Αντικαταθλιπτικά χρόνος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

Αντικαταθλιπτικά χρόνος

Έχω ξεκινήσει εδώ και 1.5 μήνα περίπου τα αντικαταθλιπτικά που είχα ξαναπάρει και με είχαν βοηθήσει…. Εκεί που σηκώνω κεφάλι ξανα τα ίδια… υπάρχει περίπτωση να μη με βοηθήσει ξανα η ίδια αγωγή; Το μόνο που ίσως κάνει τη διαφορά είναι η ολανζαπινη 2.5 που πρόσθεσα τελευταία … έχω αγχώδη διαταραχή

Senior Member
    Quote Originally Posted by Vivie View Post
    Έχω ξεκινήσει εδώ και 1.5 μήνα περίπου τα αντικαταθλιπτικά που είχα ξαναπάρει και με είχαν βοηθήσει…. Εκεί που σηκώνω κεφάλι ξανα τα ίδια… υπάρχει περίπτωση να μη με βοηθήσει ξανα η ίδια αγωγή; Το μόνο που ίσως κάνει τη διαφορά είναι η ολανζαπινη 2.5 που πρόσθεσα τελευταία … έχω αγχώδη διαταραχή
    Σε 3 μηνες και μετα θα σε πιασουν....6 μηνες θελουν

Junior Member
    Γιατι τόσο πολυ πλέον; Νομιζω οτι τωρα έχω μπει σε καταθλιπτικό επεισόδιο… δεν έχω διάθεση για τίποτα και νιωθω θλιψη

Banned
    Δες το σαν ευκαιρια να γνωρισεις τον εαυτο σου. Το 99% απο την καταθλιψη ειναι ο φοβος απο την καταθλιψη.

Senior Member
    Τα φαρνακα πανε σε ολο το σωμα ...θελουν καιρο να συνεφερουν τα συμπτωματα ....

Banned
    Quote Originally Posted by Babis1974 View Post
    Τα φαρνακα πανε σε ολο το σωμα ...θελουν καιρο να συνεφερουν τα συμπτωματα ....
    Θα σου πω ενα μυστικο, τα αντικαταθλιπτικα δουλευουν μονο αν πιστευεις σε αυτα, οπως το ευχελαιο...

Μετά από δεκαετίες μελέτης, δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι τα επίπεδα ή η δραστηριότητα της σεροτονίνης ευθύνονται για την κατάθλιψη, σύμφωνα με μια μεγάλη ανασκόπηση προηγούμενων ερευνών που διεξήχθη από επιστήμονες του UCL.

Η νέα συνολική ανασκόπηση - μια επισκόπηση υπαρχουσών μετα-αναλύσεων και συστηματικών ανασκοπήσεων - που δημοσιεύτηκε στο Molecular Psychiatry, υποδηλώνει ότι η κατάθλιψη δεν προκαλείται πιθανώς από χημική ανισορροπία και αμφισβητεί το τι κάνουν τα αντικαταθλιπτικά. Τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά είναι εκλεκτικοί αναστολείς της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRIs), τα οποία αρχικά έλεγαν ότι λειτουργούν διορθώνοντας ανώμαλα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης. Δεν υπάρχει άλλος αποδεκτός φαρμακολογικός μηχανισμός με τον οποίο τα αντικαταθλιπτικά επηρεάζουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η κύρια συγγραφέας καθηγήτρια Joanna Moncrieff, καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο UCL και σύμβουλος ψυχίατρος στο North East London NHS Foundation Trust (NELFT), δήλωσε: "Είναι πάντα δύσκολο να αποδείξεις ένα αρνητικό, αλλά νομίζω ότι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μετά από μια τεράστια ποσότητα έρευνας που διεξήχθη για αρκετές δεκαετίες, δεν υπάρχουν πειστικές αποδείξεις ότι η κατάθλιψη προκαλείται από ανωμαλίες της σεροτονίνης, ιδιαίτερα από χαμηλότερα επίπεδα ή μειωμένη δραστηριότητα της σεροτονίνης.

"Η δημοτικότητα της θεωρίας της ‘χημικής ανισορροπίας’ για την κατάθλιψη έχει συμπέσει με μια τεράστια αύξηση στη χρήση αντικαταθλιπτικών. Οι συνταγογραφήσεις αντικαταθλιπτικών έχουν αυξηθεί δραματικά από τη δεκαετία του 1990, με έναν στους έξι ενήλικες στην Αγγλία και το 2% των εφήβων να συνταγογραφούνται αντικαταθλιπτικό κάθε χρόνο.

“Πολλοί άνθρωποι παίρνουν αντικαταθλιπτικά επειδή έχουν πειστεί ότι η κατάθλιψή τους έχει βιοχημική αιτία, αλλά αυτή η νέα έρευνα υποδηλώνει ότι αυτή η πεποίθηση δεν βασίζεται σε αποδείξεις.”

Η συνολική ανασκόπηση στόχευε να καταγράψει όλες τις σχετικές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στους πιο σημαντικούς τομείς έρευνας για τη σεροτονίνη και την κατάθλιψη. Οι μελέτες που περιλαμβάνονται στην ανασκόπηση αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες.

Η έρευνα που σύγκρινε τα επίπεδα της σεροτονίνης και τα προϊόντα διάσπασής της στο αίμα ή τα εγκεφαλικά υγρά δεν βρήκε διαφορά μεταξύ ατόμων που διαγνώστηκαν με κατάθλιψη και υγιείς συμμετέχοντες ελέγχου (σύγκρισης).
    πληρες αρθρο:
    https://www.sciencedaily.com/release...0720080145.htm

Junior Member
    Ναι το ειδα και εγω αυτό … αλλα πως εξηγείται τόσοι άνθρωποι να βοηθιούνται από αυτά; Υπάρχουν και εκείνοι βεβαια που δεν …το θέμα είναι οτι υπήρχαν μερες που έτρωγα αναλαμπές και ένιωθα χαρά πραγματικα … τωρα δεν νιωθω

Banned
    Quote Originally Posted by Vivie View Post
    Ναι το ειδα και εγω αυτό … αλλα πως εξηγείται τόσοι άνθρωποι να βοηθιούνται από αυτά; Υπάρχουν και εκείνοι βεβαια που δεν …το θέμα είναι οτι υπήρχαν μερες που έτρωγα αναλαμπές και ένιωθα χαρά πραγματικα … τωρα δεν νιωθω
    Πιστη, και εγω επαιρνα σεροπραμ 15 χρονια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Πιστη, και εγω επαιρνα σεροπραμ 15 χρονια.
    να τους το πεις, να σε βαλουν στις παρενεργειες...

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    να τους το πεις, να σε βαλουν στις παρενεργειες...
    Σε ποιον να το πω, αγαπη μου;

Senior Member
    Quote Originally Posted by axl100 View Post
    Σε ποιον να το πω, αγαπη μου;
    στην εταιρια που κανει το φαρμακο... δεν ειναι να τα παιρνεις αψηφιστα αυτα. κινδυνευει ο κοσμος..

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    στην εταιρια που κανει το φαρμακο... δεν ειναι να τα παιρνεις αψηφιστα αυτα. κινδυνευει ο κοσμος..
    Και τι τους νοιαζει αυτους; Αφου πουλανε...