Παγιδευμένη στη δουλειά μου - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 18 of 18
    Senior Member
    μην μπλεξεις επιθεωρηση. ζητα τα κι αν αρνηθουν, βαλε καποιον γνωστο σου δικηγορο η φοιτητη νομικης να τα ζητησει εκ μερους σου για να φοβηθουν οτι μπορει να μπλεξουν και να τα δωσουν.
    ψαξε μια αλλη δουλεια. τετοιες δουλεεις για δουλους 24/7 υπαρχουν. να εχεις παραθυρο τουλαχιστον κι ενα ρεπω τη βδομαδα.
    αληθεια, δοκιμασες να διεκδικησεις ρεπω; ειναι παραλογο να δουλευετε 7 ημερες, 10 ωρες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Loumi View Post
    Remedy όπως είπες η Κρήτη είναι τεράστιο νησί και δεν είναι όλες οι περιοχές Χανιά και Ρέθυμνο...έχει και χωριά ξεχασμένα που με το ζόρι υπάρχει ένα λεωφορείο. Σε τέτοια περιοχή μενω. Για να βρω δουλειά σε τουριστικό μέρος της Κρήτης λοιπόν πρέπει να μου παρέχουν διαμονή, πράμα σπάνιο στη Κρήτη διότι προτιμούν στις δουλειές τους ντόπιους που έχουν ήδη σπίτι. Δεν υπάρχει τρόπος να τα διεκδικήσω, πιο μεγάλη πιθανότητα, άμα μπλέξω και επιθεώρηση, είναι εγώ να βρω τον μπελά μου. Μιλάμε για μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο. Τα έχω σκεφτεί όλα...
    Οι σπουδές μου είναι σχετικές με τη τέχνη
    Πάντως, μια ζωή στο χωριό στις μέρες μας θα την ήθελαν πολλοί. Είσαι τόσο τυχερή που έχεις χωριό. Το χωριό σου πόση ώρα απόσταση είναι από το πιο κοντινό τουριστικό μέρος; Εξάλλου υπάρχουν και αυτοκίνητα, μπορείς να πάρεις ένα και να μετακινείσαι σε καθημερινή βάση αν βρεις δουλειά σε ξενοδοχειακή μονάδα στα μέρη σου. Για να είσαι από χωριό της Κρήτης, σημαίνει ότι έχεις και αγροτική περιουσία, σωστά; Άρα τον χειμώνα μπορείς να ασχολείσαι με αυτό και να κερδίζεις χρήματα. Έχω παντρέψει ζευγάρι από ένα χωριό κοντά στο Ηράκλειο, κοντά 300 κάτοικοι. Αυτοί ασχολούνταν με τα αγροτικά, πήραν ένα πρόγραμμα από ΕΕ και ανακαίνιζαν παλιά σπίτια στο χωριό τους, που δεν τα χρησιμοποιούσαν οι ιδιοκτήτες. Μετά τα χρησιμοποιούσαν ως ενοικιαζόμενα σε τουρίστες που τρελαίνονταν για φύση και σε νεοδιόριστους τον χειμώνα που δεν έβρισκαν σπίτια ούτε με σφαίρες και έδιναν ένα ποσοστό στον ιδιοκτήτη και τα άλλα τα κρατούσαν οι ίδιοι. Φεύγουν σαν ζεστά ψωμάκια. Μιας και κινείσαι στον χώρο του τουρισμού, μπορείς να βρεις ικανούς ανθρώπους να συνεργαστείτε και να κάνετε μια εταιρία και να κοιτάξετε για επιδοτούμενα προγράμματα. Ακόμα και ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτοί εκτιμούν τους ανθρώπους που έχουν ιδέες και μπορούν να τις στηρίξουν.

Senior Member
    Πήγαινε σε γιατρό ορθοπεδικό και ζήτησε αναρρωτική άδεια 3 μέρες. Λογικά θα σου δώσει αν πεις πως δουλεύεις με τέτοιες συνθήκες και πονάει το κορμί σου.
    Δεν είναι σωστό να τα παρατήσεις τέτοια εποχή. Κάνε υπομονή. Για την επομένη σεζόν ψάξε και στα αγροτικά, τα μεροκάματα είναι καλά και σε ολόκληρη Κρήτη θα υπάρχουν και βιομηχανίες τροφίμων, θερμοκήπια μπορεί να παρέχουν στέγη ή να βάζουν λεωφορείο. Σε αγροτικές περιοχές θα είναι φθηνότερα τα ενοίκια και θα ψάχνουν γυναίκες για διαλογή - συσκευασία. Εκεί θα γνωρίσεις φυσιολογικούς ανθρώπους, και δεν υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση στην εργασία. Τέτοιες θέσεις είναι περιφρονημένες , κατώτερου επιπέδου χωρίς ζήτηση. Οι νέοι παντού δεν μπορούν να βρούν δουλειά... Και πάνε στον τουρισμό για "μεγάλα κέρδη και καλή ζωή" . Όσο αντέχουν είναι καλά αλλά κάποια μέρα καταλαβαίνουν πως αυτό που κάνουν τους καταστρέφει. Οι "ξένοι" βγάζουν λεφτά σε ολόκληρη την Ελλάδα με τις δουλειές που δεν επιλέγουν οι Έλληνες.

Page 2 of 2 FirstFirst 12