βοηθεια_----------------------------------------------
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Junior Member

βοηθεια_----------------------------------------------

Μια νύχτα, ήμουν στο δρόμο για κάπου και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με σταμάτησε στη μέση του δρόμου. Ήμουν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, πάνω σε μια γέφυρα που ήταν πάνω από τον ηλεκτρικό.

Η ιδεοψυχανγκαστική διαταραχή, μου έλεγε να γυρίσω στο σπίτι για να πάρω άλλες χαρτοπετσέτες και να τις χρησιμοποιήσω αυτές αντί για αυτές που ήδη είχα, για εναν ας πούμε καθαρισμό στο μέρος οπου κατευθυνόμουν.

Δεν ήθελα να υπακούσω στον ψυχαναγκασμό μου.. Ήμουν ήδη κουρασμένος και είχα πονοκέφαλο λόγω πίεσης. Ήθελα να συνεχίσω το δρόμο μου χωρίς να γυρίσω σπίτι και χωρίς να υπακούσω στον ψυχαναγκασμό μου

Ο ψυχαναγκασμός συνέχιζε να με ενοχλεί και σκέφτηκα ότι μια υπόσχεση στον Θεό/Θεούς θα ήταν ο μόνος τρόπος να σταματήσει η ΙΨΔ να με ενοχλεί. Έτσι, έδειξα προσεκτικά τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι από το σημείο που ήμουν (γέφυρα)

και είπα στον Θεό (αυτο που θα γράψω δεν ειναι ακριβώς τα ίδια λόγια που είπα αλλά κάπως παρόμοια καθως δεν είμαι σιγουρος για τις λέξεις που είπα). Ζητήθηκε κατάρα και τα λογια μου ήταν κάτι τύπου:

αν γυρίσω σπίτι μόνο για να πάρω άλλες χαροτπετσέτες προκειμένου να τις χρησιμοποιήσω για καθαρισμό στο μέρος που κατευθυνομαι.

Όταν έλεγα τους όρους της συμφωνίας, συνόδευσα τις λέξεις με μια φανταστική sequence στο μυαλό μου, με τις πράξεις που ΔΕΝ έπρεπε να κάνω. Αυτή η εικονοποιήση ηταν το safe net μου γιατι φοβόμουν μήπως κάνω κάποιο λάθος με τα λόγια.

Οπότε όταν αναφερόμουν για παράδειγμα στην επιστροφή στο σπίτι, φαντάστηκα τον εαυτό μου να περπατάει πάλι προς τα πίσω την γέφυρα προς το σπίτι.

Ακύρωσα την υπόσχεση/συμφωνία αλλά ανησυχώ μήπως δεν ακυρώθηκε. Παρολαυτά συνέχισα τον δρόμο μου και πήγα στο μέρος που κατευθυνόμουν εξαρχης χωρίς επιστροφή στο σπίτι. Μετά, όταν έφυγα από το μέρος που πήγα, πήγα σπίτι και κοιμήθηκα. ολα καλά απλα ανησυχώ για το εξης:

1) σε περίπτωση που δεν ακυρώθηκε η συμφωνία, για πόσο κρατάει? ήταν μόνο για εκείνη την στιγμή που ήμουν στην γέφυρα, δηλαδή μόνο για εκείνη την περίσταση/νύχτα ή κρατάει για πάντα αυτόματα αν και όποτε υπάρξουν πάλι τα ίδια διλήμματα?

2) Αν μια νύχτα υπνοβάτησα? αν έκανα την τελετουργία αυτή χωρίς να το θυμάμαι την ώρα που υπνοβατούσα?

σας παρακαλώ απαντήστε μου.

Senior Member
    Φίλε μου, με όλο τον σεβασμό και την κατανόηση για το πόσο έχεις υποφέρεις και πόσο έχεις ταλαιπωρηθεί στη ζωή σου από μια ασθένεια που σε βρήκε, όπως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι: συμβουλέψου έναν καλό και έμπειρο ψυχίατρο που θα σου συστήσει κάποια θεραπεία και την οποία, αν ακολουθήσεις με συνέπεια, θα μάθεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα τη ζωή σου. Δε σου λέω ότι θα φύγει το πρόβλημα, αλλά σίγουρα θα βελτιωθεί η υγεία σου.