Έχω αρνητικά σύναισθηματα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Έχω αρνητικά σύναισθηματα

Φαινομενικά έχω την τέλεια ζωή ωραίο σπιτι καλό σύζυγο και δυο υγιή γκυκα παιδάκια 1και 3 ετών .ομως αισθάνομαι μόνη μου η μαμά μου είναι μεγάλη σε ηλικία κ έχει προβλήματα υγείας κ πρέπει να την φροντίζω έχω δυο αδερφές αρκετά μεγαλύτερες μου που πάντα πίστευαν πως ήμουν προνομιούχα κ ποτέ δεν αφουγκραζόταν τι τους έλεγα (πάντα τ δικά τους προβλήματα ήταν και είναι πιο σημαντικά απ τα δικά μου)και πάντα εγώ πρέπει ν τρέχω να τις βοηθάω (το θεωρούν αυτονόητο και δεδομένο)ο σύζυγος μου δουλεύει αρκετές ώρες και όταν είναι στο σπιτι δεν βοηθάει και πολύ η πεθερά μου είναι η κλασική πεθερά που θέλει ο γιος της να είναι πασάς κ να μην κάνει τπτ στο σπιτι τ και τ παιδιά του .χρειαστηκε να την γιατροκομισω και αυτήν για αρκετό καιρό σε σημείο π αισθάνθηκα ότι εκμεταλλεύτηκε την καλή μου πρόθεση και γενικότερα αισθάνομαι μοα πίεση από παντού όλοι περιμένουν από εμένα πράγματα αλλά κανείς δεν μ προσφέρει τπτ να με βοηθήσει έστω με τα παιδιά να μ τ κρατησει δυο ώρες μια φορά στο τόσο να χαλαρώσω ! Έχω παρατήσει τον εαυτό μου έχω όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης γενικά είμαι στον πάτο !δεν έχω άνθρωπο να τ ανοιχτή και να με νιώσει μια φιλη έχω αλλά καταλαθος ξέρω πως Ότο της εκμυστηρεύομαι τα κουτσομπολεύει με τους δικούς της κ ίσως ν χαίρεται με άσχημες καταστάσεις όμως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που με ακούει κ μ δίνει μια συμβουλή !θυμωνω με όλους κ πιο πολύ με εμένα! Θέλω ν βελτιώσω τη ζωή μου

Senior Member
    Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος
    γιατί εσύήσουν χιονάνθρωπος
    που λίγο λίγο τέλειωνες
    εγώ σε ζέσταινα κι εσύ μου έλιωνες
    Σου έλεγα "Απ' την καλή σου την καρδιά
    ζεις για τους άλλους μοναχά και εσύ δεν ζεις"
    Και μου 'λεγες "Καλά, καλά"
    Σου έλεγα "Μη νοιάζεσαι, μη μοιράζεσαι
    κράτα και κάτι για τον εσυτό σου"
    Και μου 'λεγες "Καλά, καλά"

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anabela89 View Post
    χρειαστηκε να την γιατροκομισω και αυτήν για αρκετό καιρό σε σημείο π αισθάνθηκα ότι εκμεταλλεύτηκε την καλή μου πρόθεση
    οι καλές προθέσεις
    ή γίνονται τραύματα όπως στη συγκεκριμένη δική σου περίπτωση και πολλών άλλων
    ή ενώνουν δύο καρδιές

είναι ένα ρίσκο...
    πάντως γενικά όταν κάνουμε κάτι με καλή πρόθεση καλό είναι να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πιθανότατα δεν θα εκτιμηθεί...και να κάνουμε ότι κάνουμε χωρίς να περιμένουμε καμία ανταπόκριση ούτε καρδιακή ούτε ψυχική
    με αυτό τον τρόπο δεν απογοητευόμαστε

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anabela89 View Post
    χρειαστηκε να την γιατροκομισω και αυτήν για αρκετό καιρό σε σημείο π αισθάνθηκα ότι εκμεταλλεύτηκε την καλή μου πρόθεση
    και ας μην ξεχνάμε ότι h ανθρωπότης σταύρωσε το χριστό....
    εμάς δεν θα σταυρώσει?

Junior Member
    Σίγουρα πταν κανείς μια καλή πράξη δεν την κανείς για να πάρεις κάποιο αντάλλαγμα το κανείς γτ έτσι αισθάνεσαι όταν όμως γίνεσαι χίλια κομμάτια να βοηθήσεις τους άλλους κουβαλώντας μαζί σου και δυο παιδιά κάθε φορά κ ταλαιπωρείσαι κ εσυ κ αυτά κ πιέζεσαι γτ με δυο παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν κανείς ότι κανείς χαλαρός το κανείς με μεγάλη πίεση καο δεν υπάρχει κάπου εκεί έξω ένας άνθρωπος αποκούμπι να σου πει είναι εδώ ουι χρειαστείς τρελενεσαι (εγβ τουλάχιστον τρελαίνομαι ,λέω δεν γίνεται να μην υπάρχει ένας )βλέπω φίλες μου που έχουν βοήθεια από μάνα άντρα αδερφές και κεω εγβ τι κάνω λάθος;;αισθάνομαι ότι όλοι τριγύρω μου Είναι τοξικοί (έχω σκεφτεί ότι ίσως έχω κ εγώ κάπου λάθος δεν βρίσκω όμως το που έχω λάθος )το μόνο που σκέφτομαι ώρες ώρες είναι να αποτραβηχτώ απ όλους να πιάσω την γωνία μου και να κοιτάξω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου αν απομακρυνθώ απ όλους πιστεθω θα είμαι καλύτερα αλλά υπάρχει πιο ιερό πραγμα απ τη μάνα ;;μπορείς να την αφήσεις ενώ σε χρειάζεται ;;κ εκεί Μπαίνεις σε ένα τροχοπέδι και φτου κ απ την αρχή

Junior Member
    Δεν τ έχω ούτε με την οικογένεια μου ούτε με τν άντρα μ απλά με πνιγεί που μπορεί ν περνάω μια δύσκολη φάση κ δεν έχω ένα χέρι να με βγάλει απ το βόθρο έχω γεμίσει εξανθήματα σε όλο μου το κορμί απ την πίεση κ από το ανχος ποιος νοιάζεται ????*♂️γκρινιάζω σε όλους συνέχεια ότι θέλω βοηθεια αλλά κανείς δεν μ ακούει απλά προσπερνούν αυτό π λέω…. Είχα ένα δύσκολο τσακωμο με τον άντρα μου σχεδόν φτάσαμε στον χωρισμό δεν είχα έναν άνθρωπο να του το πω να με συμβουλέψει και γενικά είναι μόνη

Senior Member
    Άρχισε να κάνεις μικρες αλλαγές στη ζωή σου και σιγά σιγά θα είσαι έτοιμη να κάνεις και μεγάλες. Πρώτα από όλα όμως, δες και τι χρειάζεσαι εσύ σαν άνθρωπος, όχι μόνο οι άλλοι.

Senior Member
    Καταρχάς να ξέρεις ότι η ορμόνες της λοχίας και της εγκυμοσύνης ακόμη σε τρελαίνουν, εγώ έχω ένα παιδάκι 4 χρονών και ένα τέσσερα μηνών, σε νιώθω σε ένα βαθμό, άρχισε να λες και κανένα όχι, εντάξει για τη μαμά σου το καταλαβαίνω αλλά την πεθερά σου ;τις αδερφέ σου; Γιατί να πρέπει να τους φροντίσεις όλους εσύ; Χρειάζεσαι σε χρόνο για τον εαυτό σου και δυνάμεις για τα παιδιά σου και εσένα.