Ξέρει κανείς τι εννοεί;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Ξέρει κανείς τι εννοεί;

Παιδιά ο γιατρός μου σήμερα μου είπε να μην προσπαθώ να αντιμετωπίζω το στρες γιατί θα χαθώ, αλλά να προσπαθώ να το παραμερίζω ! Ξέρει κανείς τι εννοεί?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Biggirl View Post
    Παιδιά ο γιατρός μου σήμερα μου είπε να μην προσπαθώ να αντιμετωπίζω το στρες γιατί θα χαθώ, αλλά να προσπαθώ να το παραμερίζω ! Ξέρει κανείς τι εννοεί?
    Εννοει μην ψαχνεις γιατι εχω αγχος γοατι το ενα γιατι το αλλο
    ...απλα αστο να συμβαινει...

Senior Member
    Ένα ωραίο θέμα συζήτησης για την επόμενη φορά που θα τα πείτε με τον γιατρό σου. Να συζητήσετε αυτή του την πολύ σοφή φράση.
    Νομίζω ότι στην ουσία σε προέτρεψε να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και σε χαλαρώνουν, ώστε να "ξεχνιέσαι", να γεμίζεις τη μέρα σου. Να παραμερίζεις δηλαδή το άγχος σου με δραστηριότητες του σώματος και του μυαλού.
    Όσο περισσότερο προσπαθείς να παλέψεις με το άγχος αυτό καθαυτό, όσο γίνεται αυτοσκοπός, τόσο περισσότερο θα σου γίνει έμμονη ιδέα και δε θα μπορείς να χαλαρώσεις, γιατί θα σε απασχολεί συνέχεια.
    Αν όμως δραστηριοποιείς τον νου με άλλα πράγματα, όπως πχ γυμναστική, κοινωνικές επισκέψεις, βόλτες, διάβασμα, εθελοντισμό, ένα χόμπι, μια ξένη γλώσσα, ζαχαροπλαστική, μια σειρά στην τηλεόραση, ή αν βρεις μια δουλειά σε περίπτωση που δεν εργάζεσαι, τότε θα ξεχαστείς και θα παραμερίσεις το στρες. Δηλ. να μην έχεις το άγχος στο κέντρο του μυαλού σου, αλλά κάπου στο περιθώριο. Είναι αυτό που είπε κι ο Οράτιος: carpe diem. "Άδραξε τη μέρα", μην την αφήνεις να περνάει ανεκμετάλλευτη χωρίς να κάνεις τίποτα και μόνο να σκέφτεσαι τα προβλήματά σου. Να δημιουργείς, να ελπίζεις, να χαίρεσαι τη ζωή.
    Μπορείς πχ να περιγράψεις μια καθημερινή μέρα της ζωής σου από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι το βράδυ που θα ξαναπάς για ύπνο; Τι πράγματα κάνεις;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Joanna8 View Post
    Ένα ωραίο θέμα συζήτησης για την επόμενη φορά που θα τα πείτε με τον γιατρό σου. Να συζητήσετε αυτή του την πολύ σοφή φράση.
    Νομίζω ότι στην ουσία σε προέτρεψε να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν και σε χαλαρώνουν, ώστε να "ξεχνιέσαι", να γεμίζεις τη μέρα σου. Να παραμερίζεις δηλαδή το άγχος σου με δραστηριότητες του σώματος και του μυαλού.
    Όσο περισσότερο προσπαθείς να παλέψεις με το άγχος αυτό καθαυτό, όσο γίνεται αυτοσκοπός, τόσο περισσότερο θα σου γίνει έμμονη ιδέα και δε θα μπορείς να χαλαρώσεις, γιατί θα σε απασχολεί συνέχεια.
    Αν όμως δραστηριοποιείς τον νου με άλλα πράγματα, όπως πχ γυμναστική, κοινωνικές επισκέψεις, βόλτες, διάβασμα, εθελοντισμό, ένα χόμπι, μια ξένη γλώσσα, ζαχαροπλαστική, μια σειρά στην τηλεόραση, ή αν βρεις μια δουλειά σε περίπτωση που δεν εργάζεσαι, τότε θα ξεχαστείς και θα παραμερίσεις το στρες. Δηλ. να μην έχεις το άγχος στο κέντρο του μυαλού σου, αλλά κάπου στο περιθώριο. Είναι αυτό που είπε κι ο Οράτιος: carpe diem. "Άδραξε τη μέρα", μην την αφήνεις να περνάει ανεκμετάλλευτη χωρίς να κάνεις τίποτα και μόνο να σκέφτεσαι τα προβλήματά σου. Να δημιουργείς, να ελπίζεις, να χαίρεσαι τη ζωή.
    Μπορείς πχ να περιγράψεις μια καθημερινή μέρα της ζωής σου από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις μέχρι το βράδυ που θα ξαναπάς για ύπνο; Τι πράγματα κάνεις;
    Δε μπορώ να πω ότι χαλαρώνω. Γενικώς τρεχω όλη μέρα. Φροντιζω να 'ναι γεμάτη η μέρα μου. Δουλειά, φροντιδα παιδιών ,μαγειρική, σειρες, βιβλία.Απλα αγχώνομαι κυριολεκτικά για τα πάντα...με όλα τα επακόλουθα...έκτακτες,βάρος στην καρδια, αυτοάνοσο. Απλα νομίζω ότι αυτό που μου είπε (αν το ερμηνεύω σωστα) είναι πολύ δυσκολο να εφαρμοστεί????

Senior Member
    Quote Originally Posted by Biggirl View Post
    Δε μπορώ να πω ότι χαλαρώνω. Γενικώς τρεχω όλη μέρα. Φροντιζω να 'ναι γεμάτη η μέρα μου. Δουλειά, φροντιδα παιδιών ,μαγειρική, σειρες, βιβλία.Απλα αγχώνομαι κυριολεκτικά για τα πάντα...με όλα τα επακόλουθα...έκτακτες,βάρος στην καρδια, αυτοάνοσο. Απλα νομίζω ότι αυτό που μου είπε (αν το ερμηνεύω σωστα) είναι πολύ δυσκολο να εφαρμοστεί????
    Με τα παιδάκια σου πάτε βόλτες στο πάρκο; Πιάνεις κουβέντα με άλλες μαμάδες στο σχολείο ή στην παιδική χαρά, πας επίσκεψη στο σπίτι τους για ένα καφεδάκι και για να παίξουν τα παιδιά; Εσύ κάνεις κάτι αποκλειστικά για τον εαυτό σου που σου αρέσει και σε ηρεμεί, έχεις κάποιο χόμπι; Ναι, είναι δύσκολο αυτό που σου ζητάει ο γιατρός, αλλά είναι για καλό. Βήμα-βήμα και φορά τη φορά, σιγά-σιγά θα βρεις τα πατήματά σου. Μη βιάζεσαι. Ίσως σου φαίνονται όλα βουνό, επειδή θες αύριο κιόλας να φύγει το στρες. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Κάνε την προσπάθειά σου με τη βοήθεια του γιατρού και φτάσε όπου μπορείς.

Senior Member
    Φροντίζεις να είναι γεμάτη η μέρα σου τόσο, ώστε να μην...τι; Δε χρειάζεσαι γέμισμα της μέρας σου, άδειασμα χρειάζεσαι. Φοβάσαι το άγχος και γεμίζεις τις ώρες, αλλά δεν είναι αποτελεσματική τακτική όπως βλέπω από το ότι δε φεύγει το άγχος, είναι εκεί. Λιγότερες δραστηριότητες, σαν πολύ πρόγραμμα έχει η μέρα σου. Πρέπει να μάθεις να ζεις με ώρες που δεν είναι τίγκα στην δραστηριότητα, άλλοι το λένε χαμένο χρόνο, εγώ όχι, είναι κερδισμένος χρόνος κάποιες φορές αυτό το κενό που απλά υπάρχεις. Έχει μια γοητεία να είσαι εκεί μόνο για σένα.

Junior Member
    Όχι δε φεύγει το άγχος είναι μόνιμα εκεί. Ούτε εκτονώνεται με το να ασχολούμαι με κάτι συνέχεια αυτό είναι το κακό.