστης αποφασιζει συμφωνα με τα δεδομενα που του παρουσιαζετε, οχι συμφωνα με το ποιος ειναι πιο αρρωστος...
    την διαγνωση την εβγαλες εσυ, ή εχει επισημη διαγνωση;
    Δικαστήρια δεν έχει κερδίσει και ούτε πρόκειται. Απλά είναι πολλά και ανούσια. Η διάγνωση είναι δική μου, ψάχνω να βρώ γιατί λειτουργεί έτσι εκδικητικά. Το καλυτερο προφιλ που ταιριάζει είναι του νάρκισσου.

Banned
    Αxl100, εννοεις οτι ειμαι κι εγω ναρκισσος; Ποτέ δε μπορεσα να συννενοηθώ μαζί της.... Πες μου τη γνωμη σου ελευθερα...
    Οχι, ειπα πως βλεπετε τον κοσμο με τον ιδιο τροπο. Τους θεωρεις κατωτεροι σου, εισαι δικαιωματικος, πιστευεις πως αυτη φταιει που σε παρατανε οι δικηγοροι σου και πανω απ'ολα προσπαθεις να μας πεισεις σε αυτα που πιστευεις για να παρεις επιβεβαιωση.

Senior Member
    ξερεις δεν κολλανε πολυ αυτα που λες.\
    αν δεν συμφωνειτε σε κοινη διαχειριση, ή μοιρασια, πουληστε τα και μοιραστε τα λεφτα. δεν εχει δικαιωμα να μην δεχτει. αφου φτασατε στα διακστηρια, θα της στειλειςε ξωδικο ταν βρεις αγοραστη. δεν μπορει να κανει τπτ αλλο απο το να βρει εναν καλυτερο η να συμφωνησει να πουλησετε στον δικο σου.
    υπαρχουν νομοι..

Member
    Axl100,
    με πολύ αγαπη θα σου πω πως μπηκα σε αυτο το υποφορουμ που είναι αρκετό καιρό παρατημένο γιατί ήθελα αποψεις απο καποιους που έχουν βιώσει gaslighting. Αν ηθελα κουβεντούλα θα πηγαινα στο "με καφε και συμπάθεια", όπως και να'χει δε θα γύριζα απο δω και απο κει ψάχνοντας κουβέντα....
    Last edited by hitech444; 26-06-2024 at 21:54.

Senior Member
    Δεν έχω παρόμοια εμπειρία με δικαστήριο. Αν η αδερφή σου είναι νάρκισσος, τότε ήταν από μικρή. Τι δείγματα συμπεριφοράς είχε που σε πάνε προς αυτή τη διάγνωση;
    Δεν έχω αρκετά στοιχεία για τον χαρακτήρα και τις συμπεριφορές της για να κρίνω. Αν πάσχει από ναρκισσιστική, τότε σίγουρα δε θα είναι μόνο προς εσένα έτσι, αλλά θα διαχέεται σε κάθε της σχέση. Όλες οι σχέσεις της θα πάσχουν. Έχεις διαπιστώσει κάτι τέτοιο; Πώς της φέρονταν οι γονείς σας και πώς εκείνη προς αυτούς;

Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Δεν έχω παρόμοια εμπειρία με δικαστήριο. Αν η αδερφή σου είναι νάρκισσος, τότε ήταν από μικρή. Τι δείγματα συμπεριφοράς είχε που σε πάνε προς αυτή τη διάγνωση;
    Δεν έχω αρκετά στοιχεία για τον χαρακτήρα και τις συμπεριφορές της για να κρίνω. Αν πάσχει από ναρκισσιστική, τότε σίγουρα δε θα είναι μόνο προς εσένα έτσι, αλλά θα διαχέεται σε κάθε της σχέση. Όλες οι σχέσεις της θα πάσχουν. Έχεις διαπιστώσει κάτι τέτοιο; Πώς της φέρονταν οι γονείς σας και πώς εκείνη προς αυτούς;
    Ηταν πολύ κλειστή, χωρίς παρέες & φίλους, συνέχεια γκρίνιαζε για κάτι, νευρίαζε & έκλαιγε με το παραμικρό. Σχολίαζε, ζήλευε πότε τον ενα πότε τον άλλο, μηδενική αυτοεκτίμηση. Αυτό απο τα 20-42 που παντρεύτηκε. Τα παράτησε όλα για 2 χρόνια και μετά άρχισε να απαιτεί περουσιακά στοιχεία με τρόπο εκβιαστικό. Η αυτό ή εκείνο και διορία μέχρι τότε. Εννοείται ότι δεν είχε αισθήματα για γονείς και μένα. Μόνο μίσος. Και κενά. Κενά μνήμης. Της εξηγείς κάτι σήμερα, μπορεί να δείχνει ότι συμφωνεί *ποτέ δεν εκφράζει αισθήματα, δε λέει λεπτομεριες για τη ζωή, το γάμο, τα οικονομικά τους*, μετά όταν επανέρχεται η συζήτηση λέει ότι της είπες το εντελώς αντίθετο. Και το πιστεύει ή είναι δεινή ηθοποιός.
    Συνίθζε να λέει για τους γονείς ότι τα παιδιά τα θέλουν για δούλους. Σίγουρα ένιωθε καταπίεση αλλά δεν έφταιγε η συμπεριφορά των γονιών ή η δική μου. Ζήσαμε άγριες καταστάσεις. Οι γονείς φτιάξανε μια μικρή επιχείρηση με δάνεια, πανωτόκια, προσωπική εργασία. Το στοίχημα ήταν να ξεχρεώσουμε για να μας μείνει. Οι γονείς έδωσαν 30 χρόνια πο τη ζωή τους, εμάς μας σπάσανε τα νεύρα. Οι γονείς έφυγαν, τους γηροκόμισα μόνος κρατώντας και την επιχείρηση ίσα-ίσα να μη κλείσει, παράλληλα με τη δουλειά μου (ΔΥ). Τώρα έχουν φύγει και οι 2, η επιχείρηση έκλεισε. Κανένας δε βγήκε αλώβητος απ'όλα αυτά. Δε κατακρίνω τους γονείς, ήταν οι τυπικοί γονείς των 80'ς που αποφάσιζαν να αφήσουν κάτι για τα παιδιά τους.

Senior Member
    Axl100,
    με πολύ αγαπη θα σου πω πως μπηκα σε αυτο το υποφορουμ που είναι αρκετό καιρό παρατημένο γιατί ήθελα αποψεις απο καποιους που έχουν βιώσει gaslighting. Αν ηθελα κουβεντούλα θα πηγαινα στο "με καφε και συμπάθεια", όπως και να'χει δε θα γύριζα απο δω και απο κει ψάχνοντας κουβέντα....
    μας παρουσιαζεις σαν βασικο θεμα το οτι η αδερφη λογω διαταραχης που εχεις διαγνωσει εσυ, σου φερεται ασχημα και σε τρεχει στα δικαστηρια γιατι δεν συμφωνει στο μοιρασμα της περιουσιας.
    σου λεω οτι δεν ειναι στο χερι της να μην μοιραστειτε την περιουσια σας και δεν απαντας καν... γιατι αραγε;
    τελικα το θεμα ειναι τα κληρονομικα, ο ναρκισισμος η το gaslighting? πραγματικα αναρωτιεμαι τι θα ειχε να πει και η αδερφη και ποιος ειναι ο περιεργος σε αυτην την ιστορια...

μηπως τελικα κι εσυ θελεις να γινουν τα πραγματα οπως θα βολευαν εσενα και οχι οπως οριζει ο νομος; διοτι νομος ,υπαρχει περι μοιρασιας. δεν μπορει να το αμφισβητησει αυτο η αδερφη, αλλα ουτε κι εσυ..

Senior Member
    Ηταν πολύ κλειστή, χωρίς παρέες & φίλους, συνέχεια γκρίνιαζε για κάτι, νευρίαζε & έκλαιγε με το παραμικρό. Σχολίαζε, ζήλευε πότε τον ενα πότε τον άλλο, μηδενική αυτοεκτίμηση. Αυτό απο τα 20-42 που παντρεύτηκε. Τα παράτησε όλα για 2 χρόνια και μετά άρχισε να απαιτεί περουσιακά στοιχεία με τρόπο εκβιαστικό. Η αυτό ή εκείνο και διορία μέχρι τότε. Εννοείται ότι δεν είχε αισθήματα για γονείς και μένα. Μόνο μίσος. Και κενά. Κενά μνήμης. Της εξηγείς κάτι σήμερα, μπορεί να δείχνει ότι συμφωνεί *ποτέ δεν εκφράζει αισθήματα, δε λέει λεπτομεριες για τη ζωή, το γάμο, τα οικονομικά τους*, μετά όταν επανέρχεται η συζήτηση λέει ότι της είπες το εντελώς αντίθετο. Και το πιστεύει ή είναι δεινή ηθοποιός.
    Συνίθζε να λέει για τους γονείς ότι τα παιδιά τα θέλουν για δούλους. Σίγουρα ένιωθε καταπίεση αλλά δεν έφταιγε η συμπεριφορά των γονιών ή η δική μου. Ζήσαμε άγριες καταστάσεις. Οι γονείς φτιάξανε μια μικρή επιχείρηση με δάνεια, πανωτόκια, προσωπική εργασία. Το στοίχημα ήταν να ξεχρεώσουμε για να μας μείνει. Οι γονείς έδωσαν 30 χρόνια πο τη ζωή τους, εμάς μας σπάσανε τα νεύρα. Οι γονείς έφυγαν, τους γηροκόμισα μόνος κρατώντας και την επιχείρηση ίσα-ίσα να μη κλείσει, παράλληλα με τη δουλειά μου (ΔΥ). Τώρα έχουν φύγει και οι 2, η επιχείρηση έκλεισε. Κανένας δε βγήκε αλώβητος απ'όλα αυτά. Δε κατακρίνω τους γονείς, ήταν οι τυπικοί γονείς των 80'ς που αποφάσιζαν να αφήσουν κάτι για τα παιδιά τους.
    εισαι ανδρας, λοιπον..
    οκ, καταλαβα περιπου πως φεροταν η αδερφη.
    εσυ απ την μερια σου, τι χαρακτηρας ησουν;
    τι εννοεις οτι ζησατε αγριες καταστασεις; απο συμπεριφορες γονιων ηταν αγριες, ή απο τα οικονομικα τους προβληματα;

δεν μας λες ομως, ΤΙΝΟΣ το στοιχημα ηταν να κρατησετε την επιχειρηση.. ηταν ενα στοιχημα που υιοθετησε κι εκεινη, ή πηρες εσυ τις αποφασεις και για τους δυο σας;
    και εν τελει, η επιχειρηση εκλεισε παρολο που προσπαθησες.
    σεβομαι τον αγωνα σου, αλλα μηπως τελικα ηταν λαθος κινηση η προσπαθεια αυτη, ή οι διαφορες επιχερηματικες κινησεις;
    τα λες περιληπτικα, ζητουσε πραγματα και εβαζε διοριες... τι επρεπε να κανει δηλαδη αν δεν ειχατε καλη επικοινωνια;; δεν εχει μεριδιο απ την περιουσια;
    μεχρι ποτε επρεπε να περιμενει αν διαφωνουσε με την δικη σου διαχειριση, ξεροντας μαλιστα οτι απετυχες να κρατησεις την επιχειρηση σας;

Senior Member
    Να σου πω πρώτα ότι λυπάμαι που έτυχε στη ζωή σου αυτός ο άνθρωπος. Είναι σκληρό να έχεις μέλος της ίδιας σου της οικογένειας που φέρεται σα να μην υπάρχεις. Το ίδιο και για τους γονείς σας, που απ' ό,τι λες, δεν έφταιξαν ούτε αυτοί σε τίποτε. Και ξέρω από τέτοιες συμπεριφορές, τις έχω ζήσει. Τίποτε δεν είναι κανένας μπροστά στον νάρκισσο. Αν δεν είσαι χρήσιμος σε κάτι, τότε δε σε βλέπει καν. Τους ανθρώπους που ήταν λιγότερο τυχεροί τους απεχθάνονται, και τους μειώνουν, ενώ τους ίδιους τους θεωρούνε ως ανώτερους και καλύτερους σε όλα. Αυτοί οι άνθρωποι σαρώνουν τα πάντα γύρω τους. Όλα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από τις δικές τους ανάγκες. Δε νοιάζονται ούτε για τον πόνο των άλλων, ούτε για το τι συνέπειες έχουν αυτά που λένε ή κάνουν στον ψυχισμό τους. Είναι ένα τεράστιο Εγώ, που δεν χορταίνει ποτέ, δεν καλύπτεται ποτέ, ό,τι και να δίνεις. Σαν ενήλικα, αιώνια μωρά που δεν έμαθαν ποτέ να δίνουν οτιδήποτε και πιστεύουν ότι όλα τους ανήκουν γιατί έτσι.

Ναι, νομίζω ότι η αδερφή σου έχει στοιχεία ναρκισσιστικής κακοποιητικής προσωπικότητας. Δεν ξέρω αν υπάρχει η περίπτωση να ζητήσεις πραγματογνωμοσύνη, ειδικά αν ποτέ δεν έχει νοσηλευτεί, θα δυσκολευτείς να το χρησιμοποιήσεις αυτό. Και είναι κρίμα, γιατί δε θα ακούσει ποτέ τις έχεις να πεις, ή τι νιώθεις για όλα αυτά. Ένα κενό έχει μέσα της, κρίμα, ποτέ δε θα έχει υγιείς, ανθρώπινες σχέσεις. Και δεν παίζει ούτε ο γαμπρός σου να είναι υγιής, συνεξαρτώμενες σχέσεις συνάπτουν, όπου και τα δύο μέρη δένονται με παθολογικούς τρόπους.

Senior Member
    αγριομελι, καλα τα λες, ΑΝ ισχυουν οι διαγνωσεις που εβγαλε ο φιλος μας μονος του.
    απ οτι εχει πει ομως, εχει και ο ιδιος ψυχικη ασθενεια απο 18 χρονων...
    με δυο γονεις που ειχαν τον ελεγχο μεχρι τα γεραματα τους, δεν ξερουμε τι πραγματικα γινοταν σε αυτο το σπιτι οταν τα παιδια ηταν παιδια, πως φεερονταν οι γονεις, ουτε ποιος φταιει περισσοτερο απο τον αλλον και σε τι...

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Οχι, ειπα πως βλεπετε τον κοσμο με τον ιδιο τροπο. Τους θεωρεις κατωτεροι σου, εισαι δικαιωματικος, πιστευεις πως αυτη φταιει που σε παρατανε οι δικηγοροι σου και πανω απ'ολα προσπαθεις να μας πεισεις σε αυτα που πιστευεις για να παρεις επιβεβαιωση.
    Από πουθενά δεν προκύπτουν οι παραπάνω κατηγορίες που εκφράζεις, ειναι απλά δικές σου υποθέσεις.