Results 1 to 15 of 16
Thread: Κρίση Πανικού
-
11-07-2024, 12:00 #1
Κρίση Πανικού μετά απο πρόβλημα υγείας
Καλησπέρα σας!!!!!!Πάντα υπέφερα απο πονοκεφάλους.Πρίν 2 , 5 χρόνια έκανα αφαίρεση θυρεοειδούς λόγο καρκίνου.Πρίν 6 μήνες πέρασα κορονοϊό και μετά απο αυτό μου ξεκίνησε διαφορετικό πονοκέφαλο με κρυάδες και ενοχλήσεις σε έντερο ( απο το έντερο ξεκίνησε σε ολο αυτό η κρίση πανικού ).Μετά κάποιο πρωινό είχα μια υποχρέωση και με έποιασε ξαφνικά μια ενόχληση στο μάτι σαν λάμψη μέχρι το κεφάλι πίσω και είχα φοβερή κρίση πανικού με ενοχλήσεις σε φως τάσεις για εμετό ενοχλήσεις νόμιζα οτι θα ζαλιστώ και πόνο στα μάτια θόλη όραση και φοβίες κλπ.Απο τότε είχα αρκετές κρίσεις πανικού ( να σημειώσω οτι με είχε ξαναποιάσει κρίση πανικού πιο παλιά λόγω ενός θέματος με το στομάχι μου και με κάτι που έφαγα ).Επίσης πιο παλιά είχα πάει μερικές φορές στο νοσοκομείο λόγω στομαχιού νομίζοντας οτι είναι η καρδιά μου.Όλες μου οι εξετάσεις άψογες αξονικής μαγνητική αίματος και οι γιατροί που με είδαν.Ανακάλυψα οτι είχα υπερθυρεοειδισμό ενω όλοι οι γιατροί με ρωτάγανε μόνο για τις τιμές του θυρεοειδή ( έπαιρνα μεγάλο χάπι ) .επίσης ίδρωνα συνέχεια και μου είπαν να παω στόν ενδοκρινολόγο μου συν του οτι μετά απο λίγες ημέρες πέρασα και γρίπη και με τσάκισε.Για κάποιο καιρό δεν μπορούσα να μείνω μόνος φοβόμουν.Απο τότε μου έχει μείνει φοβία καθώς στο κεφάλι εχω ενοχλήσεις αλλά οχι πόνο.Ο νευρολόγος μου είπε οτι είναι απο τον κορονοϊό.Φοβάμαι μήπως ξαναπάθω κάτι παρόμοιο μην αρχίζω να μπερδεύομαι εαν μιλήσω η μήπως πω κάτι άκυρο ακόμα διαβάζω στο ίντερνετ για ψυχολογικά θέματα σχιζοφρένειας , τρέλας ( φοβάμαι μην πάθω κάτι τέτοιο ) κλπ διότι μου έχουν αποτυπωθεί και περιπτώσεις γνωστών που ξέρω η που εχω ακούσει.Γενικά πάντα με επηρέαζαν θέματα άλλων και δεν ήθελα η δεν μπορούσα να ακούω και επίσης διάβαζα στο διαδίκτυο και πάντα έδινα βάση στο οτιδήποτε πάνω μου απο παλιά.Πάντα ήμουν και είμαι χαρούμενος άνθρωπος και της παρέας.Να σημειώσω οτι η παρέα οι βόλτες η δουλειά με ηρεμούνε.Απλά αισθάνομαι πιο μαζεμένος και κάτι να με απασχολεί.Ώρες ώρες νομίζω οτι κάτι δεν με αφήνει να αντιδράω και να είμαι συνέχεια όπως ήμουνα.Πολλές φορές εχω την εντύπωση η την ιδέα οτι ακούω κάτι η θα ακούσω κάτι και μπορεί να μην καταλάβω η νομίζω οτι διαβάζω κάτι και πρέπει να το διαβάσω ξανά.Υπάρχει περίπτωση να έχει μαζευτεί ο φόβος στο κεφάλι;Να ανησυχώ οτι μπορεί να πάθω κάτι πιο σοβαρό;Είχα αισθανθεί τόσο φοβισμένα για αυτό που πέρασα που πήγα σε όλους τούς γιατρούς.Να σημειώσω οτι πρίν απο αυτό ήμουν για μήνες συνέχεια με κινητό tablet laptop τηλεόραση για άπειρες ώρες και μου είπαν οτι και αυτό έχει συμβάλει.Επίσης λίγες ημέρες πρίν απο ολο αυτό χάθηκε μια Θεία μου απο εγκεφαλικό ( και θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι δεν ήθελα να ακούω νεα γιατί δεν μπορούσα και απομακρυνόμουνα ) και κάποιο άλλο συγκενικό μου πρόσωπο είχα καρκίνο στόν οισοφάγο και κε το παραμικρό το σκεφτόμουν.Συγνώμη εαν σας κούρασα.
Last edited by Sfen; 11-07-2024 at 16:46.
- 11-07-2024, 12:30 #2
11-07-2024, 12:33 #3
Οχι ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα.
11-07-2024, 13:01 #4
11-07-2024, 13:05 #5
11-07-2024, 13:11 #6
Οπότε το πρώτο βήμα που θα ήταν καλό να κάνεις, είναι η επίσκεψη σε ένα ψυχολόγο. Να συζητήσεις μαζί του τις σκέψεις σου, τους φόβους σου για να βρεις τους τρόπους για να "αντέχεις" οτιδήποτε εμφανίζεται στη ζωή σου. Προσπάθησε να αποφεύγεις συζητήσεις οι οποίες μπορεί να σε επηρεάσουν, μην ψάχνεις στο ίντερνετ για "λύσεις" και αφού παρατήρησες πως όταν είσαι εκτός σπιτιού είσαι πιο χαλαρός, τότε να βγαίνεις περισσότερο.
Εγώ δεν έβλεπα και ειδήσεις για ένα μεγάλο διάστημα, με έριχνε πολύ όλο αυτό που γινόταν στον κόσμο (και ως γνωστό οι ειδήσεις δεν λένε ποτέ κάτι ευχάριστο).
Αν θες να συζητήσεις κάτι συγκεκριμένο, μπορείς να το γράψεις.
11-07-2024, 13:19 #7
Παρατήρησα οτι τότε που με είχε ποιάσει αυτό με τα μάτια λόγω του υπερθυρεοειδισμού είχα παρατήσει τις ηλεκτρονικές συσκευές που ασχολιόμουν συνέχεια μαζί τους και πέρναγα την μισή μου ημέρα με αυτές και ακόμα και τώρα δεν ασχολούμαι διότι τα εχω συνδέσει με αυτήν την κακή περίοδο και φοβάμαι μην με ξαναποιάσει κάτι , αν και με το κινητό ασχολούμαι.Οι γιατροί μου ανέφεραν οτι αυτό ήταν αποτέλεσμα του χαπιού του θυρεοειδή και του Covid.Πάντως κάποιος άνθρωπος που ήταν και είναι υγιέστατος και δεν υπάρχει ιστορικό στήν οικογένεια αποκλείονται οι περιπτώσεις τρέλας κλπ;
11-07-2024, 13:29 #8
Η τρέλα από που προκύπτει; Από την στιγμή που σου έδωσαν και εξήγηση οι γιατροί.
Ασχολήσου έστω και λίγο με αυτές τις συσκευές, για να φύγεις από πάνω σου μια κακή ανάμνηση που σε περιορίζει - αγχώνει. Γέμισε την μέρα σου με διάφορες δραστηριότητες για να ξεκολλήσεις και πήγαινε σε ένα ψυχολόγο να συζητήσετε, θα σε βοηθήσει πολυ στο να καταλάβεις τον εαυτό σου και το πως λειτουργεί το μυαλό μας.
11-07-2024, 13:33 #9
Είμαι άνθρωπος που και με άλλα θέματα υγείας ηρεμούσα πάντα μόνο με το να με καθησυχάσει κάποιος γιατρός.Την τελευταία φορά απο εκεί που έπρεπε δεν έγινε η μάλλον έγινε και μετά μου λέγανε άλλα και για αυτό μου δημιουργήθηκε ολη αυτή η ανησυχία.Απλά στο μυαλό μου εχω μια έντονη εικόνα και κάποια θέματα που εχω διαβάσει και για αυτό φοβάμαι.Απλά θέλω να καθησυχαστώ για αυτό το θέμα.
12-07-2024, 08:07 #10
Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει να ξεκολλήσεις (επειδή στην ουσία αυτό έπαθες, κόλλησε το μυαλό σε μια συγκεκριμένη ιδέα), είναι ο ψυχολόγος.
12-07-2024, 10:00 #11
12-07-2024, 11:38 #12
12-07-2024, 11:59 #13
Οι γιατροί που πήγα στάθηκαν στίς τιμές του θυρεοειδή και έλεγα οτι ο γιατρός όπως υποστήριζε εκείνος τις ήθελε χαμηλά αλλά δεν κατάλαβα οτι έκανε υπερθυρεοειδισμό.Ο νευρολόγος απο την αλλή μου είπε οτι είναι απο τον κορονοϊό.Ακόμα και τώρα και εχω βάρος στο κεφάλι μετά απο 6 μήνες ( πάντα είχα ενοχλήσεις με φοβερούς πονοκεφάλους και ευαισθησία στο κεφάλι ).Οπότε ίσως με χτύπησε εκεί και αμέσως μετά η γρίπη γιατί τότε αισθάνθηκα χειρότερα και με το άγχος κλπ είμαι σε αυτήν την κατάσταση.
12-07-2024, 15:28 #14
12-07-2024, 15:37 #15