Αυπνιες αυπνιες αυπνιες
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Αυπνιες αυπνιες αυπνιες

Καθε βραδυ κοιμαμαι κατα τις 11 με 12 .....εκει γυρω στις 2 με 3 ξυπναω σαν να ειναι πρωι ...κ μετα παρτυ ...ξανακοιμαμε κανα 40 λεπτο πριν σηκωθω πριν τις 7.....επαιρνα ξαναξ γοα κανα 3 μηνο λογβ αγχωτικης διαταραχης κ περνω κ σεροπραμ εδω κ 4 μηνες....αλλα ο υπνος μομο με ζαναξ....πηρα κατι φυτικα κλπ κλπ ...παπαρια ...τιποτα...μ την εχει δωσει ....εχετε καμια λυση?παθαινω κ κατι εκτακτες....με λιγα λογια σαν να λεμε γιαντον καιαδα ειμαι....αλλα ο υπνος με εχει κοματιασει....εχω κ ασχημα δουλια....αν δεν κοιμαμε ειναι επικινδυνη.....ακουω προτασεις ....καλημερα

Senior Member
    Μήπως είχες συνηθίσει να κοιμάσαι πιο αργά και το 11-12 είναι νωρίς για σένα; Μήπως πίνεις καφέδες ή τρως πολύ πριν κοιμηθείς; Μήπως υπερφορτώνεις τον εαυτό σου με άσχημες σκέψεις όταν πας να ξαπλωσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνεις ανήσυχο ύπνο; Όπως και να έχει πρέπει να βρεις την αιτία πρώτα για να λύσεις το πρόβλημα. Βέβαια το να ξυπνάς την νύχτα ειδικά άμα δουλεύεις την επόμενη μέρα είναι πολύ σύνηθες γιατί ίσως υποσυνείδητα να φοβάσαι μην σε πάρει ο ύπνος και δεν πας στην δουλειά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Babis1974 View Post
    Καθε βραδυ κοιμαμαι κατα τις 11 με 12 .....εκει γυρω στις 2 με 3 ξυπναω σαν να ειναι πρωι ...κ μετα παρτυ ...ξανακοιμαμε κανα 40 λεπτο πριν σηκωθω πριν τις 7.....επαιρνα ξαναξ γοα κανα 3 μηνο λογβ αγχωτικης διαταραχης κ περνω κ σεροπραμ εδω κ 4 μηνες....αλλα ο υπνος μομο με ζαναξ....πηρα κατι φυτικα κλπ κλπ ...παπαρια ...τιποτα...μ την εχει δωσει ....εχετε καμια λυση?παθαινω κ κατι εκτακτες....με λιγα λογια σαν να λεμε γιαντον καιαδα ειμαι....αλλα ο υπνος με εχει κοματιασει....εχω κ ασχημα δουλια....αν δεν κοιμαμε ειναι επικινδυνη.....ακουω προτασεις ....καλημερα
    Κλείσε τα μάτια σου και ξάπλωσε, ακόμα κι αν δεν έρθεις σε κατάσταση ύπνου. Και με αυτό ακόμα θα αποθηκεύσεις ενέργεια και θα ξεκουραστείς. Είσαι μάλλον σε υπερένταση και ο οργανισμός συνηθίζει στο ωράριο που του δίνεις. Δηλαδή ξέρει ότι θα τον ξυπνήσεις 2-3 και θα τον ξανακοιμήσεις 40 λεπτά πριν τις 7. Δώσε μια ευκαιρία και στα βότανα, πχ χαμομήλι, βαλεριάνα, αν και μην περιμένεις αποτελέσματα από την πρώτη βραδιά. 8-9 το βράδυ, κάνε λίγη γυμναστική να κουράσεις το σώμα σου. Καφέδες πίνεις; Τσιγάρο; Μήπως επηρεάζουν και αυτά;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rainbow86 View Post
    Μήπως είχες συνηθίσει να κοιμάσαι πιο αργά και το 11-12 είναι νωρίς για σένα; Μήπως πίνεις καφέδες ή τρως πολύ πριν κοιμηθείς; Μήπως υπερφορτώνεις τον εαυτό σου με άσχημες σκέψεις όταν πας να ξαπλωσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνεις ανήσυχο ύπνο; Όπως και να έχει πρέπει να βρεις την αιτία πρώτα για να λύσεις το πρόβλημα. Βέβαια το να ξυπνάς την νύχτα ειδικά άμα δουλεύεις την επόμενη μέρα είναι πολύ σύνηθες γιατί ίσως υποσυνείδητα να φοβάσαι μην σε πάρει ο ύπνος και δεν πας στην δουλειά.
    Βασικα ειμαι σε φαση δυσκολη ...με πολυ πρεσα..εχω ενα 6 μηνο που κρασαρα..υπερταση εκτσκτες αρρυθμιες ...το σωμα φρικαρε ...αρχισα jogging εφτιαξα λιγο την πιεση κ τις εκτακτες κ λιγο τηβ διαθεδη με τα σεροπραμ ...αλλα μ εμφανιστηκαν οι αυπνιες π δςν ιχα ποτε ..πριν λιγο καιρο θα υο πω κ μην πσρεξηγησεις στα χαλια μου ξυπναγα με στυση κ παθαινα αρρυθμιες κ ειχα φοβηθει πσρα πολυ ...τωρσ παθαιινω το ιδιο αλλα με ελαχιδτες αρευθμιες αλλα καμμια φορα πεταγομαι στον υπνο νιμιζω θα πεθανω ...αλλρμες μεστυση αλλα με βαρος στο στηθος...κ μετα μενω αυπνος ...το βραδυνι φαγητοτο εχωκοψει οπως κ τους καφεδες....αλλα το σωμα
    ζοριζετε

Senior Member
    Σαν αγχώδης διαταραχή ακούγεται αυτό. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και κάνε θετικές σκέψεις όσο μπορείς και θα δεις διαφορά.

Senior Member
    Σαν αγχώδης διαταραχή ακούγεται αυτό. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και κάνε θετικές σκέψεις όσο μπορείς και θα δεις διαφορά.
    Εχω μαλλον αγχωδη...γι αυτο ξεκινησα σεροπραμ...απλα τα σωματικα ολο εξελισονται....εχει αυτο το εχεις συνηθισεο μετα βγαινει ενα καινουργιο κ ψαρωνεις.....τοσο τραγικο υπνο δεν ειχα ποτε..εσυ κοιμασαι καλα?

Senior Member
    Μπορεί να οφείλεται και στην ζέστη η αϋπνία. Γιατί και εγώ ξυπνάω ενδιάμεσα που και που. Αλλά αυτό συμβαίνει μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι σαν να έχεις ρυθμίσει το «βιολογικό σου ρολόι» να ξυπνάει εκείνη την ώρα. Τώρα αν συμβαίνει επαναλαμβανόμενα και σε ενοχλεί τότε ίσως να είναι παρενέργεια των χαπιών που παίρνεις και καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Senior Member
    Μπορεί να οφείλεται και στην ζέστη η αϋπνία. Γιατί και εγώ ξυπνάω ενδιάμεσα που και που. Αλλά αυτό συμβαίνει μην το παίρνεις προσωπικά. Είναι σαν να έχεις ρυθμίσει το «βιολογικό σου ρολόι» να ξυπνάει εκείνη την ώρα. Τώρα αν συμβαίνει επαναλαμβανόμενα και σε ενοχλεί τότε ίσως να είναι παρενέργεια των χαπιών που παίρνεις και καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.
    Παλια επαιρνα σεροπραμ κ δεν ιχα θεμα αυπνιας.....τωρα τελευτιαια το εχω παθει...βεβεα δπυλευψ σκληρα με πολυ αγχος κ καθε μερε ειμαι αλερτ σε ολα....αλλα αμα κουραζομουν κοιμομουνα....οχι σαν ππυλακι αλλα κοιμομουν...τωρα ζοριαομαι πολυ...εσυ ποσο χρονων ισε?κπιμασαι ευκολα η μπα μια ετσι μια αλλιως?

Εγώ με το seropram έπεφτα ξερός. Ίσως να έχει συνηθίσει ο οργανισμός σου στο xanax που έπαιρνες και να χρειάζεσαι χρόνο. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις atarax, είναι ήπιο αντιισταμινικό που χρησιμοποιείται off label και για την αυπνία, εμένα με είχε βοηθήσει να παραμένω σε ύπνο και να μην έχω συχνές αφυπνίσεις (ρώτα όμως κάποιον γιατρό/φαρμακοποιό εάν μπορείς να το συνδυάσεις με το seropram).

Senior Member
    Μπορείς να δοκιμάσεις και το ρεμερον. Εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολλά χρόνια για την αϋπνία αλλά όχι σε μεγάλη δόση, γιατί αυξάνει την όρεξη και θα βάλεις κιλά. 15mg για αϋπνία είναι αρκετά. Ρώτα τον γιατρό σου. Τι ώρα το παίρνεις το σεροπραμ;