Results 16 to 30 of 33
Thread: ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΕ
-
16-09-2009, 15:02 #16
Originally posted by oboro
Originally posted by πανος12345
Ποσο καιρο θα χρειαστει για να ξαναβρει ο Ελληνισμος τα χναρια του Αλεξανδρου και να αποτελειωσει το εργο που εχει μεινει στην μεση....
να μαθει απο τους Ινδους την καυση των νεκρων αλλα να τους μαθουμε την σειρα μας να διαβαζουν Καζαντζακη στα Ινδικα
μεταφραζοντας τον Ζορμπα αντι να τους φερνουμε για διακοπες χωρις στοιεχιωδη ελεγχο για την πανδημια στα αεροδρομια και τα λιμανια μας!
- 16-09-2009, 15:32 #17
Σε τι αναφερεσε ρε συνονοματε ? Δεν μπορω να συνδεσω τη καυση των νεκρων με τον Ζορμπα ,ουτε το Καζατζακη με το εργο του Αλεξανδρου . Η καθε κουλτουρα εχει τα χαρακτηριστικα της και τα φαινομενικα παραλογα , ειναι πληρως εξηγησιμα στις τοπικες συνθηκες και εποχες............
Εγω απλα ειπα με ενα δυο στιχακια στο forum να δωσω λιγη θετικη ενεργεια ,λιγη ισως αισιοδοξια προερχομενη απο καποιον που βιωνει ατοφιο πονο και προσπαθει να το παλεψει .Ειμαι μεσα στον πονο και συμπονω οσους πονανε....................
16-09-2009, 15:33 #18
Πανο, εχεις ανθρωπους κοντα σου να μιλησεις? Ή εστω να νιωσεις κοντα τους? Να εκφρασεις με οποιον τροπο θελησεις τον πονο σου αυτο?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
16-09-2009, 15:39 #19
Panos-Kreta, όλους εμάς που έτυχε τότε να συνομιλούμε, μας έχει συγκινήσει η ιστορία σου. Σε ευχαριστώ που μοιράζεσαι που και που τις σκέψεις σου μαζί μας. Που μέσα από τόσο πόνο, σκέφτεσαι και εμάς. Που προσπαθείς να μας μεταδώσεις λίγη από την πολύτιμη γνώση σου.
16-09-2009, 15:42 #20
Ο πονος που ειναι πολυ βαθεια δεν βγαιναι πολυ ευκολα. Οι ανθρωποι αποφευγουν τους πονεμενους μηπως και .......κολλησουν πονο.Ειναι προλαταληψη ? Ειναι αναισθησια ? δεν ξερω αλλα ολοι προτιμουν τα ευκολα ,το γελιο , τη χαζοτηλεοραση η τις ασκοπες παρεες απο το να στραφουν σε καποιους που το εχουν αναγκη .
Το ενδιαφερον πολλων μελων αυτου του φορουμ ειναι πολυ συγκινητικο. Μακαρι καποιοι να βοηθηθουν........
16-09-2009, 15:50 #21
Βοηθιουνται πανο....κανενα δεν εβλαψε ποτε η επικοινωνια..μονο η απομονωση βλαπτει...
16-09-2009, 16:01 #22
Originally posted by panos-Kreta
Ο πονος που ειναι πολυ βαθεια δεν βγαιναι πολυ ευκολα. Οι ανθρωποι αποφευγουν τους πονεμενους μηπως και .......κολλησουν πονο.Ειναι προλαταληψη ? Ειναι αναισθησια ? δεν ξερω αλλα ολοι προτιμουν τα ευκολα ,το γελιο , τη χαζοτηλεοραση η τις ασκοπες παρεες απο το να στραφουν σε καποιους που το εχουν αναγκη .
Χαιρομαι παντως που εχεις βρει λιγη παρηγορια στον χώρο αυτο...
Θα θελα μονο να σου πω, πώς καμια φορα ειναι απαραιτητο να ζηταμε αυτο που θελουμε. Ισως βοηθησει στο να ερθεις πιο κοντα, να επικοινωνησεις καλυτερα τον πονο σου ή οποιο συναισθημα εχεις αναγκη να εξωτερικευσεις. Ετσι τουλάχιστον ενιωσα εγω σε τετοιες δυσκολες, μοναχικες στιγμες...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
16-09-2009, 17:19 #23
Παιδια εμενα θα μου εδινε μεγαλη παρηγορια και χαρα ,αν με μια φραση , μια λεξη ,μια προταση ,που προερχεται
απο πραγματικη εμπειρια και οχι μονο θεωρητικη προσεγγιση , φαινοταν εστω και ελαχιστα χρησιμη σε καποιους μεσα στο χωρο αυτο .
Ισως καποιοι να αποφυγουν κακοτοπιες και αλλοι να γλυτωσουν απο ματαιο πονο.
Οχι μονο αυτοι που νοιωθουν οτι βιωνουν το προβλημα προσωπικα , αλλα και οι ανθρωποι του περιβαλλοντος τους.
Μεσα σε μια \"κοινοτητα\' νοιωθη κανεις λιγοτερο μονος. Το τι ειδους βοηθεια μπορει πραγματικα να χρειαζεται καποιος και τι βοηθεια και ανακουφηση μπορει να βρει ειναι λιγο ...τυχαιο. Μακαρι η τυχη να ειναι μαζυ μας . μακαρι η Δυναμη να ειναι μαζυ μας !που λεγανε και στο star wars........
16-09-2009, 17:38 #24
ΔΕΣ ΤΕ ΑΥΤΟ ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ
http://autognosia.pblogs.gr/tags/glaros-ionathan-gr.html
17-09-2009, 16:51 #25
Εγραφε ο γυιος μου , στο ημερολογιο του , μηνες πριν φυγει για ταξιδι στ αστερια : Θελω να γραψω ενα τραγουδι ,ρυθμικο που ισως καποιοι να το ακουν και η διαθεση τους ν\'αλλαζει προς το καλυτερο.........
Μηπως καποιος μπορει να μελλοποιησει τους στιχους που εβαλα στην αρχη αυτου του topic ? Ισως συμβαλλουμε σε κατι καλο .....
17-09-2009, 16:54 #26
Είναι δυνατόν να μην γίνει κάτι τέτοιο;σίγουρα κάποιος θα μπορέσει να το κάνει
17-09-2009, 16:59 #27
μακαρι να μπορουσα να σε βοηθησω συνονοματε αλλα νομιζω εκει στην κρητη δεν θα πρεπει να βρεις δυσκολια αν το ζητουσες απο ενα λυραρη να το τραγουδησει με την λυρα του..θα ηταν φανταζομαι πιο αυθεντικο...
17-09-2009, 17:06 #28
Και γω μπορω σε Κρητικους δρομους φιλε πανα . Αλλα δεν τα εγραψα εχοντας στο μυαλο μου μαντιναδες αλλα κατι σε ραπ η σε ροκ η ισως καποια μπαλαντα .
Και ,δυστυχως. δεν ζω στη κρητη αλλα στη θεσσαλονικη
17-09-2009, 17:11 #29
Originally posted by panos-Kreta
Και γω μπορω σε Κρητικους δρομους φιλε πανα . Αλλα δεν τα εγραψα εχοντας στο μυαλο μου μαντιναδες αλλα κατι σε ραπ η σε ροκ η ισως καποια μπαλαντα .
Και ,δυστυχως. δεν ζω στη κρητη αλλα στη θεσσαλονικη
γιατι ειμαι σιγουρος οτι θα το διαβασεις σαν Κρητικος!
17-09-2009, 17:13 #30
ολκληρο φεστιβαλ τραγουδιου εχετε εκει πανω...καποια ακρη θα υπαρχει για να μην παει χαμενος ο θησαυρος σου...
Θα μπορούσα να βρω ενοίκιο μέχρι 200€ σε οποιαδήποτε...
09-07-2025, 21:19 in Με καφέ και συμπάθεια....