Πως να ακυρώσω το ραντεβού;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Πως να ακυρώσω το ραντεβού;

Έχω κλείσει ραντεβού με μια πολύ ακριβή ειδικό, 70€. Το θέμα είναι ότι της έχω ανοιχτεί πάρα πολύ και στο παρελθόν είχα τραυματική εμπειρία με ψυχολόγο που άφησα, κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι έχω μπλέξει με κακίες παρέες (εγώ που εχω αυτισμό δεν είχα ποτέ παρεες). Με είχε ρωτήσει που μένω, που διαγνωστηκα, νομίζω και αμκα. Ο άλλος από το αμκα είχε βρει το τηλέφωνο. Φοβάμαι. Κλείσαμε πρώτα το ραντεβού και μετά μου είπε τιμή. Είχαμε κάνει 2 δωρεάν συνεδρίες πιο πριν.

Senior Member
    Γιατί να ακυρώσεις το ραντεβού; Δεν κατανόησα καλά το θέμα σου. Επειδή είχες τραυματική εμπειρία στο παρελθόν με άλλη ψυχολόγο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Wrongplanet View Post
    Έχω κλείσει ραντεβού με μια πολύ ακριβή ειδικό, 70€. Το θέμα είναι ότι της έχω ανοιχτεί πάρα πολύ και στο παρελθόν είχα τραυματική εμπειρία με ψυχολόγο που άφησα, κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι έχω μπλέξει με κακίες παρέες (εγώ που εχω αυτισμό δεν είχα ποτέ παρεες). Με είχε ρωτήσει που μένω, που διαγνωστηκα, νομίζω και αμκα. Ο άλλος από το αμκα είχε βρει το τηλέφωνο. Φοβάμαι. Κλείσαμε πρώτα το ραντεβού και μετά μου είπε τιμή. Είχαμε κάνει 2 δωρεάν συνεδρίες πιο πριν.
    παρε τηλεφωνο και ακυρωσε. σιγα.. δικαιωμα σου να μετανιωσεις. αν δεν θες ουτε αυτην την επαφη, στειλε σμσ αν εχεις κινητο , ή μειλ αν εχεις μειλ...
    βρες ομως τροπο να ενημερωσεις οτι δεν θα πας. αν ενημερωσεις, δεν εχει κανενα δικαιωμα να αναρωτιεται. αν δεν ενημερωσεις, περα απο το οτι δεν ειναι σωστο, μπορει ν αρχισει να σε ψαχνει κι αυτο θα σε αναστατωσει χειροτερα...
    κι αν ο μονος λογος ειναι η ακριβη τιμη της, πραγματικα αν σε ρωτησει, πες την αληθεια "δεν περιμενα αυτην την τιμη και δεν μπορω να ανταποκριθω" απλα πραγματα. μη σου πω κι οτι πολλοι αν δεν μπορεις να πληρωσεις, την κατεβαζουν την τιμη κι ισως σου κανει μια καλυτερη τιμη.
    τι ηλικια εχεις;

Senior Member
    Καταρχήν, είσαι ενήλικη και ισχύει το ιατρικό απόρρητο που δεσμεύει και τους ψυχολόγους. Ο ψυχολόγος δεν έχει το δικαίωμα να λέει από εδώ κι από εκεί αυτά που του εμπιστεύεται ο ασθενής του. Τότε μπορεί να ήσουν ανήλικη, δεν είναι το ίδιο. Βρες έναν που να εμπιστεύεσαι.

Senior Member
    Το θέμα είναι ότι δεν μετέδωσε καν αληθείς πληροφορίες αλλά κάτι που έβγαλε από το μυαλό της. Δεν ξέρω τι φάση με την συγκεκριμένη ψυχολόγο αλλά δεν νομίζω ότι μια τραυματική εμπειρία του παρελθόντος πρέπει να επηρεάσει και την τωρινή της απόφαση. Τώρα ίσως βοηθηθεί παραπάνω. Αλλά αν είναι το θέμα η τιμή ας ψάξει για κάποιον άλλον. Αρκεί όπως είπε και η Remedy να ενημερώσει.

Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Καταρχήν, είσαι ενήλικη και ισχύει το ιατρικό απόρρητο που δεσμεύει και τους ψυχολόγους. Ο ψυχολόγος δεν έχει το δικαίωμα να λέει από εδώ κι από εκεί αυτά που του εμπιστεύεται ο ασθενής του. Τότε μπορεί να ήσουν ανήλικη, δεν είναι το ίδιο. Βρες έναν που να εμπιστεύεσαι.
    Όχι 19 ετών ήμουν τότε, βρήκε τον αριθμό από το αμκα.

Δεν ψάχνω για ψυχολόγο, έχω δωρεάν συνεδρίες και επιπλεον έναν ο οποίος είναι στα επείγοντα και κρατάμε κοντινές επαφές.
    Last edited by Wrongplanet; 08-07-2024 at 14:24.

Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Γιατί να ακυρώσεις το ραντεβού; Δεν κατανόησα καλά το θέμα σου. Επειδή είχες τραυματική εμπειρία στο παρελθόν με άλλη ψυχολόγο;
    Γιατί είναι πολύ ακριβή και δεν ενδιαφέρομαι. Και με βρήκε από μια ομάδα αυτισμού και μου έγραψε ότι μπορεί να μου κάνει δωρεάν συνεδρίες εκτός αν διαφωνώ και της δώσω αμοιβή. Περίεργη η φάση να πηγαίνει να στέλνει σε άτομα με αυτισμό και να χρεώνει τόσο πολύ τις συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία είχε γυρίσει η κάμερα στο πλάι και όλο μου φώναζε να την βάλω σωστά με αυστηρό ύφος. Δεν εχει καν κάποια ειδίκευση στον αυτισμό στο βιογραφικό της.

Senior Member
    Γιατί είναι πολύ ακριβή και δεν ενδιαφέρομαι. Και με βρήκε από μια ομάδα αυτισμού και μου έγραψε ότι μπορεί να μου κάνει δωρεάν συνεδρίες εκτός αν διαφωνώ και της δώσω αμοιβή. Περίεργη η φάση να πηγαίνει να στέλνει σε άτομα με αυτισμό και να χρεώνει τόσο πολύ τις συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία είχε γυρίσει η κάμερα στο πλάι και όλο μου φώναζε να την βάλω σωστά με αυστηρό ύφος. Δεν εχει καν κάποια ειδίκευση στον αυτισμό στο βιογραφικό της.
    πολυ περιεργο ψαρεμα...
    και μονο για τον τροπο που κινηθηκε, της αξιζει να μην την προτιμησεις.
    παρε τηλ η στειλε μνμ και ακυρωσε.
    μεσω καμερα κιολας, χωρις συστασεις... και που ξερεις αν εχει καν εκπαιδευση και πτυχια;

Senior Member
    Όχι 19 ετών ήμουν τότε, βρήκε τον αριθμό από το αμκα.

Δεν ψάχνω για ψυχολόγο, έχω δωρεάν συνεδρίες και επιπλεον έναν ο οποίος είναι στα επείγοντα και κρατάμε κοντινές επαφές.
    Τότε ήταν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και έπρεπε να κάνεις καταγγελία. Εκτός αν εξέφρασες αυτοκτονικές διαθέσεις ή έκρινε ότι βρισκόσουν σε κίνδυνο, αλλά και πάλι έπρεπε να πει σε εσένα να ειδοποιήσεις τις αρχές να σε προστατέψουν ή να το κάνει με συναίνεσή σου.

Αν μιλάμε για απλή ακύρωση, κάντο τουλάχιστον 24 ώρες, θα λεγα τουλάχιστον δυο μέρες πριν. Αλλιώς θα σου ζητήσει τα 70 ευρώ. Μόνο μην το αναγάγεις μέσα σου σε μείζον ζήτημα και σου φάει διάθεση, χρόνο κι ενέργεια.
    γιάννης

Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Τότε ήταν αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και έπρεπε να κάνεις καταγγελία. Εκτός αν εξέφρασες αυτοκτονικές διαθέσεις ή έκρινε ότι βρισκόσουν σε κίνδυνο, αλλά και πάλι έπρεπε να πει σε εσένα να ειδοποιήσεις τις αρχές να σε προστατέψουν ή να το κάνει με συναίνεσή σου.
    Τους γονείς μου πήρε και τους ειπε ότι ξοδεύω τα λεφτά μου πολύ εύκολα, ότι έμπλεξα με μια παρέα και οτι πλακωθηκαμε. Είχαμε κάνει μόνο 3 συνεδρίες. Του είπα ότι δεν είμαι ευχαριστημένη και δεν θα συνεχίσω, την επόμενη ημέρα κάλεσε γονείς. Ήμουν μπροστά όταν τους πήρε τηλέφωνο. Δεν μου άρεσε γιατί του μίλαγα και κοιτούσε τον τοίχο συνέχεια σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας και ελεγε ναι ναι, ήταν φουλ αδιάφορος και έκανε λες και τον ενοχλούσα κιόλας. Μαλλον σε φάση πες τα εσύ και δώσε μου τα λεφτά μου να τελειώνουμε. Ήμουν μπροστά όταν πήρε τους γονείς μου και μετα πήγαμε μαζί στο γραφείο του. Καθώς φεύγαμε μου είπε να κλείσουμε ραντεβού ξανά και οι γονείς μου του λένε με τίποτα. Φάση είχε..

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    παρε τηλεφωνο και ακυρωσε. σιγα.. δικαιωμα σου να μετανιωσεις. αν δεν θες ουτε αυτην την επαφη, στειλε σμσ αν εχεις κινητο , ή μειλ αν εχεις μειλ...
    βρες ομως τροπο να ενημερωσεις οτι δεν θα πας. αν ενημερωσεις, δεν εχει κανενα δικαιωμα να αναρωτιεται. αν δεν ενημερωσεις, περα απο το οτι δεν ειναι σωστο, μπορει ν αρχισει να σε ψαχνει κι αυτο θα σε αναστατωσει χειροτερα...
    κι αν ο μονος λογος ειναι η ακριβη τιμη της, πραγματικα αν σε ρωτησει, πες την αληθεια "δεν περιμενα αυτην την τιμη και δεν μπορω να ανταποκριθω" απλα πραγματα. μη σου πω κι οτι πολλοι αν δεν μπορεις να πληρωσεις, την κατεβαζουν την τιμη κι ισως σου κανει μια καλυτερη τιμη.
    τι ηλικια εχεις;
    Ντρέπομαι να το ακυρώσω, δεν ξερω τι να της πω. Με μειλ μιλάμε. Νόμιζα ότι θα έπαιρνε τα μισά, 70€ και χωρίς να έχει ειδίκευση σε αυτισμό. Να πουλήσω νεφρό. Το τελευταίο μήνυμα της ήταν που μου έστειλε να κανονίσουμε με τι τρόπο θα της στείλω τα χρήματα.

Senior Member
    Η συγκεκριμένη με βάση όλα αυτά που μας περιέγραψες μάλλον μόνο τα λεφτά σου θέλει. Καλά θα κάνεις να το ακυρώσεις τελικά. Και γενικά οι ειδικοί έχω παρατηρήσει ότι δεν στοχεύουν στο να σου προσφέρουν βοήθεια αλλά στο να καλυφθούν οικονομικά. Είναι ένας από τους λόγους που σταμάτησα να πηγαίνω σε ψυχολόγο. Άσε που δεν σου δίνουν ποτέ λύση στο πρόβλημα σου, απλά κάθονται και σε ακούνε. Ε αν είναι έτσι τα λέω και στον εαυτό μου σπίτι μου για να «ακουστω» και να νιώσω καλύτερα. Για μένα είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που δείχνουν πραγματικά να σε νοιάζονται και να βιώνουν το πρόβλημα σου σαν να είναι δικό τους. Είναι και θέμα τύχης στο ποιον θα πέσεις.

Senior Member
    Ντρέπομαι να το ακυρώσω, δεν ξερω τι να της πω. Με μειλ μιλάμε. Νόμιζα ότι θα έπαιρνε τα μισά, 70€ και χωρίς να έχει ειδίκευση σε αυτισμό. Να πουλήσω νεφρό. Το τελευταίο μήνυμα της ήταν που μου έστειλε να κανονίσουμε με τι τρόπο θα της στείλω τα χρήματα.
    και σε τι ειναι ειδικευμενη και ψαρευει ασθενεις με αυτισμο; μηπως σας θεωρει ευκολα θυματα; εισαι σιγουρη οτι εχει πτυχιο;

αφου μιλατε με μειλ ειναι πολυ ευκολοτερο. θα γραψεις ενα λιτο μηνυμα, αν θες κανε το προβα εδω. θα λεει περιπου "θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι δυστυχως δεν θα συνεχισουμε τις συνεδριες για προσωπικους μου λογους." και αντε γεια!

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    και σε τι ειναι ειδικευμενη και ψαρευει ασθενεις με αυτισμο; μηπως σας θεωρει ευκολα θυματα; εισαι σιγουρη οτι εχει πτυχιο;

αφου μιλατε με μειλ ειναι πολυ ευκολοτερο. θα γραψεις ενα λιτο μηνυμα, αν θες κανε το προβα εδω. θα λεει περιπου "θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι δυστυχως δεν θα συνεχισουμε τις συνεδριες για προσωπικους μου λογους." και αντε γεια!
    Της είπα κάτι άσχετο και το ακύρωσα εν τέλει. Ήταν επιμονή πάντως γενικώς. Θα μπορούσε απλά να μου γράψει είναι σχόλιο στην ανάρτηση μου σαν βοήθεια αν ήθελε να βοηθήσει. Όταν μιλήσαμε με βίντεο κλήση ηταν αγενής κιόλας. Είχε εξοργισθεί που ήταν στο πλάι η κάμερα μου. Μου φάνηκε περίεργο. Και 70€ ούτε μαθήτρια του Φρόιντ να ήταν.. Μια φορά εχω ακούσει για κάποια που είχε αδερφή με ασπεργκερ και έπαιρνε πολλα αλλα επίσης είχε και ένα κάρο ειδικευσεις πάνω σε αυτό το κλάδο.
    Last edited by Wrongplanet; 10-07-2024 at 09:40.

Page 1 of 2 12 LastLast