ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ

Καλησπέρα είμαι κοπέλα 26 ετών και πάσχω από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και κρίσεις πανικού έχω δυσμηνοροια και προεμμηνορυσιακο σύνδρομο και όσες αγωγές έχω δοκιμάσει μου προκαλούν αναισθησία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων με αποτέλεσμα να παθαίνω ουρολοίμωξη γιατί δεν αισθάνομαι ούτε πότε θέλω να πάω τουαλέτα . Έχω αλλάξει 5 γιατρούς και η περισσότερη λένε ότι πρέπει να μάθω να ζω με αυτό έχω απελπιστεί έχω δοκιμάσει cipralex , Zoloft , brintellix τώρα μου έγραψε bespar το παίρνω 30 μέρες αλλά δεν κάνει τίποτα ! Έχω κάνει και ψυχοθεραπεία η οποία δεν με βοήθαει πια

Senior Member
    Quote Originally Posted by kalliroiriou View Post
    Καλησπέρα είμαι κοπέλα 26 ετών και πάσχω από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και κρίσεις πανικού έχω δυσμηνοροια και προεμμηνορυσιακο σύνδρομο και όσες αγωγές έχω δοκιμάσει μου προκαλούν αναισθησία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων με αποτέλεσμα να παθαίνω ουρολοίμωξη γιατί δεν αισθάνομαι ούτε πότε θέλω να πάω τουαλέτα . Έχω αλλάξει 5 γιατρούς και η περισσότερη λένε ότι πρέπει να μάθω να ζω με αυτό έχω απελπιστεί έχω δοκιμάσει cipralex , Zoloft , brintellix τώρα μου έγραψε bespar το παίρνω 30 μέρες αλλά δεν κάνει τίποτα ! Έχω κάνει και ψυχοθεραπεία η οποία δεν με βοήθαει πια
    Κορίτσι μου καλή σου μέρα και καλή δύναμη. Είμαι 36 ετών και δυσμηνόροια ή προεμμηνοσυριακό μπορεί να αισθανθούμε όλες οι γυναίκες σε κάποιον κύκλο μας, δεν είναι κάτι το τόσο τρομερό τα γυναικολογικά μας. Σωστά σου είπαν οι γιατροί ότι πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό, όπως όλες οι γυναίκες λίγο-πολύ. Χρειάζεσαι όντως τόσα φάρμακα εσύ, μια νέα κοπέλα με όλη τη ζωή μπροστά της; Ρώτησε τους γιατρούς σου αν μπορείς να ξεπεράσεις τα προβλήματα αυτά χωρίς χάπια, γιατί δεν είναι και ό,τι καλύτερο μια νέα κοπέλα όπως εσύ να θεωρείς ότι δε σε βοηθά πλέον η ψυχοθεραπεία και πρέπει να πάρεις τόσα φάρμακα. Μήπως μεγάλωσες σε μια οικογένεια αυστηρή και τυπική σε όλα, που σε πίεζε να είσαι συνεπής στα πάντα ή είχαν κάποια προβλήματα στις σχέσεις τους που σου άφησαν μετατραυματικό; Θεωρείς δηλαδή ότι είναι ένα πρόβλημα που "κληρονόμησες" ή έχεις βιώσει κάποια κατάσταση παρατεταμένου στρες λόγω προσωπικών ή επαγγελματικών θεμάτων; Μόνο αν εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος και βρεις το θάρρος να το αντιμετωπίσεις κατάματα, θα βρεις τη δύναμη και θα πεις στον εαυτό σου "αφού βγήκα νικήτρια από αυτό, μπορώ να τα κάνω όλα". Μίλησε σε παρακαλώ με τους γιατρούς, μήπως τα φάρμακα σου δημιουργούν εθισμό. Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες. Και αν τα χρησιμοποιούμε συχνά, θα τα συνηθίσει ο οργανισμός και μετά δε θα μας πιάνει τίποτα.

Junior Member
    Χριεαζομαι τα φάρμακα για να πάρω μια ώθηση όχι να τα παίρνω συνέχεια να πάρω μια δύναμη δεν μπορώ να ζω με τόσο άγχος επηρεάζει την ζωή μου. Όχι η οικογένεια μου είναι δίπλα μου και δεν φταιει αυτή για αυτό που βιώνω αλλά οι πανελλήνιες όπου κάθε μέρα είχα άγχος γιατί ένας καθηγητής ήθελε να λέω το μάθημα από έξω κάθε μέρα πριν το σχολείο έκανα εμετό και ακόμα όταν έχω να πάω ταξίδι δεν φοβάμαι ούτε τον πανικό ούτε τίποτα αλλά δεν μπορώ την αναμονή

Senior Member
    Τώρα είναι οι πανελλήνιες, ένας καθηγητής, αύριο κάτι άλλο. Θέλει προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τα εξωτερικά ερεθίσματα, δηλαδή τη ζωή. Μη σκέφτεσαι βραχυπρόθεσμα, δώσε στην ψυχοθεραπεία κι άλλη ευκαιρία, αν ο ψυχοθεραπευτής είναι αξιόλογος και υπάρχει χημεία.

Junior Member
    Τις έχω δώσει ευκαιρία συνεχίζω για παράδειγμα τώρα εχψ φτάσει στο σημείο που πρέπει να μπω στο πλοίο πως θα μπω που πεθαίνω από το άγχος μου και αν ξαναμπώ σε ένα χρόνο πάλι το ίδιο άγχος θα έχω κάνω γνωσιακή πιστεύω δεν δουλεύει σε εμένα

Senior Member
    Πόσο καιρό κάνεις; Είναι ψυχολόγος; Πόσα χρόνια εμπειρίας έχει; Γνωσιακή έχω κάνει μια φορά με άπειρη ψυχολόγο που μόλις είχε τελειώσει την πρακτική, δεν με βοήθησε, πήγαινα πάνω από χρόνο αλλά ήταν επιφανειακή. Έχω κάνει και ένα διάστημα για επτά μήνες, εκεί δεν ήταν ότι δεν είχε τα προσόντα, αλλά εγώ δεν ήμουν έτοιμος να προχωρήσω σε κάποια πράγματα στη ζωή μου και τελευταία είχα κάνει για πέντε χρόνια σε έναν με εξειδίκευση στη συστημική και γνωσιακή. Η εμπειρία μου λοιπόν αυτή με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τόσο η σχολή ψυχοθεραπείας που ακολουθεί ο θεραπευτής αλλά οι πραγματικές γνώσεις και η εμπειρία που διαθέτει όπως και η σχέση που αναπτύσσεται. Το άγχος κατά την αναμονή πριν το ταξίδι μπορεί να ξεπεραστεί όταν εστιάζουμε στο έξω αντί για το μέσα. Όταν συζητάμε με κάποιον πριν το ταξίδι αφαιρουμαστε, δηλαδή εστιάζουμε αλλού και ξεχνιόμαστε.

Junior Member
    Είναι αρκετά έμπειρη ψυχολόγος στον πρώτο κύκλο ψυχοθεραπείας που είχα κάνει ειχε αποτέλεσμα και είχα ξεπεράσει πλήρως τις φοβιες μου . Αυτήν την φορά τώρα δεν έχει αποτέλεσμα εδώ και δυο χρόνια έχω δοκιμάσει και emdr γενικά έχω ψαχτεί παρά πολύ αλλά τίποτα δεν με βοηθάει. Το χειρότερο είναι ότι δεν φοβάμαι την κρίση πανικού για παράδειγμα αν πάω ξαφνικά στο καράβι θα μπω μέσα ξέροντας πριν ότι θα αγχωθώ θα περάσει αν όμως το προγραμματίσω θα είμαι χάλια από την μέρα που το κλείνω και αυτό μπορεί να μην είναι ένα ταξίδι μπορεί να είναι μια επίσκεψη σε γιατρό η κάτι που δεν κάνω συχνά κατά τα αλλά πέρα από αυτά είμαι πλήρως λειτουργική στην καθημερινότητα ποτε δεν με έχει πιάσει κρίση όταν είμαι έξω μόνο στην αναμονή

Senior Member
    Χριεαζομαι τα φάρμακα για να πάρω μια ώθηση όχι να τα παίρνω συνέχεια να πάρω μια δύναμη δεν μπορώ να ζω με τόσο άγχος επηρεάζει την ζωή μου. Όχι η οικογένεια μου είναι δίπλα μου και δεν φταιει αυτή για αυτό που βιώνω αλλά οι πανελλήνιες όπου κάθε μέρα είχα άγχος γιατί ένας καθηγητής ήθελε να λέω το μάθημα από έξω κάθε μέρα πριν το σχολείο έκανα εμετό και ακόμα όταν έχω να πάω ταξίδι δεν φοβάμαι ούτε τον πανικό ούτε τίποτα αλλά δεν μπορώ την αναμονή
    Φυτικής προέλευσης αγχολυτικά δε σε πιάνουν;

Junior Member
    Όχι δεν με πιάνουν

Senior Member
    Είναι αρκετά έμπειρη ψυχολόγος στον πρώτο κύκλο ψυχοθεραπείας που είχα κάνει ειχε αποτέλεσμα και είχα ξεπεράσει πλήρως τις φοβιες μου . Αυτήν την φορά τώρα δεν έχει αποτέλεσμα εδώ και δυο χρόνια έχω δοκιμάσει και emdr γενικά έχω ψαχτεί παρά πολύ αλλά τίποτα δεν με βοηθάει. Το χειρότερο είναι ότι δεν φοβάμαι την κρίση πανικού για παράδειγμα αν πάω ξαφνικά στο καράβι θα μπω μέσα ξέροντας πριν ότι θα αγχωθώ θα περάσει αν όμως το προγραμματίσω θα είμαι χάλια από την μέρα που το κλείνω και αυτό μπορεί να μην είναι ένα ταξίδι μπορεί να είναι μια επίσκεψη σε γιατρό η κάτι που δεν κάνω συχνά κατά τα αλλά πέρα από αυτά είμαι πλήρως λειτουργική στην καθημερινότητα ποτε δεν με έχει πιάσει κρίση όταν είμαι έξω μόνο στην αναμονή
    Μόνο με αγωγή εγώ έχω πραγματικά βελτιωθεί σε αυτό που περιγράφεις. Αλλά αφού σου προκαλεί παρενέργειες... δοκίμασε να πιάσεις κουβέντα με άλλους.