Results 1 to 15 of 19
-
08-07-2024, 07:07 #1
Γιατί οι άλλοι κοιτάνε να με εκμεταλλευτουν;
Έχω ασπεργκερ, δεπυ και δυσαριθμησία. Έχω γονείς που δεν με ήθελαν από μικρή. Ήταν πάντα απόμακροι και ειχαν ταμπού στις αναπηρίες και για τους ψυχολογους. Οπότε δεν έλαβα θεραπείες μέχρι το 2022. Από το σχολείο πολλά παιδιά που τα είχαν παρατήσει οι παρέες τους ερχόντουσαν και μου κολλούσαν. Μου φαιροντουσαν άσχημα. Εγώ δεν το καταλάβαινα, μου τα εξήγησε αυτά η ψυχολόγος, μου είπε ότι δεν ήταν καλες φίλες γιατί τις είχαν διώξει οι παρέες τους και όλες είχαν αυτό το κοινό μοτίβο. Εγώ χαιρόμουν που κάποιος ήθελε να με κάνει παρέα και επειδή έτρωγα μπουλινγκ από την οικογένεια και συμμαθητές, νόμιζα ότι είναι αναμενόμενο και από φίλους. Άκουγα πολλά σχόλια από παρέες και συμμαθητές ότι είμαι πολύ περίεργη και "ιου" για να έχω σχέση. Έτσι κατέβασα μια τυχαία εφαρμογή στα 15 και άρχισα να βγαίνω κέντρο Αθήνα με διάφορους άκυρους. Ήταν μεγαλύτεροι και οταν ήμουν ανήλικη ηταν ενήλικες. Συνέχισα μέχρι και οταν ήμουν ενήλικη να έχω αυτή την εφαρμογή. Ο ένας έμενε Αγγλία για 10 χρόνια και τον απελασαν γιατί μοίραζε ναρκωτικά σε ανήλικες και οι γονείς ενος κοριτσιού το κατάλαβαν. Μου τα είπε και είπε πως πρόκειται για παρεξήγηση και εγώ αυτό το πίστεψα.. ήρθαμε σε επαφή χωρίς προφύλαξη, μετά από αυτό μου είπε πως έχει πάει με 44 γυναίκες στην Αγγλία. Εγώ δυστυχώς έχω σαν συμπτωμα άγνοια κινδύνου πολύ συχνά και λέω επίσης και πολλά προσωπικά μου σε άτομα που μόλις γνώρισα κλπ. Μου το επισήμαναν ειδικοί σαν ένα σύμπτωμα που πρέπει να προσέχω πολύ και πως ειμαι ευάλωτη απο τη στιγμή που οι γονείς μου δεν είναι αρκετά προστατευτοι. Επίσης πρόσφατα έφυγα εξωτερικό για μια σχέση από απόσταση και επειδη ήθελε να χωρίσουμε ήμουν χάλια και έπισκεφθηκα τα επείγοντα για να ρωτήσω πως μπορώ να δω ψυχολόγο, ενας γιατρός ξένος από Αφγανισταν μου είπε να κοιμηθώ μαζί του σε ξενοδοχείο σε άλλη πόλη. Μου είπε ότι με αγαπάει και οτι αν πω όχι θα τον πληγώσω, μόλις είπα ότι έχω Άσπεργκερ μου φέρθηκε σαν να εχω χαμηλή νοημοσύνη. Πάλι καλά που το είπα σε κοντινό μου πρόσωπο και μου εξήγησ ότι αυτά τα λόγια που λέει είναι υπερβολικά και πως αυτό είναι παράνομο και οτι υποτιμάει την νοημοσύνη μου και ότι σε αυτές τις χώρες η γυναίκες δεν έχουν αξία. Η σχέση μου δεν ήθελε να συζησουμε και επίσης δεν του άρεσε η σχέση εξ αποστάσεως. Για να μην τον χάσω, νοίκιασα ένα δωματιο σε σπίτι με συγκατοίκους από το Μπαγκλαντές καθώς δεν είχε άλλο, με κορόιδευαν, μου έδιναν τσιγάρα και αλκοόλ, ερχόντουσαν φίλοι τους και με βρίζανε, με έβαζαν να καθαρίζω επειδή είμαι γυναίκα και καλά. Επισης μια γυναίκα σε ένα γκρουπ στο ΦΒ μου έστειλε μήνυμα για συμπαράσταση και μου έλεγε να αφησω το εξωτερικό και να περάσω σε πανεπιστήμιο στην πόλη της για να πάω να προσέχω τον γιο της με αυτισμό δωρεάν. Ο γιος της είναι 32 και οι γονείς μου είπαν ότι δεν έχω καμία σχέση με τον γιο της και να με αφήσει ήσυχη. Γιατί τόσοι άνθρωποι θέλουν να με εκμετάλλευτουν και εγώ γιατί πάντα έχω τόση αφέλεια ρε φίλε. Κάθε φορά που βγαίνω έξω στον κόσμο είτε θα φάω μπουλινγκ ή κάποιος θα θέλει να πάρει κάτι από εμένα και νομίζει ότι μπορεί να το πάρει εύκολα γιατί έχω Άσπεργκερ. Επίσης η τελευταία μου σχέση με χτύπαγε και με ήθελε μόνο για το ερωτικό κομμάτι. Με χτυπήσε μπροστά σε πολύ κόσμο μια φορά, σε στάση λεωφορείου και κάλεσαν την αστυνομία οι περαστικοί. Είμαι 23 και εχω περάσει ένα κάρο. Θα με γράψουν στις ειδήσεις καμία μέρα, ποιος ξέρει τι θα μου κάνει κανείς. Θα ήθελα να μπω σε καμία δομή υποστηριζομενης διαβίωσης.
Last edited by Wrongplanet; 08-07-2024 at 07:29.
- 08-07-2024, 07:54 #2
Eπειδη δεν ξερεις ποια ειναι τα ορια σου και ποια ειναι τα ορια των αλλων.
08-07-2024, 10:39 #3
Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα η δομή, αφού οι γονείς είναι αδιάφοροι και ανεκπαίδευτοι στο πρόβλημά σου και δε σε βοήθησαν μέχρι τώρα. Η αδερφή σου υποθέτω δε σου συμπαραστέκεται. Μπορεί στην αρχή να μη σου αρέσει η ζωή στη δομή, να νιώθεις περιορισμένη, να σου αναθέτουν καθήκοντα όπως μαγείρεμα ή καθαριότητα ή η φροντίδα ατόμων λιγότερο λειτουργικών, αλλά και σε ένα σπίτι να έμενες, το ίδιο θα ήταν. Θα είσαι σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και δε θα είσαι θύμα του καθενός. Μπορείς να ζητήσεις να μπει φίλτρο όταν χρησιμοποιείς το διαδίκτυο, σαν αυτό που μπαίνει στους ανήλικους, ακριβώς για να μην πέσουν θύματα διάφορων επιτήδειων. Χρησιμοποίησε το χαρτί που σε κάνει ειδική κατηγορία για να μπεις σε μια θέση στο δημόσιο, και καθαρίστρια ακόμα, αν υπάρχει δυνατότητα και μέσα στη δομή, ώστε να βγάλεις κάποια χρήματα. Είσαι πολύ ευάλωτη και εμπιστεύεσαι τον οποιονδήποτε. Αν έχεις κάποια επιτήρηση στη δομή, θα αλλάξει αυτό. Κάποιες στιγμές σίγουρα θα αισθανθείς ότι δε σου αρέσει, ότι θες να κάνεις σχέση με κάποιον άνθρωπο και δε σε αφήνουν, όμως να ξέρεις ότι θα είσαι καλύτερα σε σχέση με το πώς είσαι τώρα.
08-07-2024, 11:07 #4
πραγματι, χρειαζεσαι προστασια, γιατι δεν μπορεις να προστατευθεις μονη σου.
με αυτα που εχεις κανει απο αγνοια κινδυνου, θα μπορουσαν να σου εχουν συμβει τραγικα πραγματα... απο αρρωστιες μεχρι ακομα σοβαροτερη κακοποιηση απο αυτες που εχει ηδη ζησει.
πρεπει να ζησεις σε προστατευμενο περιβαλλον. ειτε σε μια δομη, ειτε να εχεις μονιμη επαφη με ψυχοθεραπευτη που να μιλατε συχνα και να σε καθοδηγει.
απο την απομακρυνση της αδερφης σου απο το πατρικο, αντιλαμβανομαι οτι κιε κεινη δεν εχει καλη γνωμη γι αυτους.
μεταξυ σας δεν υπαρχει καλη επικοινωνια; αγαπιεστε; εχει καταλαβει το προβλημα σου;
δεν υπαρχει δυνατοτητα να κανετε στενη παρεα, εστω διαδικτυακη/ τηλεφωνικη;
08-07-2024, 11:19 #5
btw, ΟΛΟΥΣ κοιτανε καποιοι να μας εκμεταλλευτουν.
απλα εσυ, λογω της καταστασης εισαι ευκολος στοχος.
08-07-2024, 13:51 #6
Με την αδερφή μου; Όχι μικρή με χτυπούσε και με βρίζει συνέχεια μέχρι και που έφυγε, ξέσπαγε πάνω μου για την πίεση που της ασκουσαν οι γονείς. Για αυτό παντρεύτηκε κάποιον που εχει χρήματα, για να φύγει από το σπίτι.
Ναι κοιτάνε όλους να τους εκμετάλλευτουν απλα οι άλλοι το καταλαβαίνουν και φεύγουν.
08-07-2024, 13:54 #7
Όχι θα μου αρέσει πολυ, πήγα σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες και ήταν ωραία, δεν ήξεραν για αυτισμό μεν και δεν με βοήθησαν πολυ με το πρόβλημά μου αλλα το να είμαι σε ένα τόσο ελεγμένο περιβάλλον ήταν πολύ ωραίο. Ίσως σχέσεις ψάχνω για να πάρω κοινωνική επιβεβαίωση και για να νιώθω πως έχω κάποιον κοντά μου. Μπορεί να δηλώσω στο εξωτερικό εδω να μπω σε δομή ή αν πάω Ελλάδα θα δω τι έχει στην Ελλάδα, ελπίζω να έχει επιλογές πολλές
08-07-2024, 14:45 #8
Στην Ελλάδα υπάρχουν δομές για κακοποιημένες γυναίκες. Για ανθρώπους με αυτισμό υπάρχουν, αλλά δέχονται μόνο βαριές περιπτώσεις μη λειτουργικών και θα είναι δύσκολο να μείνεις. Λες συνεχώς ότι σε ρωτάνε αν έχεις σχέση και γελάνε μαζί σου που δεν έχεις. Καταλαβαίνω ότι νιώθεις την ανάγκη να μη διαφέρεις, να γίνεις σαν τους άλλους, αλλά δε χρειάζεται να μιμούμαστε τους άλλους για να ζήσουμε και να αισθανόμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι. Εσύ πρέπει να αποδεχτείς ότι είσαι διαφορετική και να αναπτύξεις σιγά-σιγά δικά σου ενδιαφέροντα. Αν σε ρωτάνε γιατί δεν έχεις σχέση και γελάνε μαζί σου ή σου πουν ότι είσαι "περίεργη", θα τους εξηγείς με απλά λόγια τι πρόβλημα υπάρχει, με όλα όσα έμαθες. Αν σε αποδεχτούν και δείξουν κατανόηση, θα πει ότι αξίζει να είσαι μαζί τους. Αν σε κοροϊδέψουν, δεν αξίζουν για φίλοι σου. Κανείς μην περιμένεις να σε αποδεχτεί, αν εσύ η ίδια δεν αποδεχτείς τον εαυτό σου.
Το να βγαίνεις στα 15 σου με ενήλικες, οι οποίοι δεν έφευγαν μόλις μάθαιναν ότι είσαι ανήλικη, θα έπρεπε να σε βάλει σε σκέψεις. Νορμάλ ενήλικος άντρας δε βγαίνει ραντεβού με ανήλικο παιδί. Επίσης πρέπει να αναλογιστείς αν είσαι κατάλληλη για να κάνεις σχέσεις και να έρχεσαι σε επαφή χωρίς προφύλαξη, όπως είπες ότι έκανες. Αν έρθει ένα παιδί στη ζωή σου, πιστεύεις ότι θα είσαι σε θέση να το στηρίξεις, ιδίως αν έχει κληρονομικότητα, ή θα καταλήξει σε κάποια δομή, επειδή δε θα μπορείς να το φροντίζεις; Μείνε κάποιο διάστημα μόνη σου να σκεφτείς τι θέλεις από τη ζωή σου. Κάνε μια συζήτηση με τον ψυχολόγο σου και να σκεφτείς η ίδια για ποιους λόγους θέλεις να είσαι με κάποιον. Επειδή αυτό θεωρεί "φυσιολογικό" η κοινωνία; Επειδή όλοι έτσι κάνουν; Επειδή δε θες να αισθάνεσαι διαφορετική; Ή επειδή θεωρείς ότι έχεις αγάπη να προσφέρεις και νιώθεις αισθήματα για κάποιον; Δεν είναι "άντρας να είναι κι όπως να είναι". Θεωρείς τις ερωτικές σχέσεις ως υποκατάστατο των οικογενειακών σου σχέσεων και νομίζεις ότι η αδερφή σου σώθηκε από τους γονείς σου, επειδή παντρεύτηκε. Η αδερφή σου όμως μπορεί να παντρεύτηκε επειδή το ήθελε, όχι για να ξεφύγει.
Ευτυχώς έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι ευάλωτη και θες να ζήσεις υπό την προστασία κάποιας δομής.
Από ό,τι καταλαβαίνω η οικογένειά σου μπορεί να σε στηρίξει οικονομικά τουλάχιστον, παρόλο που συναισθηματικά δεν είναι δίπλα σου. Ζήτησε λοιπόν οικονομική βοήθεια κατ' ελάχιστον, να μπορέσεις να ζήσεις εκεί που θες και να σπουδάσεις κάτι που σε ενδιαφέρει, είτε στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα. Πήγαινε σε σχολείο για μετανάστες να μάθεις τη γλώσσα, μάθε βασικές εκφράσεις να επικοινωνείς. Αν ζεις εκεί, είναι ζήτημα ενός χρόνου να τα μιλήσεις καλά. Αν βρεις μια θέση πλήρους απασχόλησης εκεί, και να είσαι σε δομή, θα σου πάνε όλα καλά.
08-07-2024, 15:15 #9
Δεν μπορούσε οικονομικά να φύγει μόνη της, είναι 40 ετών επίσης, έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας. Έφυγε αρων αρων από το σπίτι και δεν ξαναμιλησε στους γονείς. Αυτό έγινε πρόσφατα, περισυ.
Εγώ εργάζομαι εδώ πέρα ημιαπασχοληση πολύ καιρό. Μένω σε χωριό με συγκατοικο και δίνω πολυ λίγο ενοίκιο.
Πηγαίνω σε μαθήματα γλώσσας και εχω οικογενειακους φίλους που είμαστε από την ίδια περιοχή στην ελλαδα, μια οικογένεια Ελλήνων και με βοηθάνε στην εξάσκηση και μου δίνουν και βιβλία διάφορα, το παιδί τους είναι κοντά στην ηλικία μου και κάνουμε παρέα. Είμαι εδω έναν χρόνο και δεν έχω μάθει τίποτα καθώς έχω πολύ άγχος για αλλά θέματα και δεν έχω χρόνο. Θέλω να γυρισω και να μαθω την γλώσσα, να σπουδάσω και ύστερα να έρθω για εργασία και να μένω σε δομή. Έχει πολλές δομές και υποστηριζομενα διαμερίσματα.Last edited by Wrongplanet; 08-07-2024 at 15:32.
08-07-2024, 15:17 #10
Πάντως θέλω μια προστασία και ένα προστατευτικο περιβάλλον. Αυτό ζητάω μόνο γιατί φοβάμαι.
08-07-2024, 15:30 #11
Οι γονείς σου ή η αδερφή σου έχουν ενδιαφερθεί να μάθουν τι κάνεις ή να έρθουν να σε δουν; Μιλάτε έστω και από το τηλέφωνο; Άλλοι συγγενείς όπως θείοι, ξαδέρφια που επικοινωνείς να σε βοηθήσουν δεν υπάρχουν; Είπες ότι οι γονείς σας πίεζαν να κάνετε χορό και γυμναστική και να κάνετε παρέα με πλούσιους ανθρώπους και ότι η αδερφή σου βρήκε έναν με λεφτά. Από αυτό καταλαβαίνω ότι και οι γονείς συναναστρέφονται με έναν κύκλο ευκατάστατων ανθρώπων, άρα μπορούν να σου προσφέρουν τουλάχιστον οικονομικά. Γιατί πιστεύεις ότι δε θα σε στήριζαν οικονομικά αν μάθαιναν ότι ενδιαφέρεσαι να σπουδάσεις κάτι και να μάθεις μια ξένη γλώσσα; Μήπως πρώτα πρέπει να εξαντλήσεις όλους τους πιθανούς τρόπους να μείνεις εκεί που είσαι, γιατί από ό,τι λες εκεί περνάς πιο καλά; Αν έρθεις Ελλάδα, υπάρχει περίπτωση να κωλύσεις εδώ και μετά να μην μπορείς να φύγεις. Πόσο καιρό σκοπεύεις να μείνεις Ελλάδα; 2-3 χρόνια; Επίσης πολύ σημαντικό, έχεις περάσει από επιτροπή στην Ελλάδα, να κριθεί το ποσοστό αναπηρίας σου, ώστε να πιάσεις κάποια θέση ως ΑΜΕΑ και να μπορείς να δουλέψεις στο Δημόσιο όσο θα είσαι εδώ; Ετοιμάζεται να βγει κάποια προκήρυξη για 1.600 θέσεις ειδικών κατηγοριών. Την έχεις δει και έχεις κάνει κάποια αίτηση ή ενδιαφέρεσαι να εργαστείς στο δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου;
08-07-2024, 15:37 #12
Δεν είμαι Ελλάδα και δεν είμαι καλή στο να ψάχνω τέτοια, έχω κλείσει ραντεβού με σύμβουλο αυτισμού από Ελλάδα και ίσως με ενημερώσουν. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Με παίρνουν τηλέφωνο μια φορά την εβδομάδα και μιλάμε για 1 λεπτό. Δεν έχω άλλους συγγενείς. Η αδερφή μου κανει την ζωή της με τον σύντροφο της, έχουμε να μιλήσουμε από τον Ιανουάριο. Όχι δεν έχουν έρθει να με δουν. Δεν έχω περάσει ΚΕΠΑ, μια ψυχίατρος με αποθαρρυνε και μου είπε ότι έχω μηδαμινές ελπίδες, όμως το μετάνιωσα καθώς είδα πως δεν είναι και τόσο δύσκολο. Έχω βαριά κατάθλιψη, γενική αγχώδης διαταραχή, ασπεργκερ, δεπυ και δυσαριθμησία επίσης επιληψιες. Αυτά θα μπουν στον φάκελο μάλλον.
08-07-2024, 15:41 #13
Ήρθα πολύ εύκολα λόγω της ευρωπαϊκής ένωσης. Δεν είναι δύσκολο να ξαναέρθω. Ειδικά με γλώσσα και πτυχίο/κάποιο χαρτί. Μετά θα μπορώ να έχω πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που δεν έχω τώρα λόγω του ότι εργάζομαι ημιαπασχοληση με λίγες ώρες
08-07-2024, 16:14 #14
Έχεις σκεφτεί τι θες να σπουδάσεις; Για παράδειγμα κάτι με υπολογιστές ή χειρισμό ιατρικών μηχανημάτων, μαγειρική, κοινωνική λειτουργός; Κάτι με νοσηλευτική, ιδίως φροντίδα ηλικιωμένων; Στη Σκανδιναβία, όπως και στην Ελλάδα, ο πληθυσμός γερνάει και τέτοια επαγγέλματα έχουν μέλλον. Δες αρχικά τι ζητάνε στη χώρα που ζεις και είσαι σε θέση να το κάνεις, ώστε να μπορείς να πιάσεις μια θέση πλήρους απασχόλησης με το πτυχίο που θα έχεις. Κοίταξε αν μπορείς να ζήσεις και παράλληλα να εργαστείς στη δομή με το κατάλληλο πτυχίο. Το ζήτημα όμως είναι να βρεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Πάντως ο γραπτός σου λόγος είναι πολύ δομημένος και πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο γραπτού ατόμων της ηλικίας σου και δείχνει ότι το έχεις για σπουδές.
08-07-2024, 17:06 #15
Ναι έχουν γήρανση πληθυσμού, όλο ζητάνε νοσηλευτικά επαγγέλματα. Παρσ πολλές αγγελίες. Και επίσης κοινωνικούς λειτουργούς πολύ.
Θα ήθελα πληροφορική αλλά δεν ξερω αν θα τα καταφέρω, αν θα παραείναι δύσκολα για εμένα. Αλλιώς ψυχολογία και να ασχοληθώ με άτομα που έχουν νευροαναπτυξιακά. Απλά ούτε εγώ δεν ξέρω πως να βοηθήσω τον εαυτό μου και δεν χω λάβει θεραπείες που δικαιουμουν μέχρι τα 18 από το κράτος κιόλας. Οπότε δεν έχω κάποια εξοικείωση ή γνώση μέχρι τώρα πάνω σε αυτό.και Ψυχοθεραπεία εχω κάνει ελάχιστη παρόλο που έχω σοβαρές διαγνώσεις.