ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 5 of 5
    Junior Member

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνήθιζα να κάνω υποσχέσεις στον Θεό/Θεούς ότι δεν θα κάνω ορισμένες ψυχαναγκαστικες ενέργειες λόγω ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD). Για παράδειγμα, δεν θα ξαναελέγξω ξανά και ξανά τον φούρνο μου, την πόρτα μου, τον θερμοσίφωνά μου λογω ψυχαναγκασμου.

Ζητούσα μια αόριστη τιμωρία ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που παραβίαζα αυτές τις υποσχέσεις. για να χρησιμοποιήσω τον φόβο μιας πιθανής τιμωρίας ώστε να αναγκάσω τον εαυτό μου να μην κάνει αυτες τις ψυχαναγκαστικες πραξεις.

Η ανησυχητική σκέψη ότι αν κάνω τους ψυχαναγκασμους μπορεί να τιμωρηθώ λόγω της υπόσχεσης/αιτήματος για τιμωρία, με ανάγκαζε να αγνοώ το OCD.

Μια μέρα, εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν εννοώ αυτές τις υποσχέσεις και ότι προσπαθώ απλώς να πολεμήσω το OCD μου. Αφού άρχισα να καταλαβαίνω ότι οι υποσχεσεις μπορουν να οδηγήσουν σε νέες ανησυχίες και να κάνει την όλη κατάσταση ακόμα χειρότερη, εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι μια πραγματική υπόσχεση θα μετρούσε μόνο αν την εννοώ πραγματικά, αν καταλαβαίνω τι υπόσχομαι και αν επικυρώσω την υπόσχεση κάνοντας μια πολύ συγκεκριμένη χειρονομία 3 φορές.

Ένα βράδυ, βιαζόμουν και το κεφάλι μου ήταν ζαλισμένο από την πίεση. Το OCD μου έλεγε να κάνω μια πολύ συγκεκριμένη, σπάνια καταναγκαστική ενέργεια εκείνη τη στιγμή. Ήξερα ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγω από αυτό ήταν να προσπαθήσω να κάνω μια υπόσχεση και να την επικυρώσω. Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ προσεκτικός με τα λόγια μου και έκανα την υπόσχεση/συμφωνία έντονα. Ήμουν έτοιμος να επικυρώσω την υπόσχεση αλλά σταμάτησα στις 2/3 φορές κατα την διαρκεια της επικυρωσης.

Συνήλθα και ακύρωσα την υπόσχεση και εξήγησα στον Θεό/Θεούς ότι δεν την εννοούσα και ότι προσπαθούσα απλώς να βρω ανακούφιση από το OCD μου. Κράτησα την υπόσχεση που ακύρωσα. Ήταν υποτίθεται μια υπόσχεση για μια συγκεκριμένη περίσταση.

Τώρα, ανησυχώ για κάποια υποθετικά σενάρια σχετικά με την υπόσχεση.

- 1) Τι γίνεται αν η υπόσχεση δεν ακυρώθηκε; Τι γίνεται αν η υπόσχεση έγινε αποδεκτή από τον Θεό/Θεούς παρόλο που δεν την επικύρωσα; Τι γίνεται αν ο Θεός/Θεοί δεν νοιάζεται ότι είπα ότι θα εννοώ μια πραγματική υπόσχεση μόνο αν την επικυρώσω κάνοντας μια συγκεκριμένη χειρονομία 3 φορές;

- 2) Τι γίνεται αν ο Θεός/Θεοί θύμωσε μαζί μου για το ότι έκανα υποσχέσεις χωρίς να τις εννοώ για να ξεπεράσω το OCD μου;

- 3) Τι γίνεται αν κάποια νύχτα μετά την ακυρωμένη υπόσχεση, περπατούσα στον ύπνο μου χωρίς να το θυμάμαι; Τι γίνεται αν με κάποιο τρόπο ενώ περπατούσα στον ύπνο μου βρέθηκα στην ίδια ακριβώς περίσταση/δίλημμα του OCD που αφορούσε η υπόσχεση μου; Τι γίνεται αν έκανα την καταναγκαστική ενέργεια; Δεν μπορώ να καταλάβω αν η υπόσχεση αφορούσε μόνο εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα ή αν ισχύει για όλες τις πιθανές μελλοντικές πανομοιότυπες περιστάσεις. Ανησυχώ επειδή πιθανότατα δεν το προσδιόρισα με τα λόγια μου. Και οι ανησυχίες μου χειροτερευουν επειδή ένα βράδυ, είδα ένα όνειρο που σχετιζόταν κάπως με τον ψυχαναγκασμο που υποσχέθηκα να μην κάνω. Τι γίνεται αν έκανα τον ψυχαναγκασμο ενω υπνοβατουσα πριν/μετά το όνειρο;

Τι είναι ο Θεός ή οι θεοί; Γράψε ένα μυθιστόρημα για το ocd σου γιατί το χεις και δες μήπως σε ανακουφίζει αυτό. Η σκιά μας θέλει φροντίδα.
    Last edited by ThelwNaEimaiKala; 17-07-2024 at 15:13.

Senior Member
    Φίλε μου, αυτές οι ερωτήσεις που κάνεις ξανά και ξανά, είναι αδύνατον να απαντηθούν σοβαρά από λογικό άνθρωπο και ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι. Αν θες, κάνε αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό σου:
    -Τι γίνεται αν δεν υπάρχει Θεός/Θεοί και οι άνθρωποι μόνοι μας καθορίζουμε και ορίζουμε τον εαυτό μας και την τύχη μας, χωρίς να γινόμαστε έρμαια των ασθενειών μας;
    -Σε παρακολουθεί κάποιος καλός και εξειδικευμένος ψυχίατρος;
    -Έχεις μοιραστεί με τον ψυχίατρό σου αυτές σου τις "ανησυχίες", ώστε να σου απαντήσει αυτός που ξέρει;
    -Σε προβληματίζει το γεγονός ότι έχεις τέτοιου είδους απορίες, τις οποίες δε θα είχε ένας μέσος λογικός και ψυχικά υγιής άνθρωπος;
    -Έχεις κάνει κάτι για να διαχειριστείς την ασθένειά σου, με ψυχίατρο, φαρμακευτική αγωγή ή έχοντας δίπλα σου οικογένεια και φίλους να σε στηρίξουν και τι αποτέλεσμα είχε;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pioneris View Post
    Συνήθιζα να κάνω υποσχέσεις στον Θεό/Θεούς ότι δεν θα κάνω ορισμένες ψυχαναγκαστικες ενέργειες λόγω ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD). Για παράδειγμα, δεν θα ξαναελέγξω ξανά και ξανά τον φούρνο μου, την πόρτα μου, τον θερμοσίφωνά μου
    Χέστηκε ο Θεός και το σύμπαν αν ξαναελέγξεις τον φούρνο...Ξεκόλλα!
    Πηγή της διαταραχής σου είναι η ενοχική αυθυποβολή....Ξεπέρνα το... Βρες κάτι να ασχοληθείς.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Senior Member
    Quote Originally Posted by Yoco Choco View Post
    Χέστηκε ο Θεός και το σύμπαν αν ξαναελέγξεις τον φούρνο...Ξεκόλλα!
    Πηγή της διαταραχής σου είναι η ενοχική αυθυποβολή....Ξεπέρνα το... Βρες κάτι να ασχοληθείς.
    θα το μυρίσει και στις δύο περιπτώσεις...