Results 1 to 4 of 4
-
29-06-2024, 14:55 #1
Τελικά μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι ;;;
9 χρόνια τώρα προσπαθώ να ξεφύγω από το άγχος . Έχω άσχημα διαστήματα αλλά τα περισσότερα είναι καλά . Έχω ξεκινήσει για τρίτη φορά αγωγή και περνάω δύσκολα . Δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω . Ψυχοθεραπεία αρκετά χρόνια ... Καταλήξαμε πως υπάρχει κληρονομικότητα και σε συνδυασμό με ιδιαίτερα μεγάλο εργασιακό άγχος έχω αναπτύξει ανά περιόδους ιδιαίτερα έντονες αγχώδεις περιόδους . Και ρωτάω ... Τελικά μαθαίνεις κάποια στιγμή να το διαχειρίζεσαι ; Βοηθάει η αλλαγή τρόπου ζωής ; Μήπως είμαστε καταδικασμένοι να παλεύουμε συνεχώς με τους δαίμονές μας ; Εμένα η ενάρξη της αγωγής με επηρεάζει έντονα σε σημείο που δεν την παλεύω ...
- 29-06-2024, 15:05 #2
Τσαμπα τα λεφτα στην θεραπεια μαλλον, μηπως σου ελεγε οτι θες να ακουσεις για να σου παρει τα λεφτα;
30-06-2024, 12:20 #3
Καταρχάς, πρέπει να βρεις έναν έντιμο γιατρό που δεν επιδιώκει το κέρδος και δε θα σε δει ως πορτοφόλι. Υπάρχουν ψυχίατροι που δε θα σου συνταγογραφήσουν αν δεν έχει όντως ανάγκη. Φυσικά και βοηθά η αλλαγή τρόπου ζωής. Ο έρωτας, οι βόλτες στη θάλασσα ή ένα μέρος που σου είναι οικείο και ξέρεις ότι σε ηρεμεί, οι όμορφες αναμνήσεις, οι θετικές σκέψεις, το να μοιράζεσαι τα προβλήματα με φίλους ή συγγενείς που δείχνουν κατανόηση και ενθαρρύνουν. Παίζει μεγάλο ρόλο αν οι άνθρωποι γύρω σου είναι υποστηρικτικοί κι όχι επικριτικοί. Το να σταματήσεις το τσιγάρο αν καπνίζεις, να κάνεις υγιεινή διατροφή για να καθαρίσει ο οργανισμός, να έχεις ένα χόμπι, να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό, πράγματα που θα σε βοηθήσουν με την αγοραφοβία αν έχεις. Μπορείς να ενταχθείς σε μια ομάδα κοινωνικής προσφοράς στην πόλη σου, να δεις ότι υπάρχουν και άνθρωποι πολύ πιο δυστυχισμένοι και άτυχοι και να εκτιμήσεις αυτά που έχεις. Ένα καλό βιβλίο είναι επίσης μια επιλογή. Από βιβλία ψυχολογίας που γράφουν για το πρόβλημά σου. Καλό είναι να διαβάζεις μια βιβλιογραφία. Ή λογοτεχνικά βιβλία με πρωταγωνιστές ανθρώπους με τα ίδια χαρακτηριστικά. Όπως πολύ σωστά είπες, θα μάθεις να το διαχειρίζεσαι. Δε θα περάσει πλήρως, όπως μια ίωση, αλλά θα μάθεις να το ελέγχεις. Καλό θα ήταν να μιλούσες με τον γιατρό αν θα σε βοηθούσε να ενταχθείς σε ένα γκρουπ θέραπι, να συνομιλήσεις με άλλα άτομα που πάσχουν από το ίδιο πρόβλημα και πώς έμαθαν να το διαχειρίζονται. Μπορεί να υπάρχουν ομάδες και στο fb ή στο viber.
06-07-2024, 13:01 #4
Joanna , ευχαριστώ για τα λόγια σου . Είναι όντως βοηθητικά . Η αλήθεια είναι ότι ο ψυχολόγος μου νοιάζεται ιδιαίτερα και κάνουμε καλή δουλειά . Νομίζω ότι εγώ δε μπορώ να κάνω πράξη όλα αυτά που λέμε . Επίσης σε μένα ο βιολογικός παράγοντας παίζει ιδιαίτερο ρόλο καθώς τα ίδια συμπτώματα έχουμε τρία μέλη της οικογένειάς μου . Έχω ιδιαίτερα υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον , έχω βάλει άσκηση στη ζωή μου , μετέχω σε πολλές ομάδες δράσης και γενικά δεν αφήνω τον εαυτό μου ... Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ευθύνες .. Έχω αναλάβει πάρα πολλές και είναι πλέον θηλιά για μένα . Από την άλλη επειδή έχω συνηθίσει να δουλεύω συνεχώς είναι πολύ δύσκολο να κάτσω για να χαλαρώσω έστω και μία στιγμή