Παγιδευμένη στη δουλειά μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Junior Member

Παγιδευμένη στη δουλειά μου

Καλησπέρα σε όλους.
    Όπως λέει και ο τίτλος είμαι κυριολεκτικά παγιδευμένη στη δουλειά μου η οποία είναι μια κόλαση και κάθε μέρα γίνεται χειρότερο. Εργάζομαι για τη καλοκαιρινή σεζόν σε ένα ξενοδοχείο, όπου μου παρέχουν διαμονή και μένω εκεί...δεν μπορώ να φύγω από εκεί όσο και αν το θέλω καθως είναι αυτή τη στιγμή η μόνη πηγή εσόδων μου συν ότι αν φύγω χάνω όλα τα φιλοδωρήματα τα οποία μοιραζόμαστε στο τελος της σεζόν και είναι πολλά. Επιπλέον ούτε επίδομα ΟΑΕΔ θα πάρω μέχρι να ξαναβρώ δουλειά που δεν ξέρω πως και αν θα βρω κάτι τέτοια εποχη.Θα έχω χάσει πολλά αν φύγω...αλλά κάθε πρωί ξυπνάω λαχανιασμενη, κλαίω με λίγμους πολλές φορές , σκέφτομαι πως θα περάσει η μέρα. Δεν μπορώ να φάω τίποτα ούτε να κοιμηθω. Προφανώς δεν έχω φίλους εκεί, η ζωή μου είναι δουλειά - δωμάτιο (το οποίο δεν έχει ούτε παράθυρο). 7 μέρες την εβδομάδα, 10 ώρες τη μέρα...δεν αντέχω άλλο...δε υπάρχει διαφυγή, θέλω μόνο κάπου να ξεσπάσω κάπου να μιλήσω. Είμαι εκεί από το Απρίλη και πρέπει να κάνω υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο ακόμα. Δε ξέρω πως θα τα καταφέρω. Συν ότι τα σώμα μου πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί, πονάνε τα κόκαλα μου, η μέση μου τα πόδια μου...συγνώμη για τη μιζέρια

Senior Member
    πάνω από όλα είναι η υγεία μας αν είναι να αρρωστήσεις φύγε χτες!
    εντάξει δεν μιλάμε και για καμιά δουλειά καριέρας
    αν μπορείς να τους γράψεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να φύγεις το σεπτέμβριο.. κάτσε.

Junior Member
    Αυτό θα είναι ακόμα χειρότερο...γιατί είμαι σερβιτόρα...τους έχω μαζέψει πολλά μπουρμπουαρ και μέχρι το Σεπτέμβριο θα είναι ακόμα περισσότερα που θα χάσω. Και όχι δεν ήξερα εξαρχης ότι αν φύγω δεν θα τα πάρω και θα τα χαρίσω σε όσους μείνουν. Μου φαίνεται παράλογο αλλά δεν μπορώ να κάνω κατι

Senior Member
    αν μείνεις εκεί για τα μπουρμπουάρ ίσως είναι δώρο άδωρο αν είναι να τα δώσεις τους γιατρούς...

πάντως αν είναι κάποιο λογικός άνθρωπος σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να μοιραστούν τα μπουρμπουάρ μέχρι τώρα
    ούτε θεϊκός νόμος είναι ούτε νόμος της φύσης ότι μοιράζονται στο τέλος της σεζόν
    μια σύμβαση είναι που με το κατάλληλο τρόπο μπορεί να λυθεί και να προχωρήσετε

αλλά όπως σου ξαναείπα αν είναι να τα φας στους γιατρούς γάμησέ τα μπουρμπουάρ και κοίταξε την υγεία σου

Senior Member
    τώρα σοβαρά:
    είσαι ράκος λόγω της δουλειάς
    μένεις σε ανθυγιεινό δωμάτιο χωρίς παράθυρα!!
    ε ρε και να ήμουν ξαδερφός σου...δεν θα έχανες ούτε ένα ευρώ από τα πουρμπουάρ

εν πάσει περιπτώσει μην ακολουθείς το "παράδοξο των κονκόρντ"..

Senior Member
    μια χαρα ειναι η δουλεια σου δυσκολη βεβαια αλλα κανονισε να φανεις και εσυ δυνατη και υπομονετικη.
    εαν δεν μπορεις να βγαλεις τοσα λεφτα σε μια αλλη δουλεια που σου αρεσει περισσοτερο η σε μια δικια σου μην διανοηθεις να το κουνησεις απο εκει.

σημερα 10 ωρες εργασιας δεν ειναι και παρα πολλες εγω εχω δικια μου δουλεια δουλευω τοσες η λιγο περισσοτερες σαββατοκυριακο λιγοτερο και ομως τρεχω συνεχως πισω απο τα εξοδα συν το αγχος κτλ κτλ θελω να πω οτι στην θεση σου ειναι πολλοι ανθρωποι αλλα αντεχουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    μια χαρα ειναι η δουλεια σου δυσκολη βεβαια αλλα κανονισε να φανεις και εσυ δυνατη και υπομονετικη.
    εαν δεν μπορεις να βγαλεις τοσα λεφτα σε μια αλλη δουλεια που σου αρεσει περισσοτερο η σε μια δικια σου μην διανοηθεις να το κουνησεις απο εκει.

σημερα 10 ωρες εργασιας δεν ειναι και παρα πολλες εγω εχω δικια μου δουλεια δουλευω τοσες η λιγο περισσοτερες σαββατοκυριακο λιγοτερο και ομως τρεχω συνεχως πισω απο τα εξοδα συν το αγχος κτλ κτλ θελω να πω οτι στην θεση σου ειναι πολλοι ανθρωποι αλλα αντεχουν.
    και στην έρημο κάποιοι αντέχουν συνήθως οι νομάδες...

αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να αντέξουν όλοι ,,,με το στανιό και την ψυχή στο στόμα

Senior Member
    Καλησπέρα! Έχω δουλέψει κι εγώ σε ξενοδοχεία και ξέρω πως η εργασία εκεί είναι βαριά και δύσκολη αλλά αποφέρει πολλά λεφτά, οπότε το κέρδος έρχεται λίγο στα ίσια με τον πόνο που δίνεις :Ρ
    Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το συμφέρον σου, πάρε βιταμίνες, να τρέφεσαι σωστά, να κοιμάσαι καλά τις ώρες που σου απομένουν, και διασκεδάσε το και λίγο. Πραγματικά στα ξενοδοχεία αποκτάς μεγάλη εμπειρία. Εκεί μαθαίνεις τι πάει να πει δουλειά και να δουλεύεις, πράγμα που εμένα με ευνόησε πολύ προσωπικά να σου πω γιατί το μότο ήταν "Μην σε βλέπει το αφεντικό να κάθεσαι, ακόμη κι αν έχεις τελειώσει".
    Αυτό, στις επόμενες δουλειές μου ήταν σωτήριο, καθώς έγινα πολύ γρήγορη, πολύ σβέλτη, και πολύ περισσότερο δουλευταρού με υπομονή κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη των αφεντικών και κάνοντας με μία άξιη υπάλληλο.
    Θέλω να πω και πως ο πόνος έχει το όφελος του. Κάτι θα σου προσφέρει κι αυτή η εμπειρία.
    Κατά την γνώμη μου, κάτσε εκεί αφού έχεις όφελος τα πουρμπουάρ και το ταμείο και μετά μην ξανά πας σε ξενοδοχείο ποτέ αν δεν το αντέχεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by diogenis View Post
    και στην έρημο κάποιοι αντέχουν συνήθως οι νομάδες...

αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να αντέξουν όλοι ,,,με το στανιό και την ψυχή στο στόμα
    σωστα αλλα για να πηγαινει ενας νεος ανθρωπος σημερα σεζον παει να πει οτι δεν εχει πολλες επιλογες στον εργασιακο χωρο ετσι και αλλιως στο τελος τα λεφτα ειναι καλα αρα γιατι οχι; ας το παλεψει. αλλωστε σχεδον σιγουρα σε μεγαλυτερη ηλικια δεν θα εχει αυτες τις αντοχες η δεν θα την περνουν σε αυτη την δουλεια ετσι οσο μπορει ας κρατησει

Junior Member
    Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον.
    Είμαι ήδη αρκετά "μεγάλη" για να δουλεύω σέρβις. Είμαι 30 ετών. Πάω συνέχεια σεζόν, τα τελευταία 3 καλοκαίρια. Αυτό το πραμα όμως δεν το έχω ξαναζήσει. Και εντάξει η κούραση κάπως παλεύεται αλλά το κλήμα και η μοναξιά εκεί πέρα; Δεν γνωρίζω κανέναν και κανένας δεν είχαν ανοιχτός για γνωριμίες.κοντευω να τρελαθώ τόσους μήνες εκεί και τώρα έχω φτάσει στο αποκορύφωμα

Senior Member
    Λούμι, τι να σου πούμε;
    Παράτησέ τα και φύγε; Είναι για το καλό σου αυτό; Σε συμφέρει;
    Διάβασα πριν λίγο και άλλα θέματα σου που έχεις ανοίξει, και γενικά μου φαίνεται ότι από νεότερη φρίττεις κάπως όταν δέχεσαι πίεση αλλά και δυσκολεύεσαι όπως έχεις γράψει εσύ να βρεις φίλους λόγω ντροπαλοσύνης, εσωτερικότητας κλπ... Τα έχεις ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα που είχες;
    Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό να μην έχεις ΚΑΝΕΝΑΝ. Ίσως υπερβάλλεις στα λεγόμενα σου ή ίσως όντως και να μην έχεις, αλλά μήπως κάπου φταις κι εσύ σε αυτό; Μήπως είσαι γενικά πολύ αναστατωμένη και απόμακρη (όπως λες σπίτι-δουλειά) λόγω κούρασης κι αυτό σε εμποδίζει να βρεις παρέα...
    Εσύ πως το σκέφτεσαι να πράξεις;

Junior Member
    Δεν θέλω να μου πείτε κάτι, κάπου να μιλήσω ήθελα...γιατί όντως δεν έχω "ΚΑΝΕΝΑΝ" εδώ. Πήγα σε ένα νησί μόνη μου, προσπάθησα στην αρχή να κάνω παρέες αλλά είτε κάποιοι έφυγαν, είτε εν τέλη δεν ταιριάξαμε. Και όπως είπες και εσύ δεν είμαι και το πιο κοινωνικό άτομο, αλλά προσπάθησα. Δεν κλαιγομαι από χόμπι. Έχω φύγει και άλλες φορές μόνη μου, αλλά ήταν καλύτερα τα πράγματα. Νιώθω ότι χάνω τον εαυτό μου εδώ, ώρες ώρες θολώνω, ξεσπάω περίεργα, δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Θέλω να φύγω να πάω στο χώρο μου, αλλά η εποχή είναι περίεργη και βασιζομουν σε αυτά τα χρήματα

Senior Member
    Quote Originally Posted by Loumi View Post
    Δεν θέλω να μου πείτε κάτι, κάπου να μιλήσω ήθελα...γιατί όντως δεν έχω "ΚΑΝΕΝΑΝ" εδώ. Πήγα σε ένα νησί μόνη μου, προσπάθησα στην αρχή να κάνω παρέες αλλά είτε κάποιοι έφυγαν, είτε εν τέλη δεν ταιριάξαμε. Και όπως είπες και εσύ δεν είμαι και το πιο κοινωνικό άτομο, αλλά προσπάθησα. Δεν κλαιγομαι από χόμπι. Έχω φύγει και άλλες φορές μόνη μου, αλλά ήταν καλύτερα τα πράγματα. Νιώθω ότι χάνω τον εαυτό μου εδώ, ώρες ώρες θολώνω, ξεσπάω περίεργα, δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Θέλω να φύγω να πάω στο χώρο μου, αλλά η εποχή είναι περίεργη και βασιζομουν σε αυτά τα χρήματα
    γιατι 7 μερες; δεν ειναι υποχρεωμενοι να σας δινουν ενα τουλαχιστον ρεπω;
    και γιατι στο τελος της σεζον τα πουρμπουαρ; γιατι δεν τα μοιραζετε καθε βδομαδα η καθε μηνα, δηλαδη; για να σας κρατουν ομηρους; κι αν φυγεις, απο που κι ως που να κρατησουν τα λεφτα σου; αφου ειναι δικα σου! αν αποφασισεις να φυγεις, θα ζητησεις το μεριδιο σου κι αν αρνηθουν θα του πας εκει επιθεωρηση εργασιας και αστυνομια.

Senior Member
    ειδα σε παλια σου θεματα οτι εισαι απο την κρητη.
    η κρητη ειναι πολυ μεγαλο μερος και εχει παρα πολλες δουλειες στον τουρισμο.
    γιατι δεν ψαχνεις μια δουλεια εκει, να μπορεις να κοιμασαι στο σπιτι σου, κι αν δεν κοιμασαι στο σπιτι σου, τουλαχιστον να εισαι κοντα, να μπορεις να ξεσκας;
    γενικα ψαξε μια αλλη δουλεια ΠΡΙΝ φυγεις, αν εχεις αναγκη τα χρηματα.
    κι αν τελικα βρεις δουλεια και φυγεις, να διεκδικησεις οπωσδηποτε τα πουρμπουαρ σου. δεν εχουν δικαιωμα να στα φανε.

οι σπουδες σου ειναι σχετικες με τον τουρισμο;

Junior Member
    Remedy όπως είπες η Κρήτη είναι τεράστιο νησί και δεν είναι όλες οι περιοχές Χανιά και Ρέθυμνο...έχει και χωριά ξεχασμένα που με το ζόρι υπάρχει ένα λεωφορείο. Σε τέτοια περιοχή μενω. Για να βρω δουλειά σε τουριστικό μέρος της Κρήτης λοιπόν πρέπει να μου παρέχουν διαμονή, πράμα σπάνιο στη Κρήτη διότι προτιμούν στις δουλειές τους ντόπιους που έχουν ήδη σπίτι. Δεν υπάρχει τρόπος να τα διεκδικήσω, πιο μεγάλη πιθανότητα, άμα μπλέξω και επιθεώρηση, είναι εγώ να βρω τον μπελά μου. Μιλάμε για μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο. Τα έχω σκεφτεί όλα...
    Οι σπουδές μου είναι σχετικές με τη τέχνη

Page 1 of 2 12 LastLast